TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1341342344346347362

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    flanker.27 napsal(a):

To jsem tak nějak tušil. Zatím jsem se pořád neodhodlal věnovat tomu šest hodin mého života navzdory pozitivním ohlasům. Ostatně The King měl taky pozitivní ohlasy a byla to komplet sračka.

Pro Tebe to asi nebude to pravé :)
    Cituji z jedné reakce na nyxu:
    Doporucuju vyhnout se obloukem. Nerealistický, historicky absurdně nepřesný a infantilní nesmysl. Vydržel jsem se sebezaprenim dvě epizody a po scene,
    kde se germánská princezna vetre do římského tábora, kde ukradne symbol legie a vyhodí do vzduchu stan!
    jsem to vzdal.
  • To je dost příkrý hodnocení. Pokud vím, tak římského orla legie ukradnou i v seriálu Řím i když už si nepamatuju ,jak přesně ( což hodně lidí považuje za superealistický dobový seriál). Mě se Barbaři celkově bavili. Kladně hodnotím, že si to natočili Němci ( takže tam třeba nepobíhají černoši nebo asiaté) a je to nevyprávěný příběh. Tak minimálně tam Římané třeba mluví latinsky. Když vezmu třeba tu x-verzi Cleopatry co se chystá. Zase nejsem uplný znalec římské armády zbroje, taktiky, aby mě něco vyloženě vadilo.
    Snad jediný co jsem kdysi viděl a byl tam i Ariminius je tohle Barbarians Rising A bylo to takový zvláštní, na to že to byl hraný dokument , protože když o starověkých vůdcích a válečnících mluví mimo jiné dustojnící US Army, nebo aktivisti za lidský práva - je to divný. Jinak pro představu a srovnání třeba s čím Barbaři aktuálně soupeří o pozornost na Netlixu a co se "tváři "historicky La Révolution. A když vezmu třeba serál Britannia s podobným námětem ( viděl jsem 3 díly), tak Barbaři jsou pro mě výrazně lepší.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. října 2020
    Nevada napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

To jsem tak nějak tušil. Zatím jsem se pořád neodhodlal věnovat tomu šest hodin mého života navzdory pozitivním ohlasům. Ostatně The King měl taky pozitivní ohlasy a byla to komplet sračka.

Pro Tebe to asi nebude to pravé :)
    Cituji z jedné reakce na nyxu:
    Doporucuju vyhnout se obloukem. Nerealistický, historicky absurdně nepřesný a infantilní nesmysl. Vydržel jsem se sebezaprenim dvě epizody a po scene,
    kde se germánská princezna vetre do římského tábora, kde ukradne symbol legie a vyhodí do vzduchu stan!
    jsem to vzdal.
    To tak nějak usnadnilo rozhodování :twisted:

Z Barbarians Rising jsem kus viděl a stačilo, tam nebylo dobře snad nic a ještě si to říkalo dokument :)

Pokud jde o francouzskou revoluci, tam těžko někdy něco překoná tohle:
    https://www.csfd.cz/film/14244-francouzska-revoluce/komentare/

Někdy se za to až stydím, jak náročný jsem právě na tyhle historické věci. Jenže pak se podívám na něco, kde vidím, že si tvůrci dali vážně práci a řeknu si, že přece zas tak nesplnitelná přání nemám :)

P. S. Pokud jde o Řím, tam skutečně Galové ukradnou Římanům orla, ovšem relativně nespektakulárním způsobem (a vlastně na to byli najatí Caesarovými nepřáteli). Řím se mi hlavně ze začátku celkem líbil, ale postupem mi taky začalo vadit to co u většiny současných seriálů, až příliš velký důraz na krev, sex a jakože náhlé zvraty. Asi jsem moc zestárl nebo co :twisted:
  • Jsi hodně náročný a tím asi ne úplně cílovka Barbarů. Blbý je, že tou náročností asi nejsi cílovka naprostý většiny seriálů . Já beru, že v době kdy vznikají podivný verze známých mýtu - jako třeba Prokletá ( artušovské mýty), mají Barbaři určitou kvalitu. Prokletou jsem viděl jeden díl, i když mě to obecně nepříjde dobrý - kritizovat něco po jednom dílu - jsem více nevydržel. A člověk se pak ptá proč ? Proč točit další verzi něčeho co už bylo tolikrát natočený a téměř vždy lépe. Cílovka Barbarů - komu se líbili první Vikingové (starší serie) a třeba Poslední království. Polední království je lepší ale má má velkou výhodu - je podle výborný aktuálně dopsaný serie románu Bernarda Cornwella.
    A nejen seriálů, i když u těch to asi vynikne nejvíc. Film, i blbý, má přece jen obvykle tak dvě hodiny, což se přežít většinou dá, pokud už člověk začal. Seriál zabírá řádově víc času, takže abych se do něj pustil, musím být fakt naladěný a fakt přesvědčený, že to stojí za to.

Potíž je, že jsem se až příliš zakopal ve vlastních normách, ze kterých nerad slevuju. Ona to byla tak trochu nutnost, no protože, já to na sebe prásknu. Když jsme tu začali s povídkami, na začátku jsem vůbec netušil, že mě to nějak nasměruje. Byla to dobrá zkušenost, jenže fanfiction mi velmi brzo přestala stačit a chtěl jsem vytvořit něco vlastního. No tak jsem se do toho pustil. K tomu jsem si trochu potřeboval najít věci, které se líbí mně, popřemýšlet o nich proč, jak a jestli bych obdobně mohl něco vymyslet sám, co chci a jak chci. Mno, zabralo mi to pět let, ale je to hotovo. Teda ještě chybí korektury, protože jistí lidé slibují a neplní plány :twisted: , ale jako celek to je, s úvodem, statí i závěrem. Ovšem jsem byl grafoman už u povídek tak celkových 1178 stran je fakt nálož a fakt jsem se u toho nemohl rozptylovat věcmi, které mě zklamou nebo jsou příliš odlišné od mého pohledu na věc.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 A já si říkám, proč od rána škytám.
    @Krisa Přiznání je polehčující okolnost :)
  • Žeby se tí lidé zasekli nad osudy některých postav a dusledky z toho vyplývajícími? Ty víš o jakých postavách mluvím.
    Vím. Nicméně ty máš splněno i přes obdobné záseky a sloužíš jako zářný maják všem ostatním, že? Že? :twisted:
    @Aviv Spíš se zasekli, protože si někam uklidili nabíjecí špagát Kindlu a nemohli ho najít, jak bezvadně si ho uklidili :-P
    @flanker.27 Jestli od Ježíška dostanu dvě klece na bernardýny, jak jsem si napsala, budu zářit taky.
  • V každom prípade, kým tie klietky dorazia a kábel sa nájde, pán autor môže prechádzať text a upravovať ho tiež. Což se nevyrovná převzetí zpětné vazby, ale je to něco.
    To už jsem párktát udělal dřív, jenže pak zpravidla dojde na některé větší úpravy, které často i posunou stránky a pak se strašně špatně dohledává, kam patří ta která zpětná vazba (pokud se už text v mezičase nezměnil :) ). Celkově projet a provést finální úpravy jsem chtěl až potom, např.

doplnit nové názvy členů Kolokvia, protože to "první až xtý z Kolokvia pořád zní jak sedmá z devíti ze Star Treku a mně se to nelíbí
    =D
    A abych úplně nepominul seriály, tak koukám na britský seriál Přiznání a hodně se mi to líbí. A když to uspokojí někoho tak náročného... :)
  • Aktuálně jsem dokoukala Blood of Zeus a jsem spokojená. Seriál dělalo stejné studio jako Castlevanii, takže styl animace je samozřejmě podobný. Blood of Zeus je epičtější, ale co se týče postav, tak na Castlevanii nemá (vyjma démona Seraphima, který by se v žádném příběhu neztratil). Uvidíte tu asi nejmilejší verzi boha Dia, kterou předčí snad jenom Anthony Quinn, který Dia kdysi hrál v seriálu Hercules.

No a včera jsem dala první díl druhé série Mandaloriana. Pohodovka, ale pořád čekám, že začnou víc využívat worldbuildingový potenciál. Přece jen na seriálu pracují lidi, kteří - zdá se - mají nějakou vizi.
  • Queens Gambit - viděl někdo na Netflixu? Co na to říkáte? Já během dneška viděl všechny epizody a jsem z toho nadšený. A to se o šachy nijak nezajímám a téma je mi cizí. A ta herečka je prostě krásná :)
  • upraveno 21. listopadu 2020
    Podle mne 10/10, taky jsem to sfoukl za jeden den. Herečka super. Dva solidní filmy, kde má hlavní roli.
    https://www.csfd.cz/film/221871-rozpolceny/komentare/
    https://www.csfd.cz/film/404843-carodejnice/komentare/
  • Zjestil jsem, že se teď nedávno na netflixu objevilo toto:
    https://www.csfd.cz/film/121472-byl-jednou-jeden-vynalezce/komentare/
    Má to i český dabing. Jestli se tam objeví i Byl jednou jeden... člověk, tak to bude velký.
    https://www.csfd.cz/film/121469-byl-jednou-jeden-clovek/komentare/

Dá se to sehnat i jinak ale jenom fakt, že to bude lidem na očích v takové obrovské službě jako je Netflix je super. Doporučuji vše ze série Byl jednou jeden...
    upraveno 21. listopadu 2020
    Dámský gambit jsem taky viděla. Je to velmi dobrý seriál, ale nekritické ovace nesdílím :)

Teď koukám na 4. sérii Koruny. Gillian Andersonová je jako Margaret Thatcherová skvělá. Diana je ztvárněná taky výborně.
    A k tomu jedu druhou sérii Bosche.
    DanielSvatoš napsal(a):

Zjestil jsem, že se teď nedávno na netflixu objevilo toto:
    https://www.csfd.cz/film/121472-byl-jednou-jeden-vynalezce/komentare/
    Má to i český dabing. Jestli se tam objeví i Byl jednou jeden... člověk, tak to bude velký.
    https://www.csfd.cz/film/121469-byl-jednou-jeden-clovek/komentare/

Dá se to sehnat i jinak ale jenom fakt, že to bude lidem na očích v takové obrovské službě jako je Netflix je super. Doporučuji vše ze série Byl jednou jeden...

Na Seznam.TV to jede snad pořád dokola. Všechny ty série jsou skvělé. Nejraději mám Byl jednou jeden... život - to mám komplet i na DVD, když to tenkrát vycházelo v nějaké té levné edici.
    Byl jednou jeden... jsou výborné seriály. Mám život a objevitel. Na to se dá koukat pořád dokola.
  • Dámský gambit se mi taky líbil, ale čekala jsem, že hlavní hrdince dají její ošklivé vlastnosti víc sežrat :D Mimochodem je ten seriál stylem dost srovnávaný právě s Korunou (na čtvrtou sérii se taky právě chystám).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Hele lidi, já Mandaloriana nesleduji, tak nevím o co jde. Ale dneska jsem viděl takový obrázek. Asi patří k nejnovější epizodě druhé řady. A mám k tomu dva dotazy:
    1) Myslel jsem že je to SW bez světelných mečů. Nebo jsou v téhle epizodě poprvé? :-s
    2) Jak to, že jsou sakra bílý? To jsem ve SW snad ještě neviděl. 8-O
  • upraveno 27. listopadu 2020
    @MonteKarstark v téhle epizodě jsou poprvé a myslím že
    Ahsoku, tu Jediku tam nebudou moc tlačit, protože po téhle epizodě kdy každý fan zažil vlhký sen před monitorem by ten seriál pro sebe totálně ukradla. Takže mytologie Jediů a síly se bude dál prozkoumávat skrze Grogu a Mandaloriana a tyhle superoblíbené postavy se tam budou ukazovat jen výjimečně..(superoblíbené postavy = postavy s lightsabery)

Rosario Dawson je šikovná a moc se mi líbila, a hraje to dobře... V CW animovali Obiwana podle McGregora, ale naopak hrát hranou roli podle kompletně animované postavy a zachytit nějaké rysy a chování je dost těžký :) nebo minimálně netradiční a nezvyklý...
  • PaxterRedwynePaxterRedwyne Ripe for victory
    upraveno 28. listopadu 2020
    @MonteKarstark
    K otázce 1:
    Byly to skutečně první "klasické" světelné meče ukázané s seriálu. Kromě toho se ještě objevil v první řadě "darksaber", což byl meč prvního mandalorianského rytíře Jedi. Myslím, že v Clone Wars bylo řečeno, že funguje trochu jinak než klasický světelný meč - i když vlastnosti jsou podobné. Z toho důvodu bych bral meče ukázané v tomto díle za skutečně první.

K otázce 2:
    Pokud se nepletu, tak bílé meče používá v celém Star Wars jen Ahsoka. V animovaných seriálech to nějak vysvětleno bylo, upřímně si ale nejsem moc jistý. Vím jen, že původní meče patřily nějakému Sithovi (Inquisitor),tj. byly červené, a když si je přivlastnila Ahsoka, tak postupně změnily barvu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Aha, tak ona je to už existující postava. Ale koukám, že ty její klacky mění barvu nějak často. Bílá, zelená, modrá.

Blacksaber :roll: - googlím to a krom toho že je to vlastně jen černá katana, tak to na všech obrázcích vypadá jak hodně špatný fanart =D
  • Jako padawanka používala celou dobu 2 zelené. Po odchodu/vyloučení z řádu Jedi o své meče přišla. Modré dostala od Anakina těsně před koncem Clone Wars, který probíhal současně s Epizodou 3. To je pravděpodobně také důvod jejich barvy (Anakin používal stejné). Zneškodnila Maula, ale při jeho převozu na Corusant vyhlásil Palpatine Order 66. Ona sama jej přežila, ale celé armáda klonů, která ji provázela, zemřela. Po jejich pohřbení pak meče zahodila a definitivně se tak odpoutala od řádu Jedi.
    Co se bílých týče, ví se jen to, že je získala někdy během vlády Impéria. A to, že byly původně červené, viz můj předchozí příspěvek.

Popis černá katana je hrozně přesný :-D
  • Druhá série Warriora si udžela kvalitu. Tady je dobře popsaná hlavně první serial-bojovnik-vykopl-odkaz-bruce-leeho-do-soucasne-quality-tv-qnfVa. V druhé serii je odkaz/pocta Bruce Leeho ještě znatelnější. Název předposlední dílu Drak přichází je odkaz na jeho asi nejslavnější film (premiéra den po výročí 80 let od jeho narození). Někteří fanoušci Tarantina tvrdí, že tenkrát v Hollywoodu byla nějaká divná forma pocty - nebyla - seriál Warrior poctou je.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.