Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1382383385387388581

Komentáře

• @Terezička: Ono ne nutně psát na babičku ono bohatě stačí, když dítě má žena, nepracuje a pobírá příspěvky na bydlení a fakticky žijí "na hromádce" u otce s průměrným platem, od kterého má třeba pronajatý byt (finančně úplně jinde, než kdyby žili sezdáni)...
    Popravdě, po tolika znevýhodněních, které na stav manželský jsou kladeny (například ručení vším majetkem za věci, které reálně ani nemůžeš zjistit) je svatba z logického hlediska asi největší možná pitomost, kterou by snad člověk mohl udělat... Tolik k podpoře rodin.
  • @Dreamer: Copak, Vrána na lovu? :o)
    (No, já dneska taky potkal kamaráda-nešťastlivce, kterého to v sobotu čeká)...
    Sweet summer child, copak neví, že něco takového se (dle GRRM) prostě nedá přežít?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @Dreamer: Proto je zásadní, že to soud předepsal i s textem omluvy... (byť chápu, že omlouvat se nebude on, ale KPR a to potažmo jménem republiky...)
    Mimochodem, Ovčáček Čtveráček zabodoval i tím Ústavním soudem,... takže zjevně už ani nechtějí řešit, jestli Císař je nahý, ale to, jestli to smí posoudit soud.... dobře ten.
    Mimochodem, nevíte, proč byla žalována KPR, nikoli Zeman (t.č. prezident), on přece má neodpovědnost,... indemnitu (či jak se to jmenuje) jen na věci související s výkonem funkce.
    Ale asi by tím získala jen omluvu "nějakého zemana", zatímco takto má omluvu jménem republiky.
  • upraveno 2. března 2016
    Tak právě když čtu všechny o těch skulinách, které se spousta lidí snaží využít, tak se nedivím, že stát začíná být tvrdší. Jo, je mi líto, že to vede k takovým ubohostem, že chromý člověk vypadává z vlaku, protože nemá na auto. Ono se těžko hledá doopravdy spravedlivé nastavení. Ale to odtupňování příspěvku matkám je IMO právě krok správným směrem a doufám, že to relativně rychle projde. To automatické katapultování do nižší přijmové skupiny je ostatně hlavní důvod, proč má střední třída málo dětí. A za okrádání státu by to mohl označit jenom řecký komunista.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @svoa00 Já souhlasím, že to odstupňování je dobré, ALE... Ten původní návrh byl pouze upravit mateřskou, což by znamenalo, že by víc peněz dostávaly jen půl roku a pak bum na rodičák (max 11 500Kč/měsíc). Ten druhý návrh je na to, že by se ta celková částka mohla vybrat ve vyšších měsíčních dávkách, ale po kratší dobu, celkem by stále dostaly(i) 220 000 Kč, jen by se muselo nastoupit dřív zpátky do práce a dítě dát do jeslí (tuším, že úplně nejvyšší a nejkratší možnost byla 9 měsíců, což mi přijde, že dítě je ještě fakt malé, ale každého věc).
    Takže stále mi to nepřijde jako spásné řešení a nějaká velká motivace, protože i když by vysokopříjmový rodič měl dítě a nechtěl jít zpět do práce brzo, tak stejně bude dostávat jako ti nížějipříjmoví.
    @Krisa Tak právě že vysokopříjmoví rodiče nezůstávají s dítětem doma dluho :D Chápu, že zůstat s dítětem doma čtyři roky je pro velkou část rodičů milé, ale pak se člověk prostě musí smířit s určitým omezením. Já jsem hlavně zastánce podpory částečných úvazků nebo práce z doma (pokud je to možné) pro matky. A každopádně musím upozornit, že naše matky se ještě mají zlatě. V Americe je v některých státech mateřská šest týdnů a někde vůbec, stává se, že si žena v den porodu musí vzít dovolenou a za porod se platí a to celkem dost peněz.
  • @flanker.27: Já spíše myslel, proč nebyl žalován přímo prezident, ale "jen" kancelář.
    Předpokládám, že občanskoprávním sporem s MZ by ale případně získala omluvu "jen" od MZ, toho času shodou okolností prezidenta republiky, což je v rozporu s "příčinou", protože to pronesl nikoli jménem MZ, ale jako prezident.
    No, faktem zůstává, že hradní pán se opět ukázal jako šašek - v pondělí všude běžely zprávy, jak se na soud těší, jak to tam rozmetá a o dva dny později u soudu po něm ani vidu ani slechu...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. března 2016
    @Jay Ale on to je občanskoprávní spor, žádný jiný to být nemůže. A nebyla žalována kancelář, to už jsem taky vysvětlil. Byla žalována Česká republika, Kanceláří prezidenta republiky zastoupená. Kancelář sama žalována býti nemůže, to je jako kdybys žaloval něčí ústa, případně pravý hák :)
    jestli měla být občanskoprávní žaloba podána na Miloše Zemana jako fyzickou osobu nebo na stát, to je na sáhodlouhou debatu mezi devíti ústavními právníky, ze které by byl výstup na padesát stran, se závěrem by se ztotožnilo pět členů a zbylí čtyři by podali separátní votum :)
    Každopádně vůči komu byla žaloba podána bylo na posouzení žalobce, soud přijal pasivní legitimitu státu (tedy možnost být žalován v této věci), víc k tomu za sebe říct nemůžu.
  • @Jay Zajímalo by mě, jak to vnímá sám Zeman - jestli když tu lež vyslovil, doufal že se tím nikdo nebude zabývat příliš dlouho nebo je to nastávající senilitou a svému tvrzení prostě věří nebo je to zapšklý stařec, který zkrátka v tomto hledá požitek... Dost možná je na tom všem něco pravdy :)
  • Další pěkný tématický rozhovor na téma evropského multikulti státu..
    http://video.aktualne.cz/dvtv/je-tu-diktat-z-berlina-merkelova-chce-pomoci-migracni-vlny-r/r~f5e3d406df1111e5a457002590604f2e/

Aspoň do DVTV berou skeptiky na úrovni, na jedničku berou jenom Brychtu s Okamurou :D
  • @Hildegarda To úplně souhlasím, že je to na rodičích. Chápu mateřské city a že si chtějí rodiče dítě užít. Ale taky bych vehementně bránila matku, na kterou by útočila nějaká stařena, že je krkavčí matka, když dvouletého caparta každou hodinu sama nehlídá.

@Krisa Remcání je národní sport :D Jsem ale ráda, že současná vláda konečně kvitovala, že je tu problém nízké porodnosti a dělá proti tomu aspoň něco.
    upraveno 2. března 2016
  • @Jitka Prosím zasvěť mě, laktační liga to jsou nějaký rozleskávačky kojit/nekojit? :D
  • @sfik a co takhle pro kojit minimálně do 20 let věku? :D
  • to tě při procházce s kočárkem obestoupí skupinka "těhulek a mamulek" nebo jak si říkají, a s pozdviženým obočí se ptaj "tak co, kojíš? my museli s mimískem přestat, když začal chodit do školy" asi tak nějak :-@
  • @Dreamer U nas taky pripad bol a volal sa Lomidrevo :)

Bola jedna žena, stará síce, ale zdravá a čerstvá. Tá v deväťdesiatom roku porodila syna. Hneď po narodení i matka i otec nemohli sa dosť prenačudovať na tom neobyčajnom veľkom a mocnom dieťati. I susedia i druhí známi prišli na diváky; a naostatok, keď sa chýr rozišiel, ľudia i z druhých krajín prišli toho chlapca obzerať. Lebo pamätníka nebolo, aby dakde dáka žena takô dieťa bola porodila.
    Medzitým povstala i otázka, že ako ho majú volať. Radili sa sem i tam a nemohli sa zniesť, až naostatok riekne baba:
    „Toto dieťa je neobyčajne velikô, dajte mu teda aj neobyčajnô meno.“
    „Dobre máte, stará,“ povedal otec, „budeme ho volať Lomidrevom.“
    A tak ostalo.
    „Stará moja, stará, vieš ty čo?“ riekne po čase otec, „ak nás Pán Boh živiť bude, ty toho chlapca za sedem rokov nadájať musíš, môžbyť, že dač hodného z neho vyrastie.“
    „Nože no,“ povedala žena, „keď len tak chceš, nechže ti bude.“
    A tak zostalo.
    Matka chlapca dojčila a chlapec zo dňa na deň zmocnieval. Rodičia sa nevedeli od divu kde podieť, keď ho v treťom roku videli jedličky ako noha hrubé zo zeme trhať. V siedmom sa už na duby lapal. Tu ho už mater chcela prestať dojčiť, ale jej milý synček povedal, že aby ho ešte len za sedem rokov nadájala. Matke sa to už nevidelo, ale mu predsa len prisľúbila.

Read more: http://zlatyfond.sme.sk/dielo/585/Dobsinsky_Prostonarodne-slovenske-povesti-Prvy-zvazok/13#ixzz41mOrBH1Z
  • Na jednej strane - WOW, že to ťahali tak dlho, potlesk. - a na druhej strane mi príde prehnané kojiť tak dlho. Uznávam, že materské mlieko je pre dieťa omnoho prospešnejšie než kravské, či práškové, ale v takom veku ho už predsa nepotrebuje.
    doporučení WHO je kojit kojit kojit, ale na jednom školení jsem se ptala jistého experta na imunitu, vývoj dítěte atd, jak dlouho to má opravdový zdravotní přínos pro to dítě, a je to přibližne do 6. měsíce. Když třeba matka ani nemá kvalitní stravu, tak třeba u 1,5letého dítěte je to podle mě jen filtrace přes prso a je lepší dát mu nutrilon. Dost lidí takhle ale šetří, z prsu to teče zadarmo...
  • @Aviv Tu nie je preco tlieskat. To, ze matky su cakle nie je dovod na oslavu.
    Priznavam, syn ma dva roky a rano si chcem este dopriat 10 min v posteli s pocitom, ze a) este chvilu si polezim b) za chvilu pride do puberty a uz si ho nepriviniem, ale som si vedoma, ze presluhujem a zavisla som ja a nie on :anxious:
    Odkedy vie dieta povedat: "Maminka, prosim si mlieko", tak vtedy prestava mat narok.
  • Ja tlieskam tej vytrvalosti, nie tej voľbe.
  • to není vytrvalost, ale následek vykojení mozku
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.