Vyjádření Talpressu k novému vydání Písně ledu a ohně

upraveno 5. února 2012 v Překlady
Fantasy Planet přinesl v minulých dnech zprávu, že Talpress chystá nové vydání Písně ledu a ohně.

Fanoušci klasické fantasy, zajásejte. Nakladatelství Talpress se pouští do nového vydání epického eposu Píseň ledu a ohně od světoznámého a velice oblíbeného autora George R. R. Martina a začíná, samozřejmě, prvním dílem, románem Hra o trůny. Každý díl vyjde v jedné knize ve...

Číst celý článek zde
«13456725

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. února 2011
    Hip, hip, hurá! Výborně Talpress ohledně Hostiny pro vrány :o)
  • upraveno 17. února 2011
    No uvidíme, snad je důvod k radosti...
  • MIlMIl
    upraveno 17. února 2011
    Jupí budem pálit starou hostinu!
  • upraveno 17. února 2011
    Vďaka, Alek, za dôkladný prieskum. Ohľadom prekladu Hostiny sú to samozrejme super správy, len tie rozostupy medzi jednotlivými dielmi sa mi veľmi nepáčia. No ale čo už, knihy sú to dlhé a tá kontrola prekladu sa asi nestihne za týždeň :)
  • upraveno 18. února 2011
    To bych si tu Hostinu i znova koupil, pokud by tam už nebyly ty hrozný počeštělý jména.
    ja skripu zuby...
    Viděli a hodnotili obdobně, je to hrůza :-(
    Mě tak hrozná nepříjde - v porovnání třeba s obálkou Bouře mečů a s tím, že u tak malého obrázku - tam vidím jen nerozpoznatelnýho Seveřana ve zbroji co jede ve sněhu. Vzhledem k anotaci asi mohli zvolit třeba železný trůn - to by bylo stylovější, ale taková hrůza to není.
  • upraveno 20. února 2011
    Proti prvním třem dílům mi to taky připadá lepší, proti čtvrtému ale slabší, to jo.
    Pro mě čtvrtý díl nebyl žádný zázrak, ale přesto to byla naděje, že M. Pilcerová umí. Tady na tom mi vadí hlavně ten podivnej oblouk a vůbec mi to přijde takový zapomenutý a laciný fantasy z 90. let. :-(

A hele, koukam, že Talpress ukázal již celý obrázek
    Obálka Hry o trůny
    Jojo, něco jako Hra o trůny ;)
    :-) Až na to, že obálka prvního vydání se mi vcelku líbí i dnes, nebo aspoň nevadí a neodrazuje od koupě...
    No, dá sa to prežiť.
    A tak aspoň že je to gotickej oblouk..:) nic jinýho se k Zimohradu ani nehodí ..
    Ale jakej má význam? Chápal bych ho, kdyby to bylo jako nějaký okno, podobně jako to bylo v tom prvním vydání, ale tady je i nad obloukem průhled. Ne, prostě nechápu... :-(
    mě to přijde dělaný příliš pastelovýma barvama... to se k Písni imho moc nehodí, ta minulá se mi líbila teda víc :)
    Celkově mě příjde obálka lepší, obrázek vypadá mín "pohádkově" což je lepší. Je dobrý že z textu na obálce zmizela úvodní věta o mocných čarodějích, dracích atd.. Nedávno jsem ukazoval Hru o trůny kamarádce s tím že fantasy sága je výborně propracovaná drsná a "realistická ". Když si přečetla první větu z obálky, tak říkala že tam je vyjmenovaný všechno -draci, čarodějové, myslím si že na základě tý věty by si mohl někdo mylně představit další fantasy kde čarodějové hazí firebally a pochodující čarostromy pobíjej skřety a mohlo ho to lehce odradit.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. února 2011
    Ovšem všimli jste si, že poslední věta textu zní "Zima přichází"?
  • upraveno 21. února 2011
    Ale vždyť tam draci a čarodějové jsou. :-D
    Zatím spíše dráčkové a místo čarodějů třeba kněžka s poněkud úchylnou zálibou v upalování lidí, zvláště vysazenou na královskou krev. :- )
    Kněžka jistě, ale především mágové na východě...
    talpress - no - muj komentar na facebooku mi smazali a hodili tam tu celou obalku... pod kterou si ji pekne vychvalili...
    ...usmevne
    http://www.martina.sk/gallery/AClashofKings.jpg

nemůžu si pomoct, ale jiná liga
    Pro mě je ta ukázka s Mel a tahle nová obálka stejná liga. Je to stejný styl, úplně odlišný od Hostiny pro vrány, která se mi jakžtakž líbí.
    kde jsem tu obalku videl - teda toho "posunutyho jezdce"

urcite nekde jo...
    uz vim, co mi na tom vadi

1/ ten oblouk - kdyby tam nebyl, imho by to bylo lepsi
    2/ zed na pozadi - autorka ma svuj styl ve vykreslovani detailu na vsech predmetech - zde je na pozadi Zed, ktera je jedna velka cmouha...
    3/ pouzite pismo - vypada jak nedodelek, pripada mi hnusne

Mně to trochu připomnělo tohle
    Jon
    knedle, naprostý souhlas. Samotný obrázek by nebyl katastrofa, ale ten oblouk a příšerné písmo, to to úplně sráží
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 21. února 2011
    K typografii se raději nebudu vyjadřovat a jen doplním, že snad ten přebal půjde sundat a vyhodit.
    hmmm, to je nápad! Že bysme si urobili vlastní? :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.