Přidávám se k chvalozpěvům na odříkávání přísahy. U mě to přebilo i odjez Noční hlídky za Zeď. Ale tu scénu mám ráda i v knize a navíc i přísahu jako takovou (jsem blázen se slabostí pro takové věci) :)
Trošku mě mrzí, že ten "panikář", co u Lannisterského stolu požaduje okamžitý smír, je Kevan. Na druhou stranu je logické, že to není nikdo (divákovi) neznámý. O dost víc mě mrzí, že Daenerys neměla spálené vlasy. Ale to už jsem tady tuším zmiňovala. Na holohlavou matku draků jsem se těšila.
Já se ani nedivím, že Dany vlasy nechali...museli by totiž řešit o kolik je mají nechat "povyrůst", protože kdyby v příštím díle zas byla vlasatá, lidi by remcali....takže takhle si to celkem zjednodušili...
V knize ta píseň není. Vlastně je tam celý zpěvákův příběh odbytý jedním odstavcem bez přímých řečí a dokonce tam nedojde k vykonání trestu (zpěvák má den na to, aby si rozmyslel, jestli jazyk nebo prsty).
O přebásnění se pokusím. Stačí, aby seděl počet řádků, obsah a znělo to dobře, nebo se mám piplat i se stejným metrem (dodržení rytmu, počtu slabik) a formou střídání veršů?
Scalex: budu ti vděčný za jakýkoliv překlad, který bude připomínat píseň, čím lepší, tím lepší (krásnej výraz). Já jsem to pro další verzi přeložil, ale čistě jenom přeložil a moc dobře to nevypadá. Takže držím palce, vysloužíš si speciální poděkování přímo v titulkách:-)
Prasečí tesáky, toť ony zlou předzvěstí pro dobro králova zdraví a bestie každým coulem otylá jako Robert sám, ale udatný náš to Král praví: ukaž co umíš... Tvá hnusná hlava bude má!
Zdálo se mi to nebo v jednom záběru - před výstup nad hranici - zfialověly Dany oči?? Vím že předtím než se chystal seriál tak v nějakým rozhovorů na youtobe měla fialový čočky, a pak od toho ale upustili, nebo jí to nechaly jen na speciální příležiost? :)
OK. Moje velmi velmi amatérské střevo (s lehkým okpírováním Amarouna.. :):
Prasečí tesáky, zlá to předzvěst pro královo zdraví, kanec je to otylý, nicméně to je Robert taky.. Však udatný náš to král praví „Ukaž, co umíš! Tvá hnusná hlava bude má! Vždyť horší nikdy nebudeš, než v mojí posteli lvice vražedná.“ Tak král Robert bitvu svojí prohrál, neprošel svým závěrečným testem, mužství jeho lev mu urval (a vražda kancem už byla pouhým gestem.)
A kdo teda byl ten Neeson ? Kousač snad ? Rorge bez nosu ? Tam pasuje jen Jaqen. Pravda tu krev na meci prehnali to by mohlo byt tak po poprave kone od Gregora. A jinak nezdá se vám že Shae je na děvku celkem oprsklá - v knižce je to taková nanynka vychcaná ale tady se jevi jako lepší kurtizána než obyčená taborova děvka.
Komentáře
Trošku mě mrzí, že ten "panikář", co u Lannisterského stolu požaduje okamžitý smír, je Kevan. Na druhou stranu je logické, že to není nikdo (divákovi) neznámý.
O dost víc mě mrzí, že Daenerys neměla spálené vlasy. Ale to už jsem tady tuším zmiňovala. Na holohlavou matku draků jsem se těšila.
O přebásnění se pokusím. Stačí, aby seděl počet řádků, obsah a znělo to dobře, nebo se mám piplat i se stejným metrem (dodržení rytmu, počtu slabik) a formou střídání veršů?
Já jsem to pro další verzi přeložil, ale čistě jenom přeložil a moc dobře to nevypadá. Takže držím palce, vysloužíš si speciální poděkování přímo v titulkách:-)
Rád bych také poděkoval Hlawounovi, za vždy skvělé titulky.
jako Robert sám, ale udatný náš to Král praví: ukaž co umíš... Tvá hnusná hlava bude má!
Jenom zkouším :-)
finale velmi pekne, 4 krasne cliffhangery - to se mi budou dobre psat souvislosti :)
a pod kapuci je jaqen... on je a vzdy byl zahadna postava
Prasečí tesáky,
zlá to předzvěst pro královo zdraví,
kanec je to otylý,
nicméně to je Robert taky..
Však udatný náš to král praví „Ukaž, co umíš!
Tvá hnusná hlava bude má!
Vždyť horší nikdy nebudeš,
než v mojí posteli lvice vražedná.“
Tak král Robert bitvu svojí prohrál,
neprošel svým závěrečným testem,
mužství jeho lev mu urval
(a vražda kancem už byla pouhým gestem.)