[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
16667697172

Komentáře

• Laša napsal(a):

A už bych taky chtěl vidět 6. sérii seriálu.

Nechtel, ver mi :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Laša napsal(a):

Já doufám, že už se vichry schylují ke konci. Už pomalu zapomínám děj předchozích knih

Pro takové případy tady máme malou pomůcku :)
    Souhrn Hry o trůny 1
    Souhrn Hry o trůny 2
    Souhrn Střetu králů 1
    Souhrn Střetu králů 2
    Souhrn Bouře mečů 1
    Souhrn Bouře mečů 2
    Souhrn Hostiny pro vrány 1
    Souhrn Hostiny pro vrány 2
    Souhrn Tance s draky 1
    Souhrn Tance s draky 2
    biggris napsal(a):

Laša napsal(a):

A už bych taky chtěl vidět 6. sérii seriálu.

:-D
  • upraveno 31. července 2017
    Nevada napsal(a):

Laša napsal(a):

Já doufám, že už se vichry schylují ke konci. Už pomalu zapomínám děj předchozích knih

Pro takové případy tady máme malou pomůcku :)
    Souhrn Tance s draky 2
    Kamarád mi taky říkal, jak byl po shlédnutí naštvanej, co se dá dělat. On už i ten závěr páté řady mě docela namíchnul.
    Jinak pořadí knih si velmi dobře pamatuji stejně s hlavní dějovou linií, ale co se již nenávratně vytrácí z paměti, jsou právě ty vedlejší dějové linky, které mě na Martinovi tak baví a ve výsledku všechny tyhle drobné a na první pohled nevýznamné detaily se poté, třeba až v pokračování, objeví a ve výsledku dokáží pořádně zamotat hlavním dějem.

• upraveno 8. srpna 2017
    svoa00 napsal(a):

@Mistr Kápě Jo, je to frustrující, ale radši si počkám na výtvor podle Martinova nejlepšího svědomí. On sám ostatně několika svých rozhodnutí -hlavně oživení Catelyn - lituje, takže o to asi bude opatrnější.

Môžem sa spýtať kedy Martin povedal, že ľutuje oživenie Catelyn? Veľa ľudí to zmieňuje, ale nikde som nič podobné nevidel/nečítal priemo od Martina. V jednom rozhovore hovoril, že ľutuje jej neoživenie v seriáli a, že to bola jeho prvá nezhoda s D&D, takže mi to moc nesedí :D .

• Tak, už čekání, že šestá kniha bude letošní rok jsem totálně vzdal. Je tady někdo optimista a věří, že se anglické verze dočkáme v roce 2018? (české o rok déle)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @p1e9t9r2 hej ja. Uz 5 krat asi si ten termin posuvam o rok.
  • Dneska jsem narazila na internetu na zajímavou fámu, která tvrdí, že Vichry jsou už napsané, ale vydání je uměle zadrženo kvůli seriálu.
    vtevsampedro
    The rumor I heard from one of the Spanish editor is that the Winds of Winters book is already written and almost ready to mass-publish, and the seventh is almost finished, but since the HBO show has diverges so much from the books, GRRM was asked to say that the books are not written. The English editorial will publish the WoW the following day after the last episode is broadcast, and the last book the following Christmas or big event. This marketing campaign is making the license owner in other languages quite angry.

falconcooper
    @vtevsampedro The spanish can't keep anything for themselves it seems. That would be a hell of a marketing move

vtevsampedro
    @falconcooper They are haven't been trusted with the final draft of the book, that's why are so angry, because they wouldn't be able to publish the Spanish edition at the same time.
    Reply

falconcooper
    @vtevsampedro Oh, would be it only for the spanish edition or for every non-english edition ? By the way where did you learn that ?

vtevsampedro
    @falconcooper It is for the english edition, and I know the rumour because I know some Spanish authors which share the same editorial and I heard it in a recent event where we were discussing the series"
    Zrovna nedávno mě napadlo při čištění zubů, jestli už třeba kniha není dokončená, jenom je z nějakého důvodu pozdrženo její vydání. Třeba by mohl mít GRRM zájem na tom, aby seriál a knihy nepůsobily, jako jedno společné dílo. A třeba to nechtějí producenti seriálu, aby vedle knihy ten děj nevypadal moc debilně =D
    Ale nevím no. Znáte to, "it's on the internet, so it must be true." ;)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 25. srpna 2017
    @Denebola Sám tvůrce popřel, že by knihy byly dokončene pomerne razantne http://grrm.livejournal.com/544709.html
    Duvod proc kniha dlouno trva je, ze Martin se snazi dotat z rohu do ktereho se sam zahnal. Jednou rekl, ze ho psani nebavi, pokud vi kam pribeh smeruje. Bohuzel pro nej sachovnice uz je rozestavena a uz podle toho musi hrat. Můj osobni názor tedy :-D
  • Sám říkal, že byl finančně zajištěný už před seriálem, proto si mohl dovolit odmítat filmové nabídky... Teď, když má peněz díky seriálu ještě víc (+ práce na spinoffu), tak pochybuji, že by měl nějakou potřebu si přivydělat...
    @AviaRa Já upřímně doufám, že Martin nepíše jenom pro peníze :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Vydanie knihy deň po poslednej epizóde? Bez ohlásenia? Bez marketingu? Okej... Seems legit.
  • Tak s veškerým respektem ke GRRM.. Syndrom vyhoření může mít dneska 15 letý dítě, když má za rodiče mentály, což teprve Sedmdesátiletej spisovatel.. Souhlasím s Tyrionem, snaží se dostat z nějaký slepý uličky, do které se dostal při psaní vichrů nebo se chytil do pasti už tím co bylo v předchozích knihách.
  • @sfik Tjn, ale mohl by to dát prostě vědět a nějak vysvětlit s ohledem na čtenáře :D pro pochopení neb to čekání je fakt děsné
  • Možná je problém v tom, že on by už měl celkem rychle začít ukončovat děj, jenomže celá Píseň je tak spletitě rozehraná, že takřka není možné ten příběh nasměrovat k plnohodnotnému a smysluplnému konci. Aspoň ne v rámci dvou knih. Reálně by ve Vichrech měl být rád, že zvládne zpracovat vrchol hlavních linií (takřka všechny POV, které Tanec nechal v různých stavech, ale žádné ani náznakem neukončil). Ve Snu o jaru, kterého se už nejspíš nedočkáme :D, by pak měl většinu knihy věnovat čistě boji s Jinými, takže by tam nemělo být tolik prostoru pro příběhy jednotlivých postav, když nepočítám úvodní a závěrečnou část.
    GRRM už dříve plánoval pouhou trilogii a vidíme, jak to dopadlo.
  • Ja by som sa ani veľmi nečudovala, keby mal GRRM už všetkého plné zuby, napríklad aj fanúšikov. Minule som sa mrkla na jeho FB a pod každým jeho príspevkom je cca 500 komentárov typu "prestaň robiť somariny a dopíš už knihu" alebo "to je super, ale vieš čo by bolo ešte lepšie? keby si dopísal knihu" atď., atď. Na jednej strane chápem, že je to celosvetovo populárna séria, na ktorú čaká mnoho rokov mnoho ľudí, ale na druhej strane si myslím, by bolo dobré rešpektovať Georgov život a netlačiť tak naňho. Som presvedčená, že knihy dopísať chce a robí čo môže, ale nejde mu to tak rýchlo ako by si želal.
    A k vydaniu Víchrov -nedávno som čítala niekoľko článkov, ktoré sa zhodovali v tom, že kniha by mohla vyjsť v priebehu roka 2018, najneskôr začiatkom 2019.
  • @Katrina Na jednu stranu se nediv, já jsem taky nervní. Není nejmladší a nežije zdrovna zdravým životním stylem. Pak některé fanoušky sejří, že pracuje na něčem jiném :D :D :D mají hodl strach aby neumřel před dokončením série.
  • Samotná debata fanoušků o ukončení Vichrů (neřkuli celé ságy) by vydala na několik knih :D
    @sfik Už jsem napsal první díl jmenuje se to: Sen o vichrech :D
  • @Tyrion Lannister ach jo, takže se nikdy nedozvíme jak to dopadne, ale aspoň budeme moct nadávat na seriál... už máš jméno stanice, které to prodáš a šikovné scenáristy? :-D
    upraveno 27. srpna 2017
    @Dreamer Netflix a seriálové zprácování se bude jmenovat Hra o trpělivost
  • @p1e9t9r2 všetci máme nervy a nevieme sa dočkať, ale trpezlivosť ruže knihy prináša :-)
  • upraveno 27. srpna 2017
    Mě zaráží hlavně jedna věc. Okolo silvestra 2015 napsal Martin na svůj blog článek ohledně Vichrů. Byl domluvený na deadlinu někdy na podzim, aby se kniha stihla vydat ještě před 6. sérií seriálu (tedy aby seriál alespoň prozatím nepředběhl knihy). To nestihl, ale vydavatel slíbil, že pokud knihu dostane do konce roku, s vypětím všech sil ji před seriálem vydá. A to hlavní, v tu dobu byl Martin přesvědčený, že ty Vichry za nějaké 3 měsíce dopíše. Nestalo se, dejme tomu, ale celé to vyznělo tak, že kniha je těsně před dokončením a přitom od té doby je skoro 2 roky ticho po pěšině. Doufám, že se k tomu později Martin vyjádří, protože mě nenapadá jiná možnost, než nějaký brutální zásek ke konci, něco ve smyslu Meerenského uzlu, kterým omlouval zpoždění Tance. A zajímavá by byla i časová osa, popisující množství napsaných stránek v danou dobu, která tu byla i u Tance.

Edit.: Tady je ještě odkaz: http://grrm.livejournal.com/465247.html
  • @Bortas no, on aj v tom príspevku, ktorý si pridal píše, že ešte stále potrebuje napísať stovky strán a tucty kapitol a nedávno sa tiež vyjadril v tom zmysle, že má pred sebou ešte mesiace práce (sám nevie koľko), takže pochybujem, že to dá do konca roka :-(
  • @Katrina Jen trocha trapného hnidopišství, on tam píše, že stovky stránek a tucty kapitol už má hotové.

"Nor is it likely to be finished tomorrow, or next week. Yes, there's a lot written. Hundreds of pages. Dozens of chapters. But there's also a lot still left to write. I am months away still... "

Prostě v jeden moment je pár měsíců od dokončení a po dvou a půl letech je situace v podstatě totožná. Mě už je upřímně jedno kdy ta kniha vyjde. Ano, koupím si ji, přečtu, věřím, že mě nadchne a bude bavit, ale to nadšení a ohromná zvědavost, které jsem cítil nějakou dobu po dočtení Tance, už je bohužel pryč...
  • @Bortas hups :oops: ale aj tak mu očividne ostávali stovky strán a tucty kapitol :-). Ja som stále zvedavá na príbeh, ktorý nám chce vyrozprávať a čakanie len zvyšuje ako moju zvedavosť, tak i očakávania. Plus GRRM stále hovorí, že má pri písaní dobré aj zlé dni, a tie zlé asi prevažujú...
  • @Bortas NO hele já u diplomky radši taky říkám, co mám hotové než co mi chybí :D zní to lépe
  • Napadlo niekoho, že by Martin mohol mať zmluvu s HBO že knihy vydá až po ukončení seriálu?
    Dôvodom by mohlo byť, že čitatelia by na seriál pľuli viac ako doteraz, obviňovali tvorcov seriálu že sú mimo predlohu a odradili by aj nečitateľov od sledovania. Tým by popularita seriálu a následný predaj kdejakých doplnkových vecí (tričká, figúrky a čo ja viem čo ešte) klesol a HBO by prišli o peniažky. A ak knihy budú až po seriály, zarobia všetci :-)
    Ja osobne počítam s tým, že pri konci seriálu začne masívna reklama na knihy a tie vyjdu v rozpätí jedného roka. Spolu s kopcom doplnkových kníh, ktoré musí mať každý fanúšik :-)
  • @Leci pokud bereš jako reprezentativní vzorek zdejší fórum, tak na to můžeš v klidu zapomenout, se seriálem všude jinde převládá obecná spokojenost a žádné "plutí" by se nekonalo, tím si buď jistý. Tohle ten důvod rozhodně nebude.
  • @Leci slovy klasika: oh my sweet summer child...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    p1e9t9r2 napsal(a):

@ Katrina Na jednu stranu se nediv, já jsem taky nervní. Není nejmladší a nežije zdrovna zdravým životním stylem. Pak některé fanoušky sejří, že pracuje na něčem jiném :D :D :D mají hodl strach aby neumřel před dokončením série.

Co ty víš, jakým životním stylem on žije?

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.