Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1345346348350351394

Komentáře

• @svoa00 mně se ten klaun z trailerů moc nelíbí, z knížky jsem měla pocit, že by na první pohled neměl být jasným zabijáckým klaunem. Až na ten druhý pohled si hrdinové uvědomovali, že tady něco nehraje a při tom třetím brali nohy na ramena :-k
  • @svoa00 Já myslel že to dělá jenom make-up, ale ...

Film jsem ještě neviděl, nějak mám minimum času a maximum výmluv.. :'-(
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter

A zítra plný trailer
  • to nevypadá moc dobře
  • @sfik Jestli ti přijde zneklidňující ten úsměv, tak by ses radši neměl dívat, co dělá ve filmu :D Podobný úsměv má mimochodem i jistý jeho bratr, který se proslavil rolí upíra.
  • @Dreamer Mno, můžeme to svést na dětské vidění světa a děti nemají úplně nejlepší odhad v tom, co je na první pohled nebezpečné. Pokud to bereš takhle, tak by tomu opravdu odpovídal víc Tim Curry. V nové verzi je Pennywise ještě nejmenší creep v úvodu s Georgiem a to už vypadá takhle :D

image
  • @svoa00 další důvod, proč se držet od klaunů hodně daleko :D
  • Držme sa mímov. Ať si Vetinari říká co chce.
  • @svoa00 True Blood mám rád.. musím se znovu podívat :D I když to celý zakončení s Billem považuju za notně debilní :)

@Dreamer Jak píše svoa o tom dětském vidění světa, že děti nutně nemusí toho klauna kvůli vizáži považovat za děsivé monstrum.. Můj pohled na věc je ten že se děsím všech klaunů a kdybych postavil vedle sebe Pennywise a toho pičusa z mekáče tak se děsím víc toho druhého - pedofilního úchyláka s dárkem z happymealu pod poklopcem :D
  • upraveno 19. září 2017
    @sfik no právě :D myslím, že dětské vidění neznamená, že se ten klaun hned musí tvářit jako psychopat, protože dětem je to jedno. Mnohem horší mi přijde ten z 90. let.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @svoa00 k tomu rozdělování dětí - chápej to tak, že rozdělování vždy nasledovalo po zavolání TO. Takže něco jako hypnóza - ty děti si neuvědomovaly, že odchazi od skupiny.
    Btw četla si knihu?
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 19. září 2017
    Mně se It líbilo. Štve mě pár změn oproti knize, hlavně to, že
    to nebyl Stan, kdo rozhodl o pokrevní přísaze na konci - dost důležitý detail do budoucna...

A taky celkově málo prostoru pro Mika (jeho linka mi přišla nejslabší), Stana (tomu žádnou linku až na obraz skoro nedali, vážně tam nemohl být maják, utopene děti a lov ptáka?) a Šikanátory (zase by stačila jedna delší scéna, třeba lednice, víme).
    Bill byl úžasný a creepy maximálně. Ty jeho pohyby když si jde pro děti byly neskutečný.
  • @Benji Od Kinga jsem toho četla hodně, ale k To jsem se kupodivu nedostala. Ale přemýšlím, že to napravím. Viděla jsem ale televizní adaptaci a do určité míry vím, co bylo z knížky vynechané.

Jinak - ten film už tak má dvě a čtvrt hodiny - ono zase nejde postavit film z epizodních scén. Už takhle tím film do určité míry trpí. Co bych ale uvítala, tak to několik dalších scén, kde si děcka mezi sebou upevňují vazby.
  • @svoa00 mě na knize trochu naštvalo, že tam King klasicky někde za polovinou vecpal jednu vysvětlovačku, o kterou se nikdo neprosil a celkem mi to zkazilo zážitek ze zbytku knihy.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Může mi někdo jako nečtenáři předlohy říct, jestli je v knize efektní zastávka na mostě nad propastí nebo černoch?
  • Proč černoch?
    Protože ho vidím v upoutávce.
    Božíčku...
  • Černocha bych jim odpustil, možná aji ten most, ale proč do prdele vypadá Poirot jako Pruskej generál?
    Nejspíš proto, že knižní Poirot má mohutný knír.
    Nevada napsal(a):

Božíčku...

Jo, ten by to vědět mohl :twisted:
  • flanker.27 napsal(a):

Protože ho vidím v upoutávce.

Aha, asi bych měla koukat na všechny trailery, ke kterým se chci vyjádřit...
    Mám fakt rád knihu Volání netvora a výtvarné zpracování, jak ho převedli do filmu, se hodně povedlo:

• upraveno 1. října 2017
    Musím sa priznať, že It som videl zatiaľ tretíkrát, a dlho ma žiadny film tak nechytil za srdce. Ten film pre mňa nie je horor, rovnako ako pre mňa hororom neboli Stranger Things, s ktorými ma It veľmi veľa spoločného, a nie iba jedného z hercov. Je to predovšetkým príbeh o blízkom priateľstve skupiny detí, ktoré prekoná aj takú hrozbu, akou je démonické monštrum naberajúce podobu klauna. K výkonu Billa Skarsgarda môžem povedať toľko, že mi sadol oveľa viac ako výkon Toma Curryho v pôvodnej verzii, Curry bol rozhodne viac klaunovský, ale moderný Pennywise bol podľa mňa vernejší knihe, démonickejší, vedel deti namotať, ale veľmi rýchlo prišli na to, že niečo nie je v poriadku.

Filmu prajem, aby sa jeho druhá časť vydarila, a aby obsadili minimálne takú kvalitnú skupinu ľudí ako sa im to podarilo s tými deťmi (vraj potvrdená Jessica Chastain ako Bev je dobrý začiatok).

Star Wars 8 sa budú musieť sakra snažiť, aby toTo u mňa tento rok prekonali. :)

• Humr se mi fakt líbil tak čekám stejnou ujetost
  • upraveno 6. října 2017
    @DanielSvatoš docela se na to těším, vypadá to doopravdy zajímavě a hlavně je tam Colin Farrell. Chtěla bych ho vidět v nějakém kvalitním hororu, protože, když mu jde ve filmu někdo/něco po krku, vypadá vždycky tak přesvědčivě, že by mu člověk věřil, že se mu to stává denně :-D
  • Vyzerá to lákavo.
    upraveno 7. října 2017
    Tak BR 2049 je za mnou... je chyba ve mně, že naprostá většina současných filmů považovaných za úchvatné, promyšlené až geniální mi nepřipadá úchvatná, promyšlená až geniální, ale přinejlepším tuctová? Dobře, úchvatným by se dala označit výtvarná stránka, ale toť tak nějak vše. Asi jsem fakt divnej.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.