House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire

upraveno 7. října 2020 v Seriál Hra o trůny
13468921

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. srpna 2022
    Nerada vám bořím debatu, ale Strongové byli obsazení. Otec (ten už byl i v ději) i oba synové. Vynechání téhle linky taky nedává smysl.
  • Tak potom nic, pikantné čily se konat nebude.
  • upraveno 30. srpna 2022
    Viděno a ano, jsem spokojená. Hudba není nic moc, ale vizuál hlavně při tom setkání na Dračím kameni opravdu krásný. Celá první série bude očividně dost ukecaná, což ostatně byla Hra o trůny taky. Při scéně s Viserysem a Laenou jsem se uculovala, bylo to takové celé roztomilé :D Motivaci Alicent tvůrci schválně mlží, prostě ji prezentují jako oběť ambicí svého otce (který je teda pořádně chladný bastard), což je rozhodnutí, ze kterého nejsem moc šťastná - nemám ráda, když se všechny ženy prezentují jako oběť mužů. Vypadá to, že postavy budou dost dynamické. Rhaenyra ani Alicent holt nejsou takové, jak je známe z vyprávění o tom, jak šlo do tuhého. Rhaenyra bude muset zcyničtět a Alicent rozhodně nemůže zůstat takhle ve vleku událostí. Daemon nemá rád děti, takže by bylo vtipné, kdyby Matt Smith stejně jako v Koruně měl víc scén s dětmi, než kdy jeho seriálová manželka :D Jo a Corlys je správný kolík a jeho kyselou frustraci plně podporuju.
  • upraveno 30. srpna 2022
    Druhá epizoda se mi líbila o něco více než první. Kromě toho co tu již zaznělo mě zaujala scéna s volbou nového velitele královské gardy. Jsem zvědavá jestli mezi Cristonem a Rhaenyrou něco bude :-k Zatím tam žádné náznaky nevidím, ale to jejich časté setkávání nebude náhoda. Viserys v každé scéně potvrzuje, že to není materiál na vládce. Je slabý, nerozhodný, nechává se ovládat emocemi a nedrží s rodinou. Zajímalo by mě, jestli mají nějaký hlubší význam ta nehojící se poranění od železného trůnu, je o tom někde zmínka v knihách? I kdyby ne, je to povedený detail.
    Palec nahoru za scény z Dračího kamene a Stepstones, které hezky připomínají, že se nejedná o historické drama, ale o fantasy svět.
  • upraveno 2. září 2022
    Oproti prvnímu dílu opravdu mnohem klidnější tempo. Intriky se rozvíjejí pěkně. Pokud jde o ten hoax, vznikl zřejmě podle toho, co se dělo v Dračím kameni. A nemáte dojem, že se trochu hýbalo s věkem postav?
  • AvivAviv
    upraveno 2. září 2022
    Tak ano, Alicent puvodně byla o 9 let starší než Rhaenyra. Laena a Laenor jsou taky starší, ale jen o 5 a 3 roky. A Viserys měl Rhaenyru ve dvaceti, ale s tím jak je jí v seriálu v prvních dílech náct, on vypadá, že je čtyřicátník, ne třicátník, ale to už je spíš otázka dojmu, kdežto to s Al a Rhae a Velaryony je jednoznačné. Místo macechy zrádná rovesnice.
  • upraveno 3. září 2022
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Hej ten Caraxes je hustej. Já jsem si předtím vůbec nevšiml, že má blány i na zadních nohách. To vypadá ve vzduchu zajímavě.
  • upraveno 6. září 2022
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.