[Spoiler] Vichry zimy
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Souhrn Hry o trůny 1
Souhrn Hry o trůny 2
Souhrn Střetu králů 1
Souhrn Střetu králů 2
Souhrn Bouře mečů 1
Souhrn Bouře mečů 2
Souhrn Hostiny pro vrány 1
Souhrn Hostiny pro vrány 2
Souhrn Tance s draky 1
Souhrn Tance s draky 2
:-D
Jinak pořadí knih si velmi dobře pamatuji stejně s hlavní dějovou linií, ale co se již nenávratně vytrácí z paměti, jsou právě ty vedlejší dějové linky, které mě na Martinovi tak baví a ve výsledku všechny tyhle drobné a na první pohled nevýznamné detaily se poté, třeba až v pokračování, objeví a ve výsledku dokáží pořádně zamotat hlavním dějem.
Ale nevím no. Znáte to, "it's on the internet, so it must be true." ;)
Duvod proc kniha dlouno trva je, ze Martin se snazi dotat z rohu do ktereho se sam zahnal. Jednou rekl, ze ho psani nebavi, pokud vi kam pribeh smeruje. Bohuzel pro nej sachovnice uz je rozestavena a uz podle toho musi hrat. Můj osobni názor tedy :-D
GRRM už dříve plánoval pouhou trilogii a vidíme, jak to dopadlo.
A k vydaniu Víchrov -nedávno som čítala niekoľko článkov, ktoré sa zhodovali v tom, že kniha by mohla vyjsť v priebehu roka 2018, najneskôr začiatkom 2019.
ružeknihy prináša :-)Edit.: Tady je ještě odkaz: http://grrm.livejournal.com/465247.html
"Nor is it likely to be finished tomorrow, or next week. Yes, there's a lot written. Hundreds of pages. Dozens of chapters. But there's also a lot still left to write. I am months away still... "
Prostě v jeden moment je pár měsíců od dokončení a po dvou a půl letech je situace v podstatě totožná. Mě už je upřímně jedno kdy ta kniha vyjde. Ano, koupím si ji, přečtu, věřím, že mě nadchne a bude bavit, ale to nadšení a ohromná zvědavost, které jsem cítil nějakou dobu po dočtení Tance, už je bohužel pryč...
Dôvodom by mohlo byť, že čitatelia by na seriál pľuli viac ako doteraz, obviňovali tvorcov seriálu že sú mimo predlohu a odradili by aj nečitateľov od sledovania. Tým by popularita seriálu a následný predaj kdejakých doplnkových vecí (tričká, figúrky a čo ja viem čo ešte) klesol a HBO by prišli o peniažky. A ak knihy budú až po seriály, zarobia všetci :-)
Ja osobne počítam s tým, že pri konci seriálu začne masívna reklama na knihy a tie vyjdu v rozpätí jedného roka. Spolu s kopcom doplnkových kníh, ktoré musí mať každý fanúšik :-)