no, musim povedat ze tento diel zrejme bude moj oblubeny. prvykrat som bez vyhrad spokojny. az na scenu Theon - Ross nemam co vytknut (osobne si myslim ze Ross by mohla byt Sae, casovo jej odchod sedi. autori mohli kludne zmenit casting).
Mord je skvely, snad lepsi nez v knihe, Tyrionove doznanie nema chybu (smiala sa na nom nahlas dokonca aj moja priatelka).
vlastne ma stale stvu s tym vynechavanim zlovlkov. uz sa tesim na zed...
Tak tenhle díl je, podle mne, zatím úplně nejlepší. Jediné velké mínus vidím v nepřítomnosti Jona (už podruhé, staří bohové, za co mě trestáte...), doufám, že mi to příště vynahradí:). Škoda, že Viserys byl korunován už v šestce, zahrán byl fakt parádně (magor k pohledání) a oproti knize jsem se na něj v seriálu vyloženě těšila. Jinak co scéna (až teda na Theona s Ross), to perla. Akorát doufám, že z Ross se opravdu nestane Šae, to by mě celkem nakrklo...
to Ben Nevis: Mně spíš zarazilo chování Dany. Ač byla bratrem zneužívána a vůbec k ní byl krutý, nijak nezasáhla a dokonce se neodvrátila, když ho korunovaly. Holt drsné děvče. Kolik že jí je?
Danina postava prodělala velké změny. Předtím měla jenom schizoidního bratra a jeho sen o poražení uzurpátora, a teď se plně adaptovala do dothracké společnosti, která akceptuje silné nezávislé ženy (na rozdíl od Západozemí, kde je žena dobrá jenom jako manželka a matka). Mám z toho dojem, že o bratra a jeho osud ztratila zájem v okamžiku, kdy zjistila, že by z něj byl neschopný vládce.
predtým mala iba bratra, teraz už má manžela a hlavne čaká dieta,, a pre ženu je jej dieta PRVORADÉ.... a pro dítě matka udělá cokoliv... (ohrozil nielen ju , ale aj to dítě.... ..
to ben nevis: tak Viserys nebol tak hlupy, aby ju tam pred všetkými zabil.. to už by mu určite nedali nič....tak drogo si počkal.... ( alebo ešte prenho tak vela neznamenala?
ale kde su zlovlci?? sakra... kludne by mohli byt na sposob twilight- eclipse... :-) , alebo nie?? :-)
tak tak, 13-14 měla na začátku příběhu. Jakmile má holka menstruaci, je dospělá a může rodit děti.
kitten: Viserys byl ožralý jako doga, jinak by neriskoval život popichováním khala. :-) Škoda, že herci neumí pronášet monology v opilosti, moc to nebylo poznat, jenom na začátku se motal.
zlovlci jsou drazí, vlčáci jsou levnější. :-) Snad nám trošku vyrostou, s kamerou se dají dělat kouzla. Když uměli vyrobit hobity z normálních lidí, tak snad zvládnou i zlovlky z obyčejných psů. :-)
ben nevis: no neřekla bych, že dothracká společnost bere nezávsilé ženy, spíš naopak, ženy jsou dobré jen na sex a chlapi si je můžou vzít kdykoliv se jim zachce, řekla bych, že jsou pro ně spíš otrokyně..jistě dany je khaleesi, takže její postavení je jiné, ale ne o moc
Tak to mám taky za sebou a jsem naprosto spokojenej. Ta koruna pro Viseryse vážně sedla a ten souboj v Orlím hnízdě, prostě paráda. A ještě Joeffrey, to bych vážně nečekal. A to s tím Viserysem myslela Dany vážně? Ale radši mi to neříkejte. Naštěstí už zbývá jen 6 dní do dalšího dílu, ale i tak to bude hodně dlouhý.
Komentáře
Mord je skvely, snad lepsi nez v knihe, Tyrionove doznanie nema chybu (smiala sa na nom nahlas dokonca aj moja priatelka).
vlastne ma stale stvu s tym vynechavanim zlovlkov. uz sa tesim na zed...
ben nevis: nič sa nedeje.
Mám z toho dojem, že o bratra a jeho osud ztratila zájem v okamžiku, kdy zjistila, že by z něj byl neschopný vládce.
to ben nevis: tak Viserys nebol tak hlupy, aby ju tam pred všetkými zabil.. to už by mu určite nedali nič....tak drogo si počkal.... ( alebo ešte prenho tak vela neznamenala?
ale kde su zlovlci?? sakra... kludne by mohli byt na sposob twilight- eclipse... :-) , alebo nie?? :-)
kitten: Viserys byl ožralý jako doga, jinak by neriskoval život popichováním khala. :-) Škoda, že herci neumí pronášet monology v opilosti, moc to nebylo poznat, jenom na začátku se motal.
zlovlci jsou drazí, vlčáci jsou levnější. :-) Snad nám trošku vyrostou, s kamerou se dají dělat kouzla. Když uměli vyrobit hobity z normálních lidí, tak snad zvládnou i zlovlky z obyčejných psů. :-)
najde,najde...