Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1446447449451452581

Komentáře

• VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Mellien Neutocim, jen reaguju na "přišlo mi to hodně vyrovnané", nic vic :) ... Me proste po shledunti prislo, ze takovy postoj nelze zaujmout. Holt politika no, nazory se lisi :)

Co se dani a tak tyce, dost mozna jsme na podobne lodi. Ja bych uplne zrusil dan z prijmu pravnickych osoba a kapitaloveho vynosu. A zrovna republikani jsou teto ideologii bliz (nez demokrati), to ale nic nemeni na tom, ze Trump je podle me spatna volba.
    Každopádně podle tvého komentáře je velká část US občanů zřejmě úplně tupá Jelikož průzkumy zatím hovoří víceméně vyrovnaně, navíc je relativně velké množství nerozhodnutých voličů.
    No popravde to fakt nechapu no. Asi je to tim, ze je Trump dobry recnik, jinak si to vysvetlit nemumim.

@Everett_Young Porad podle me mnohonasobne lepsi nez to co rika Trump. Staci se podivat na jeho twitter. Clinton podle me narozdil od Trumpa schopna je. Ma zkusenosti, to je rozhodne velka vyhoda. Jeji plany, byt pomerne konzervativni, maji logiku a jsou realizovatelne. Trumpovy plany jsou z velke casti fantazie desetileteho ditete (velka mexicka zed, tariffy na zahranicni obchod, navrat na zlaty standard). A jeho nazory jsou bud zpatecnicke (je proti potratum, svatbam homosexualu, je pro trest smrti etc), nebezpecne (neveri v globalni oteplovani, veri ze vakciniy zpusobuji autismus, je proti sitove neutralite, pro zavedeni zlateho standardu...) a obcas vylozene hloupe (pocitace a internety jsou nezabezpecene, podporuje backdoor v iphonech, veri ze videohry jsou pricinou strileni na skolach). Takze podle me je presnejsi rict, ze vybirat mezi temito kandidaty je jako vybirat si mezi tim, jestli si urezat nohu nebo vystrelit mozek :D
  • @Vena: Jo, Trump je mimoň, Clintonová je zločinec. Zamindrákovaná kráva, co si absenci pindíka kompenzuje hraním na vojáčky, lhostejná k osudu zúčastněných, které nejspíš nepovažuje ani za lidi. A jako většině podobných jí chybí elementární soudnost (viz. její výroky o Číně a Rusku). Už to psal @Achileus, já jen dodávám, že od určité pozice (a s ní související odpovědnosti) nelze činy omlouvat s ohledem na něčí duševní stav. Rozhodně patří za mříže, ovšem ne ty od blázince.
  • @Ugla taky si nemyslím, že Clintonová je nějaké menší zlo, nebo by bylo v něčem lepší nebo bezpečnější, kdyby zrovna ona držela prst tam tom obřím červeném tlačítku, co vystřeluje jaderné hlavice do vzduchu. Právě naopak, z podobného obrázku mi celkem slušně běhá mráz po zádech. :anxious:
  • Já bych chtěla připomenout, že ačkoliv v USA není role prezidenta ceremoniální tak jako u nás, tak se ani nepodobá tomu, co vydivíme v některých filmech. Obama tuším během uřadování nechal bombardovat šest nebo sedm muslimských zemí. A pochybuju že z vlastního přesvědčení a rozhodně ne jenom z vlastního rozhodnutí. To rozhodnutí Trump-Clintonová se IMO přece jen dramatizuje. A je to daň systému dvou stran v téhle zemi "perfektní" demokracie.
  • @svoa00 jop, z představ, že v USA je prezident polobůh, co drží v rukou osudy půlky planety, jsem byla dávno vyléčena, stejně jako z představ o tom obřím červeném čudlíku k jadernému arzenálu :D
  • ... A navíc ze Simpsonů víme, že Lisa bude první prezidentkou USA a bude vládnout po prezidentu Trumpovi (podotýkám, že to zazní v 16 let starém díle)... a že jí zanechá ohromné dluhy... :o)
  • @svoa00 K té poslední větě. Lepší dvě strany, než jich mít v parlamentu nalezlých 7, dalších 7 se tam tlačí, každej pár procent, koalice každej s každým a komanči luxusních 15%. Ne, díky :D
  • @Mellien: Proč se ti zdá systém dvou stran "o tolik lepší" (zvláště když má poslanec rozhodovat sám za sebe, nikoli dle rozhodnutí "UV")? Já bych naopak byl pro to, aby každé získané 0,5% znamenalo mandát - nikdo by se nebál hodit papír mini straně, takže by to bylo rozmanitější a vláda by to nehnala "tu doleva, tu doprava" podle navolené situace, ale držela by se "zlatého středu". S komači (když u nás neproběhla obdoba denacifikace) to tak je, tak se s nimi v parlamentu holt musíme smířit a ač to se..jří i mě, berme to jako fakt, že významná část občanů tohoto nástupce zločinecké strany volí. Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme proti tomu protestovat, ale to je asi tak vše, co s tím můžeme dělat.
    Já jsem rád, že zatím nikdo neprolomil tabu vzít je do vlády, ale obávám se, že otázka nezní jestli, ale kdy... (Dnešní pesimistický koutek) :o(
  • @Mellien: schválně jak to budeš vidět za takových 15 let. Já byl svého času také přesvědčen, že ta roztříštěnost je na škodu, ale časem jsem změnil názor. Přesně jak píše @Jay, volič by se neměl bát "zahodit" svůj hlas tím, že jeho strana nedostane nezbytné minimum. Samozřejmě i to půlprocento představuje limit (byť menší), pokud tedy chceme celé, neokrajované poslance :twisted:, ale nevidím důvod tuhle bariéru uměle zvyšovat.
  • @Ugla @Mellien: Abych byl přesný, mě by (i při 5% hranici) "stačil" systém, kde by strany dopředu sepsaly pořadí "koho podporují a v jakém pořadí" v případě, že se nedostanou do parlamentu (což by samo o sobě vedlo k "méně rivalskému prostředí a větší transparentnosti") a pro rozdělování mandátů by se pro strany použil klíč "neprošel jsi kvótou, první za tvého seznamu, kdo se stále ve hře dostane všechny tvé hlasy", a pěkně od nejmenšího k největšímu to projet. (Pro mě arcizlo jsou "zahozené hlasy", nikoli roztříštěnost)...
  • @Jay: zahozené, případně hozené straně, která má větší šanci se tam dostat, místo té, která by nejlépe reprezentovala mé postoje. Roztříštěnost je samozřejmě věcí přirozenou (co volič, to názor). Politická dovednost by měla spočívat v tom, přesvědčit právě ty pidistrany k podpoře konkrétních návrhů, vzhledem k tomu, že u nás lze jen těžko vytvořit většinovou vládu, aniž by šlo o účelový slepenec stran s navzájem neslučitelnými postoji.

Což mi připomíná, že v poslední době praticky nestíhám sledovat domácí politiku..
  • upraveno 29. září 2016
    @Jay @Ugla

Osobně mi tahle roztříštěnost a větší množství stran v parlamentu nevyhovuje z více důvodů. Jednak si myslím, že trojčlenné koalice neprospívají silné, jednotné (už z principu) vládě. Dochází k tolika kompromisům, až nakonec volič zjistí, že jím volení zástupci kompletně překopali program, protože to bylo potřeba k dohodě s koaličním partnerem. Ve sněmovně se může každý hádat s každým a je tu větší riziko pádu vlády, opětovných voleb atd. Podle mě není náhoda, že jedna z nejlepších politických kultur (podle mého) a také jedna z nejstarších ve VB je založená na dvou silných stranách, které se střídají. Ve Státech to podle mého také funguje...

Pokud jedné straně něco hrubě nevyjde, je jim jasné, že jim to lidé příští volby sečtou a naopak. Už nemohou doufat, že uhrají nějakou koalici atd. Podle mého to přispívá k lepší práci politiků, k jasnějšímu vztahu stát - občan a přiblíží to politiku a lidem méně vzdělaným, nebo těm, kteří se o ni tolik nezajímají.

Ono tohle je na delší debatu a spíše než bych chtěl hájit svoji pravdu, tak se nad tím zamýšlím, jaké by to bylo...

@Jay ještě bych reagoval na část o komančích. Samozřejmě nemůžu nikomu nařizovat, jak má volit a respektuji to. Nemáš tak ale docela pravdu, že s tím nemohu nic udělat. Pro mě je KSČM zločineckou stranou a absolutně nedokáži pochopit její preference v zemi, kde si lidé její marast zažili. (Že jsou tací lidé na západě, kde je nezažili, to pochopím, zvlášt u mladých, kterým se nechce makat) Naštěstí už v dnešní době nemusím jen sedět s rukama v klíně, ale mohu bez větších problémů po škole emigrovat, čím například vyjádřím svůj nesouhlas a nikdo mi v tom nemůže bránit (stejně jako já nemohu bránit těm, kdo to komárům hodí).

EDIT: @Ugla S tím věkem máš dost možná pravdu, to se mění. I když směr myšlení - řekl bych - zůstává. Rád bych, abychom tu měli větší, zavedenější pravicově-konzervativní stranu, která neotáčí. Taková tu není :/ Takže musím šáhnout k menším, ale jestli tam něco vyberu, to fakt nevím...
  • upraveno 29. září 2016
    ...netuším proč se to postlo dvakrát...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Mellien napsal(a):

@Jay @Ugla
    Osobně mi tahle roztříštěnost a větší množství stran v parlamentu nevyhovuje z více důvodů. Jednak si myslím, že trojčlenné koalice neprospívají silné, jednotné (už z principu) vládě.

Hej, na Slovensku teraz máme takú jednotnú vládu. Odporúčam všetkými desiatimi.
  • @Ugla: Přesně tak - tady je i ta smůla, že velmi často hlasují poslanci dle strany (na to jich nemusíme mít 200, stačí za každou stranu jeden s váženou silou hlasu), ačkoli v poslaneckém slibu je něco trochu jiného...
    Já nemám problém shodnout se v některých případech s někým pro mě naprosto nevolitelným (ať je to KSČM nebo Zeman) a naopak nemám problém nesouhlasit s tím, koho jsem volil (když nejde o nic podstatného, tak nemám problém je volit znova).
    @Mellien: No, ony ani v Anglii a USA nejsou "jen dvě" strany,... a u nás se to dost redukuje na ČSSD, ANO, KSČM (no, pro mě levičáci z bláta do louže... takže to snad radši ani ne akdyž to vypadalo, ž rudý pohrobek Paroubek bude mít nadpoloviční většinu v parlamentu, tak to už vůbec)
    @Mellien: ta diskuze o emigraci tu už byla, pokud se nepletu... ano, můžeš emigrovat a díky bohu za to, že bez toho, aby na tebe ne hranicích stříleli, ale za sebe říkám, že jsem tak nějak "národně uvědomnělý", abych tohle neudělal (v takovýchto podmínkách), protože to považuji za zbabělé gesto, neb to je řešení pro mě, nikoli pro stát - a na rovinu, znám spoustu lidí (nechci říkat, že ty - nevím, jen si to prosím zkontroluj, jestli nekážeš vodu a nepiješ víno), kteří na adresu migrantské vlny brblají stylem "proč utíkají a nebojují doma za svoji vlast a musí to vybojovat jiní?" - je to ohromná paralela a to v našem případě jde "jen" o blbé daně a volební lístek, nikoli o život. Říkám - je to můj názor, stejně jako názor, že blbci jsou všude a daním se emigrací taky nevyhneš (přesto za určitých podmínek bych o ní taky uvažoval)...
  • @Jay O těch stranách samozřejmě vím, jen mi u nás chybí ekvivalent těch dvou silných, které ti mají co nabídnout.

@Jay Tady máme diametrálně odlišný názor. Jelikož já si myslím, že bych se měl rozhodovat podle toho, co je nejlepší pro mě, případně pro moji rodinu. Nebudu svá rozhodnutí přiklánět k tomu, co se hodí státu. Na naší zemi mám rád spoustu věcí, stejně jako mi řada věcí vadí. Tak to bude víceméně všude, v různé intenzitě podle toho, co člověka naplnuje, co ho baví, co dělá za práci, jaké má priority atd. Takže znám ty, kteří by ani za nic neopustili Česko a naopak ty, kteří by se nikdy nevrátili. A pak samozřejmě také ty, kterým nedělá problém žít střídavě tam a tam.

Pokud se někdo rozhodne legálně vycestovat, nemám s tím osobně žádný problém. Něco ho k tomu dovedlo a jelikož tu je ta možnost, záleží na každém. Sám mám větší množství důvodů, proč to po škole zkusit (ano "zkusit", protože to není v mém případě o tom zajít na letiště a... ale to jsme už řešili dříve). Třeba se po pár letech vrátit, třeba ne. To se uvidí.

Prioritu v tom samozřejmě nehraje politická situace, pokud by se rapidně nezměnila k mé nelibosti, tak říkám, že tohle by mě odejít nedonutilo. Ale zázemí pro mě a rodinu, finanční ohodnocení, kvalita dalšího vzdělání (převyšující možnosti čr) atd. to už je jiná. Nepřipadám si ale jako někdo, kdo by měl špatnou morálku. Pokud žijeme ve svobodné zemi a ta možnost tady je, rozhodně se nejedná o nic, za co bych se měl stydět. Co bych měl tajit... Proč?

Ne, nepatřím mezi pokrytce. Ale chápu tě, dělá to hodně lidí. Mně vadí nelegální imigrace do EU, která je nehlídaná, pokud by byla hlídaná a vědělo by se o těch lidech (měli doklady atd.), tak bych opět nebyl proti. Někdo by azyl dostal, někdo ne. Ale tohle se mě netýká. Díky naší společnosti mám možnost vycestovat legálně, stejně jako bych jel za prací do Prahy, mohu odcestovat za prací do Vídně, Hamburku, Paříže... a také Států. Na Floridu, do Texasu, na Havai. To je krásné a jsem rád, že tuto možnost máme. A nechci, ať už pro sebe, svoje budoucí děti, nebo děti jiných... aby se to změnilo...

Tak jsem se trochu rozepsal, ale podobné téma je v mém případě vždy na více řádků.
  • @Mellien: Ale chraň bůh, já neříkám, že jsem "natolik" národně uvědomělý, že bych si nechal státem s*át na hlavu - naopak, za sebe říkám, že mě potěšil Depardieu, když se rozhodl vykašlat na francouzské daně, takže samozřejmě "vlastní komfort" je velkou prioritou i pro mě. U vycestování je ta ne/legalita celkem irelevantní (praděda emigroval, neb mu zde šlo o krk). Každopádně faktem zůstává, že tvá věta "Nemáš tak ale docela pravdu, že s tím nemohu nic udělat" odporuje tomu, co tvrdíš následně - S tím, že se dostanou k moci strany u kterých si to nepřeješ emigrací prostě NIC neuděláš - to je pouhé plácnutí do vody srovnatelné s vhozením bílého papíru do urny - efekt žádný a to jestli budeš žít tady nebo někde jinde je jen a pouze o tvém "komfortu", dělat z toho politické "gesto" přijde mi v tomto kontextu nešťastné.
  • @Jay Ano, to jsem přestřelil. Mohu pomoci sobě, mohu ještě pomoci blízkým, ale politiku neovlivním. Tak doufejme, že tabu komárů tu jen tak někdo neprolomí. I když občas je člověk ani nepotřebuje, aby vymyslel totální kravinu. Nedávno jsem četl o návrhu na umístěnky pro mé milé kolegy :D No, tohle je přesně to "sr*** si na hlavu", o čem jsme mluvili.

K tomu vycestování, myslel jsem to spíše tak, že tě přijme země, kam chceš emigrovat. Na ní záleží, když tě nebude chtít přijmout, tak máš smůlu (a ne to, co vidíme ted v EU) Otázku země, odkud zdrháš beru, jelikož tam může být represivní režim... a nemyslel jsem to tak, že tihle lidé mají/měli prostě smůlu, to chraň bůh (ať už jakejkoliv)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Další diskriminační opatření zaostalé Evropy padlo. Multikulturalismus opět vítězí...
    http://zpravy.idnes.cz/detske-nevesty-dansko-manzelstvi-dl8-/zahranicni.aspx?c=A160930_2276126_zahranicni_ert
  • upraveno 2. října 2016
    @flanker.27 tohle je fakt na hlavu, takže i druhá třetí generace si řekne, je to v poho dostaneme "kulturní" výjimku. Zajímalo by mě, jak zjišťují u puberťáků, jestli to byl nucený sňatek, holka sedí ve výslechové místnosti, po jedné straně maminka, po druhé tatínek nebo bratr s kamennými výrazy...když ona se chtěla ve dvanácti holka strašně moc vdávat, přeci je teď po dvou letech s jejím třicetiletým manželem nerozloučíte.
  • @flanker.27 Trochu mě to zrovná u Dánů překvapuje, že v tomhle ustoupili. Holanďani třeba v tomhle naopak přitvrdili. A co se týče té německé výjimky pro manželství uzavřené v zahraničí, tak přesně to muslimové v Holandsku zneužívali a i druhá generace dcerušky posílala "domů" a vracely se vdané. Chci vidět, jak dlouho ta benevolence vydrží Němcům. Hádám, že do prvního případu, kdy v Německu narozený pedofil konvertuje k islámu, aby mohl legálně obdělávat svoje dvě třináctileté manželky.

A co se týče těch zmíněných sebevražedných pokusů pubertálních nevěst, tak mě pořád něpřestává udivovat, že hloupý bílý muž ještě nepobral, že obecně lidi ze třetího světa umění fakt dobře hrát na emoce.
  • svoa00 napsal(a):

A co se týče těch zmíněných sebevražedných pokusů pubertálních nevěst, tak mě pořád něpřestává udivovat, že hloupý bílý muž ještě nepobral, že obecně lidi ze třetího světa umění fakt dobře hrát na emoce.

No, vidíš, a pak že nás nemají čím kulturně obohatit - je to soce dost svérázné umění hrát na city, ale (byť překlepem) umění to je a ty snad nechceš být obohacen o umění? :o)

• @Jay Hej, překlepů si u mě nevšímej, většinou píšu, jak mi prsty narostly a text po sobě neopravuju.
  • @svoa00: Však to bylo myšleno tak, že to je zjevně překlep, ale překlep takový, že umožnil do té doby netušenou slovní hříčku... - Holt alespoň něco umějí tak, že to povýší na umění, no když je to umění, tak vida, že mají něco, čím mohou naši kulturu obohatit... :o)
    Podobně jako se nedávno povedl přežblept "kopudivu" - vzhledem k tomu, že to bylo v budově divadla a že z křížovek znám slovo diva, tak doufám, že to byl jen přežblept...
  • @Dreamer
    s kamennými výrazy
    Kdyby jenom výrazy, ale i kameny v kapsách :D
  • upraveno 3. října 2016
    @sfik kdybych to nahradila zapálenou věřící muslimskou v roli budoucí náctileté nevěsty, asi bych to moc nevylepšila :-k
  • @Dreamer To by byla přímo výbušná kombinace...
  • @Mellien: Hmmm, krásné sýčkování... :o( ANO a ČSSD se na adresu komunistů ve vládě vyjádřili... Spolu s dalšími předvolebními návrhy (minimální mzda nárůst na 11.000, vyšší daně pardon, pojistné pro bezdětné - zřejmě jsem rizikovější...) už to přestává být i pláči (k smíchu to není už dlouho).
  • @Jay to navýšení minimální mzdy přišlo jak blesk z čistého nebe, vůbec jsem neviděla, že by se to blížilo, ani se tím nikde nekasali, ještěže plánují snižování výdajů politických stran na předvolební kampaně :-k
  • Tohle vypadá, že ta debata byla velice užitečná :D

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.