Martin me nas*al .. ale co uz s tim nadelam . stejne budu cekat ..
ad spoilery v TV serialu ... tech se nejak nebojim, protoze serial se od puvodniho textu odklonil uz tak moc, ze at v nem bude co bude, nikdo a nikdy nebude vedet, co je "skutecna budoucnost" a co dalsi ulet scenaristu ... :-) .. tedy az do okamziku vydani knizky .. a pak bude ... opet ... aspon za me .. nejaky debilni TV serial a jeho vlastni zapletky a dej zapomenuty .. :-)
Já ho i chápu. Jestli obě knihy opravdu někdy dopíše budu rád, ale patřím k těm, kteří první vidí seriál a pak knihy. Jsem na konci Hostiny pro vrány... To OslicekCZ: Už se těším, jak se začtu zase od začátku...
Já jsem tady zvědav hlavně na všechny, až se rozjedou diskuze k jednotlivým dílů, někde bude co porovnávat, ale až se ofiko dhalí věž radosti, a jiné to bude vtipné počtení :D zas tady hodně starých diskuzí ožije
@p1e9t9r2 Teď nevím jestli myslíš odkrytí Tower of Joy seriálem nebo knihou. Jestli máš na mysli "až to odkryje seriál" raději bych dával pozor, jaké diskuze hodláš oživovat. Jinak tě tu Nevada ukřižuje :D:D:D
Martin už tvorcom seriálu povedal ako skončí celá sága, takže tak či tak seriál nám VYSPOILUJE knihy. Tiež sa vyjadril, že možno seriál a kniha prídu k daným udalostiam inou cestou ale osudy všetkých hlavných postáv a koniec ságy sa dozvieme zo seriálu, z čoho teda nie som vôbec nadšený....
Takže můj předpoklad, že další knihy se nedočkáme bude nejspíš pravdivý, ale ti vojáčci jsou moc pěkní, škoda, že nemám podobné, na hraní a pro psaní fanfikcí by byli dokonalí :D
No já jsem si názorně vyzkoušel, jak se asi cítí GRRM, když jsem ted psal diplomku. Kdybych si deadline určoval sám a nebyl mi pevně dán zvenčí, tak stále nejspíš nejsem moc daleko za úvodem... Takže kdo ví kdy a jestli vůbec se pokračování dočkáme. Mě naštěstí vyspojlování pointy seriálem až tak netrápí.
@Nevada Zajímalo by mne, do jaké míry se těmito modely nechává inspirovat při psaní knih, případně zda si netvoří nějaké scenérie, které pak popisuje. Z vlastní zkušenosti vím, že je to takto jednodušší, každopádně ovlivněn seriálem si nedokážu Píseň představit takto.
Tak jsem si prolétla komentáře zde a budu si to muset celé přečíst znovu. Hlavní linie si pamatuji, ale takové ty špeky už ne. Seriálu se mi stále daří vyhýbat, byť mne jedna známá neustále lanaří a háčkuje (a jednu jedinou informaci, u které jsem fakt chtěla být překvapená, mi blbě prokecnul kamarád ve vinotéce), takže doufám, že pokud knihy nakonec opravdu vylezou na světlo světa, bude se konat WOW efekt. Co se čekání týče, k seriálu se opravdu přesvědčit nenechám. S léty má nedočkavost uhasla do mírných doutnajících uhlíků, takže pár let sem nebo tam už přečkám :-).
Komentáře
ad spoilery v TV serialu ... tech se nejak nebojim, protoze serial se od puvodniho textu odklonil uz tak moc, ze at v nem bude co bude, nikdo a nikdy nebude vedet, co je "skutecna budoucnost" a co dalsi ulet scenaristu ... :-) .. tedy az do okamziku vydani knizky .. a pak bude ... opet ... aspon za me .. nejaky debilni TV serial a jeho vlastni zapletky a dej zapomenuty .. :-)
To OslicekCZ: Už se těším, jak se začtu zase od začátku...
Tiež sa vyjadril, že možno seriál a kniha prídu k daným udalostiam inou cestou ale osudy všetkých hlavných postáv a koniec ságy sa dozvieme zo seriálu, z čoho teda nie som vôbec nadšený....
Takže kdo ví kdy a jestli vůbec se pokračování dočkáme. Mě naštěstí vyspojlování pointy seriálem až tak netrápí.