House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire

upraveno 7. října 2020 v Seriál Hra o trůny
imageHouse of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire

HBO včera schválilo natáčení seriálu o rodu Targaryenů a jejich vládě v Západozemí. Dnes se k tomu vyjádřil i G.R.R.M. na svém blogu. Poněkud překvapivě stanice přeskočila obvyklý postup s natáčením pilotní epizody, podle které by se rozhodli zda natáčení … celý článek

Číst celý článek zde

1356721

Komentáře

• Lady Ašara napsal(a):

Aviv napsal(a):

Lady Ašara napsal(a):

Aviv napsal(a):

Léto bude ohnivě horké.

Na to mne napadlo jen: Zima se blíží...
    Tak ať si kouká stoupnout do fronty. :D
    U nás včera nasněžilo!
    Here I stand humbled... Kde bydlíš?
    Tady jen déšť, ale oduševnělý.
  • A už aj u nás snežilo.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. května 2022
  • Ten Matt mi tam na Daemona nesedí, ale uvidíme jak bude pusobit v akci.
  • To víš, moc jich po všech těch vzájemných válkách, Jiné návštěvě a Danyinom žhářství nezbylo. :D
    GRRM viděl 9 epizod v hrubém sestřihu a je (stále) ohromen. Pochvalně zmínil, že změny jsou, ale v něčem dokonce ještě lepší než jeho původní text.

Hrozně se mi líbí virtuální prostředníček směrem k D&D ve slovech A ano, pro všechny fanoušky knih, toto JE můj příběh. :D

Good-Stuff-Bad-Stuff-Strange-Stuff-Not-a-Blog-2022-06-02-21-50-56
  • Podle mě to vypadá celkem nadějně.
    image
    image
    toto má být v Harenově
    více obrázků zde: https://7kingdoms.ru/story/ew-specials-hotd/
  • O vizuální stránce snad nikdo nepochyboval. Tak Viserys jako tragická postavička. To je dobře, jestli to vypíchnou - při čtení mě párkrát napadlo, že se nikdy nedozvěděl, jak to dopadlo s jeho dětmi a většinou vnoučat.
  • Na to, že jsem po konci osmé série chtěl jakékoli další televizní počiny ze Západozemí bojkotovat, jsem poměrně příjemně překvapen a dost se na ten seriál těším. Hlavně ve srovnání s jinými seriály, které mají mít premiéru v následujících měsících.
  • Tiež po tom poškuľujem.
  • Vizuál vypadá naprosto skvěle, např. Daemonův Caraxes je navržen úžasně. Ale o vizuál jsem se s penězi, jaké do toho může HBO rvát nikdy nebál.

Ovšem pokud pojedou alespoň do určité míry podle předlohy, nebojím se ani o kvalitu příběhu/scénáře. Dost se na to těším, rozhodně o moc víc, než na Rings of power.
    Tak ještě jedna upoutávka před ostrým startem.

A rovnou se ptám. Mám dělat "články" na webu k jednotlivým epizodám, nebo to budeme hromadně řešit v téhle diskuzi? Nemám s tím problém, jen chci vědět, jestli to nebude zbytečná práce.
  • Myslím, že se vejdeme sem. Co další?
  • Taky myslím, že bude stačit jeden článek.
  • Souhlasím :-).
  • upraveno 22. srpna 2022
    A jsou nějaká speciální pravidla pro spoilery?
    Zatím ne. Chcete je?
  • Já ne.
    Než se to rozhodne, dávám do spoileru:
    Dobrá práce, jen pokud někdo nezná předlohu, zas tak dobře se mu v ději a postavách orientovat nebude. Efekty, výprava, herecké výkony fajn, násilí a ostatní ingredience z předchozího seriálu samozřejmě musí být, jinak bychom Hru o trůny asi nepoznali. Prostřihy dvou scén mě donutily vzpomenout si na Geralta, strigu a Yennefer ;-)
    Proč ale musí Viserys tak zatraceně konkrétně vědět, co se stane a hlavně říct to už teď? Asi aby fanoušek předchozího seriálu pochopil a nemusel si nic domýšlet jako v knížce, no, co se dá dělat...
  • Prosím spoilery skrývat jako v jiných diskusích, budu seriál sledovat až s časovou prodlevou ;-).
    upraveno 22. srpna 2022
    @čejka
    Ta velká píčovina,
    tedy Aegonovo poselství o vidině budoucnosti
    , byla i v GoT?

Ty prostřihy scén, resp. obě ty scény samotné, mi připadly až moc dramatické. Nebylo by to tak hrozné, kdyby to nebylo tak okatě a na efekt krvavé. Zbytečné. Ale chápu poplatnost značce. Je to HBO, ti nikdy nepochopí, že méně je někdy více.
    První epizoda za mě super. Neměla jsem raději žádná očekávání, ale od první upoutávky mě rod Rod draka lákal mnohem víc, než návrat do Středozemě.
    Jsem ráda, že Dlouhou noc HBO uložilo k ledu. Zatím se mi v seriálu hodně líbí, že Targaryeni působí jako bytosti z jiného světa. Obsazení všech dračích šlechticů je skvělé, až mě mrzí, že Rhaenyra dostane v průběhu série novou tvář. Draci jsou také výborní. Hádám, že budou mít detailněji propracované "osobnosti" a doufám, že v dalších dílech poznáme nové šupináče. Na výpravě seriálu je znát navýšení rozpočtu a první epizoda GoT při srovnání působí jako ochotnické divadlo v okresním sále. Rodu draka velkolepost sluší a úchvatné scény střídají ty komorní, které blíže představují důležité postavy a jejich motivace.
    Přestože neznám detaily targaryenské historie a Fire and Blood jsem nečetla, je toto představení pro mě plně dostačující a celkem přehledné. Násilí a sexu je samozřejmě přespřílišl, ale asi už jsem imunní.
    Císařský řez z The Knick zůstává nepřekonán...naštěstí.
    :-@

@Nevada
    toto vylepšení v podobě Aegonova proroctví má prý na svědomí sám Mistr a je možné, že detaily budou rozpracovány v dalších dílech Písně:
    Více v rozhovoru producenta s Vanity Fair. Pozor na možné spoilery, klikat na vlastní nebezpečí.
    @Nevada
    Myslím, že v GoT seriálu to nebylo. Tuhle informaci sem nejspíš přihodili proto, aby si původní diváci oba seriály spojili dohromady.
    Umím představit, že třeba nějaké vidiny měla Daenys Snivá, ale že by to Targaryenové věděli takhle přesně, je divné. Tak rychlý konec náznaků? Jestli do toho Martin měl co mluvit, může to být známka jeho rezignace na další psaní. Aegon byl přece zatím popisovaný jako dobyvatel, ne jako spasitel. Jo a na to, že zatím nedošlo na žádnou bitvu, bylo krve vážně dost. Asi si v HBO myslí, že lidi původně přitáhlo tohle víc než dobrý příběh
  • PaxterRedwynePaxterRedwyne Ripe for victory
    @Nevada na redditu jsem viděl video kde GRRM něco podobného naznačoval. Případně odkaz
  • AvivAviv
    upraveno 22. srpna 2022
    Nevím co víc je třeba k propojení, než že tady máme zatracené Targaryeny (celkem vtipně okaté bylo to s nápisem, že kolik let před Dany se tohle děje).
    Si říkám, že hlavně z toho mají Targové vycházet líp jakožto strážci vznešeného poslání a o to tragičtější má být další vývoj, o to víc soucitu mají Viserys a Rhaenyra vzbuzovat coby zatíženi zodpovědností navíc.
    A do prdele práce.
  • Tak to proroctví není překvapující. A celkem mi to i zapadá s tím co si pamatuji z knih.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.