Hra o trůny 1x10 - Oheň a krev
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.
Název epizody: Oheň a krev
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Název epizody: Oheň a krev
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
takže pri zemi (rozpočte) sa bude musieť držať určite. každopádne si myslím, že niečo uvidíme. minimálne horiace lode zhora - to je určite jednoduchšie ako armáda ľudí. prinajhoršom zoberú footage z Tróje a zapália ho :D :D
Those looked like very realistic, big-summer-movie-quality dragons. How are you going to afford to keep doing that though season two?
DB: I have no idea. It’s going to be a season of tough choices. We have dragons, we have direwolves growing, we have massive battles. Despite the various character deaths, we have a growing cast of characters — all this with the same amount of time to shoot it.
DW: There’s going to be a lot of smoke.
celý rozhovor zde http://insidetv.ew.com/2011/06/19/game-of-thrones-season-finale/
oodoow: Až anglicky suchý humor (=smutně ze života) producentů.
Preluskal som skoro cely web a mate to tu super, tak som sa rovno zregistroval, aby som vas mohol pochvalit...
Serial je super, knihy som necital, ale kedze do druhej serie je daleko, tak si to asi vsetko docitam, aby som sa vedel orientovat. Zatial sa majte!
P.S. recenzia z moviezone.cz http://serial.moviezone.cz/hra-o-truny
Nejlepší scény : 1. Střet Neda a Jaimeho 2. Nedova "zrada" v trůním sále, 3. Dany a draci
Nejhorší scény: 1. Malíček a děvky, 2. Pycelle a děvka, hodinka pravdy Tyriona Bronna a Šae
nejlepší šermíř: samozřejmě Bronn kdo jiný
nejhorší šermíři: remíza mezi strážemi Neda u bordelu a lannisterskými, které vyřídil Syrio dřevěným mečem přesto, že měli zbroj
nejlepší hláška: Tyrion - bratr se sice pokryl slávou já zase líp vypadám
nejlíp vypadající zlovlk: Chundeláč
Největší mínusy první serie: absence alespoň jedný bitvy v 9 díle, zbytečně moc postelových scén a dialogy v nich.
Co se týče Tyriona, Bronna a Šae, myslím že naopak mezi nimi působí ta správná chemie a proto se těším na jejich scény z králova přístaviště. Navíc potřebovali dostat do seriálu příběh Tyrionova manželství, když už ho nezařadili jako v knize na cestu Bronna s Tyrionem z Údolí.
Naopak některé postavy mi jsou ještě nesympatičtější než jejich knižní předloha např. Robert nebo Pycelle. Nejhorší pro mě je, pokud z celkem sympatické postavy udělali pro mě nestravitelnou bytost - Renly, Loras...
Renlyho jsem v první knize ani nějak moc nevnímala, ve druhé se mi po setkání s Catelyn zprotivil.
To Lorase mám v knihách celkem ráda.
Arya - Maisie Williams je castingovej úspěch desetiletí, navíc je skoro líp napsaná než v předloze
všichni ostatní Starkové vč. dělají svým předlohám rovněž čest, velmi se mi líbila Michelle Fairley
Jorah - sympaťák v ne moc sympatický roli. Už se těším na konfrontaci s Arstanem.
Dany - modří už vědí
Varys - jako by vypadl z mých představ (nikoli Malíčkových)
Robert - skvěle zahraný
Jaime - něco jako Jorah, jako by se už připravoval na svou proměnu
Joffrey - Jack Gleeson je velký překvapení, zatímco Arya působila dobře už před seriálem, U Gleesona jsem měl obavy. Ale velmi rychle rozptýleno.
Cersei - ani tak ani tak, zahraná dobře, ale představoval bych si jí jinak (nemyslím vzhled)
No a ostatní - nikdo mě nezklamal, jen bych řek, že Jonovo přátelství s pypem a Grennem mělo dostat víc prostoru