House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire
House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire
HBO včera schválilo natáčení seriálu o rodu Targaryenů a jejich vládě v Západozemí. Dnes se k tomu vyjádřil i G.R.R.M. na svém blogu. Poněkud překvapivě stanice přeskočila obvyklý postup s natáčením pilotní epizody, podle které by se rozhodli zda natáčení … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Když si stěžovala, že nikdo není na její straně a pak tam byl záběr jak na ni intenzivně hledí, napadlo mi, jestli po ní netouží, ale ta rozmluva na závěr... Jasně, zakládat rodinu není to samé, co získat lásku ženy, ovšem on zmiňuje vazby ve všeobecnosti. Vubec by mě nepřekvapilo, kdyby mu byli chtíč a láska kompletně cizí a ujížděl čistě na hře. Každopádně velice zneklidňující směsice uhlazenosti a přívětivosti s bezcitností.
A další aspekt - vidíc, jak bezstarostně se Rhaenyra chová k tomuto pilíři společnosti, jak bezzásadově využívá lidi, je to trochu jako když Viserys nechce Daemona za následníka, protože jej vidí jako nezodpovědnou tikající bombu.
Potíž je, že Laenor nedodržel jiné slovo - to, k čemu se zavázal u sobáše. Měl Rhaenyru oplodnit a ta neměla porodit jiné než jeho děti a místo toho po hradě běhají bastardi, kteří by ošálili jen slepého a to je moc špatný precedens od královského rodu.
Ten biologický otec je třída. Já osobně koukám spíš jinými směry, ale Harwin je nade vší pochybnost výborný chlap. Otcovský formát, schopnej bojovník a lovec, urostlej, vyzařuje z něj solidnost a v těch scénách společných bylo vidět, jak hladce tahle rodinka funguje, on se drží jakž takž v povzdálí ale nablízku a čiší z něj láska k své partnerce a dětem. A ta scéna, jak otci odpovídá, že táta má svou čest a on, syn, zas svou, to bylo krásně natočeno.
Jinak když už se tady mluvilo o divnověcech, je poněkud divný,
Ovšem nic to nemění na tom, že souhlasím s tím, co tu padlo o Seru Coleovi.
Ovšem barva sem, barva tam, Cole volil slova starostlivě a tázán by klidně mohl říct, že se jen divil, proč se Strong tolik stará. "Jako kdyby jsi byl" muže značit "Jseš snad xy, že ďeláš yz? Nejsi, tak proč vyvádíš." stejně dobře jako "Přiznej, že jseš xy!". A holt Harwin se chytil a nejen že napadl bez prokazatelné provokace, ale v podstatě se přiznal.
městské hlídky zavedl bych novou speciální jednotku. Zlaté kuše – 50 vybraných střelců s kuší. Ti by primárně likvidovali původce nepokojů ve městě - různé lži proroky a nebezpečné náboženské fanatiky a pochybné vůdce ( ke kterým by se pro narůstající počet přívrženců těžko dotávalo nablízko) V době války a obležení by z hradeb ostřelovali význačné cíle nepřítele – šlechtice,velitele, proslavené rytíře. Rekrutovali by se na střeleckých soutěžích v nově zavedeném dnu městské hlídky. Jen nevím jestli by mě to koruna zaplatila 50 kuší tak dalších 100 náhradních tětiv a tak 5000 šipek do kůší ( 100 na střelce). Já bych právě rád sloužil v klidných časech kdy moje loajalita měla být jasně vyplývající. Měl bych pravidlo nikdy nepopíjet s takovýma chytrákama jako je Tyrion.
Kdybych to měl k něčemu přirovnat tak ke švýcarské gardě vs. vatikánské policii.
Prostě mi přijde nemoudré vybavit ty týpky něčím, co je možno vystopovat k němu, jestli je chce na tajné a/alebo ilegálne akce.
Už pohřeb Laeny byl precizní, každý pohled a každý pohyb těla zde dával smysl i přes minimum vyřčených slov.
Aemond a jeho osedlání Vhagar - naprosto dechberoucí.
"Dětská" rvačka výborně natočená a následný "soud" také úchvatný. Alicent konečně ztratila sebekontrolu a obě soupeřky si navzájem odhalují karty.
Daemon, Rhaenyra, Laenor - nestačil jsem zavřít pusu, jak byla závěrečřná pasáž vyřešena a jsem sakra rád, že Laenora nenechali bezmyšlenkovitě zabít, to by mi k Rhaenyřynu charakteru nesedělo. Naopak mu dopřáli svobodu, o kterou tolik stál, dvorský život ho vlastně jen svazoval a vůbec ho netěšil. Takto bude určitě spokojenější.
No dámy a pánové, figurky se nám pomalu ale jistě přesouvají na pozice, odkud už nebude návratu a bude moci naplno propuknout Tanec draků.
Sekvencia s vyzeraním Vhagar, odpojením od ostatných trúchliacich a následným krotením draka je výborná. V štúdiu sa do toho pekne opreli a veľmi ma to vtiahlo aj po stránke postáv.
A už u neho začíname vidieť povahu, akú poznáme z knihy.
Inak povedala by som, že Alicent má Aemonda najradšej a taktiež že sú si najviac podobní. Obaja by si splnili svoju povinnosť a obaja vedia nečakane vyletieť. Čo ako to bola otrasná situácia, do istej miery bolo sympatické, ako pri sebe tí dvaja stáli, ako ju práve on upokojil, že si kvôli nemu starosti robiť nemusí.
Ale kokso, Alicent má fakt šťastie na chlapov, čo ju znervózňujú tým, ako s úsmevom hodnotia násilie.
A obrad na Dračom kameni veru mal čosi do seba.
Co na ní nesnášíš?
Za to Aegon je nesympatický hajzlík a Healena trochu děsivá, chápu, že
A pochvala za chemii mezi postavami, ať už to je Daemon - Rhaenyra, Alicent - Aemond, Strongové a Balea s Rhaenou, Hightower - Alicent a Alicent - Larys
VlastnĚ mi přijde oproti svému mladšímu já drobátek sympatičtější a zralejší, už na mně pusobí míň povýšeně, rozmazleně a nerozvážně a víc jakože se snaží, než že očekává, že se vše bude podle představ.
Ale uvidíme později. Cersei jsme znali v pozdější fázi života než je Rhaenyra teď.