House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire
House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire
HBO včera schválilo natáčení seriálu o rodu Targaryenů a jejich vládě v Západozemí. Dnes se k tomu vyjádřil i G.R.R.M. na svém blogu. Poněkud překvapivě stanice přeskočila obvyklý postup s natáčením pilotní epizody, podle které by se rozhodli zda natáčení … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Aviv
Štvrtá epizóda bude pravdepodobne znova venovaná Daemonovi, zatiaľ čo v piatej epizóde budú výrazne vystupovať Hightowerovci. Siedma a ôsma epizóda budú venované Velaryonovcom a je možné, že v týchto epizódach sa už objavia Rhaenyrini synovia z jej manželstva s Laenorom aj Daemonove dcéry z jeho manželstva s Laenou. V deviatej epizóde bude "Zelená rada", takže kráľ Viserys už bude mŕtvy, Criston sa stane Kráľotvorcom a Aegon sa stane kráľom. V desiatej epizóde bude Rhaenyra korunovaná a draci sa dajú do tanca.
Cole, tak by jeho přeběhnutí k Aegonovi bylo ještě pikantnější
Jo, trochu ďáblův advokát :-D
Jop, tenhle seriál má velký potenciál a klidně by mohl zastínit GoT.
Což by bylo jen dobře
Taky nerada myšlenku, že by vždy žena byla pouze oběť muže a za vše špatné a sobecké jen ten mohl. Ale mi přijde, že to tady s Ottem, Alicent a Viserysem ztvárňují moc dobře. A taky to přátelství mezi holkami a jak tohle mezi ně vstoupilo. Prostě to zatím funguje, byť jde o změnu zavánějící wokeismem. A taky se na to jde dívat i jako na vnucování vlastních ambicí dítěti, jak prvně jen neochotně přebíráno je zvnitřněné, stane se pastí, jak se něco dědí a narozdíl od barvy vlasu by se ani nemuselo. Budu vyhlížet jak se to s nimi dál vyvine.
Mattuv Daemon se moc hodí pro komedii, jsem pro scény s dětmi. :D
Corlys je boží - ta pragmatická cílevědomost, ta ošlehanost větrem, to ocelové jádro, to "já si to v potu tváře vystavěl sám a vím jak to ve světě chodí", takovy ledoborec je to, ale je tam i ostrost a nečitelnost, hadí ostrost a nečitelnost. Takoví nějací mohli být i Rickard a Hoster. Ráda bych Corlyse viděla jednat s Tywinem nebo Doranem.
Palec nahoru za scény z Dračího kamene a Stepstones, které hezky připomínají, že se nejedná o historické drama, ale o fantasy svět.
Královo zranění bylo i v knize.
Jinak ano, jsem rád, že seriálový Viserys je takový jaký je. V knihách taky nedělal dojem rázného ranaře, ale spíše konformisty, který chce hlavně klid a aby se všichni nějak dohodli...
Celkově to byl klidnější díl a není příliš co hodnotit, snad jen herecké výkony, které se mi zatím opravdu líbí u každé jedné postavy. Skvělá byla pasáž na Dračím kameni. Opravdu se mi líbilo, jaký hmatatelný strach způsobil Caraxes (který mimochodem vypadá skvěle, děsivě a jeho ne úplně běžné dračí tělo přesně odpovídá popisu v knize) a následný přílet Rhaenyry byl také proveden perfektně, včetně "střetu" s Daemonem.
Víc asi netřeba rozpitvávat. Těším na další díl, který by měl být o poznání akčnější :)
Líbí se mi i vykreslení Viseryse jako krále, který nechce cokoliv řešit a touží mít svůj klid.
Plus se objevila spousta důležitých postav, Strongové, dvojčata Lannisteři...
A válka na Kamenoschodech byla také velkolepá. U Daemonova kamikadze útoku jsem trochu trnul a pohled na střeva Krmiče krabů bych si taky odpustil, ale to jsou drobné háčky.
2. díl:
3. díl:
Daemon na mne konečně zapůsobil darebně! :)