Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Co se dani a tak tyce, dost mozna jsme na podobne lodi. Ja bych uplne zrusil dan z prijmu pravnickych osoba a kapitaloveho vynosu. A zrovna republikani jsou teto ideologii bliz (nez demokrati), to ale nic nemeni na tom, ze Trump je podle me spatna volba. No popravde to fakt nechapu no. Asi je to tim, ze je Trump dobry recnik, jinak si to vysvetlit nemumim.
@Everett_Young Porad podle me mnohonasobne lepsi nez to co rika Trump. Staci se podivat na jeho twitter. Clinton podle me narozdil od Trumpa schopna je. Ma zkusenosti, to je rozhodne velka vyhoda. Jeji plany, byt pomerne konzervativni, maji logiku a jsou realizovatelne. Trumpovy plany jsou z velke casti fantazie desetileteho ditete (velka mexicka zed, tariffy na zahranicni obchod, navrat na zlaty standard). A jeho nazory jsou bud zpatecnicke (je proti potratum, svatbam homosexualu, je pro trest smrti etc), nebezpecne (neveri v globalni oteplovani, veri ze vakciniy zpusobuji autismus, je proti sitove neutralite, pro zavedeni zlateho standardu...) a obcas vylozene hloupe (pocitace a internety jsou nezabezpecene, podporuje backdoor v iphonech, veri ze videohry jsou pricinou strileni na skolach). Takze podle me je presnejsi rict, ze vybirat mezi temito kandidaty je jako vybirat si mezi tim, jestli si urezat nohu nebo vystrelit mozek :D
Já jsem rád, že zatím nikdo neprolomil tabu vzít je do vlády, ale obávám se, že otázka nezní jestli, ale kdy... (Dnešní pesimistický koutek) :o(
Což mi připomíná, že v poslední době praticky nestíhám sledovat domácí politiku..
Osobně mi tahle roztříštěnost a větší množství stran v parlamentu nevyhovuje z více důvodů. Jednak si myslím, že trojčlenné koalice neprospívají silné, jednotné (už z principu) vládě. Dochází k tolika kompromisům, až nakonec volič zjistí, že jím volení zástupci kompletně překopali program, protože to bylo potřeba k dohodě s koaličním partnerem. Ve sněmovně se může každý hádat s každým a je tu větší riziko pádu vlády, opětovných voleb atd. Podle mě není náhoda, že jedna z nejlepších politických kultur (podle mého) a také jedna z nejstarších ve VB je založená na dvou silných stranách, které se střídají. Ve Státech to podle mého také funguje...
Pokud jedné straně něco hrubě nevyjde, je jim jasné, že jim to lidé příští volby sečtou a naopak. Už nemohou doufat, že uhrají nějakou koalici atd. Podle mého to přispívá k lepší práci politiků, k jasnějšímu vztahu stát - občan a přiblíží to politiku a lidem méně vzdělaným, nebo těm, kteří se o ni tolik nezajímají.
Ono tohle je na delší debatu a spíše než bych chtěl hájit svoji pravdu, tak se nad tím zamýšlím, jaké by to bylo...
@Jay ještě bych reagoval na část o komančích. Samozřejmě nemůžu nikomu nařizovat, jak má volit a respektuji to. Nemáš tak ale docela pravdu, že s tím nemohu nic udělat. Pro mě je KSČM zločineckou stranou a absolutně nedokáži pochopit její preference v zemi, kde si lidé její marast zažili. (Že jsou tací lidé na západě, kde je nezažili, to pochopím, zvlášt u mladých, kterým se nechce makat) Naštěstí už v dnešní době nemusím jen sedět s rukama v klíně, ale mohu bez větších problémů po škole emigrovat, čím například vyjádřím svůj nesouhlas a nikdo mi v tom nemůže bránit (stejně jako já nemohu bránit těm, kdo to komárům hodí).
EDIT: @Ugla S tím věkem máš dost možná pravdu, to se mění. I když směr myšlení - řekl bych - zůstává. Rád bych, abychom tu měli větší, zavedenější pravicově-konzervativní stranu, která neotáčí. Taková tu není :/ Takže musím šáhnout k menším, ale jestli tam něco vyberu, to fakt nevím...
Já nemám problém shodnout se v některých případech s někým pro mě naprosto nevolitelným (ať je to KSČM nebo Zeman) a naopak nemám problém nesouhlasit s tím, koho jsem volil (když nejde o nic podstatného, tak nemám problém je volit znova).
@Mellien: No, ony ani v Anglii a USA nejsou "jen dvě" strany,... a u nás se to dost redukuje na ČSSD, ANO, KSČM (no, pro mě levičáci z bláta do louže... takže to snad radši ani ne akdyž to vypadalo, ž rudý pohrobek Paroubek bude mít nadpoloviční většinu v parlamentu, tak to už vůbec)
@Mellien: ta diskuze o emigraci tu už byla, pokud se nepletu... ano, můžeš emigrovat a díky bohu za to, že bez toho, aby na tebe ne hranicích stříleli, ale za sebe říkám, že jsem tak nějak "národně uvědomnělý", abych tohle neudělal (v takovýchto podmínkách), protože to považuji za zbabělé gesto, neb to je řešení pro mě, nikoli pro stát - a na rovinu, znám spoustu lidí (nechci říkat, že ty - nevím, jen si to prosím zkontroluj, jestli nekážeš vodu a nepiješ víno), kteří na adresu migrantské vlny brblají stylem "proč utíkají a nebojují doma za svoji vlast a musí to vybojovat jiní?" - je to ohromná paralela a to v našem případě jde "jen" o blbé daně a volební lístek, nikoli o život. Říkám - je to můj názor, stejně jako názor, že blbci jsou všude a daním se emigrací taky nevyhneš (přesto za určitých podmínek bych o ní taky uvažoval)...
@Jay Tady máme diametrálně odlišný názor. Jelikož já si myslím, že bych se měl rozhodovat podle toho, co je nejlepší pro mě, případně pro moji rodinu. Nebudu svá rozhodnutí přiklánět k tomu, co se hodí státu. Na naší zemi mám rád spoustu věcí, stejně jako mi řada věcí vadí. Tak to bude víceméně všude, v různé intenzitě podle toho, co člověka naplnuje, co ho baví, co dělá za práci, jaké má priority atd. Takže znám ty, kteří by ani za nic neopustili Česko a naopak ty, kteří by se nikdy nevrátili. A pak samozřejmě také ty, kterým nedělá problém žít střídavě tam a tam.
Pokud se někdo rozhodne legálně vycestovat, nemám s tím osobně žádný problém. Něco ho k tomu dovedlo a jelikož tu je ta možnost, záleží na každém. Sám mám větší množství důvodů, proč to po škole zkusit (ano "zkusit", protože to není v mém případě o tom zajít na letiště a... ale to jsme už řešili dříve). Třeba se po pár letech vrátit, třeba ne. To se uvidí.
Prioritu v tom samozřejmě nehraje politická situace, pokud by se rapidně nezměnila k mé nelibosti, tak říkám, že tohle by mě odejít nedonutilo. Ale zázemí pro mě a rodinu, finanční ohodnocení, kvalita dalšího vzdělání (převyšující možnosti čr) atd. to už je jiná. Nepřipadám si ale jako někdo, kdo by měl špatnou morálku. Pokud žijeme ve svobodné zemi a ta možnost tady je, rozhodně se nejedná o nic, za co bych se měl stydět. Co bych měl tajit... Proč?
Ne, nepatřím mezi pokrytce. Ale chápu tě, dělá to hodně lidí. Mně vadí nelegální imigrace do EU, která je nehlídaná, pokud by byla hlídaná a vědělo by se o těch lidech (měli doklady atd.), tak bych opět nebyl proti. Někdo by azyl dostal, někdo ne. Ale tohle se mě netýká. Díky naší společnosti mám možnost vycestovat legálně, stejně jako bych jel za prací do Prahy, mohu odcestovat za prací do Vídně, Hamburku, Paříže... a také Států. Na Floridu, do Texasu, na Havai. To je krásné a jsem rád, že tuto možnost máme. A nechci, ať už pro sebe, svoje budoucí děti, nebo děti jiných... aby se to změnilo...
Tak jsem se trochu rozepsal, ale podobné téma je v mém případě vždy na více řádků.
K tomu vycestování, myslel jsem to spíše tak, že tě přijme země, kam chceš emigrovat. Na ní záleží, když tě nebude chtít přijmout, tak máš smůlu (a ne to, co vidíme ted v EU) Otázku země, odkud zdrháš beru, jelikož tam může být represivní režim... a nemyslel jsem to tak, že tihle lidé mají/měli prostě smůlu, to chraň bůh (ať už jakejkoliv)
http://zpravy.idnes.cz/detske-nevesty-dansko-manzelstvi-dl8-/zahranicni.aspx?c=A160930_2276126_zahranicni_ert
A co se týče těch zmíněných sebevražedných pokusů pubertálních nevěst, tak mě pořád něpřestává udivovat, že hloupý bílý muž ještě nepobral, že obecně lidi ze třetího světa umění fakt dobře hrát na emoce.
Podobně jako se nedávno povedl přežblept "kopudivu" - vzhledem k tomu, že to bylo v budově divadla a že z křížovek znám slovo diva, tak doufám, že to byl jen přežblept...
daněpardon, pojistné pro bezdětné - zřejmě jsem rizikovější...) už to přestává být i pláči (k smíchu to není už dlouho).