TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1269270272274275362

Komentáře

• DanielSvatoš napsal(a):

působí to naprosto normálně :D

omg :D vymývání mozků pokračuje skrz překrucování historie... tak ono mělo nakonec tohle stvoření pravdu a za demokracii, průmyslovou revoluci a tak nějak vůbec všechny vyspělé technologie vděčíme č...ehm původním obyvatelům Afriky =D dík hoši (a holky...samozřejmě), bez vás bychom ještě v Evropě tancovali okolo ohně a brousili si pazourky na oštěpy.
  • Marně si lámu hlavu nad tím, jak se neapolskému králi a lotrinské vévodkyni mohla narodit mulatka... Isabela Lotrinská byla asi pěkná nevěrnice! Ale král byl slepý, tak ji to asi odpustil. :-D
  • hádám, že tvůrci seriálu to smetou ze stolu, protože je to stejně fantasy a jen volně se to inspiruje historií, bla bla...ale co je moc, to je příliš :D
    image

inspirace je zřejmá...
    image
  • Jsem se mrkl na strejdu Googla, co má být ten černý týpek na koni, a prý je to Eduard z Norwiche, druhý vévoda z Yorku. :roll:

Ten druhý obrázek je americká slátanina, kde se reálné postavy nevyskytují, takže to mě ani tak neuráží.
  • ono jich tam je víc

vypadá to hrozně no :D
  • Tak to zase prrr, co máte proti černochům ve středověku. Třeba Mikulčic pochází lebka (myslím, že 10. stol.) se silně negroidními rysy. Určitě se jimi tady jen hemžilo :twisted:
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    My ty chudáky černý tak strašně utlačujeme, ani do své evropské historie je nepustíme :-(
    Fakt, u tohohle mám chuť něco rozbít, to je tak.... Nemám to správný slovo :wall:
    Za sto let bude velkofilm o Karlu IV., který bude černý a jeho herec ještě pro jistotu vyhraje Oscara a bude gay aby to bylo víc cool. A vegan, samozřejmě. :applause:
  • upraveno 17. května 2016
    @DanielSvatoš za tím stojí BBC? :-o
    @Magister_Peditum myslím, že tohle bude zase britská slátanina, kde mají postavy cool historická jména a kostýmy.
  • @Benji Zajímalo by mě, co by řekli na to, kdyby Martina Luthera Kinga nebo Nelsona Mandelu hrál běloch? :-D
  • @Dreamer jo je to nějaká minisérie nevím jestli to už vyšlo ale chci to vidět :D
  • @Benji Zajímalo by mě, co by řekli na to, kdyby Martina Luthera Kinga nebo Nelsona Mandelu hrál běloch? :-D
    @Dreamer Tak o tom, že to bude slátanina, už jenom kvůli té snaze být "politicky korektní", nepochybuji. Pokud chtěli za každou cenu nebělošské herce, tak měli natočit Othella.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Magister_Peditum
    Nastala by revoluce, pořádaly by se pochody a z filmové branže by odstoupila polovina černých :applause: tohle prostě nejde, víšjak
    Navíc mě dostává jak všichni brečí a přitom bych kvalitní černé herce současnosti spočítal na prstech jedné ruky a ještě by mi zbyl jeden prst na vyjádření mého postoje vůči tomuhle politicky a rasově úžasnému přístupu.
    A to prosím, je můj největší herecký miláček Samuel Jackson.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. května 2016
    Mimochodem, kdyby to bylo obráceně (třeba něco z asijské historie s bílým hercem představujícím čingischána a podobně), už by BBC měla spoustu dopisů obviňujících je z "cultural appropriation"
  • @flanker.27 Přitom zrovna Čingischána už kdysi hrál Omar Sharif, ale to je Egypťan, takže to je asi OK. ;-)
    DanielSvatoš napsal(a):

ono jich tam je víc

vypadá to hrozně no :D

Mno, a to tu fňukáme, že ČT není BBC. Tohle vypadá naprosto katastrofálně, poslední dobou BBC začíná nabírat nějak divné manýry, nedávno dokonale zprznili Hospodu Jamajku, teď tohle...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 17. května 2016
    DanielSvatoš napsal(a):

působí to naprosto normálně :D
    image

Ten moment, keď ti na hlave rastie poriadne veľký penis.
    A snažíš sa to zakryť.
    Ale tvoj novomanžel pozná hru, ktorú hráš.
  • @Gepeto tím si mi připomněl, že je nejvyšší čas si zopáknout některé filmy :D
    image
  • celé mi to ale připomíná že o Richardovi se ještě nic pořádného nenatočilo (až na ten starý film ale ten byl snad podle Shakespera)
    tohle bylo docela dost špatný http://www.csfd.cz/film/325765-bila-kralovna/komentare/
    i když se to nezaměřovalo jen na Richarda III.
    Ten moment, keď ti na hlave rastie poriadne veľký penis.
    A snažíš sa to zakryť.
    Ale tvoj novomanžel pozná hru, ktorú hráš.
    Jsi mi připomněl jeden pořad Na stojáka, kde chlápek vyprávěl, jak v sexshopu viděl masku s gumovým penisem na obličeji a předváděl, jak asi musí vypadat schůze správní rady firmy, která tohle vyrábí...
  • upraveno 17. května 2016
    @DanielSvatoš Ale V kruhu koruny (ta ukázka a fotky jsou z druhé série) je zpracování shakespearovských historických her :D Jo, už v první sérii byli nějací černoši a v tom prostředí je to pěst na oko, ale on je to trend moderních adaptací Shakespeara i na divadle, obsazovat černošské herce. Ten argument samozřejmě je, že je to fikce. Pak se ale ptám, proč se někteří bojovníci za sociální spravedlnost čertili, že v Bozích Egypta hrají skoro všechny postavy běloši, když se to dá smést úplně stejných argumentem (nehledě na to, že obsadit Egypťany by byl anachronismus a pošeptám vám tajemství - Arabové jsou taky běloši, i když nejsou sněhobílí).
    A hlavně původní Egypťané (koptové) nejsou Arabové :)
  • Dreamer napsal(a):

@Gepeto tím si mi připomněl, že je nejvyšší čas si zopáknout některé filmy :D
    image

Práve som utrpela šok...
  • Na margo BBC - aj majster tesár sa utne a občas natočí nepozerateľnú hlúposť.
  • @Katrina neviděla jsi Páty element? Určitě připiš na seznam ;-)
  • Vďaka, útržkovite som videla, ale toto mi zrejme uniklo.
  • Podle mě jsou všechny ty historické postavy bílé. Jsou. Jen vymetaly komíny :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    OMG, to je zas debata. To tady fakt dlouho nebylo...
  • @Nevada vždycky to totiž utneš :) musíš nás nechat hejtit pár stránek pak to přestane :)
  • @Nevada mi za to nemôžeme :anxious: na vine sú presadzovatelia rozličných kvót a producenti, ktorí si neuvedomujú, že stredoveká Európa nebola multi-kulti
  • Sleduje zde někdo Agents of S.H.I.E.L.D.? :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.