House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire

upraveno 7. října 2020 v Seriál Hra o trůny
imageHouse of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire

HBO včera schválilo natáčení seriálu o rodu Targaryenů a jejich vládě v Západozemí. Dnes se k tomu vyjádřil i G.R.R.M. na svém blogu. Poněkud překvapivě stanice přeskočila obvyklý postup s natáčením pilotní epizody, podle které by se rozhodli zda natáčení … celý článek

Číst celý článek zde

1235721

Komentáře

• Corlys Velaryon: tady David se zamýšlí nad tím, proč je obsazení herce černé pleti dobrý nápad ... jedno vysvětlení, někdo z jeho předků byl z Letních ostrovů. jsou to mořeplavci, obchodují s celým světem, takže třeba jeho matka mohla mít černou pleť

a asi se to bude hodit, až dojde na zápletku otcovství víte koho ;-)
  • Sím sím, pokud bude text příspěvku obsahovat spoiler ke GoT, můžete dát předem spoiler alert? Četla jsem diskusi, rozklikávala i spoilery, protože jsem je brala za spoilery k Drakům, a vyskočila tam na mne informace, o kterou jsem nestála, protože GoT se vyhýbám jako čert kříži :-(.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Lady Ašara Jestli jde o ten spoiler že na konci seriálu někdo někoho zabil. Tak tě můžu ujistit, že je to ryzí p*čovina, kterou si vymysleli D&D a s knihami nemá a nikdy nebude mít nic společného.
  • @MonteKarstark Jj, ale víš jak... už mi lidi vyspoilerovali tolik, že bych z toho brečela, a většinou šlo o nějaký nešťastný přežblept. Jsem si vědomá toho, že seriál šel jinudy, než kudy možná půjdou knihy, ale jeden nikdy neví ;-).
  • upraveno 25. srpna 2022
    @Lady Ašara
    Promiň, právě proto jsem to dala do spoileru. Dobře, opravím ten komentář ještě aspoň pro ostatní. Ale neboj se, to byl opravdu jen další z divných nápadů, které si vymysleli scénáristé a šel úplně mimo trať.
    A tady ještě spoiler k Rodu draka. Jestli je to pravda, tak se v něm objeví jedna změna, prý kvůli zlepšení napětí příběhu (kdo se chcete nechat překvapit, článek nečtěte): https://coolmagazin.iprima.cz/serialy/rod-draka-zapletka
  • Sožeto? Sožeto???
    Proč ne Aegon II? Nač tam máme to o tam, jak jsou dzífčara přítelkyně a pak jsou rozděleny, když ne Alicentin kluk? Co má Daemon s Alicent? To je chtějí zesobášit? Proto Viserysovi jen vyjádřila soustrast? Proto ta scéna s věnci na turnaji? Jak by chtěli tohle dostat přes Otta? Jde o to, že než by se Aegon II splodil a vyrostl, chvíli byto trvalo a oni chtějí zkomprimovat časové období? Ale co vím, tak má jak dětské, tak dospělého herce. To chtějí prohodit Daemona a Cristona? A jak to bude s Laenou?

Jsem fakt zvědavá, zda se tohle potvrdí, protože zatím nevím, jak to pobrat.
  • upraveno 25. srpna 2022
    Asi je to důležité jenom pro nás :-)
    A možná ještě pro Aegona III. a Viseryse II. Co ti dva budou teď dělat, fakt nevím :-k
    Pro normálního diváka nepodstatná změna
  • @čejka No tak to je nějaký internetový hoax. Nějak by mi to totiž připomnělo Disneyho Tři mušketýry z roku 1993, kde tak nějak vynechali "zápletku" s královninými přívěsky a nařčením z nevěry :D Tady je Aegon, ať už jeho role bude jakákoliv:

https://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Glynn-Carney

https://awoiaf.westeros.org/index.php/Aegon_II_Targaryen

Těžko říct, kdy se objeví jako dospělý.
  • Napadá ti někdo, s kým by ty dva kluky mohla mít, když ne s Daemonem?
    Možná tímhle chtějí Viserisovi přidat na kompetentnosti. Protože fakt, že určil Rhaenyru, ale zároveň se znovu oženil a pak odmítal Rhaenyru s nejstarším klukem dát dohromady (z pochopitelných příčin, to mu zase neberu) je, nu, ne zrovna moudrý krok. Jestli se na konci prvního dílu rozhodl pro Rhaenyru, jeden ze zpusobu, jak pojistit její pozici, je nemít žádná další děcka. Jenže zatímco naháněním Rhaenyri se Daemon příbližil trunu, sňatkem s Alicent se nepříblíží nikam. A když jsme u toho, ona taky moc ne, byť každý Targyryen je lepší než žádný. Ale Otto navíc furt brojil proti Daemonovi. A jak mám v tomhle hypotetickém kontextu chápat slova o povinnosti z Alicentiných úst.
    Prostě to zatím neštymuje.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Aviv Jaké kluky myslíš?

V knize byl
    mezi Rhaenyrou a Aegonem II. věkový rozdíl 10 let. V době, kdy se Aegon narodil, byla Rhaenyra už jmenovaná princeznou z Dračího kamene a lordi jí přislíbili věrnost. Viserys se v Rhaenyře viděl a zbožňoval ji. Proto odmítl nástupnictví Aegona a Aegon s tím byl v době otcovy smrti smířený. V seriálu bude věkový rozdíl ještě větší. Předpokládám, že důvod proč ji neprovdají za Aegona tam bude stejný.
  • AvivAviv
    upraveno 25. srpna 2022
    Aegona III a Viseryse II.
    Ale to, že to pak byli zrovna oni, kdo dosedl, napokon asi není tak podstatné pro dovyprávění Tance. Hmm... Dokud jsou Rhaenyřini, tak ten otec asi není až tak podstatní taky. Dobrá, s tímhle si hlavu lámat nebudu.

A navíc k tomu věkovému rozdílu spolu nevycházeli. Jak říkám, duvody byly. Já jen, že existence Aegona ohrozila Rhaenyřinu pozici. A jejich sezdání by to bylo pořešilo. Ne že by ohnivko jménem Velaryoni nebylo taky duležité. Každopádně, jestli se v seriálu Viserys neožení, tohle mu fakt nebude možné vytknout. Tak jestli se tímhle směrem neubíraly úvahy producentu.
  • Doufám, že je to pouze hoax, jak předpokládá svoa.
    upraveno 25. srpna 2022
    Ježiš, to je zas bordel. Já nepostřehla, že je debata o nějaké divnoteorii :D (Moje vina, samozřejmě.)
    Ty obskurní články z neověřených zdrojů a bulvárních plátků... To se zas nějaký "expert" zamyslel, až vymyslel.
    upraveno 25. srpna 2022
    Mimochodem, v traileru byl vidět souboj dvou mladíků, z nichž jeden měl pásku přes oko. Takže kromě Aegona bude minimáně i Aemond. A podle wiki na westeros.org jak v dětství, tak dospělý.
    https://awoiaf.westeros.org/index.php/Aemond_Targaryen
    Aegon II. totéž.
    https://awoiaf.westeros.org/index.php/Aegon_II_Targaryen

Nedává vůbec smysl, aby tuhle linku měnili. Navíc by se připravili o jeden z vrcholů seriálu - souboj Vhagar vs. Caraxes.
  • Včera jsem si pustila první díl, po předchozím upozornění jsem scény s porodem posouvala a byla tak traumatizovaná jen
    zásahem Zlatých plášťů
    , před kterým mne nikdo nevaroval :-), o některých scénách z turnaje nemluvě (HBO no...). Daemon zatím na mne příliš darebně nepůsobí, uvidíme, zda si získá moje sympatie jako v knize. Viserys má za mne tak trochu mordu, ale jinak herci vybráni pěkně a kupodivu mi tolik nevadil ani lord Velaryon, i když jako herec toho zatím moc nepředvedl. Moc se mi líbí představitelka Rhaenyry
    a je mi líto, jak její postava skončí, protože po nějakou dobu během Tance jsem jí dost fandila.
    Ovšem to zásadní - proč mi nikdo, ale opravdu NIKDO neřekl, že v tomto seriálu hraje můj oblíbenec Graham McTavish?!?!

(Chocho, a navíc jsem teď ještě zjistila, že v Zaklínačovi hraje Dijsktru??!)
  • To víš, nikdo, ale opravdu NIKDO ti nechtěl pokazit to překvápko. :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Lady Ašara Mně tedy Daemon přišel darebný dost.

jeho sedánek na Železném trůnu

A
    Jeho úskok na turnaji, myslím to jakým způsobem vyřadil bratra Alicent, to že si pak řekl o její podporu byla hezká třešinka na dortu

A málem bych zapomněl na
    Jeho promluvu k Viserysovi o tom, že Otto Hightower je zamindrákovaný druhorozený syn, který lační po moci

To sice pravda je, ale zrovna od Daemona to znělo.... :-P
  • Jo, ta ironie byla puvabná.
  • upraveno 27. srpna 2022
    Tak jsem dnes zhlédl první díl a musím říct, že až na nějaké drobnosti jsem dost nadšený. Herci jsou za mě vybráni velmi dobře, zatím podávají fajn výkony a černé Velaryony vezmi čert, už jsem to zkousnul a herec Corlyse je docela sympaťák. Matt Smith mi do role Daemona sedí a očividně si tu roli dost užívá, mladá Rhaenyra je výborná a král Viserys jakbysmet.

Porod a turnaj... Výborně natočené, strašně se mi to líbilo.

Co se proroctví týká, nemám s tím větší problém. Ano, řečeno to nikdy nebylo, ale zároveň víme, že někteří Targaryeni touto schopností nadáni byli, takže to není jev out of nowhere. Možná nemuselo být tak moc konrétní, ale co už.

Moc se těším na další díl :)
    @Aviv Na druhou stranu mu je třeba ke cti připočítat, že se
    na trůn nikdy nesnažil naplno protlačit na úkor Rhaenyry a zůstal s ní až do hořkého konce, svého

Hightower a Cole jsou v tomhle jednoznačnější padouši :-)
    Lady Ašara napsal(a):

Ovšem to zásadní - proč mi nikdo, ale opravdu NIKDO neřekl, že v tomto seriálu hraje můj oblíbenec Graham McTavish?!?!

To máte z toho, že mě nečtete :D

http://www.icefire.cz/serial/spin-off/house-of-the-dragon/house-of-the-dragon-novinky-z-obsazeni/
    Nevada napsal(a):

Další postavy:
    Graham McTavish = ser Harrold Westerling, člen Královské gardy,
    Jefferson Hall (který hrál malou roli i v GoT) bude mít dvojroli lorda Jasona Lannistera a jeho dvojčete Tylanda Lannistera,
    Gavin Spokes = lord Lyonel Strong,
    Ryan Corr = ser Harwin "Breakbones" Strong,
    Matthew Needham = Larys Strong.

https://thewertzone.blogspot.com/2021/09/house-of-dragon-announces-more.html

Druhá epizoda se jmenuje The Rogue Prince, takže Daemon určitě dostane příležitost se dostatečně předvést.
  • Maják nám dal čejky a Rod draka zas kraby.

"Strongest days ahead, not behind" - pôvabné.

A oceňuji i ten detail s Alicentiným nervózním škubáním kuže. Její scény s Viserysem mi přijdou hodně dobře udělány. Je pozorná, je chápavá a když se na ni dívá, její mimika v některých scénách vypadá opravdu jako když se dívka poprvé zamilováva (a když se nedívá, vypadá už zas na obavy z toho, co dělá). Ne svudně a vyzývavě, ale jakože se naopak snaží přemoci motýlky uvnitř. A on je jeden hodný ustarostěný muž a našel v ní oporu. A že Rhaenyře radši nic neříkej...
    Nebo ta momentka s tátou, když její ruce komentuje - starostlivé gesto a zároveň jakoby za tím bylo spíš "prič muj majetek tak hloupě sráží vlastní hodnotu, jakých dalších poruch se mám obávat" a pohled "co čekáš, že ti řeknu?" byl povedený.

A hoaxu už se nebojím, protože z té konfrontace na Dračím kameni je jasné, že zatímco Ottem pohrdá, Rhaenyra si u něj tímhle získala jistý respekt a nějak mi přišlo, že si tam uvědomil, že sice ho tohle upřednostnení štve, no na to, aby jí sáhl na život, se necítí. A pak ten rozhovor s Mysariou (chápu, Bílá, protože bílý oděv, ok) a podívejme, klukovský bluf to byl. On je... Trochu jako Jaime.
    Záverečná scéna s Corlysom výborná.

A ešte sa mi páči ten domino efekt - vykázali Rhaenyru z poradnej sály kvôli nápadu s predvedením moci dračích jazdcov a došlo na jej výber Cristona (mimochodom pekné "zručnosť vs politika"), Corlysovi odopreli kráľovský sobáš, hoci prakticky každý sa vyjadril, že je to dobrý nápad a Corlys sa obrátil na Daemona.

A holky u svíček, to bylo dojemné.
    upraveno 29. srpna 2022
    Musím říct, že se mi to líbilo více než předchozí díl. Intrik a politikaření povážlivě přibývá, chystá se i jedna válka
    a koruna pro Daemona, kdo četl Oheň a krev, nebo Svět Ledu a Ohně, tak ví..

Chudák Alicent
    skřípnutá mezi otce a nejlepší kamarádku, její osud bude dost nehezký

A
    vznikající spojení Mořského hada s Daemonem...

Jo a zapomněl bych
    na rozhovor Rhaenyry s Rhaenys, na jedné straně mladá idealistická princezna, taky jste měli tak intenzivní reminiscenci na Daenyrys a její monology o nových řádech a svobodě?
    A na druhé straně stará a cynická dáma, která ví kudy běžel zajíc (letěl drak)
  • Nevada napsal(a):

Lady Ašara napsal(a):

To máte z toho, že mě nečtete :D
    Uznávám, moje vina! Na svoji obhajobu mohu uvést jen to, že na rozdíl od knih mne ty adaptace tolik netankují, takže jsem článkům nevěnovala takovou pozornost. TO se ale nyní změní! :-D
    Aviv napsal(a):

To víš, nikdo, ale opravdu NIKDO ti nechtěl pokazit to překvápko. :D

Jste holt kamarádi, děkuju! :-)

Chjo, zas budu koukat s prodlevou, i když jsem dostala nabídku sledovat tv u rodičů, kteří na rozdíl ode mne HBO mají.
  • Tu sú názvy na ešte neodvysielané epizódy. :-)
    03. Second of his name
    04. King of the Narrow sea
    05. We light the way
    06. The Princess and the Queen
    07. Driftmark
    08. The lord of the Tides
    09. The Green council
    10. The Black queen
    @Janulka

Takže 1. série bude končit korunovací Rhaenyry

Docela by mě zajímalo jestli název 5. dílu odkazuje na Rudé jaro a požár v Harrenově s uhořením Strongů
  • Takže budoucí týden nás čeká porod.
    @Aviv
    Jednu jistotu máme, císařský řez 2.0 nebude. Nicméně předpokládám, že nám to vynahradí grilovačkou na Kamenoschodech a Laenorovými choutkami...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.