Tohle už tu kdysi asi bylo, ale vyskočilo to na mě na YT, takže nabízím pro pobavení :D
OK, tohle kolo vyhrál Tolkien (i když mě stejně prudí to srovnávání zástupců vznešené a historické fantasy). A jeho "good guys" vlastně taky ne vždycky přežijí.
@svoa00 Toto je super. Jediný důvod, proč poslouchat rap :-D Taky je to jediná ERBoH kde je jasný vítěz a ano, Tolkien. Ten jeho závěr je dokonalý K tomu srovnávání. Bez nadsázky to jsou dvě nejznámější Fantasy (ani Zaklínač není tak populární). A ano, žánry to jsou jiné, třebaže i taková Píseň je v jádru Vznešená fantasy, ovšem ne tím způsobem jako Pán prstenů. :-)
@Sagart Tak ze vznešené fantasy má Píseň málo, zato inspirace reálnou historií je jasná a stejně tak podžánru. On ale Tolkien taky sem tam použil střípky severské historie (jak je teda popsaná v ságách).
@Dreamer hehe, ten cápek v 3:13. Ty kontinenty na tom vnějším okruhu =D Škoda že tam nenamaloval Středozem, Západozemí a podobně, možná by si to i někdo koupil.
Vždycky jsem si říkala, proč nám všechna voda z oceánů nevyteče do vesmíru a oni to geniálně vyřešili s Icewall. Je fakt udivující, že nikdo jiný na světě nesestrojil funkční fyzikální model ploché Země :-k
Komentáře
....a jinak úžasný obrázky :dance: :anxious:
OK, tohle kolo vyhrál Tolkien (i když mě stejně prudí to srovnávání zástupců vznešené a historické fantasy). A jeho "good guys" vlastně taky ne vždycky přežijí.
K tomu srovnávání. Bez nadsázky to jsou dvě nejznámější Fantasy (ani Zaklínač není tak populární). A ano, žánry to jsou jiné, třebaže i taková Píseň je v jádru Vznešená fantasy, ovšem ne tím způsobem jako Pán prstenů. :-)
Galadriel, i když je to slušný "cat fight" :D
Škoda že tam nenamaloval Středozem, Západozemí a podobně, možná by si to i někdo koupil.