House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire
House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire
HBO včera schválilo natáčení seriálu o rodu Targaryenů a jejich vládě v Západozemí. Dnes se k tomu vyjádřil i G.R.R.M. na svém blogu. Poněkud překvapivě stanice přeskočila obvyklý postup s natáčením pilotní epizody, podle které by se rozhodli zda natáčení … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tady jen déšť, ale oduševnělý.
:king:
Hrozně se mi líbí virtuální prostředníček směrem k D&D ve slovech A ano, pro všechny fanoušky knih, toto JE můj příběh. :D
toto má být v Harenově
více obrázků zde: https://7kingdoms.ru/story/ew-specials-hotd/
Ovšem pokud pojedou alespoň do určité míry podle předlohy, nebojím se ani o kvalitu příběhu/scénáře. Dost se na to těším, rozhodně o moc víc, než na Rings of power.
Proč ale musí Viserys tak zatraceně konkrétně vědět, co se stane a hlavně říct to už teď? Asi aby fanoušek předchozího seriálu pochopil a nemusel si nic domýšlet jako v knížce, no, co se dá dělat...
Ta velká píčovina,
Ty prostřihy scén, resp. obě ty scény samotné, mi připadly až moc dramatické. Nebylo by to tak hrozné, kdyby to nebylo tak okatě a na efekt krvavé. Zbytečné. Ale chápu poplatnost značce. Je to HBO, ti nikdy nepochopí, že méně je někdy více.
Jsem ráda, že Dlouhou noc HBO uložilo k ledu. Zatím se mi v seriálu hodně líbí, že Targaryeni působí jako bytosti z jiného světa. Obsazení všech dračích šlechticů je skvělé, až mě mrzí, že Rhaenyra dostane v průběhu série novou tvář. Draci jsou také výborní. Hádám, že budou mít detailněji propracované "osobnosti" a doufám, že v dalších dílech poznáme nové šupináče. Na výpravě seriálu je znát navýšení rozpočtu a první epizoda GoT při srovnání působí jako ochotnické divadlo v okresním sále. Rodu draka velkolepost sluší a úchvatné scény střídají ty komorní, které blíže představují důležité postavy a jejich motivace.
Přestože neznám detaily targaryenské historie a Fire and Blood jsem nečetla, je toto představení pro mě plně dostačující a celkem přehledné. Násilí a sexu je samozřejmě přespřílišl, ale asi už jsem imunní.
@Nevada
Myslím, že v GoT seriálu to nebylo. Tuhle informaci sem nejspíš přihodili proto, aby si původní diváci oba seriály spojili dohromady.