Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1390391393395396581

Komentáře

• Omg, ne, ne, ne, néééééé, prosím netahejme Píseň do migrační krize, prosím! Tohle srovnání vždycky bude pokulhávat, nedělejme to! NE! :wall:
  • @Dreamer ne, to přirovnání nepokulhává, to přirovnání se plazí po zemi a řve o pomoc poté, co mu vlak přejel obě nohy
  • To si nemyslím. Píseň nijak nevybočuje z děl, který jsou podle mne silně alegorická a mají nějakou spojitost s realitou. Nakonec i Martin se zastal uprchlíků, takže to může zůstat vaše zbožné přání. ;-)
  • Mě je jedno, jestli se jich Martin zastal. Jestli si myslí, že situaci zlepší, když Spojené státy ohrozí vlastní bezpečnost a přijmou ubohých deset tisíc Syřanů, tak je to jeho právo, ale mýlí se. Celá záležitost je na všech frontách nechutná, ale ve výsledku mě nejvíc děsí přístup několika mocných evropských politiků a jejich neskutečné odhodlání sem natahat miliony lidí, o kterých musí dobře vědět, že budou věčná zátěž. Nic pěkného o jejich důvodech mě nenapadá, zachování si tváře na úkor znásilnění, masivní vlny krádeží a zničení sociální koheze, je z nich asi ten ještě nejlepší
  • @Amaroun To, že se Martin zastal uprchlíků nijak neurčuje míru toho, jak špatně je to podobenství vystavěné. Že je něco nějak podle tebe, jak sám píšeš, ještě neznamená, že to tak skutečně je. Jinak nevím, jak jsi přišel na to, že je mé zbožné přání aby se Martin nebo HBO nezastávali uprchlíků, tvoje vyvozování v tomto ohledu funguje nějak prapodivně, protože nic takového jsem nikde neřekl. Takže abych použil stejně špatný způsob argumentace - může zůstat tvým zbožným přáním, že ta "alegorie" je dobře vymyšlená.
  • upraveno 18. března 2016
    Co nemá nohy nekulhá :) z uprchlíků se totiž nestanou chodící mrtvoly :D teda doufám .. A myslím že to snese v jednom směru srovnání - neřekl bych že divocí jsou lidi co chtějí jen utéct a nechtějí znásilňovat. Oni si totiž skutečně chtějí zachránit životy, zlepšit svojí situaci, ale na druhou stranu chtějí nadále krást ženy, znásilňovat a nehodlají se vůbec přizpůsobovat.. (drobná paralela by tu tedy byla)

OK, chtěli nějaký statement před začátkem sezóny, zapracovat na PR aby padnul nějaký ten další rekord.. Ale proč si nevyberou nějaký nemocný děti nebo tak.. achjo, tohle téma táhne a od HBO to vnímám cynicky než nějak láskařsky.. Mě na tom nejvíc vadí fakt, že dneska když jdu na záchod a zvednu prkýnko, tak na mě vykoukne uprchlík.. Tyhlety paralely že děj seriálu koresponduje s dnešní dobou, ať si to strčí do řitě.. Protože netoužím myslet na uprchlíky 24 hodin denně.. Ostatně svou roční dávku filantropie si plním jednou DMSkou pro Adventní koncert ;)
    Je mi na nic z celebrit, které nemají ambice se nijak nad situací zamyslet, a přijímají slepě ten jediný správný a oficiální názor, který je předkládán jako nejvíce humanistický a dobrý. Vytáčí mě, že svým pitomým přístupem evropští lídři jen podporují pašeráky lidí, kterým je ukradená jejich bezpečnost, je jim jedno, do jakého rizika ty lidi naženou a nutí lidi, kteří nejsou v bezprostředním ohrožení života, nesmyslně riskovat. To se pak náramně hodí vytáhnout k článku o zlém Maďarsku nebo Makedonii fotky utonulých dětí nebo novorozeňat v blátě. Pak jsou zaslepenci v přesvědčení, že páchají dobro, schopní nahnat těhotné ženy a děti do rozvodněné řeky. Jejich přístup se nijak neliší od přístupu pašeráků lidí, ale motivem je podpora politického přesvědčení.
  • @Dreamer Myslíš tu rozvodněnou řeku, která byla divoká asi jako propusť mezi rybníkama u nás, když trochu víc zaprší? :D (teda chápu že nevíš jaký máme rybníky u nás, ale jen pro představu to mělo shodit představu o rozvodněném živlu).
    Začíná se ze mě stávat cynická svině.. Cítím to především v okolí tlustého střeva..
  • ta "rozvodněná řeka" byla dokonalá hlavě že v vedla stála řada kameramanů a fotografů a nevypadalo to že mají problém prát se s proudem a zaroveň točit :D
  • Mě ta dohoda s Tureckem celkem baví. Vidím to tak na rok, maximálně dva, než začnou evropané fňukat, že jsou zaplaveni přívalem Turků, kteří využili nového bezvízového styku :D
  • A nejsmutnější z toho všeho bude legendární Simir Gerkhan, páč mu přibude konkurence :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. března 2016
    Když už ty paralely, tak co bitva u Zdi? Co Jonova podmínka pro přeběhlíky "kdo nepracuje ať nejí"? Kde je v Písni Vše pro všechny a žádná odpovědnost? A proč bylo tolik černých bratrů proti? Naším úkolem je hájit říši, proudy divokých putující po sedmi královstvích bez dodržování pravidel, to se z toho "článku" nějak vytratilo a z Jona je najednou "sluníčkář". Nebo Angela? =D
    @sfik možná bys to cítil jinak, kdyby si měl oteklé nohy, bylo by ti na nic, za sebou pár dní beze spánku, sice tam byla voda nejvýš do pasu, ale i to pro některé nemusela být zrovna brnkačka, hádám, že těm asi třem utonulým se to také mohlo zdát jako banální záležitost :) Kdyby se řešilo nějak lépe, aby se lidé, kteří jsou skutečně v ohrožení života na riskantní cestu vůbec nevydávali, nemuseli by teď brečet do kamer na hranicích Řecka a Makedonie. EU reaguje pomalu nepružně a mnohdy i nerozumě (hlavně ať to sedí do ideologického rámečku) a díky tomu, mnoho "uprchlíků" dostává pocit, že cesta do Německa je otázkou přežití a jejich jediná šance na útěk před bídou a mizerným životem.

@DanielSvatoš zajímalo by mě, jestli by točili a fotili, pokud by někomu podklouzla noha, nebo by podali pomocnou ruku? Topící se migrant, to by byla pěkná titulní strana.
  • A už jsem si v našich médiích všiml, jak to prezentují jako "hlavně Čechům se to nelíbí" :D To mě pobavilo :D Hlavně že u toho videa je zatrhlá diskuze..., protože tak moc se tam celý svět snažil vylepšit pohled Čechů na imigrantskou vlnu, že toho dobra bylo tak moc, že ta diskuze se úplně roztříštila :D
  • @Dreamer Tak samozřejmě se můžeš utopit i se lžičkou vody.. Nějak nedokážu soucítit s lidmi, kteří hážou svoje děti do moře aby si vymohli záchranu, a kteří skákají s opuchlými chodidly do zurčícího živlu a vydávají to za zoufalství. Zoufalství to je, ale ne snaha zachránit si život, když dělají pravý opak, ale to je pořád dokola a vrácí nás to k tomu proč sem vlastně lezou, když přeci Turecko je bezpečná země (a navíc i mírumilovná a vyspělá, když má ambice stát se členem EU).
  • Tlustá_SkálaTlustá_Skála bodej správným slovem
    @Amaroun - co se týče novinek.cz to se nepřu, ale osobně sem mluvil např. s jedním Francouzem, který už tu žije 2 měsíce a tvrdil, mě že asi 10-15 jeho známých se sem hodlá stěhovat, bylo to krátce po tom co se stalo v Paříži, takže to mohla být jen unáhlená reakce ale myslím, že nějací lidé určitě můžou existovat co se budou chtít odstěhovat pryč ze zemí, kde je situace horší než tady
  • A taktiež zopár Švédov sa rozhodlo zostať v našich krajinách, pretože sa doma už necítia bezpečne.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 18. března 2016
    @DanielSvatoš Trest smrti, taková hovada si nic jiného nezaslouží.
    Docela mě děsí kolik místních o něm muselo vědět a vědomě ho kryli....
    Edit Prý už ho mají
    Němci spustili dokonce stránky pro uprchlíky, aby věděli jak si zašpásovat, bez toho aby těm Claudiím Schiffer při tom netekla krev z nosu...

http://www.zanzu.de/de/Wahl-der-Sprache

Jsem zvědav jak to zafunguje, jak se budou černí hoši edukovat, aby zavedli nenásilně a aby to bavilo i protistranu, ba co víc, až se budou snažit pochopit co to je transka :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 18. března 2016
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Gepeto Jo, to bylo hodně debilní. A hlavně evidentně to nebyla ani první ani poslední vzpoura Zygonů, protože Doktor už jim paměť předtím přemazával jak sám přiznal. Celkově v deváté sérii se střídaly díly které byly naprosto skvělé (dvojdíl s Rybářským králem) a díly které byly naprosto retardované (píseční lidé na vesmírné stanici). A Moffat... no toho bych už raději ani nerozebíral. Ať si jde kazit Sherlocka a Doktora ať raději nechá na pokoji.
  • upraveno 19. března 2016
    @Achileus jak trest smrti to je rasismus ! celu by měl dostat jako Breivik vždyť ho tam taky chtějí zabít ! tohle není žádná svoboda vyznaní a projevu ty nácku ! (just joke)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.