Hra o trůny 1x08 - Ostrým koncem

upraveno 6. června 2011 v 1. řada
1234568

Komentáře

• upraveno 9. června 2011
    Knedle: bude, až se k tomu dostanu, mám toho teď trochu moc...
    jasne, i ja tentokrat mel zpozdeni...
    No jako Hodorův Pointy End měl asi velkej úspěch na twitteru, kde je Kristian Nairn docela aktivní. On tomu říkal penisgate :-)
    omlouvám se, jestli už to tady někde zaznělo, ale 8.díl měl zatím největší sledovanost z celé série, a byl to i zatím největší nárůst ve sledovanosti. Něco kolem 2,7 milionu při prvním odvysílání, celkově samozřejmě o dost více, ale to se nepočítá.
  • upraveno 10. června 2011
    baltim: jak napsal Alek, Zeď se dá obeplout po moři. Kromě toho se dá přelézt. Je to sice dost nebezpečné, ale s trochou správné "horolezecké" výbavy se to dá. Proto hlídka hlídkuje i na vrcholu zdi. Nicméně, to černí svým počtem a prostředky nezvládají, takže když jim sem tam někdo proklouzne, není to zas taková zvláštnost.
    Jinak rozbor parádní, jako vždy.
    A co ta zlovlčice jejíž štěňata mají Starkové a Snow? mohla také zeď obeplout nebo přelézt?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. června 2011
    baltim: Ještě ke Zdi. Ona v knize totiž nevede přes celý kontinent, na západě končí tak asi ve třech čtvrtinách, zbytek jsou strže, vodní koryta, údolí a vůbec velice těžko prostupnej terén (tudy zřejmě migrují zvířata). A ano, Zeď se dá i přelézt.
    Co se týče Stannise a Renlyho, s těmi se potkáš až v druhém díle resp. sérii.
    Varys, jak sis správně všiml, není celkem demokraticky na ničí straně (přičemž se snaží budit dojem, že je na každé jedné).
    Lysa si myslí, že má pojistku.
    Scéna u Dothraků se liší od knihy, tam nedošlo k žádnému takovému souboji, Khal byl raněn normálně v boji a mnohem vážněji, než jak je to zde. Co se týče Dany, tam jsi to zhodnotil přesně, že si Dany docela dovoluje.
    baltim: Ta asi tedy opravdu nemohla. V knize toto není přímo vysvětleno, nicméně pod Zdí mohou být nějaké tunely, kterými by se dalo projít (spíš spekulace). Kromě toho, že je potřeba brát v potaz, že ta událost s nalezením štěňat má nadpřirozený poddtext související se starými bohy. Je tedy na místě věřit, že v tom byl záměr nadpřirozených sil, aby Starkové ty zlovlky měli. Určitě jsi si všiml určitých náznaků, jako je např mimořádná poslušnost štěňat, i když je nikdy nikdo necvičil, atd... nebudu spojlerovat, ono by to mělo vyjít najevo samo, pokud je v seriálu příliš nezkrouhnou.
    baltim, baltim. prestávam ti veriť, že si to nečítal... :)
    Sarven: číst jsem začal dnes. Už jsem to nevydržel :-). Mám za sebou prolog a první dvě kapitoly...
    Zeď slouží primárně jako obrana proti Jiným, takže to že nevede přes celý kontitent určitě má nějaký důvod, který se i možná dozvíme.
    Mimochodem můžete mi osvětlit, proč šel Benjen Stark k noční hlidce? Provedl něco, šel tam za trest? Utekl tam před něčím dobrovolně?
    No jo teď koukám na mapu a ten hrad není úplně u pobřeží, ale kus od ní výš po řece, tak to jsem si nikdy nevšim x)
    Benjen tam šel dobrovolně ne? Mám dojem, že někde říkal, že byl až třetí bratr v pořadí, takže se nikdy nepočítalo s tím, že by vládnul Zimohradu a tak se přidal k hlídce, protože Starkové to tak dělali už dřív.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 10. června 2011
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. června 2011
    baltim: I kdž je Hlídka jen stínem bývalé slávy (kdysi bývalo bylo pro mnoho lidí ctí v ní sloužit), stále se najdou tací, kteří se k ní dávají dobrovolně. Mezi Starky s jejich smyslem pro čest a povinnost se samozřejmě tací najdou stále. I když je možné, že nějaký tajný motiv měl, ale o ničem takovém neví alespoň zatím ani čtenáři.
    Nevada: A říční koryto.
    Taky myslím, že Benjen šel dobrovolně, s ideálem na rtech - ostatně jako Jon, ale třeba i lord velitel Mormont. A myslím, že v příštím díle bude odhalena další významná postava, která odešla k Hlídce, sic měla mnohem lukrativnější nabídku. Na to se moc těším :-)
    Alek: Teď to vůbec nepobírám, možná to je tím, že jsem přišel z hospody a za moment se tam vracím, ale nemohl bys mi to ozřejmit? :-))
    To asi fakt bude tou hospodou, páč čtenářum knihy to snad musí bejt úplně jasný. Tak zkusíme nápovědu - ta postava měla dokonce možnost Hlídku opustit pro post nejvyšší a neudělala to.
    upraveno 10. června 2011
    upraveno 10. června 2011
    Nevada: Ale já přece mluvim o seriálu, když říkám další díl, tak myslím 9. díl 1. řady seriálu :-)
    upraveno 10. června 2011
    OMG, promiň. Já byla z nějakého záhadného důvodu přesvědčená, že je řeč o knihách!
    A pak že nechodí do hospody :P
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.