Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
11314161819109

Komentáře

• HoneyBunny napsal(a):

<<i>A veškeré omluvy zde jsou marné. Že byl zraněný? Vader byl zraněný taký při souboji s Lukem v pětce (neměl ruce nohy, byl na přistrojích) Že Vader silnější než Kylo? No dejme tomu, ale ta zranění Vadera a Kyla jsou na úplně jiné úrovni. Vader měl spálený celý tělo, Kylo schytal jednu střelu blasterem do boku. A evidentně to tak příšerné zranění nebylo, když byl schopný předběhnout Finna a Rey. Smrt Hana Sola ho psychicky rozrušila. Nebylo snad účelem te vraždy ho posílit a předně proč je teda pronásledoval, když byl psychicky v háji a zraněný. A je zajímavé, že někoho, kdo pozabíjel všechny svoje spolužáky - rozhodí smrt vlastního otce. Rey ho v životě neměla porazit, měl vyhrát on a pak mezi nimi udělat tu průrvu, aby Rey mohla zdrhnout, tohle prostě i Starkiller, který byl OP jak svi*a a stahoval křížníky z oblohy cvičil x let pod Vaderm, takže.... I kdyby Rey stvořila samotná Síla a žádné rodiče neměla - tak by nemohla překlenout ten rozdíl, který mezi ním a Rey by logicky měl být. Proboha proč ji prostě neomráčil, jako to udělal u toho baru ty stárý báby nebo nezastavil její světelný meč jako tu blasterovou střelu a totálně ji nezničil. Tohle mi vytačí úplně nejvíc. Hezky to vystihl koment na YOutube Kylo Ren: Before movie: What a badass, after movie: What a pu*sy
    Tvůj komentář křičí "toxická maskulinita" ("bůbů, porazila ho malá holka!") a nemyslím, že se ve svém přesvědčení necháš přemluvit, ale za mě jen komentuju: podstata Kylo Rena/Bena Solo je v tom, že NENÍ jako Darth Vader (i když by chtěl - a my se v budoucích epizodách snad konečně dozvíme, proč to tolik chce). Není mrzák, nemá popálený ksicht, nemá Vaderovu sílu sebeovládání a když si sundá masku, je na něm vidět každá emoce. Proto tu masku nosí. To ho pro mě dělá hrozně zajímavým. A badass je a rozhodně za "něco stojí". Ten blaster, kterým ho Chewie střelil, ve filmu předtím zabil několik lidí, a Ren byl schopný i po takové střele jít po Finnovi a Rey. No a ten závěrečný souboj... tam byl rozdíl v tom, že Rey chtěla Kyla zabít (v novelizaci filmu je dokonce napsané, že slyší hlas, který jí říká, ať ho dodělá) a Ren ji zabít očividně nechtěl. K tomu souboji ještě tohle video.

To video sa mi páči.
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@Aviv Dle

Rogue one celkom poľahky jeden blaster nielen zastavil, ale aj vrhol späť na vojaka. Väčšinu však naozaj len odrážal mečom.
    Bolo to bolestivé, ale po fyzickej stránke bol stabilizovaný, vďaka tým prístrojčekom možno ešte upgradeovaný. Takže ostáva bolesť, ktorá napája temnú stranu.
    Kylo práve vykrvácaval a jeho zážitok z vraždy otca (chceš tvrdiť, že spolužiaci pre ľudí bežne znamenajú viac než otec?) s jeho celkovou povahou nebol proste len zdroj temných emócii. Bolo to krôčik od nervového zrútenia. Skôr niečo odtrhnuté z reťaze. Ako keď v nejakej mašinke chýbajú šrúbky. Rozletí sa to a pravdepodobne zdemoluje všetko vo svojom dosahu vrátane seba, ale veľa úžitku z toho nie je. Ako hudobný nástroj, ktorému sa trhajú struny. Ako ten jeho mečík, čo vkuse praská. Len horšie.
    Och. A vo vzťahu k Rey cíti strach. Taký ten strach čo ťa primrazí k miestu a pripraví o hlas. To asi nie je kto vie aký zdroj Sily.
    To je trochu rozdiel od Vadera.
    Hmm... Nuž, aj tak to bolo trochu prehnané. Trochu viac. Trochu o dosť viac.
    On umí Vader střely odražet, ale neumí přesně to, co udělal Kylo. Spolužáci v případě jediů jsou jiní než obyčejní spolužáci, pravděpodobně s nimi vyrůstal od dětství, něktěři byli dokonce jeho přátelé, měl s nimi pouto. A vrazil jim kudlu do zad (což mne přivádí k otázce, proč se Kylo Ren obrátil k temné straně, další věc, co musí být odhalena). A stále se ptám, jak se mu povedlo je zabít a jediná odpověď je, že ten zmetek musel mít něčí pomoc. O otci nějak přehnaně valné mínění nemě, takže jeho smrt pro něj zas tak těžká rána být neměla. A jestli byl nesoustředěný, tak je neměl pronásledovat úplně na prvním místě. Vlastně by dávalo větší smysl se dostat, co nejdřív odtamtud, když zvážím, že ta základna měla za chvíli vyletět do povětří. Ať to beru, jak toberu, ten souboj prostě prohrát neměl.
    Nevíme jaký vztah k nim měl dobou, kdy mu Snoke nakukal tu svou ideologii. Nemusel s nimi dobře vycházet ani předtím. Možná i proto si Snoke vybral jeho. To sú samozrejme len špekulácie, ktoré vyvrátia/potvrdia ďalšie diely. Ale niečo mi hovorí, že otcovražda sa ho mohla dotknúť viac než zrada druhov v zbrani. A knižka to tvrdí tiež.
    Protože byl nesoustředěný a vystresovaný, nedošlo mu, že je nemá pronásledovat. Bol na toľko zameraný na získanie talentovanej Rey (ktorú očividne odniekiaľ pozná) a dedkovho meča a potrestanie tuhľa zradcu Finna, že zabudol brať ohľad na praktické detaily.

A teraz mi napadlo, že po tom, čo sa Benov pokus o vlámanie do Reyinej mysle zmenil na jej vlámanie do tej jeho, už by na ňu ani jeho uspávací trik nemusel fungovať. :-k
  • Já se přidávám na stranu Kylo = top záporák... Resp. záporák zoufalec. Tolik chce být Vader a tolik mu to nejde. A rozhodně bych tu nepsal že on zničil nové jedie... Sice toho moc nevíme, ale mé myšlenky se ubírají tím směrem že jako zoufalec (snadno nahraditelný) byl "použit" ke zničení jediů (pokud se ze všech jediů nestali rytíři z Renu, nevím jak tam to bude zašmodrchaný nebo jestli fakt úzká skupinka Renů je vymlátila).
    Všechno mě teda vede k myšlence že Kylo je jenom loutka v rukou Snokea (možná někoho jiného, je Snoke ten "nejvyšší" (?) ).

Jinak to že nemyslím si že by Tyrionovi výše vadilo na Rey to že je holka. Ve SW univerzu jsou i rytířky Jedi (Bastila pokud má rád Tyrion KOTORy :D ). Ale na rozdíl od něj se dokážu dost dobře srovnat že Kyla který přišel o nějaký ten litr krve udolala.

A abych jinak s Rey neSkywalkerem bych se srovnat dokázal, pravděpodobně ale bude Lukova dcera a jsem si skoro jistej že není dcerou Hana a Leii, ostatně na té planetě se Hana ta Turtle-woman ptala kdo to je a přišlo mi že Han svým pohledem dává najevo že ví moc dobře kdo to je a kdyby to byla jeho dcera pochybuju že by se udržel...
  • A btw. vážně může někdo Vaderovi implantáty brát jako handicap? To je trošku volovina ne? Podívejte se na Yodu, vetchý stařec o holi, ale když vzal meč do ruky a síla byla s ním, šly limity stranou. Tam kde je síla není pro handicap místo.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @HoneyBunny
    Tvůj komentář křičí "toxická maskulinita" ("bůbů, porazila ho malá holka!") a nemyslím, že se ve svém přesvědčení necháš přemluvit, ale za mě jen komentuju: podstata Kylo Rena/Bena Solo je v tom, že NENÍ jako Darth Vader (i když by chtěl - a my se v budoucích epizodách snad konečně dozvíme, proč to tolik chce). Není mrzák, nemá popálený ksicht, nemá Vaderovu sílu sebeovládání a když si sundá masku, je na něm vidět každá emoce. Proto tu masku nosí. To ho pro mě dělá hrozně zajímavým. A badass je a rozhodně za "něco stojí". Ten blaster, kterým ho Chewie střelil, ve filmu předtím zabil několik lidí, a Ren byl schopný i po takové střele jít po Finnovi a Rey. No a ten závěrečný souboj... tam byl rozdíl v tom, že Rey chtěla Kyla zabít (v novelizaci filmu je dokonce napsané, že slyší hlas, který jí říká, ať ho dodělá) a Ren ji zabít očividně nechtěl. K tomu souboji ještě tohle video.
    Charakterově se mi Ben Solo líbí a nevadí mi, že NENÍ jako Vader :D.Problém jsou schopnosti, že ten blaster předtím zabil několik inu láva je mnohem horší a to taky nepřežije každý. Navíc jak už jsem zmínil s tou ránou byl schopný předběhnout dva zdravé lidi, takže to tak strašný zranění nebylo. A existuje tisíc způsobů, jak člověka zajmout, aniž by ho zabil - useknutí končetin, přerušení páteře, omračení, je toho fakt dost. Navíc jestli zná příběh Darth Vadera, tak by měl vědět, že by Snoke mohl na konec nařídit Rey ať zabije Kyla, jako to chtěl Palpatine po Lukeovi zabít Vader. Takže.....
    K videu
    1. I když Finn prošel vojenským výcvikem s tím obuškem, není citlivý k Síle (aspoň z toho, co víme) to znamená, že Kylo mnohem lepší reflexi a mohl ho uškrtit, popřípadě vytartovat jedi rychlostí a setnout hlavu
    2. EU už neplatí, takže neexistují žádné pojmenované jediské techniky, soudit z toho, co Ren dělá, že používá nějaký určitý styl prostě nejde. Tohle video, které předpokládá, že Snoke je Mace Windu zase tvrdí, že ovládá Vaapad
    3. To už jsme probírali, jestli ho vražda otce rozrušila, měl se na ně vykašlat a vypadnout odtamtud, takhle riskoval, že zabije sebe i Rey
    4. Srovnávat Rey se Savagem Opressem?!! WTF?! Savage byl obří gorila, která prošla nějakým výcvikem od Dookua, byť malým. Ano Rey skutečně mohla být silnější než Kylo předpokládal, ale to souboj musel skočit mnohem dřív, kdy Rey by překvapeného Kyla mnohem dřív přemohla.
    upraveno 8. ledna 2017
    @Aviv
    Nevíme jaký vztah k nim měl dobou, kdy mu Snoke nakukal tu svou ideologii. Nemusel s nimi dobře vycházet ani předtím. Možná i proto si Snoke vybral jeho. To sú samozrejme len špekulácie, ktoré vyvrátia/potvrdia ďalšie diely. Ale niečo mi hovorí, že otcovražda sa ho mohla dotknúť viac než zrada druhov v zbrani. A knižka to tvrdí tiež.
    Protože byl nesoustředěný a vystresovaný, nedošlo mu, že je nemá pronásledovat. Bol na toľko zameraný na získanie talentovanej Rey (ktorú očividne odniekiaľ pozná) a dedkovho meča a potrestanie tuhľa zradcu Finna, že zabudol brať ohľad na praktické detaily.

A teraz mi napadlo, že po tom, čo sa Benov pokus o vlámanie do Reyinej mysle zmenil na jej vlámanie do tej jeho, už by na ňu ani jeho uspávací trik nemusel fungovať.
    Jinými slovy idiot, jestliže byl nesoustředěný a vystresovaný měl odamtuď vypadnout, co nejdřív a jít si odpočinou, psychicky se dát do kupy a vzpamatovat. Opět, to co jsem napsal v předchozím příspěvku zná příběh Darth Vadera, to mu nedochází, že když přivede Rey Snokeovi, podřeže si pod sebou větev?
    @sfik
    sfik napsal(a):

Já se přidávám na stranu Kylo = top záporák... Resp. záporák zoufalec. Tolik chce být Vader a tolik mu to nejde. A rozhodně bych tu nepsal že on zničil nové jedie... Sice toho moc nevíme, ale mé myšlenky se ubírají tím směrem že jako zoufalec (snadno nahraditelný) byl "použit" ke zničení jediů (pokud se ze všech jediů nestali rytíři z Renu, nevím jak tam to bude zašmodrchaný nebo jestli fakt úzká skupinka Renů je vymlátila).
    Všechno mě teda vede k myšlence že Kylo je jenom loutka v rukou Snokea (možná někoho jiného, je Snoke ten "nejvyšší" (?) ).

Jinak to že nemyslím si že by Tyrionovi výše vadilo na Rey to že je holka. Ve SW univerzu jsou i rytířky Jedi (Bastila pokud má rád Tyrion KOTORy :D ). Ale na rozdíl od něj se dokážu dost dobře srovnat že Kyla který přišel o nějaký ten litr krve udolala.

A abych jinak s Rey neSkywalkerem bych se srovnat dokázal, pravděpodobně ale bude Lukova dcera a jsem si skoro jistej že není dcerou Hana a Leii, ostatně na té planetě se Hana ta Turtle-woman ptala kdo to je a přišlo mi že Han svým pohledem dává najevo že ví moc dobře kdo to je a kdyby to byla jeho dcera pochybuju že by se udržel...

Pravdu dlíš, síla nerozlišuje pohlaví a Bastila je badass, ale i ta prošla výcvikem s těmi schopnostmi se nenarodila :D musela je rozvíjet.
    Jinak nemáš pravdu dle toho, co píšou zde, je fakt všechny zabil Ben, dokonce získal přezdívku JEDI KILLER =D To mne pobavilo snad ze všeho nejvíc, čerpá to z obrázkového slovníku epizody VII. Je zajímavý, když přišel o litr krve, že dokázal předběhnout dva zdravé lidi :D Ostatně mne tak napadá, nezačalo se krvácet až v téhle epizodě po výstřelu z blasteru :-k
    @sfik
    A btw. vážně může někdo Vaderovi implantáty brát jako handicap? To je trošku volovina ne? Podívejte se na Yodu, vetchý stařec o holi, ale když vzal meč do ruky a síla byla s ním, šly limity stranou. Tam kde je síla není pro handicap místo.
    Byl to pro něj velký handicap, nemohl běhat, nemohl používat blesky a nebyl schopný dýchat bez pomoci přístrojů. A skákat do nějakých enormních výšek jako jedi také ne. Takže handicap jako prase.
    Co se týče Yody, tak Yoda měl velké problémy při souboji s Dookuem (i když kdyby to pokračovalo tak by ho nejspíš dal) a pak ve trojce dostal klepec od Palpatine, lépe řečeno vzdal to, což asi znamená, že věděl, že Palpatine je silnější než on. Pravděpodobně s věkem moc jediů slábne, takže Yoda už v době, kdy ho vidíme ve filmech, nebyl tak mocný jako za mlada. Takže věk je v případě jediů též handicap.
  • upraveno 8. ledna 2017
    Jsem fakt ráda, že se ve Star Wars nešťourám...i když, v Tulákovi jednom (= Rogue One) se šťourat budu (radši jenom klackem, blíž se mi v tom hrabat nechce :anxious:). Nejsou to Star Wars a necítím ani špetku nostalgie, když si tu story představím a těším se na to, žádný tupý pohled Felicity Jones nezůstane bez povšimnutí :twisted:
    upraveno 8. ledna 2017
    @Dreamer No tisíc lidí, tisíc chutí :D Zajímavý postřeh, kterého jsem si všiml, že ti co nesnáší Rogue One milují Force Awakens a naopak
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tyrion Lannister napsal(a):

pokud osmička byla jen derivátem dvojky/pětky, tak co bude lidi lákat na to, aby viděli devítku? Navíc je velká změna v nové trilogii je a tou je právě to, že jsou další záporáci kormě Bena, nejenom postava Benicia del Tora, ale i další rytíři z Renu (v té vizi je jich šest dalších). A to je poměrně vělká změna oproti originální trilogii, kde byl Vader sám a Císař

- Staří fanoušci na to půjdou ze zvědavosti a nostalgie. Noví protože "cool a wow film, vole."
    - v Nové naději byl hlavním záporákem Tarkin, Vader pak v Impériu a konečně Palpatine v Návratu Jediho. Stejného konceptu se držela nová trilgie: nejdřív Darth Maul, pak Dooku, pak (opět) Palpatine. Vícero záporáků je další z nešvarů současné scénáristiky. Obvykle to spolehlivě zničí zápletku.
    - zajímalo by mě, na základě čeho usuzuješ, že partička krátce zobrazená v jednom flashbacku, bude mít nějako zásadní roli. Že by přání otcem myšlenky?
    Jinak v té sáhodlouhé debatě "Kylo Ren krvácející, sportující, bojující, prohrávající (s nulou)" v tom zbytečně hledáte nějakou logiku. Není tam. Je to prostě nezměrná pí*ovina.
    upraveno 8. ledna 2017
    @Nevada Nemyslím si, že by si fanoušci nechali až takhle s*át na hlavu, už vůči prequelům byl docela velký hate a jestli by Disney opravdu remakovalo původní trilogii, obávám se, že by riskovali propadák a to si nemůžuou dovolit (a myslím si, že staří fanoušci, kteří jdou na jeden film třeba třikrát budou tvořit nemalou část tržeb)
    - v původní trilogii bych právě řekl, že byl záporákem Vader a v šestce Palpatine, Tarkin mi spíš přišel jako vedlejší záporák (něco jak separatisti nebo Boba Fett)
    naproti v prequelech to bylo jasně daný, Darth Maul, Darth Tyrannus (Hrabě Dooku) a nakonec Darth Vader/Anakin a každý měl lightsaber final duel :)
    - proč by tu partičku ukazovali, když by neměli v úmyslu ji využít, přání otcem myšlenky je dvojsečná zbraň
    Ano více záporáků je těžké zvládnout nicméně, pokud se to správně podá , tak je to možné viz Temný rytíř nebo Kill Bill
    @Nevada
    Nevada napsal(a):

Jinak v té sáhodlouhé debatě "Kylo Ren krvácející, sportující, bojující, prohrávající (s nulou)" v tom zbytečně hledáte nějakou logiku. Není tam. Je to prostě nezměrná pí*ovina.

Amen

• Taky se se přidám k těm, co tvrdí, že nemá cenu s v souboji Rey a Kylo Rena tolik šťourat. On nedomýšlí věci do konce a je impulzivní. Proto i se zraněním bojuje. Proto si myslí, že otcovražda v něm zažene pochyby a posílí ho. Proto mu nedochází, že Snoke ho klidně nahradí Rey, která možná není zkušená bojovnice, ale má víc sebeovládání (nebo možná právě proto, že to ví, tak chce vraždou otce získat větší klid mysli - to by musel říct někdo, kdo zná novelizaci). Ten souboj by vyhrál, kdyby využil tu chvíli, kdy se Rey soustředí.

Dovolím si navíc zklamat ty, co od něj v pokračování čekají záporáka - spíš bude mít co dělat, aby utekl před hněvem svého šéfa. Moc bych se divila, kdyby kariéra Kylo Rena neskončila.
  • @Tyrion Lannister Rogue One je mi momentálně ukradené, jednou to asi uvidím, ale nějak mě to teď netankuje. Force Awakens nezbožňuju, ale nesebralo mi to naděje, co se týče dalších pokračování, těším se, představené postavy se mi líbí, včetně Kylo Rena. Nemám zkažené představy žádným rozšířeným univerzem ani nečekám žádnýho Blade Runnera, krucinál, vždyť já mám celkem ráda i Epizody I a II :D
    a líbil se mi i Jar Jar, holt jednička mě trefila v tom správném věku, co se týče přiblbe infantilního humoru.

Nemyslím si, že by si fanoušci nechali až takhle s*át na hlavu, už vůči prequelům byl docela velký hate a jestli by Disney opravdu remakovalo původní trilogii, obávám se, že by riskovali propadák a to si nemůžuou dovolit (a myslím si, že staří fanoušci, kteří jdou na jeden film třeba třikrát budou tvořit nemalou část tržeb)
    - v původní trilogii bych právě řekl, že byl záporákem Vader a v šestce Palpatine, Tarkin mi spíš přišel jako vedlejší záporák (něco jak separatisti nebo Boba Fett)
    naproti v prequelech to bylo jasně daný, Darth Maul, Darth Tyrannus (Hrabě Dooku) a nakonec Darth Vader/Anakin a každý měl lightsaber final duel :)
    - proč by tu partičku ukazovali, když by neměli v úmyslu ji využít, přání otcem myšlenky je dvojsečná zbraň
    Ano více záporáků je těžké zvládnout nicméně, pokud se to správně podá , tak je to možné viz Temný rytíř nebo Kill Bill

Staří fanoušci jsou menšinou. Nová nová trilogie cílí na nové fanoušky. Ti staří (staré trilogie) se už rozčlenili do dvou skupin - část jich nové filmy zavrhla a brblá, část přistoupila na hru a těší se i z mála. Star Wars jsou značka, která táhne. Propadáku se bát nemusejí. Síla se probouzí nastartovala mašinu, a ta pojede setrvačností dál. A svou velkolepostí bude nabírat další a další diváky. Přesně zapadá do parametrů současných blockbusterů. V Disney to vědí a budou si to pečlivě hlídat.
    No, starou trilogii asi necháme spát, bez urážky, ale moc se v ní neorientuješ (fakt to nemyslím nijak zle).
    Partičku ukazovali hlavně jako zajímavost, jednu z věcí, které mají diváky naladit na další. Rozvíjet fantazie, drby, odvádět pozornost od slaboduchosti scénáře. Tipuju, že nakonec skončí jako potrava pro světelné meče bez významnější role. Samozřejmě s výjimkou del Tora, pokud mezi ně bude opravdu patřit.
  • @Tyrion Lannister jestli si myslíš, že nějaká bájná skupina diváků zvaná "fanoušci" dělá hlavounům u Disneyho vrásky na čele, tak jsi na omylu :D pojede to jak mašina, jak píše Nevada a diváci se budou chytat a dolary sypat. Bude to vesmírná obdoba komiskové velkovýroby, ze které občas vypadne něco opravdu slušného, ale žádný novodobý kult se nekoná.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 8. ledna 2017
    @Dreamer upřímně, Rogue one možná nemá ten nostalgický feel (nostalgie je někdy taky pěkná svině která přibarvuje věci tak jak nebyli víme?), ale rozhodně je to mnohem lepší než ta vydíračka kterou nazývají "epizoda 7". Jinak kdo z vás si myslí, že hlavní záporák v 8 díle usekne Ray ruku? =D (stejně jako Anakinovi a Lukovi, prostřední díly jsou prostě smůla :-D )
  • @svoa00 Přesně. Vidím to tak, že v osmé epizodě se z Rena stane antihrdina (viz Zuko v Avatarovi). Evidentně to není padouch, jinak by s tím, co provedl v TFA, tak nebojoval. V osmičce bychom měli vidět, co se stalo mezi Benem a Lukem, co Bena vedlo k tomu, že se přidal k temné straně. Tipuju to na to, že se bude čím dál přiklánět ke "světlu", zatímco Rey bude víc a víc svádět temná strana (pravděpodobně ve chvíli, kdy se dozví o svém původu, nebo až se dozví, co se stalo v Lukově škole Jediů).
    upraveno 8. ledna 2017
    @Nevada
    Staří fanoušci jsou menšinou. Nová nová trilogie cílí na nové fanoušky. Ti staří (staré trilogie) se už rozčlenili do dvou skupin - část jich nové filmy zavrhla a brblá, část přistoupila na hru a těší se i z mála. Star Wars jsou značka, která táhne. Propadáku se bát nemusejí. Síla se probouzí nastartovala mašinu, a ta pojede setrvačností dál. A svou velkolepostí bude nabírat další a další diváky. Přesně zapadá do parametrů současných blockbusterů. V Disney to vědí a budou si to pečlivě hlídat.
    No, starou trilogii asi necháme spát, bez urážky, ale moc se v ní neorientuješ (fakt to nemyslím nijak zle).
    Partičku ukazovali hlavně jako zajímavost, jednu z věcí, které mají diváky naladit na další. Rozvíjet fantazie, drby, odvádět pozornost od slaboduchosti scénáře. Tipuju, že nakonec skončí jako potrava pro světelné meče bez významnější role. Samozřejmě s výjimkou del Tora, pokud mezi ně bude opravdu patřit.
    https://www.quora.com/Who-is-the-primary-villain-in-Star-Wars-Episode-IV-A-New-Hope-Grand-Moff-Tarkin-or-Darth-Vader

V čem se neorientuji, ten prostor je mezi Vaderem a Tarkinem přinejmenším rozdělený, nicméně je to Vader, kdo se první objeví na plátně, Vader, kdo zajme Leiu, Vader, kdo zabije Obi-wana, Vader, kdo konfrontuje Lukea v leteckém souboji u šachty do reaktoru hvězdy smrti. A jak dokazuje diskuze, kterou postují výše, ty názory na to se různí. Autor tvrdí, že Tarkin je havním záporákem, někteří s ním souhlasí a někteří ne. Ale samozřejmě je to věc názoru. A taky je otázka, kterou verzi Nové Naděje jsme oba viděli, protože v těch SPECIAL EDITION A ULTIMATE SPECIAL EDITION, aby se člověk vyznal
    Inu to je jejich hlavní účel, skončit jako potrava pro světelné meče, to je ostatně úděl záporáků :D. Vždyť i o Tarkinovi jsme věděli v ep. IV naprost kulový (Vaderova minulost byla aspoň zmíněná Obi-wanem). Tohle je film ne kniha, komiks nebo manga a nemůžeš čekat, že ve filmu, který trvá dvě hodiny se budou řešit charatkery postav. Budou se samozřejmě řešit charktery, ale jenom ty nejdůležitější, zbytek se rozvede v knížkách a komiksech.

@Dreamer
    Dreamer napsal(a):

@Tyrion Lannister jestli si myslíš, že nějaká bájná skupina diváků zvaná "fanoušci" dělá hlavounům u Disneyho vrásky na čele, tak jsi na omylu :D pojede to jak mašina, jak píše Nevada a diváci se budou chytat a dolary sypat. Bude to vesmírná obdoba komiskové velkovýroby, ze které občas vypadne něco opravdu slušného, ale žádný novodobý kult se nekoná.

Tak rád bych upozornil, že ne všechno fungovat může jako Marvelovky, jak ostatně dokazují ty průšvihy u DC filmů, já prostě jen nevěřím, že to bude jen remake. Ano budou se určitě v nějaké obdobě variovat předchozí filmy, to už dělali víceméně i prequely, ale pojede se už po "relativně" vlastní ose
    upraveno 8. ledna 2017
    @Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

@Dreamer upřímně, Rogue one možná nemá ten nostalgický feel (nostalgie je někdy taky pěkná svině která přibarvuje věci tak jak nebyli víme?), ale rozhodně je to mnohem lepší než ta vydíračka kterou nazývají "epizoda 7". Jinak kdo z vás si myslí, že hlavní záporák v 8 díle usekne Ray ruku? =D (stejně jako Anakinovi a Lukovi, prostřední díly jsou prostě smůla :-D )

Jak bylo zmíněno zde tak je to jediská tradice a mechanické ruce vypadají cool, ovšem pro změnu by jí mohli useknout nohu :D
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

Taky se se přidám k těm, co tvrdí, že nemá cenu s v souboji Rey a Kylo Rena tolik šťourat. On nedomýšlí věci do konce a je impulzivní. Proto i se zraněním bojuje. Proto si myslí, že otcovražda v něm zažene pochyby a posílí ho. Proto mu nedochází, že Snoke ho klidně nahradí Rey, která možná není zkušená bojovnice, ale má víc sebeovládání (nebo možná právě proto, že to ví, tak chce vraždou otce získat větší klid mysli - to by musel říct někdo, kdo zná novelizaci). Ten souboj by vyhrál, kdyby využil tu chvíli, kdy se Rey soustředí.

Dovolím si navíc zklamat ty, co od něj v pokračování čekají záporáka - spíš bude mít co dělat, aby utekl před hněvem svého šéfa. Moc bych se divila, kdyby kariéra Kylo Rena neskončila.

@HoneyBunny
    HoneyBunny napsal(a):

@svoa00 Přesně. Vidím to tak, že v osmé epizodě se z Rena stane antihrdina (viz Zuko v Avatarovi). Evidentně to není padouch, jinak by s tím, co provedl v TFA, tak nebojoval. V osmičce bychom měli vidět, co se stalo mezi Benem a Lukem, co Bena vedlo k tomu, že se přidal k temné straně. Tipuju to na to, že se bude čím dál přiklánět ke "světlu", zatímco Rey bude víc a víc svádět temná strana (pravděpodobně ve chvíli, kdy se dozví o svém původu, nebo až se dozví, co se stalo v Lukově škole Jediů).

To by bylo úžasné, je možné Snoke řekl Huxovi trénink, aby Kylo nevycítil, že se ho ve skutečnosti chce zbavit (co si budeme nalháva moudrá volba. Kylo bude muset utéct a jeho roli převezme Del Toro a spol a pak bychom mohli dostat finalní souboj mezi Snoke, Del Toro vs Rey, Luke a Kylo, rod Skywalkerů proti rytířům z Renu. Hmm, zní dobře mým uším.

@Dreamer No tisíc lidí, tisíc chutí :D Zajímavý postřeh, kterého jsem si všiml, že ti co nesnáší Rogue One milují Force Awakens a naopak

A potom sú tu ľudia ako ja čo sú ohľadne Star Wars absolútne nekritickí a dokážu žrať aj také zverstvo ako bol film The Clone Wars. :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)

A pak jsou tu ještě tací, co je jim to všechno srdečně jedno :twisted:

@svoa00

svoa00 napsal(a):

Taky se se přidám k těm, co tvrdí, že nemá cenu s v souboji Rey a Kylo Rena tolik šťourat. On nedomýšlí věci do konce a je impulzivní. Proto i se zraněním bojuje. Proto si myslí, že otcovražda v něm zažene pochyby a posílí ho. Proto mu nedochází, že Snoke ho klidně nahradí Rey, která možná není zkušená bojovnice, ale má víc sebeovládání (nebo možná právě proto, že to ví, tak chce vraždou otce získat větší klid mysli - to by musel říct někdo, kdo zná novelizaci). Ten souboj by vyhrál, kdyby využil tu chvíli, kdy se Rey soustředí.

@HoneyBunny
    HoneyBunny napsal(a):

@svoa00 Přesně. Vidím to tak, že v osmé epizodě se z Rena stane antihrdina (viz Zuko v Avatarovi). Evidentně to není padouch, jinak by s tím, co provedl v TFA, tak nebojoval. V osmičce bychom měli vidět, co se stalo mezi Benem a Lukem, co Bena vedlo k tomu, že se přidal k temné straně. Tipuju to na to, že se bude čím dál přiklánět ke "světlu", zatímco Rey bude víc a víc svádět temná strana (pravděpodobně ve chvíli, kdy se dozví o svém původu, nebo až se dozví, co se stalo v Lukově škole Jediů).

To by bylo úžasné, je možné Snoke řekl Huxovi trénink, aby Kylo nevycítil, že se ho ve skutečnosti chce zbavit (co si budeme nalháva moudrá volba. Kylo bude muset utéct a jeho roli převezme Del Toro a spol a pak bychom mohli dostat finalní souboj mezi Snoke, Del Toro vs Rey, Luke a Kylo, rod Skywalkerů proti rytířům z Renu. Hmm, zní dobře mým uším.
    Nebylo by snadnější prostě ho na té Death star III nechat?
    @undefined Pravda :-k
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 9. ledna 2017
    Nuž dúfajme, že nové Star Wars budú kopírovať pôvodné. Toto si predsa nechceme nechať ujsť.

image
    @Gepeto Tady je dokonce, jak to bude vypadat v praxi
  • @Tyrion Lannister Ty si myslíš, že Rey je Skywalkerová??? Ale no tak...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.