Novinky z natáčania 8.série GoT
Natáčanie 8.série sa oficiálne začalo,preto prichádza na scénu diskusia o novinkách z natáčania a konšpiračných teóriách,čo sa stane v seriáli.Upozorňujem,že tu bude veľa spoilerov. ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Plusy:
+ Sansa - ta holka je fakt dobrá
+ večírek u krbu
+ Tormundovy balící metody
+ Briennino pasování
+ setkání Sansy s Theonem - přišlo mi naprosto adekvátní, vzhledem k tomu, co si zažili u Ramsayho
Mínusy:
- Arya loudilka - jako já čekala, že na to s Gendrym hupnou, ale takhle? WTF!
- Danny a trůn
Posílám Alekovi imaginárního havrana, protože psát komentáře sem pod novinky je opruz, tak snad má Jediovská síla pomůže.
Ja tipujem, že v treťom diely prehrajú a budú musieť ustúpiť smerom na juh a v piatom bude boj číslo dva, už v kráľovom prístavisku, ktoré skončí vypálené, ako v House of Undying v druhej sérii.
Myslíte si, že ešte uvidíme Edmura? Tajne dúfam, že sa objaví v štvrtej časti, možno aj s Robynom.
A moje tipy na úmrtie v ďalšom diely:
Šedý červ, Brienne (asi aj Pod), jeden z Mormontov, Tormund, Edd Tollet, Theon, možno Davos (aj keď dúfam, že nie).
Čakám, že Sandor a Jaime prežijú aby sa v piatom diely odohral Cleganebowl a Valonqar zabil Cersei. Príde mi, že po tom ako D&D prezentujú Sansu ako ďalšieho Malíčka, tak skončí prinajmenšom ako kráľovná severu (vzhľadom na rozhovor s Dany) a niekto zo zvyšku na železnom tróne.
Jako na mrtvoly v příštím díle sázím:
- Brienne. Splnilo se jí její přání a její dějový arch je u konce. Než na společný život s Jaimem bych to viděla, že její smrt bude pro Jaimeho tragická motivace
- Theon. Jeho příběh se nemá kam posunout a i když se Sansou to už je legitimní love story, ani tady to nebude šťastný konec
- Šedý červ a Jorah, jak ostatní zmínili, kvůli jejich poznámkám.
- Bran. Tady si tak jistá v kramflecích nejsem, ale možná si tvůrci vzpomenou na svoje dřívější odvážné volby. Asi si všichni domyslíme, že dějově nedává smysl, že by Bílí chodci u Zimohradu teprve v polovině série prohráli. A smrt Brana by nějaké nadějné vyhlídky poslala ještě o dost níž.
Smrt Brana mi moc nedává smysl. Kdyby celé martyrium jeho cesty tam a zase zpátky bylo jen proto, aby mohl Samovi potvrdit Jonův původ, tak to moc nedává smysl. Jeho schopnosti taky budou dost potřeba k finální porážce Jiných.
Naopak bych to viděl na Aryu. Teď se její příběh nebezpečně blíží happy endu - po všem, co prožila, se poměrně suverénně zabydluje doma.
PS: Doufám, že bitva bude spíš připomínat Černovodu, než velkolepé bitvy na Zdi a u Zimohradu. Ten záběr na jednotlivé osudy hlavních hrdinů uprostřed bitevní vřavy ke Hře o trůny sedly mnohem víc.
A nebo bude nová zápletka a potvrdí se teorie z internetu, že Malíček fingoval svojí smrt a obsadí Údolí?
Nejpravděpodobnější mi přijde, ze to autoři seriálu vůbec neřeší.
No, abych epizodu zase jenom víceméně nechválila... Všichni mluví o tom, jak za pár hodin určitě umřou. No, jestli jsou si tak jistí, tak co tam na Zimohradě ještě sakra dělají? Pokus o drama se dá dělat lepším způsobem a diváci jsou si vědomí, že postavy vědí, v jakém jsou nebezpečí, aniž by se to muselo pořád opakovat. A vážně se musím ptát, proč jsou na Zimohradě ještě "civilisti" (určitě je mohli poslat aspoň do Bílého přístavu?) a proč někomu připadají krypty jakou bezpečné místo.
Jinak ještě musím ocenit cameo Ducha. Bylo to asi naposledy, co jsme ho viděli :D
Jinak s tou evakuací souhlasím, mě napadlo zase je poslat za Kailinskou držbu.
Hlavně nechápu Daenerys proč nezkusila Sansu nějak uchlácholit. Něco jako - pojďme se teď zabývat naším přežitím. "Po válce s Jinými mě napadá federativní uspořádání "United Kingdom of North and South, aby jste i vy na Severu byli šťastní moje milá Sanso. A pokud oba s Jonem přežijeme a vezmeme se, tak se to celé vyřeší samo.."
Každopádně jsem zvědav až pravdu o Jonovi zjistí Sansa a Arya :D Pokud teda se to ještě někdo další dozví :)
@Djokovic no, ukazali Sansu mluvit s Roycem, coz bych si vysvetlila jako pretrvavajici vernost Udoli "zimohradskemu veleni", tedy potazmo Dany.. asi. Ale asi je to sumak.
Schovavat lidi do krypt je fakt hloupost. Proto by se mi libilo, kdyby se jim nejak vymstila (aspon by to zaclo davat smysl).
Co se týče krypt, nemají náhodou (alespoň v knihách) mrtví na sobě meče, které mají bránit tomu, aby škodili živým? Zaútočit by pak mohli jen ti tři, kterým sebrali meče Bran & spol.
Kde sú dothraci? Nikde som ich nevidel v tejto sérii...
Kde je duch?
Prečo sa plánujú postaviť nemrtvému nepriateľovi bez štipky strategického myslenia pred bránami kde ide o hrubú silu a nie skúsenosti?
Dúfam že aspoň konečne tvorcovia ukážu ako sú unsullied v boji impozantní lebo doteraz to vidieť nebolo.
Prečo nebolo žiadne plánovanie obrany?
Čo sa týka tej obrany videl som tie šíky a všetko okolo, ale skôr som čakal,že divákovi ukážu viac ako len pár sekúnd prípravy na najväčšiu bitku v zapadozemí. Čakal som aj nejaký plán B.
A vôbec sa nestotožňujem s prístupom postáv ako sa chystajú všetci umrieť alebo schovať v kobkách... Minimálne v bielom prístave by malo byť nachystaných pár lodi pre rýchlu evakuáciu
Tenhle rozbor počítá s tím, že jednotlivé regiony mají nějaké vlastní možnosti, jak se rozhodnout. Podle současného stavu v seriálu bych spíš předpokládal, že třeba Rovina je prostě vojensky obsazena - minimálně na Vysoké zahradě sedí lannisterská posádka. Martellové jsou vyvražděni, což znamená, že v Dorne je pravděpodobně buď také posádka, dosazená mimo scénu, nebo prostě šlechtická anarchie.
Zajímavější je to s Edmurem. Jestliže jsou Freyové skutečně všichni vyvražděni, kdo ho ještě drží? Nějaký Cerseiin nohsled? Bylo by zajímavé, kdyby se někdy Edmure s Roslin objevili jako pán a paní Řekotočí.