Hra o trůny 1x10 - Oheň a krev
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.
Název epizody: Oheň a krev
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Název epizody: Oheň a krev
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Trošku mě mrzí, že ten "panikář", co u Lannisterského stolu požaduje okamžitý smír, je Kevan. Na druhou stranu je logické, že to není nikdo (divákovi) neznámý.
O dost víc mě mrzí, že Daenerys neměla spálené vlasy. Ale to už jsem tady tuším zmiňovala. Na holohlavou matku draků jsem se těšila.
Každopádne, ešte jedna otázka - hovorilo sa, že nejaká postava umrie skôr než v knihe. Bol som nepozorný, alebo sa to naozaj nestalo?
O přebásnění se pokusím. Stačí, aby seděl počet řádků, obsah a znělo to dobře, nebo se mám piplat i se stejným metrem (dodržení rytmu, počtu slabik) a formou střídání veršů?
Marillion to doufám nebyl, podle mě je celkem důležitý pro další události - nedokážu si to představit bez něj, na koho by se házela vina?
Krisa - Marillion - třeba na Morda, nebo některého z místních lordů. V podstatě je to fuk.
ad vlasy Dany - to mi připomíná ty řeči v Pánu prstenů, jak se někteří divili, že Prsten je vždy záhadně na řetízku, a najednou není a zase je. Kurňa, this is magic! Takže mi vůbec neva, že jí vlasy zůstaly. Ale chápu, že někteří (nebo spíše některé? :-) si přály trochu zošklivit Dany, naší princezničku. Btw, komu neukápla slza, kdy její chrabrý princ dostal polibek?
Já jsem to pro další verzi přeložil, ale čistě jenom přeložil a moc dobře to nevypadá. Takže držím palce, vysloužíš si speciální poděkování přímo v titulkách:-)
Rád bych také poděkoval Hlawounovi, za vždy skvělé titulky.
Viděli jste Tohle?
jako Robert sám, ale udatný náš to Král praví: ukaž co umíš... Tvá hnusná hlava bude má!
Jenom zkouším :-)
1) Arye to s krátkými vlasy sekne :)
2) Hned v úvodní scéně je Led v rukou Paynea zakrvácený jako by s ním zlikvidoval půlku armády a ne jen jednou bleskově uťal hlavu.
3) Stejně jsem zmatená ohledně těch zpráv o Jaimem. Jeho další věznění by napovídalo, že ho v druhé sérii moc neuvidíme, což mě mrzí, protože na Nikolaje se sakra dobře kouká i ve chvíli, kdy mu krev stéká do očí a je celý špinavý ;o)
Ad Jaime: Rozhodně bychom měli vidět Jaimeho víc než v knížce, což znamená, že tam bude pravděpodobně přímo vidět pokus o útěk, co zorganizoval Tyrion. V knížce se o tom jen mluví, a to se dostal jaime docela daleko. Tady to určitě můžou roztáhnout třeba do dvou dílů. Pak jeho propuštění Catelyn by se mělo odehrát dřív a asi bude vidět začátek jeho útěku, třeba až k setkání s Chrabrými kumpány. Kdyby to končilo zkrácením o ruku, byl by to dobrej hák do třetí série.
finale velmi pekne, 4 krasne cliffhangery - to se mi budou dobre psat souvislosti :)
a pod kapuci je jaqen... on je a vzdy byl zahadna postava
Prasečí tesáky,
zlá to předzvěst pro královo zdraví,
kanec je to otylý,
nicméně to je Robert taky..
Však udatný náš to král praví „Ukaž, co umíš!
Tvá hnusná hlava bude má!
Vždyť horší nikdy nebudeš,
než v mojí posteli lvice vražedná.“
Tak král Robert bitvu svojí prohrál,
neprošel svým závěrečným testem,
mužství jeho lev mu urval
(a vražda kancem už byla pouhým gestem.)