Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
1121122124126127144

Komentáře

• upraveno 6. března 2016
  • @Jitka No s tou želvou jsem si dneska dala, vyzkoušela jsem kdeco od Darwina :-) Ale přiznávám, že jsem o té knížce v životě neslyšela.
  • AyleenAyleen Zachovejte paniku!
  • @Ayleen Jsi poklad, děkuju :-) Ty Tvé nápovědy jsou úžasné :-)
    Udělal jsem značný pokrok, 61/64 :-)
    @Dlady a co ti chybí?
  • @Ayleen
    Sekačka :-) Na tu ale přijdu :-)
    Pak ta "socha" co je zády a vykukuje tam čertík
    pak to bude buď něco okolo těch dvojek co jsou u obrázku slečny ve vlaku :-) Nebo to co je nalevo od obrázku Robinsona, připomíná to hodiny. Ale opravdu nevím.
  • Ok, opravdu si nevím rady, zbývají mi tři poslední knihy a tři indície nemůžu rozluštit - sovětského vojáka, dřevěné kladívko (asi takové to soudcovské) a zastřeleného kosa. Dokázal by mi někdo poradit?
  • @brbr Děkuju moc :D
    No i s nápovědama mi to chvíli trvalo, ale pak jsem to rozlouskla. Tu knihu s kosem znám pod anglickým názvem a dokonce jsem si na něj párkrát vzpomněla, ale nějak mi nedocvaklo si zjistit český název.
  • teraz citam kolo casu od roberta jordana momentalne mam rozcitany 3 diel
  • upraveno 28. března 2016
    Mám rozečtenou krátkou knihu/povídku Piknik u cesty/stalker od Arkadij Strugackij, Boris Strugackij. Krásně se to čte.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Vena Nemohl by jsi jen zlehka nastínit děj ...
    Abych viděl :, zda stojí za to vyplenit šrajtofli ;-)
  • @Vena Ďalšia prvá kniha zo série? To snáď nie. :D Takto už čakám na Martina, Sandersona... :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Rozečetla jsem Měsíc nad Soho, pokračování Řek Londýna. Mám za sebou 25 % a baví mě to víc než první díl.
  • @Nevada Jo, mi se to taky líbilo víc. Teď váhám, jestli si koupit další díl v AJ nebo čekat do podzimu. Když ty české obálky jsou tak super! Mi se teda líbí moc.
  • upraveno 6. července 2016
    Jsem u čtvrtého Pottera a musím přiznat, že mě už celkem vytáčí to Rowlingové neustálé rekapitulování ve stylu: "Hermiona šla na čaj k Hagridovi, Hagrid to je bla bla..." grrrrrrrr. Zlepší se to časem? Nebo si i u pětky hraje na to, že to čtou jenom desetiletý děcka s poruchou pozornosti a bez přístupu k televizi?
    @Dreamer Nejak jsem si toho moc nevsimal, popravde. Nicmene 5. dil je podle me nejlepsi ze vsech.
  • upraveno 6. července 2016
    @Vena čtu to celkem rychle za sebou a dost mě to otravuje :D kdyby to bylo alespoň nějak zakomponované do děje, místo tupých opisovaček vlepených klidně doprostřed dialogu, jak si užívám všechny hostiny, kouzelnické bydlení, vychytávky v domácnosti i ve škole a podobně, tohle mě silně rozčiluje a ruší...ale asi jsem v tomhle osamocená, u jiných knížek jsem nic podobného nezaznamenala :)
  • @Dreamer ak Ťa to poteší, tak Hagrid je cca do polovice 5. knihy preč. Ale potom opäť príde čaj :-)
  • @Katrina to byl jen příklad, Hagrida mám ráda :)
  • @Dreamer Myslím, že to je celkem běžné připomenutí, o jaké postavy jde. I pro případ, že by se ti nějakým způsobem dostal poprvé do ruky nějaký jiný díl místo toho prvního. Není to nic zvláštního, třeba u Agathy Christie je to pořád.
    Prostě přeskoč a pokračuj =D
  • Já se zas zakousla do starší historické (18. storočie) beletrie z Chorvátska. Gričská čarodejnica, teraz už druhý diel s podnadpisom Spolok diablov leží na mojom stolíku.
    Pri prvom dieli som si nebola istá, či to chce byť viac detektívkou alebo romancou a chvíľami som sa musela nútiť do čítania (prítomnosť Sweet Polly Oliver mi v tom pomohla), ale ten komplot sa mi páčil a záver som prakticky zhltla. A osoba čo to spískala bola skutočne zručný záporák a intrigán.
    Dvojka si berie na paškál inkvizíciu, to je pre mňa ožehavá téma, takže chvíľami sa ma zmocňuje intenzívne rozhorčenie a potom zas žasnem nad tým, akej naivity sú niektoré postavy občas schopné. Hlavná postava mi pripomína Sansu, ale je menej snílek a viac heroická. V týchto časoch by určite bola aktivistkou. Najradšej mám zatiaľ Sinišu.
    Čítal to aj niekto odtiaľ?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.