Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1450451453455456581

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @flanker.27 No Erdogan mají hodně společného, oba jsou fakticky neomezenými vládci, oba usilují o expanzi a chtějí obnovit svoje sféry vlivu, oba nenávidí Západ. Neříkám, že z nich budou někdy nějací velcí kamarádi, ale spojenci z rozumu a čiré vypočítavosti se z nich stát mohou, v historii se již vytvořila podivnější spojenectví, Pakt Ribbentrop - Molotov, Spojenci za 2. Světové války atd....
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. října 2016
    @Achileus To nestačí. A jmenované pakty obvykle zanikly jak splnily účel (nebo alespoň ten účel, který od nich chtěla jedna strana). Politický systém s tím nemá absolutně nic společného, záleží na cílech, třeba spousta demokracií udržuje aliance s režimy, které jsou demokracií buď jen formálně (třeba právě Turecko) nebo jí nejsou a nikdy nebyly, namátkou Saúdská Arábie, Bahrajn, Emiráty, kdysi jižní Vietnam, Chile, Nikaragua za vlády Somozů a tak dále. V dějinách se třeba s Tureckem různě namlouvaly Británie a Francie, ačkoli to bylo v rozporu s jejich politickým vývojem. Třeba angažmá v době války Řecka za nezávislost ve 20. letech 19. století byla ze strany Británie a Francie vnímaná velmi negativně a došlo k tomu jen na popud tehdy silného veřejného mínění v Evropě (a třeba britský premiér to komentoval slovy "proč máme bojovat proti našemu dobrému spojenci"). tak jsi to popsal naprosto mezinárodní vztahy nefungují a nikdy nefungovaly. Nehledě na to, že i přes několik společných bodů k sobě mají Rusko a Turecko ohromně daleko a i v zájmech se velmi kříží, nesmíš to ani náhodou centrovat na Evropu, protože míst zájmu je mnoho a Evropa dávno není ten hlavní. Zájmy Ruska a Turecka jsou velmi konfliktní v mnoha oblastech a žádná styčná nenávist k západu v podobě, jak jí prezentují ideologové není. Pokud má Erdogan nějaké zájmy vůči Evropě z hlediska islámu, ani náhodou to nekoreluje se zájmy Ruska, nelze zapomenout, že v Rusku žije 10 milionů muslimů a poslední co by si Rusko (bez ohledu na to, jestli mu vládne Putin nebo kdokoli jiný) je vzestup islámské moci a uvědomění, protože to je velká hrozba i pro něj. Naopak Putinova tzv. nenávist k západu nemá nic společného s představou "a teď vytáhneme (Golema) a budeme loupit a ničit". Když už, tak zájem Ruska je, aby Evropa odebírala ropné produkty, případně sloužila jako jiné odbytiště (např. výrobky z titanu). Snaha mít vliv je něco jiného než tupá představa nějaké iracionální nenávisti, to je naprostý nesmysl.
    Rusko a Turecko mají naprosto odlišné cíle a představy o vlivu v oblasti Kavkazu, Kaspického moře, středního východu, úlohy islámu v lidské společnosti a tak dále. Rusko jak známo staví v Turecku jadernou elektrárnu, plánuje Turkish Stream a má další ekonomické zájmy na spolupráci s Tureckem, proto má zájem na normalizaci vztahů s ním, ale mnohé ekonomické zájmy má i v Evropě (Nord Stream II - když to řeknu hodně polopaťácky, kdo by ve válkou zničené Evropě platil plyn), ale nic z toho se ani náhodou neblíží těsnosti vazby, jakou má Turecko se západem skrze NATO. Úsilí o bezvízový styk, vstup do EU a tak dále. Dokud je Turecko v NATO, takže dokud s ním západ udržuje takhle těsné vztahy, je pokrytectví mluvit o nějaké ose Moskva-Ankara, zvláště potom, jak je to necelý rok, co bylo Turecko velebeno za "obranu vzdušného prostoru NATO" :)
    upraveno 17. října 2016
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    http://zpravy.idnes.cz/ctyri-nejvyssi-politici-se-distancovali-od-schuzky-hermana-s-dalajlamou-14q-/domaci.aspx?c=A161018_160816_domaci_kop
    Tady je vidět co jsou nejvyšší představitelé státu za sebranku, Tibet, který je v rozporu s mezinárodním právem okupován státem, který má v ústavě zakotvenou vedoucí úlohu komunistické strany , a který porušuje lidská práva, je považován za integrální součást tohoto zločinného státu, kdy náš pan prezident a jeho pucflekové ze Strakovky uznají, že Ukrajina je integrální součástí Ruska?
  • upraveno 19. října 2016
    @Achileus: Pro ČR je Tibet součástí Číny a ministr kultury nemá mandát k tomu, aby určoval/měnil zahraničně-politické postoje státu (ve vládě je navíc KDU-ČSL v roli přicmrndávače). Scházet se samozřejmě může s kým chce, ale jako soukromá osoba. Nic víc v tom nehledej. Podobně se ČR oficiálně nestýká s představiteli separatistických republik na Ukrajině (DNR, LNR).

EDIT: o tom, jak vypadal Tibet za vlády lámů jsme tu s flankerem psali už několikrát. Za asi nejbližší současný ekvivalent lze považovat IS, akorát tenkrát si ty svoje prasárny nenahrávali a nedávali na web. Dalajláma je klasický sluníčkářský žvanil, co žije ve své bublině bez kontaktu s realitou (stejně jako někteří představitelé EU, jež velebí) a své předchůdce si idealizuje (=zavírá oči před průkaznými fakty) podobně jako Daenerys Targaryen.
  • @Ugla hmm, pokud vím Dalajláma nechce osamostatnění Tibetu ani návrat k feudalismu, takže nevím, proč se to v této souvislosti neustále vytahuje? A náš pan premiér se Zemanem by už Číně nemuseli lézt hlouběji do zadku, cesta zpátky se bude hledat těžko. Že má Čína trošku problémy s dodržování lidských práv je fakt (samozřejmě není jediná), a že se na to poukazuje snad není zas takový zločin, nebo Čína nám může zacpat ústa penězi ale Saudové už ne-e?
    Při pohledu na HDP Lucemburska nemohu nevzpomenout vět sira Humphrey Applebyho, když mu ministr říká, že malé národy se nepřidaly ze sobeckých důvodů:
    "Lucembursko například. Tam se kapitál z Bruselu otáčí a vydělává další."
    "Má výhodnou polohu."
    "S administrativou v Bruselu a s parlamentem ve Štrasburku?"

• proč jsou vždycky SJWs tak hnusný? a nemyslím chovaní ale ty ksichty
    upraveno 19. října 2016
    @DanielSvatoš Taky začínám mít pocit, že ksicht jak prdel a hovno v dutině lebeční spolu úzce souvisí... :)
    Ale potěší, že jsou tam mladí lidi normální, třeba ta holka od 4:22 je SUPER, hm, a taky ze Srbska, to bude vono... :)
    Pokud ovšem ti primitivové časem dosáhnou nadkritické hodnoty, tak potěš koště.

K tomu Srbsku - tahle holka je zas ze Slovinska:

@DanielSvatoš ach jo, akorát jsem se proklikla k "Gender is over" =D tyhle trans lidi mají seriózní psychické problémy... trans kids, ještě, že naši o tomhle nevěděli, když jsem si hrála s autíčkama a robotama, možná už bych byla třikrát přešitá :roll:
  • Připravte se, až to Hillary pohnojí, bude to samozřejmě Trumpova chyba :D
    https://www.respekt.cz/americke-volby/az-trump-prohraje-obrazky-ze-strasidelne-budoucnosti-usa
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 20. října 2016
  • @Gepeto celá ta jejich binární trans/cis logika je na facepalm :D
  • upraveno 20. října 2016
    @flanker.27 jenže tohle patolízalské prohlášení se nemuselo dávat dohromady, Zeman ovšem samozřejmě cítil potřebu exhibovat a Sobotka klasicky poslušně zbaběle přispěchal. Čína nám ničím nevyhrožovala (že by náhodou stáhly ty svoje miliardy, ze kterých jsme neviděli a předpokládám, že neuvidíme ani "ň" a nezačali kopat kanál století...ó hrůzo), z mého pohledu bylo úplně zbytečné se takhle ponižovat, pro mě je to ostuda.
    upraveno 20. října 2016
    @Dreamer Já pořád nějak nevím, co s tím mám společného :) Já se tentokrát do debaty nezapojoval, dokud jsem nebyl přímo osloven. Chtěl jsem pro jednou zůstat stranou těch velkých věcí jako náš vztah k Tibetu, abych parafrázoval Wericha. M8m-li se tedy vyjádřit, ano, já Tibet považuji za součást Číny, protože jí jednoduše je. Když budou dost odhodlaní a dost silní a nějakou autonomii či dokonce nezávislost si vymůžou, tak to budu respektovat stejně tak. Nemyslím, že 421. výzva českého občana flankera na věci něco změní, respektování celistvosti čínského území je a vždy bylo součástí oficiální politiky České republiky a dokud nezvítězí garnitura, která bude prosazovat opak, nemám důvodu a popravdě ani jakékoli chuti na tom cokoli měnit, ježto mi otázka Tibetu není nijak blízká minimálně z historických důvodů. Jestli Čína "šlape po lidských právech", z hlediska Evropy nepochybně ano, z hlediska tamní reality přesto tuším oproti minulému stavu jistá zlepšení (dokážete si před třiceti lety představit čínské turisty na západě?). A ostatně, když byl řádně nezaplacený čínský dělník pracující v mizerných podmínkách dobrý našemu obchodnímu zájmu (a přesouvání výroby tam), tak proč bych měl najednou mluvit o lidských právech Tibeťanů jen proto, že o nich mluví lidé, kteří své představy o té oblasti čerpají z knihy Ztracený horizont (kterou tímto doporučuji k přečtení :) ).
    Pokud máš problém s nějakým Sobotkovým prohlášením, reklamuj ho u Sobotky, určitě má nějaké hodiny pro veřejnost :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    „Protože pokud se tady uskuteční ty ohlášené čínské investice, tak se najdou peníze, které by mohly jedné politické straně pomoci konkurovat hnutí Andreje Babiše a také by mohly pomoci příští prezidentské volbě,“ řekl v ČT komentátor Petr Nováček k důvodům, které mohly stát za prohlášením čtyř nejvyšších ústavních činitelů k návštěvě dalajlamy.

https://www.facebook.com/otazkyvaclavamoravce/videos/10157718086420220/
  • upraveno 21. října 2016
  • @Ugla nemyslím, že nějaký protokol vyžaduje, aby naši vrchní představitelé dávali dohromady podobná ponižující prohlášení a veřejně se s nimi oháněli. Podrobnosti ohledně toho setkání neznám, tedy nemůžu hodnotit, jestli Herman zastupoval při setkání s Dalajlámou stát, myslím, že je to absurdně vyhrocené.
  • @Ugla Duterte má vůbec zvláštní přístup. =D Ačkoli zatím se zdá překvapivě efektivní.
  • Jen se dělá z komára velbloud. Zeman nepromešká šanci se zviditelnit, dělá mu to dobře na ego, Dluhoslav je všichni-víme-co a ty ostatní ani neberu vážně. Čína je pro nás naprosto nevýznamný obchodní partner a na tom se nic měnit nebude, ani kdyby se ten pán z Hradu postavil na hlavu, jelikož sociální, geografické, kulturní, ekonomické... aspekty nezmění mávnutím kouzlené hůlky, i když by možná rád.

Tak či tak, Herman se určitě může scházet s kým chce a nezlobte se na mě, ale vždyť je to naprosto v pořádku, aby se ministr kultury scházel s podobnými lidmi a vyvozovat z toho směr zahraniční politiky je hloupost. Celé mi to přijde jako jeden velký nesmysl...

• upraveno 23. října 2016
  • upraveno 21. října 2016
    upraveno 21. října 2016
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.