!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Zima
Souhlasím, že na Severu začíná jít do tuhého, nicméně na Jihu to zatím není tak zlé, respektive zatím jenom lehce sněžilo.
1) Cersei.
Septum do povětří nevyhodí. Souhlasím s tím, že Strong na 90% porazí šampiona církve, nicméně si myslím, že mu v souboji spadne z hlavy přilba.
V důsledku toho Vrabčáci, postrčení Varysem, vyvolají povstání proti bezbožné královně a jejímu incestnímu bastardovi a zaútočí na Rudou baštu.
V průběhu toho se z Bouřlivého konce pohne Aegon a obsadí Královo přístaviště.
Cersei, Tomenn a hrst věrných se pokusí uprchnout chodbami pod Rudou baštou.
2) Jon, Daenerys, Bran
Jona oživí Melisandra, načež Jiní zaútočí na Zeď, dojde k bitvě, s otevřeným výsledkem.
Daenerys díky Drogonovi získá několik khalasarů a v jejich čele se vrátí do Mereenu a prolomí jeho obležení.
Brana ovládne Krvevrán, který z něj učiní svou loutku. Z náznaků vyslovených v Tanci se dá vyvodit, že hlavním soupeřem "Pána světla" má být chlapec s vlčí hlavou, což by mohl být Bran, manipulovaný Krvevránen.
3) Stannis, Malíček, Aegon, Varys a další
Stannis se opevní na jezírku, u nějž se usadil v Tanci. Ramseyho armáda se ztratí ve vánici a při svém bloudění narazí na Stannise, dojde tak k bitvě ve sněhové vánici, v podobných kulisách se odehrála jedna z bitev války růží.
Stannis zvítězí a Ramseyho armáda bude rozprášena, její zbytky se pokusí uniknout do Zimohradu.
Malíček
Bude pacifikovat Údolí, jeho plány mu ale naruší ser Shadrick ze Stínorokle, který unese, nebo se pokusí unést, Sansu. Přitom bude odhalena Sansina skutečná identita a Malíčkovo postavení v Údolí se začne hroutit.
Varys bude inciatorem povstání Vrabčáků v Králově přístavišti, viz. bod Cersei. Zmatku ve městě využije Aegon a se Zlatým společenstvem ho obsadí.
Píseční hadi a Arianne budou chtít Aegona podpořit, ale Doran odmítne.
Mezitím Tyrellové usoudí, že se postavení Lannisterů hroutí a pokusí se přejít k Aegonovi.
4) Euron, Victorian, Citadela.
Euron porazí flotilu Paxtera Redwyna, Železní proniknou na Klikatici a rozlejí se po celé Rovině. Dojde k oblehnutí Starého města.
Železná flotila připluje k Mereenu ve chvíli, kdy Daenerys a Dothraci budou prolamovat jeho obležení. Victorian nechá svoje muže zatroubit na Dračí roh....
Do Citadely pronikne Alchymista, Muž bez tváře, a pokusí se tam něco ukrást pro Eurona. Při útěku ale bude přistižen.
Varysovo povstanie, aby sa Aegonovi lepšie vchádzalo? To znie veľmi dobre.
Myslím ale, že predtým sa Aegon a Connington stretnú s rytierstvom Roviny vedeným Maceom, ktorého viacerí nespokojní lordi ako Tarly a Rowan nechají na holičkách (jedni z těch, kterým byli zaslány listy) a Mace bude rozdrcen a oni přejdou pod draka.
Taky myslím, že se dračí korunované síly utkají s Euronovými. Král, který zachraňuje své lidi od pirátu, je pověst, kterou prostě chceš. Taky potřebujou zásoby z Roviny pro sebe.
A Varys a Citadela zdieľajú nechuť k mágii. Čo môže znamenať absolútnu slepotu, alebo naopak istú tajnostkársku zubami škrípucu znalosť. Euron dělá čáry. Věci se budou dít. A Sam zažije něco mezi Jménem ruže a konspiracemi Dana Browna. Jsem si jistá, že tam budou i Muži bez tvář, ale nemám tušení o co jim jde, pro koho dělají...
Shadrich bude hrát rolu, o tom žádná. Myslím, že Malíček bude muset utíkat a setká se s Cat a bude to hustokrutopřísné.
Myslím, že Dany (po znechucení z kompromisu v Mereenu) aj Jon (po přijetí teze, že nejde hrdinsky zachránit každého a zradě) nám krapet ztemnějí počas Vychru a možná oba, nebo jen jeden z toho pak vyleze lepším, moudřejším a silnějším a udělá, co je potřeba.
Prikláňam sa k benevolentnému Krvovranovi, ktorý chce Brana za následníka. Ale Varamyr ukázal, že krádež těla je možná. To by ale tělo kluka ve vizi mělo vraní a ne vlčí hlavu. Buď to Bran vyhrá pozměněn, nebo to vyhrá bez trvalých následku.
Standa a Ramsay souhlas. Očekávám ostrý střet mezi synem a otcem. A víte jak byl kuchař v Noční pevnosti proměněn ny krysu, jež muže jíst jen své potomky? No tak něco podobného čekám i zde. Ne proměnu, ale situaci.
A Mance přežije.
A Theon se vykoupí.
A Asha povládne ostrovum, jestli teda zbyde něco, čemu se bude dát vládnout.
https://madeinmyr.wordpress.com/2015/06/13/margaery-tyrell-on-trial-thoughts/
Za mě útok Jiných a dalších sil půjde přes Zeď nebo naokolo po zamrzlém moři...
https://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/115156-teach-me-about-the-scrapped-time-skip-grrm-was-planning-at-one-point/
Tahle změna a sedmičlená trilogie je důvod, proč jsme knihy neviděli
Já jsem pro pokráčko v rozebírání. V zásadě jsme se shodli, že by to fungovalo líp, ale možná si někdo myslí opak a mohl by říct své duvody. Taky ještě je co vymýšlet.
Ovládání draků je obecně záhada, kterou GRRM bude muset vysvětlit, protože v seriálu Dany draky začala kontrolovat protože plot, v sáze má být obrovská role genetiky a dalších faktorů, takže tak.
Jinak samozřejmě já mám teorii takovou, že Dany do Západozemí nikdy nevkročí, ale bude bojovat s JInými na Ašaji a umře tam společně se svými draky a po boku dalších hrdinů. To by se shodovalo se seriálem, že konflikt Velké války a Železného trůnu bude probíhat úplně oděleně bez toho aniž by jeden ovlivnil druhý. Akorat GRRM to udělá bez toho, aby Jiné proměnil ve vtip dovedu si představit, že by Jiní zničili velkou část Essosu a nějaká svobodná města, zatímco na Západě by se furt prali o to křeslo.
Souhlasím, jak řekla svoa00 proměnit ji v dalšího šíleného Targaryena je víceméně jenom opakování toho samého a její linku dělá naprosto zbytečnou. Každopádně i kdyby se to nějak stalo, tak to bude dávat smysl. Typicky jeden důvod, proč by mohla Daenerys zešílet a smysl by to dávalo.
Euron má být podle jedné teori měnič a měl vlastně se převtělit do Victarionovi ženy a donutit ji k sexu. Tak mne napadlo, že pokud by Euron dostal Daenerys do svých spárů a dejme tomu dva roky ji takhle psychicky a fyzicky znásilňoval, tak ano pak bych pochopil nějaké šílenství na úrovni toho, co jsme viděli v seriálu.
Také je možné, že napsání knih trvá tak dlouho právě proto, že GRRM nadhodil nějaké dějové linky, které ve výsledku nedopadli nejlépe, a teď přemýšlí, jak to sladit novou verzi s tím, co řekl D a D.
Jon v Duchovi a v Jonovi buhvikdo je zajímavé a napínavé, ale spíš si myslím, že Jon, kterýmu tuhle nadřízený pořád opakoval jak kluk v něm musí zemřít, po probuzení bude nemilosrdnější postavou. Se mi pozdáva tahle série článku - https://meereeneseblot.wordpress.com/tag/jon-snow/
Bylo by to k zulíbání, Baratheonovic spojeni se Starky, sladká osamělá zlupusovatělá holčička a opuštěný divoch se zlovlkem a jestli přežijou do konce, tak proč ne, ale Shireen upálena bez Stannisova vědomí se mi vidí pravděpodobnější.
Já se tak moc těšila, když se Barristan rozhoupal k zatčení Hizdahra a přežil to a podobně, ale po jistém sondování věřím, že šlo o manipulaci Skahaze - https://meereeneseblot.wordpress.com/2013/09/27/untangling-the-meereenese-knot-part-i-who-poisoned-the-locusts/ A bojím se, aby Chrabrý neskončil jako Ned. Ale myslím, že setkání s Victarionem a "kde kruci je ta holka s ametysty místo očí" je příliš dobré, aby se proměškalo. Barristan by měl dojít alespoň konce Vichru.
Já mám ráda teorii, že správa o popálení je falešná, ale tak nebo tak, dosti irelevantní.
Jo a kde sebrala stín v děloze?
Podle mě se Cat rozhodne nezabít Jaimeho, ale využít ho v útoku na Freye. Souvis se Sedmistrunovou infiltrací. Zda potká Cersei... Já se těším na Jaimeho valonquara, ale v pohode by sa to zaobišlo i s nesetkáním.
Paralelní bitvy v Essosu s Jinýma a Westerosu o trun jsou zapeklité. Na jedné straně mi to přijde jako málo propojené a jakože to uberá na napínavosti situace u Zdi. Na druhé, na východě jsme naakumulovali postav - Dany, Arya, Tyrion, Barristan, Victarion a je tam toho tolik co proskoumat a pořád někdo žvaní o cestě na východ a na jih. Z tohohle odejít není snadné, jaksi není ono.