@Dreamer@Tlustá_Skála Zůstal bych u toho, že to ví od Jona. Napadlo mě, že by mohli mít ve Starém městě nějaký kus valyriské oceli, ze které si mistři dělají část svého řetězu...tak by jim to mohl zrekvírovat.
@Magister_Peditum Nop, spíš syn nějakého význačného rodu, který se dal k Noční Hlídce, vlastnil čepel z valyrijské oceli a střetl se s Jiným, Jiní nebyli vyhlazeni, pouze zatlačeni k ústupu, takže mohlo docházet k ojedinělým střetům s členy hlídky, konec konců Divocí je určitě potkávali, proč ne nějaký průzkumník?
@Dreamer V tom případě je ale divné, že i pro samotnou Noční hlídku byli Jiní už jen legendou. Předpokládám, že valyrijská ocel se do Západozemí dostala až s příchodem Andalů.
@Magister_Peditum proč? Ty střety mohly být stále vzácnější s tím, jak nastupovalo období mírných zim a dlouhých lét, rozhodně si porážku Jiných nepředstavuji jako...finíto, je po nich. Divocí měli z Jiných vždycky respekt, takže se sem tam objevovat museli na sever od Zdi, je logické, že na ně v dávné minulosti mohli členové hlídky narazit a byl o tom záznam.
@Magister_Peditum Hej, spoiler. Ne, nevypořádají. Brienne a Jaime dorazí do Řekotočí zhruba ve stejnou dobu. Brynden samozřejmě hrad vydá, Edmura nejspíš killnou v rámci krvavých kvót a další nepoužitelnosti postavy a hleďme drama - Brienne odjíždí s nepořízenou, co teď budou Jon a Sansa dělat proti dvaceti dobrým mužům. Jaimeho nejspíš na konci série zajme Bratrstvo, díky bohu.
Já nechápu, proč řeší nějakou armádu, mají přece právě female terminátora Brienne, která má na to vymlátit úplně všechny Freye a Boltony i s Lannisterama s hlásitým řevem a skučením a Podrickem v zádech. A no jo vlastně, Ramsay je přece taky superman, tak nic.
@Rybba Po Aryi by spravne nikdo jit nemel ne? To by si musel nekdo udelat objednavku u NIKDOa, ze si preje Aryi smrt. Sam NIKDO zadne osobni tuzby a msty nema, ze sve vlastni vule nezabiji :) a kdo by mel chtit odplatu za smrt jednoho z NIKDO, kdyz NIKDO pro nikoho nic neznamena
@červ Tak ten knižní spal s jinou a nezapomněl na Brienne. Ale to je prostě co by kdyby. Pokud by do konce ságy Tommen nějak vydržel na trůnu, jako jeho strážce se ženit nemůže, a jinak ho vidím leda tak jako budoucího velitele Noční hlídky.
@svoa00 pockej, s kym jinym krome Cersei Jaime jeste spal?? nejak jsem to uplne zapomnela :D a to s Brienne mas pravdu, podle me sehrala velkou roli v jeho prerodu a dost me stve, ze v serialu takhle upozadili ten jejich vztah... a v prvni rade vlastne uplne ignorovali nejakej prerod.
Samozřejmě, že Sam ví o tom, jak mocné jsou meče z valyrijské oceli proti Jiným. Když se Jon vrátil z Hardhome, Sam byl ještě u hlídky. Myslím, že přesně o tom také diskutovali, dokonce mám dojem, že Sam mluvil o tom, že u nich doma jeden takový meč je. Teprve potom odjel do Starého Města. Tohle určitě v seriálu bylo. Dokonce jsem přemýšlela, jestli si o něj Sam řekne, jak se tam tak hádali u té večeře =D
Komentáře
@Hold the Door Bronn pojede s Jaimem k Řekotočí.
Po Aryi by spravne nikdo jit nemel ne? To by si musel nekdo udelat objednavku u NIKDOa, ze si preje Aryi smrt. Sam NIKDO zadne osobni tuzby a msty nema, ze sve vlastni vule nezabiji :) a kdo by mel chtit odplatu za smrt jednoho z NIKDO, kdyz NIKDO pro nikoho nic neznamena
pockej, s kym jinym krome Cersei Jaime jeste spal?? nejak jsem to uplne zapomnela :D a to s Brienne mas pravdu, podle me sehrala velkou roli v jeho prerodu a dost me stve, ze v serialu takhle upozadili ten jejich vztah... a v prvni rade vlastne uplne ignorovali nejakej prerod.
Á, omlouvám se, špatně jsem si pamatovala, že ji odmítnul :D