Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!
Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.
Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.
Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Protože byl nesoustředěný a vystresovaný, nedošlo mu, že je nemá pronásledovat. Bol na toľko zameraný na získanie talentovanej Rey (ktorú očividne odniekiaľ pozná) a dedkovho meča a potrestanie tuhľa zradcu Finna, že zabudol brať ohľad na praktické detaily.
A teraz mi napadlo, že po tom, čo sa Benov pokus o vlámanie do Reyinej mysle zmenil na jej vlámanie do tej jeho, už by na ňu ani jeho uspávací trik nemusel fungovať. :-k
Všechno mě teda vede k myšlence že Kylo je jenom loutka v rukou Snokea (možná někoho jiného, je Snoke ten "nejvyšší" (?) ).
Jinak to že nemyslím si že by Tyrionovi výše vadilo na Rey to že je holka. Ve SW univerzu jsou i rytířky Jedi (Bastila pokud má rád Tyrion KOTORy :D ). Ale na rozdíl od něj se dokážu dost dobře srovnat že Kyla který přišel o nějaký ten litr krve udolala.
A abych jinak s Rey neSkywalkerem bych se srovnat dokázal, pravděpodobně ale bude Lukova dcera a jsem si skoro jistej že není dcerou Hana a Leii, ostatně na té planetě se Hana ta Turtle-woman ptala kdo to je a přišlo mi že Han svým pohledem dává najevo že ví moc dobře kdo to je a kdyby to byla jeho dcera pochybuju že by se udržel...
K videu
1. I když Finn prošel vojenským výcvikem s tím obuškem, není citlivý k Síle (aspoň z toho, co víme) to znamená, že Kylo mnohem lepší reflexi a mohl ho uškrtit, popřípadě vytartovat jedi rychlostí a setnout hlavu
2. EU už neplatí, takže neexistují žádné pojmenované jediské techniky, soudit z toho, co Ren dělá, že používá nějaký určitý styl prostě nejde. Tohle video, které předpokládá, že Snoke je Mace Windu zase tvrdí, že ovládá Vaapad
3. To už jsme probírali, jestli ho vražda otce rozrušila, měl se na ně vykašlat a vypadnout odtamtud, takhle riskoval, že zabije sebe i Rey
4. Srovnávat Rey se Savagem Opressem?!! WTF?! Savage byl obří gorila, která prošla nějakým výcvikem od Dookua, byť malým. Ano Rey skutečně mohla být silnější než Kylo předpokládal, ale to souboj musel skočit mnohem dřív, kdy Rey by překvapeného Kyla mnohem dřív přemohla.
Jinak nemáš pravdu dle toho, co píšou zde, je fakt všechny zabil Ben, dokonce získal přezdívku JEDI KILLER =D To mne pobavilo snad ze všeho nejvíc, čerpá to z obrázkového slovníku epizody VII. Je zajímavý, když přišel o litr krve, že dokázal předběhnout dva zdravé lidi :D Ostatně mne tak napadá, nezačalo se krvácet až v téhle epizodě po výstřelu z blasteru :-k
Co se týče Yody, tak Yoda měl velké problémy při souboji s Dookuem (i když kdyby to pokračovalo tak by ho nejspíš dal) a pak ve trojce dostal klepec od Palpatine, lépe řečeno vzdal to, což asi znamená, že věděl, že Palpatine je silnější než on. Pravděpodobně s věkem moc jediů slábne, takže Yoda už v době, kdy ho vidíme ve filmech, nebyl tak mocný jako za mlada. Takže věk je v případě jediů též handicap.
- v Nové naději byl hlavním záporákem Tarkin, Vader pak v Impériu a konečně Palpatine v Návratu Jediho. Stejného konceptu se držela nová trilgie: nejdřív Darth Maul, pak Dooku, pak (opět) Palpatine. Vícero záporáků je další z nešvarů současné scénáristiky. Obvykle to spolehlivě zničí zápletku.
- zajímalo by mě, na základě čeho usuzuješ, že partička krátce zobrazená v jednom flashbacku, bude mít nějako zásadní roli. Že by přání otcem myšlenky?
- v původní trilogii bych právě řekl, že byl záporákem Vader a v šestce Palpatine, Tarkin mi spíš přišel jako vedlejší záporák (něco jak separatisti nebo Boba Fett)
naproti v prequelech to bylo jasně daný, Darth Maul, Darth Tyrannus (Hrabě Dooku) a nakonec Darth Vader/Anakin a každý měl lightsaber final duel :)
- proč by tu partičku ukazovali, když by neměli v úmyslu ji využít, přání otcem myšlenky je dvojsečná zbraň
Ano více záporáků je těžké zvládnout nicméně, pokud se to správně podá , tak je to možné viz Temný rytíř nebo Kill Bill
Dovolím si navíc zklamat ty, co od něj v pokračování čekají záporáka - spíš bude mít co dělat, aby utekl před hněvem svého šéfa. Moc bych se divila, kdyby kariéra Kylo Rena neskončila.
No, starou trilogii asi necháme spát, bez urážky, ale moc se v ní neorientuješ (fakt to nemyslím nijak zle).
Partičku ukazovali hlavně jako zajímavost, jednu z věcí, které mají diváky naladit na další. Rozvíjet fantazie, drby, odvádět pozornost od slaboduchosti scénáře. Tipuju, že nakonec skončí jako potrava pro světelné meče bez významnější role. Samozřejmě s výjimkou del Tora, pokud mezi ně bude opravdu patřit.
V čem se neorientuji, ten prostor je mezi Vaderem a Tarkinem přinejmenším rozdělený, nicméně je to Vader, kdo se první objeví na plátně, Vader, kdo zajme Leiu, Vader, kdo zabije Obi-wana, Vader, kdo konfrontuje Lukea v leteckém souboji u šachty do reaktoru hvězdy smrti. A jak dokazuje diskuze, kterou postují výše, ty názory na to se různí. Autor tvrdí, že Tarkin je havním záporákem, někteří s ním souhlasí a někteří ne. Ale samozřejmě je to věc názoru. A taky je otázka, kterou verzi Nové Naděje jsme oba viděli, protože v těch SPECIAL EDITION A ULTIMATE SPECIAL EDITION, aby se člověk vyznal
Inu to je jejich hlavní účel, skončit jako potrava pro světelné meče, to je ostatně úděl záporáků :D. Vždyť i o Tarkinovi jsme věděli v ep. IV naprost kulový (Vaderova minulost byla aspoň zmíněná Obi-wanem). Tohle je film ne kniha, komiks nebo manga a nemůžeš čekat, že ve filmu, který trvá dvě hodiny se budou řešit charatkery postav. Budou se samozřejmě řešit charktery, ale jenom ty nejdůležitější, zbytek se rozvede v knížkách a komiksech.
@Dreamer Tak rád bych upozornil, že ne všechno fungovat může jako Marvelovky, jak ostatně dokazují ty průšvihy u DC filmů, já prostě jen nevěřím, že to bude jen remake. Ano budou se určitě v nějaké obdobě variovat předchozí filmy, to už dělali víceméně i prequely, ale pojede se už po "relativně" vlastní ose