Montezuma: To tu někdo prohodil v diskuzi dříve, tak jsem se toho chytla v návaznosti na to, že jsme se o tom se sister bavily chvíli před tím, než jsem si to tu přečetla:)) (asi na tom fakt něco bude:D)
Pojem kokot je i ve slovniku cestiny. A prekvapive to taky znamena "kohout". Pred par lety byly z uzemniho planu zruseny nektere vesnice a nahrazeny jinymi (jmeny). Zrusely se mimo jine jmena jako "Červený Kokoti", a dalsi. Takze pojem je zjevne celosvetovy a vsichni ho odvozuji od kohouta. To je krasny. Ani mne neprekvapuje, ze nadavka: "Ty, kohoute jeden", "Ty slepice", "Ty kravo"... jsou ve vsech zemich zastoupeny ekvivalentnim vyrazem.
jj, je super. A líbí se mi i ta s Robbem - bejt fanynka, tak už mám plakát na zdi. Na to jak jsem Robba v knížce nemusel, tak tady na mě fakt zapůsobil :-)
Asteldeo: díky "výchově" té feny..., chci říct lvice... jeho královské matky Cersei z rodu Lannisterů. Joffrey má v erbu jelena po otci i lva po matce.
Tak je to tu, tentokrát jsem se vyhnul nahrání hodně spoileroidního obrázku. Posledně se mi to nepovedlo a nahrál jsem Neda abych pak zjistil, že tu mám bug a obrázek nemůžu smazat, takže ho schovávám někde uprostřed galerie :-)))
Komentáře
Což mi připomíná, že bych je mohl překopírovat sem... momentík :-)