Vyjádření Talpressu k novému vydání Písně ledu a ohně

upraveno 5. února 2012 v Překlady
Fantasy Planet přinesl v minulých dnech zprávu, že Talpress chystá nové vydání Písně ledu a ohně.

Fanoušci klasické fantasy, zajásejte. Nakladatelství Talpress se pouští do nového vydání epického eposu Píseň ledu a ohně od světoznámého a velice oblíbeného autora George R. R. Martina a začíná, samozřejmě, prvním dílem, románem Hra o trůny. Každý díl vyjde v jedné knize ve...

Číst celý článek zde
1356725

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. února 2011
    Je tam jedna silná informační chyba.
  • upraveno 24. února 2011
    to Alek: mf dnes, tak jsem tu přímo ve scéně a víkendu, potažmo tedy v kultuře, takže to třeba ještě projde.. :) respekt mám rád, ale tam fantasy asi fakt nehrozí :)
    Posílal jsem mail redakci Pevnosti, jestli nechystají nějaký číslo věnovaný Písni ledu a ohně. Po odeslání jsem si dneska v listárně novýho čísla dočetl, že chystají (zřejmě květnový číslo). Prý se usilovně snaží získat rozhovor s autorem a vedou intenzivní jednání s HBO. Pokud mě odpoví a třeba i něco víc dám vědět.
    to Alek: Poslal jsem ti článek o figurkách na mail co jsem našel na ČSFD, tak snad je funkční.
    Až teraz som si to uvedomil... prečo nie je na obale ani raz napísané "Píseň ledu a ohně"?
    Že by se báli reakce fanoušků na nevhodně zvolenou barvu a styl písma ? :-)
    Za rejpnutí se předem omlouvám :-)
    Na tom oušku přebalu uvnitř knihy je seznam všech dílů i s názvem ságy, viz ta první verze.

ad Pevnost: super, dík za info! Mail právě došel...
  • upraveno 28. února 2011
    Tak čerstvé zprávy od Talpressu říkají, že obálka Hry o trůny již byla předána do výroby (předpokládám, že samotné knihy jsou v tisku již delší dobu).
  • upraveno 2. března 2011
    Na mě osobně taktéž působí obal hrozně kýčovitě (a to v tom špatném slova smyslu:-). To co tam dal Alek jako ukázku něčeho podobného, na mě působí podstatně lépe.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 10. března 2011
    Kdy má vlastně to nové vydání vyjít? Ví se to už?
  • upraveno 10. března 2011
    Dneska jsem volal kvůli něčemu do Talpressu, tak jsem se poptal; řekli mi, že už příští týden.
    Dík za info!

Tak že bych si to dal k narozkám? Bylo by to stylové. První vydání jsem dostal taky k narozkám, týjo ale to už bude 9 let...
    upraveno 10. března 2011
    Pěkné, mně to bude taky vycházet téměř k narozeninám.
    Ale hlavně jsem získala pro Píseň další oběť. Jedna známá to pořídí synovi :o)
    Vlastimír Talaš mi teď napsal, že nová vázaná vydání Písně ledu a ohně připraví dvě za rok.

"Pátý díl, pokud vyjde, tak po roce překladu a redakčních prací má šanci vyjít česky někdy před prázdninami 2012."
    jj, to jsem tu psal, že plán pro první 4 knihy je jaro/podzim 2011/2012. A ten rok na Tanec se dal očekávat, dík za potvrzení.
    upraveno 10. března 2011
    fňuk :´(
    upraveno 10. března 2011
    To je ještě strašně dlouhá doba. Uf. Aspoň že máme ten seriál :)
    Nejhorší je, že to ten rok nevydržím, budu muset porušit tradici a přečíst si to v angličtině.
    upraveno 10. března 2011
    Zato půjdeš na hambu
  • upraveno 11. března 2011
    A moje žena se mě pořád ptá "co chceš k narozeninám?", takže ji, s vašim dovolením, odkážu na tuto diskuzi :)
    Objednáno :)
    Rovněž objednáno. Když jsem se včera ptal, tak mi bylo řečeno, že možná už o víkendu půjde realizovat předobjednávka. Takže si nakonec celkem pospíšili :)
  • upraveno 18. března 2011
    Takže jestli jsem to správně pochopil, tak nové díly už budou pouze vázané?! Takže těch 8 knih, které mám doma mám spálit, abych si mohl do knihovny pořídit "jednotnou" sérii?! No jak v Talpressu myslí. Když změnili formát Darrena Shana v půlce, tak jsem to přestal kupovat. Takže si nekoupím ani toto. Přečtu si t v e-booku a bude. Možná si někdo klepe na čelo, ale já chci, aby knihovna taky hezky vypadala a série, která se v půlce změní vypadá hnusně. Mám v knihovně cca 250 knih (včetně prvních 8 knih, že já je kupoval, když jsem věděl o tom překladu), ale tohle si tam nepřidám.
    Souhlas, jsem velkej fanda téhle ságy, na každý díl se strašně těším, ale paperbacky od Talpressu mám v knihovně uložené tak, že nejsou vidět. Zvlášť, když se plánuje vydání v pevné vazbě, mě moc mrzí, že se grafika ubírá stejnou cestou jako v původním vydání. Je mi moc líto, že tak kvalitní titul se prodává v tak nevzhledném obalu, evokujícím brakovou literaturu. Například přebaly Pána prstenů, nového vydání Zaklínače, Eragona a konec konců i Malazské knihy padlých svědčí o tom, že tituly tohoto žánru mohou vycházet i ve vkusných kabátcích...
    Někdo se na to, zda Tanec s draky vyjde už jen jako vázaný, nebo i jako dosud, Talpressu ptal, ale ti zatím sami neví. Takže můžu poradit snad jen napsat Talpressu na mail nebo na Facebook stránku. Jinak souhlasím, že ta obálka není nic moc, ale jsem rád, že se jí podařilo alespoň trochu vylepšit po našem vyjádření. Na druhou stanu je to pořád lepší, než americká obálka (teda až na tu Tance s draky, která už je super - u amíků vlastně tak taky dochází ke změně během série, což není divu, ty grafické trendy se prostě za těch 15 let změní).
    ptal sem se ja - bo bych rad dojel celou serii v tech dvoudilech, kdyz uz jich mam tolik...
    Já bych taky rád, aby to dojelo i ve starým formátu. Nechci aby mi to v knihovně vypadalo, že ta nová knížka k těm ostatním nepatří...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. března 2011
    Vážení, vaše problémy bych chtěl mít :)
    Tak mám doma novou Hru o trůny - cena za skoro 900 stran v pevné vazbě jen 325! Papír jde, úprava stejná. Obálka je fakt trochu slabší no. Ale furt lepší než ta předtím. Celkem spokojenost. Je to můj první Marin, kterej není paperback.
    upraveno 18. března 2011
    Hm, já ji mám objednanou z Arary za 277,- Kč. Doufám, že jim to nebude trvat moc dlouho.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.