Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ten chlap je blázen. Nedávno volební manažer ČSSD řekl, že by se měli přestat střílet do kolen. Vedení to asi pochopilo tak, že se mají střelit do koulí
http://zpravy.idnes.cz/paroubek-navrat-cssd-0rr-/domaci.aspx?c=A170617_122938_domaci_jj
(schválně za jak dlouho vznikne koláž na Return of the jedi)
@flanker možno samostatná, ale príde mi, že sme najmenej vyvinutá skupina oproti Germánom alebo Anglo-Sasom ... proste sme rozdelení a trocha pozadu .... Česko už nie mocné kráľovstvo ako bývalo v minulosti, Poliaci sú v sračkách, matička Rus má problémy s Amerikou :D Slováci sú stratení, Ukrajinci nemajú radi Rusov, Bielorusi sú s Rusmi, Chorváti, Srbi a Slovinci majú na háku a nestarajú sa, pretože vojnu už zažili ....
Mám pocit, že vzťah medzi Slovanskými národmi sú pomerne chladné ...
Vím, co je teplá a studená voda, doma mi svítí elektrický lustr, před barákem stojí auta a tak dále. Obdobně to platí pro rozhodnou většinu obyvatelstva zemí, které jsi vyjmenoval. Není proč se podceňovat a hlavně proč se před někým hrbit a mít komplex méněcennosti.
Jo, platy na západě - všechna čest. V některých zemích jim to kvůli nekonkurenceschopnosti způsobilo nezaměstnanost 10 procent a je mnohem vyšší procentu u mladých, kteří utíkají pracovat třeba i do Česka. To jim závidíš? Co se týče ekonomického náskoku, tak to nebude trvat věčně a asi sis už všimnul, že to je meč o dvou ostřích. Armáda? Myslíš, že francouzská armáda je lepší než polská nebo ruská? Mentalita? Proboha, s kolika lidmi ze "Západu" jsi vlastně mluvil, že trpíš představou, že mají nějakou skvělou všeobecnou mentalitu? Obecně - té snahy působit vždycky mile za každé situace, propagovaných hodnot, které jsou v důsledku škodlivé, neschopnosti určité věci efektivně řešit, ignorantství spojeného s představou o vlastní nadřazenosti sis nevšiml? Životní úroveň? To jako myslíš, že každý Němec a Rakušan má dvě BMW v gáraži svojí vily o osmi pokojích?
Taky tě musím upozornit, že komunismus byl německý vynález, byť Karel Marx měl v některých věcech určitě pravdu a byli to Rusové, kdo se je ty vize snažil uvést do praxe :D
Taky ta východní "zaostalost" není slovanská věc, Rumuni, Maďaři a pobaltské národy nejsou Slovani.Chceš i Maďarům tvrdit, že jejich mentalita a kultura je podřadná?
Tahle "genetická historie" mne vždycky fascinovala. Například jsem někde četl, že původ všech lidí na světě se dá vysledovat až k padesáti matkám. Tj. že každý člověk pochází z některé z těch padesáti matek. Ve světle tohoto vědeckého zjištění už nevypadá Genesis tak nemožně :-).
"Národ" má genetickou výbavu podle toho, kdo žil na daném území. Obyvatelé střední Evropy budou mít genetickou výbavu pěkně divokou, protože se tu vystřídala spousta národů. Maďaři budou mít logicky silnou genetickou výbavu Slovanů, protože původních Maďarů, kteří v desátém století přišli do Panonie, bylo relativně málo oproti Slovanům, kteří tam už žili a které si tihle Maďaři podmanili.
Křováci, kteří se s nikým nemísí a žijí po desítky tisíc let na stejném místě, budou mít naproti tomu genetickou výbavu krásně čistou :-)