Vážně tu někdo hodnotil Aeryse po těch dvou vteřinách? Jako že neměl drápky? LOL, fakt? Když 85% diváků ani nevím kdo to byl? :D
Jinak hodnotím: + Ben, Meera a Benjen. V knížkách dost možná nezjistíme kdo je Studenoruký, ale jsem rád, že Benjena vytáhli. A v knížkách ať to klidně nechaj obestřené tajemství. Budu mít obě verze, takže budu spokojen :) Meera opět skvělá. + trapno u Tarlyů skvělé, starý Tarly skvělý, Tarlyová si taky umí dupnout. S tím mečem jsem si říkal že se pro něj jednou Sam vrátí aby ho použil v boji proti Jiným :) Na zdi pro něj budou mít lepší uplatnění :) Jen jsem to nečekal hned v další scéně. Jen mě připadalo že Parožnatý vrch je spíš jak Vysoká zahrada. Vrch bych očekával spíš lépe opevněný hrad, prostě praktický pro Tarlye.. + twist plot Vrabčáka a ovládnutí Tommena, konečně nějaký zvrat v přístavišti, i když s tou Tommenovou manipulací se dalo čekat (to jak si ho v septu před pár epizodama posadil, aby zjistil že je tvárnej) + konečně se Arya rozhodla vrátit do role Aryi a vykašlat se na ty nudný nudňáky (pokud teda není Jaqenovým cílem aby zabila Holčičku, protože mi přijde divný, kdy by nějaká šlapka od divadla vzala lowe na vraždu kolegyně). Jistě ten její výcvik musí mít význam, jinak by jí panebože nenechal Martin naživu tak dlouho. Jestli má Dany plot-armor, tak má Arya čtyři přes sebe. Jehla. + předpokládám že na Waldera by si nevzpomněli, kdyby v téhle sérii neměl zemřít, moc se těším :D
- vím že tady hodně kritizujete Jaimeho že pokračuje v tom bytí kurvou pro Cersei, ale to mě ani tak asi nevadí. Prostě si jde s knižním jinou cestou. Mě tuhle sérii ale vadí hlavně Cersei, už s ní není taková sranda. Je moc tichá, málo křičí a to mě nebaví. - už začíná být trochu předaenerysováno. Tam to táhne nahoru vážně jenom ten drak.
Takže suma sumárum pěkná epizoda, až na drobné výhrady. Hlavně že nás nechali trochu vydechnout po tom nášupu z konce minulého dílu. Vážně to chtělo nějaký oddechový díl :D
@červ Lannisterů je pěkná řádka. Ti jen tak nevymřou. Od hlavní linie se asi žádných potomků nedočkáme, ale mám dojem, že bratranců z vedlejších linií rodu je asi deset. Poslední čeho se Lannisteři musí bát je hrozba vymření po meči. Jestli mají nějaké rody na kahánku tak jsou to Bsratheoni a Starkové
@Achileus Baratheoni uz prakticky vymreli. Renly bezdetny gay, Stannis ma/mel jen dceru a Robert jen bastardy, ktere nikdo nezlegitimizoval. Co se tyce Starku, tak jedinou sanci je Rickon. Protoze i kdyby Sansa/Arya nekoho porodila, decko bude mit jmeno po otci.
V případě Baratheonů a Starků jsou způsoby, jak situaci vyřešit, pokud Martin bbude chtít. V případě Starků je tu samozřejmě vždycky Rickon, ale i v případě Sansy nebo i Aryi není situace ztracená. Dcery lady Mormont se jmenují po matce, takže je tu precedens. A bastardi i ve skutečné historii zahýbali osudem svého rodu, takže i Baratheoni na tom nemusejí být tak hrozně.
@JoffreyWater Nepovedala by som, že sa Arya zosypala, skôr mám dojem, že si spomenula na pomstu po ktorej túžila. Keď sa jej tá herečka pýtala, ako by zmenila tú jej repliku, tak povedala, že by Cersei bola nahnevaná a chcela by sa pomstiť. Vtedy sa jej vrátili staré túžby po pomste. Vrátila sa k svojim spravodlivým princípom. A už viac nevidela dôvod zavraždiť tú herečku.
@Atlaua Vidím to stejně a líbilo se mi, že by se mohlo s její linkou začít něco dít. Hlavně ať ji ta druhá nezabije v rámci ukončování linek, to by bylo na facku.
Zajímalo by mě, jestli se ještě někdy Starčata setkají. Jon se Sansou už pohromadě (alespoň na čas) jsou. Bran nejspíš teď zamíří ke Zdi. Rickon to nejspíš odskáče na začátku bitvy Bastardů. A Arya se snad vrátí do Západozemí, ale vzhledem k jejímu seznamu si to asi zamíří do Králova přístaviště. Vzhledem k jejich situaci to celkem chápu, ale stejně je zvláštní, že jako jediní vůbec neprojevili zájem o "Matku draků". Přitom tam teď za ní míří kdejaký trouba. :-D
@Drake_Rammoray: Včera v nějakých "zprávách" (Prima/nova nebo podobný bulvár) říkali, že nějaký krkavec (nebo havran) uletěl nějakému chovateli na Plzeňsku... Takže tip je jasný: Takhle ne :o)
@mija Tak ona v seriálu nezabila ani toho pojišťováka, v knížkách jo. Tam ho zabila tou otrávenou mincí. Dokonce její původní plán myslim zněl, že killne i strážnýho, jenom prostě proto, že tam byl. Ale šéf to zakázal. Tam zabila někoho jenom proto, že na něj někdo ukázal. Mně právě přišlo, že v knížkách má Arya okolní cizí lidi tak nějak v pi*či.
Arya se nedala do toho asasínského spolku proto, aby zabíjela nevinné lidi, kteří jí nic neudělali. Šla tam, aby byla schopná se pomstít těm , kteří jí a její rodině ublížili. Pokud dezertuje - půjdou po ní - a myslím , že to bude ta dívka, která ji tolik nenávidí. Uvidíme jejich souboj.
Komentáře
Jinak hodnotím:
+ Ben, Meera a Benjen. V knížkách dost možná nezjistíme kdo je Studenoruký, ale jsem rád, že Benjena vytáhli. A v knížkách ať to klidně nechaj obestřené tajemství. Budu mít obě verze, takže budu spokojen :) Meera opět skvělá.
+ trapno u Tarlyů skvělé, starý Tarly skvělý, Tarlyová si taky umí dupnout. S tím mečem jsem si říkal že se pro něj jednou Sam vrátí aby ho použil v boji proti Jiným :) Na zdi pro něj budou mít lepší uplatnění :) Jen jsem to nečekal hned v další scéně. Jen mě připadalo že Parožnatý vrch je spíš jak Vysoká zahrada. Vrch bych očekával spíš lépe opevněný hrad, prostě praktický pro Tarlye..
+ twist plot Vrabčáka a ovládnutí Tommena, konečně nějaký zvrat v přístavišti, i když s tou Tommenovou manipulací se dalo čekat (to jak si ho v septu před pár epizodama posadil, aby zjistil že je tvárnej)
+ konečně se Arya rozhodla vrátit do role Aryi a vykašlat se na ty nudný nudňáky (pokud teda není Jaqenovým cílem aby zabila Holčičku, protože mi přijde divný, kdy by nějaká šlapka od divadla vzala lowe na vraždu kolegyně). Jistě ten její výcvik musí mít význam, jinak by jí panebože nenechal Martin naživu tak dlouho. Jestli má Dany plot-armor, tak má Arya čtyři přes sebe. Jehla.
+ předpokládám že na Waldera by si nevzpomněli, kdyby v téhle sérii neměl zemřít, moc se těším :D
- vím že tady hodně kritizujete Jaimeho že pokračuje v tom bytí kurvou pro Cersei, ale to mě ani tak asi nevadí. Prostě si jde s knižním jinou cestou. Mě tuhle sérii ale vadí hlavně Cersei, už s ní není taková sranda. Je moc tichá, málo křičí a to mě nebaví.
- už začíná být trochu předaenerysováno. Tam to táhne nahoru vážně jenom ten drak.
Takže suma sumárum pěkná epizoda, až na drobné výhrady. Hlavně že nás nechali trochu vydechnout po tom nášupu z konce minulého dílu. Vážně to chtělo nějaký oddechový díl :D
Baratheoni uz prakticky vymreli. Renly bezdetny gay, Stannis ma/mel jen dceru a Robert jen bastardy, ktere nikdo nezlegitimizoval. Co se tyce Starku, tak jedinou sanci je Rickon. Protoze i kdyby Sansa/Arya nekoho porodila, decko bude mit jmeno po otci.
Randyll Tarly dobře obsazen a zahrán. Zbytek epizody nic moc.
Šla tam, aby byla schopná se pomstít těm , kteří jí a její rodině ublížili.
Pokud dezertuje - půjdou po ní - a myslím , že to bude ta dívka, která ji tolik nenávidí.
Uvidíme jejich souboj.