je tam piano, guitar, metal verze... ja bych je dával na záver, k titulkum , obměnoval je..(podle toho jak by skončila epizoda- jestli smutne, piano verze, jestli krvavě- gitara...)
Pokúsim sa zhrnúť to dobré, čo som objavil na soundtracku: Úvodné titulky (takáto geniálna hudba mala byť v celom seriáli), príchod Roberta na Zimohrad (veľmi výrazná, vznešená, pekná a epická téma), trojsekundová melódia pri nápise "Winterfell" (doteraz neviem Djawadimu odpustiť, že už sa ani raz neobjavila), záverečné titulky, súboj Neda a Jaimeho... A to je všetko, čo mám chuť si vypočuť samostatne. Som z toho naozaj veľmi sklamaný a smutný.
Já si kromě úvodní znělky žádnou hudbu ze seriálu ani nevybavuju, je prostě o ničem. Pořád doufám v Trevora Morise pro další sérii, jakkoliv je to asi nepravděpodobný.
No to povídání Malíčka je vlastně strašně důležitý a on to hraje geniálně, úplně se umím vžít do těch jeho pocitů, když ho vidím. Jen škoda, že to podělali tím backgroundem :-(
ad hudba: Mně přijde hudba taky celkem nevýrazná. Výjimka je pochopitelně úvodní znělka a pak se mi ještě hodně líbí takovej motiv, kterej začne hrát většinou když se mluví o tom, co je za Zdí. Třeba když old Nan vypráví Branovi o dlouhý zimě a Jiných, nebo když vypráví Thorn Jonovi a Samovi jak zkejsnul v zimě za zdí asi několik měsíců. Ten motiv je takovej tajemnej a zároveň zlověstnej, ale takovým zvláštním mrazivým způsobem.
Nemuzu si pomoct, ale mne se sountrack libi. Treba, kdyz Arya se uci se Syriem na konci tretiho dilu? A pak lehce vice mysteriozni verze ve 4. dilu, kdyz zajmou Tyriona... Proste Bomba!
Tak jsem vydržel a ani mi to kupodivu nečinilo problém :) Ne snad že bych se netěšil, naopak, ale nechtěl jsem to mít rychle za sebou tak jsem si raději týden počkal, navíc HD je HD :-D Tento díl opět velmi dobrý a opět musím souhlasit s Macejkem (nějak mi většina jeho názorů padne vždy do noty :-D ) Protože ta scéna Roberta a Neda, opravdu mě nemile překvapila a je to jedna z opravdu mála scén v seriálu, které mě zklamaly. V knize mi to připadalo daleko emotivnější a taková důležitá scéna si to zasloužila. A přesně mě napadla stejná věc ohledně Beana jak psal Macejko, ačkoliv hodně obdivuju jeho herecké výkony a doposud byl v seriálu dokonalý, právě proto mě překvapil jeho herecký projev ve scéně s umírajícím Robertem, ale tohle je asi spíše chyba scénáristů atd. Dvakrát škoda. Ale jinak opět super díl. A ještě bych zapomněl na scénu v bordelu, když pominu tu malíčkovu řeč, která vykresluje jeho postavu, mi ta scéna přišla trapná, zbytečná, nudná a nezajímavá. (Kdyby si alespoň nehrály na chlapa a ženskou, ale odehrálo by se to přirozeně jako žena a žena, tak by to alespoň bylo koukatelnější, i když pořád zbytečné :-D ) A co se týče hudby v seriálu, ta se mi hodně líbí. Jsem rád, že není moc výrazná a nesnaží se na sebe poutat moc pozornosti a neodpoutává od sledování seriálu, ale jen tu a tam jemně podkresluje atd. Nemám námitek, spousta motivů se mi moc líbí no a hudba v úvodní titulkové sekvenci je úžasná.
Opravdu Duch štěkal, když vybíhal z tunelu pod Zdí? :o( Malíčkovu scénu chápu (ten monolog), ale provedení mě mrzí, bylo to přemrštěné. I když má kromě další dávky sexu pro diváky zřejmě poukazovat i na jeho "morální zkaženost".
V jednom z předchozích dílů už vrčel, jste nevšímavý :-D Nevim proč na to rezignovali. Jestli to bylo moc náročný technicky nebo jestli odlišnost Ducha není potřeba tak rozebírat... Nu což, dá se to přežít.
Nevada: ano, probíralo. Začal jsem s tím dokonce sám. Pokud o tom víš, tak tedy nechápu to smutnění nad štěkáním. Vždyť už při tom vrčení bylo jasné, že je to v tahu...
Protože vlci štěkají v mnohem menší míře než psi a už vůbec ne "z radosti". Přijde mi, že tímhle zlovlky už úplně degradovali na běžné hafany. To si fakt mohly Starkovy děti vybrat štěňata v psinci.
Komentáře
http://search.4shared.com/q/1/game of thrones?suggested
je tam piano, guitar, metal verze... ja bych je dával na záver, k titulkum , obměnoval je..(podle toho jak by skončila epizoda- jestli smutne, piano verze, jestli krvavě- gitara...)
tohle se mi moc líbi :-)
Mě by spíš zajímalo, co bude na Ros tak důležitýho, že je tam pomalu víc než Robb, Arya, Ohař a další.
Tento díl opět velmi dobrý a opět musím souhlasit s Macejkem (nějak mi většina jeho názorů padne vždy do noty :-D ) Protože ta scéna Roberta a Neda, opravdu mě nemile překvapila a je to jedna z opravdu mála scén v seriálu, které mě zklamaly. V knize mi to připadalo daleko emotivnější a taková důležitá scéna si to zasloužila. A přesně mě napadla stejná věc ohledně Beana jak psal Macejko, ačkoliv hodně obdivuju jeho herecké výkony a doposud byl v seriálu dokonalý, právě proto mě překvapil jeho herecký projev ve scéně s umírajícím Robertem, ale tohle je asi spíše chyba scénáristů atd. Dvakrát škoda. Ale jinak opět super díl.
A ještě bych zapomněl na scénu v bordelu, když pominu tu malíčkovu řeč, která vykresluje jeho postavu, mi ta scéna přišla trapná, zbytečná, nudná a nezajímavá. (Kdyby si alespoň nehrály na chlapa a ženskou, ale odehrálo by se to přirozeně jako žena a žena, tak by to alespoň bylo koukatelnější, i když pořád zbytečné :-D )
A co se týče hudby v seriálu, ta se mi hodně líbí. Jsem rád, že není moc výrazná a nesnaží se na sebe poutat moc pozornosti a neodpoutává od sledování seriálu, ale jen tu a tam jemně podkresluje atd. Nemám námitek, spousta motivů se mi moc líbí no a hudba v úvodní titulkové sekvenci je úžasná.
Malíčkovu scénu chápu (ten monolog), ale provedení mě mrzí, bylo to přemrštěné. I když má kromě další dávky sexu pro diváky zřejmě poukazovat i na jeho "morální zkaženost".
shrnuti:
dobre sceny:
- tywin, jaime a jelen
- khal drogo a jeho slib synovi
- nasranej "majordom" jon
- finale v trunim sale
pul na pul sceny
- malicek v bordelu - tam jsme asi vsichni zajedno, zacinaji to prehanet
- theon k Tonksové - ten konec s mistrem Luwinem byl super
naprd scen(k)y
- navrat do Vaes Dothrak
...furt nepadla jména zbývajících zlovlků