Hra o trůny 1x10 - Oheň a krev

upraveno 18. června 2011 v 1. řada
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.

Název epizody: Oheň a krev
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss

Číst celý článek zde
1457910

Komentáře

• upraveno 21. června 2011
    Martin píše scénář pro budoucí devátou epizodu s všeříkajícím názvem "Blackwater" sám, takže snad se nebude držet při zemi a snad ho producenti nechají, aby se pořádně rozjel,
    v tom istom neblogu sa sťažuje, že autor napísal tu bitku príliš rozšafne, že to nepôjde natočiť.
    takže pri zemi (rozpočte) sa bude musieť držať určite. každopádne si myslím, že niečo uvidíme. minimálne horiace lode zhora - to je určite jednoduchšie ako armáda ľudí. prinajhoršom zoberú footage z Tróje a zapália ho :D :D
    no uvidíme, co všecko stihnou natočit, každopádně humor jim zatím nechybí, viz z interview:
    Those looked like very realistic, big-summer-movie-quality dragons. How are you going to afford to keep doing that though season two?
    DB: I have no idea. It’s going to be a season of tough choices. We have dragons, we have direwolves growing, we have massive battles. Despite the various character deaths, we have a growing cast of characters — all this with the same amount of time to shoot it.
    DW: There’s going to be a lot of smoke.

celý rozhovor zde http://insidetv.ew.com/2011/06/19/game-of-thrones-season-finale/
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. června 2011
    Duny: Jo, že by se zabil Karstarkovy syny během útěku je hodně dobrej nápad, i by to dodalo větší šťávu tomu, že je Karstark tak pomstychtivej oproti tomu, kdyby je zabil v bitvě.

oodoow: Až anglicky suchý humor (=smutně ze života) producentů.
    Zdravim zucastnenych!
    Preluskal som skoro cely web a mate to tu super, tak som sa rovno zregistroval, aby som vas mohol pochvalit...
    Serial je super, knihy som necital, ale kedze do druhej serie je daleko, tak si to asi vsetko docitam, aby som sa vedel orientovat. Zatial sa majte!
    P.S. recenzia z moviezone.cz http://serial.moviezone.cz/hra-o-truny
    pár postřehů k první serii
    Nejlepší scény : 1. Střet Neda a Jaimeho 2. Nedova "zrada" v trůním sále, 3. Dany a draci
    Nejhorší scény: 1. Malíček a děvky, 2. Pycelle a děvka, hodinka pravdy Tyriona Bronna a Šae
    nejlepší šermíř: samozřejmě Bronn kdo jiný
    nejhorší šermíři: remíza mezi strážemi Neda u bordelu a lannisterskými, které vyřídil Syrio dřevěným mečem přesto, že měli zbroj
    nejlepší hláška: Tyrion - bratr se sice pokryl slávou já zase líp vypadám
    nejlíp vypadající zlovlk: Chundeláč
    Největší mínusy první serie: absence alespoň jedný bitvy v 9 díle, zbytečně moc postelových scén a dialogy v nich.

Lordu Hlawounovi děkuji za kvalitní titulky. Seriálu jsem zpočátku nedůvěřoval, ale nakonec mě pohltil. Každopádně se těším, až si celý seriál pustím znouvu, tentokrát bez týdenních prodlev a finálními titulkovými verzemi. Děkuji lordu Hlawounovi za tuto péči a rád bych se jej zeptal, zda se tyto jeho kvalitní titulky objeví na DVD.
    Tak přece jen to vyrostlo!
    Thrones continued to edge higher in the ratings all season. With its season finale, Thrones hit a number HBO has been aiming for: 3 million viewers. Adding the show’s repeat at 11 p.m., a total of 3.9 million viewers tuned in. The show continues to average 8.3 million viewers when you include all repeats, DVR and On Demand viewing.
    zaujímalo by ma porovnanie s tudorovcami a rímom... ak to vieš alek niekde pozrieť budem ti vďačný. dám to do recenzie :)
    Mě nejvíc rozesmála nenápadná hláška Bronna: "To byste neznal", která v kontextu děje působila opravdu humorně.
    Myslím, že to nebude trvat dlouho a vyjde na WiC aktualizovaný graf ala http://winter-is-coming.net/2011/05/the-ratings-so-far/
    Uff, už jsem si dal desátý díl třikrát a pokaždé je to lepší... Hlavně atmosféra při provolávání Robba králem severu a finále s draky mě dostává stále víc. A moc se mi líbí scéna ve stanu Tywina, hlavně rozhodor s Tyrionem.
    Já té scéně nějak nemůžu přijít na chuť - King in the North, stejně tak u scény s přísahou, ale jinak se mi hodně líbila linie s deanerys, a to celá.
    Linie s Daenerys se mi taky líbila nejvíc. Nebyly tam žádné velké ústřely. Dobře vybraní herci.
    jj, herecky asi nejvyrovnanější. Btw, moc pěkná fotka z jiného úhlu, než to zabírala kamera.

Jorah a Dany
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. června 2011
    jj, z tohoto pohledu to vypadá jako úplně jiná scéna ;o)
    tak tak, šťastlivec jeden :-)
    ale sluší jim to
    tak ono na to je ještě dojde žeano .. :D ..
    No ale škoda, že tím jedním polibkem co jí dá Jorah to taky skončí, místo toho se dočkáme lesbické scénky, ale Jorah je docela kus, daenerysina chyba, že jí nepřitahuje :))
    Děvky byly v Malíčkově scéně dost samoúčelné ale celkově tahle scéna musela o Petyrovi divákům knihy neznalým říci o jeho charakteru mnohem víc než jeho slovní přestřelky s Varysem
    To sice ano, ale souhlasím, že je to jedna z těch špatných scén, to co tou scénou chtěli vyjádřit, OK, ale jak to udělali, ono celkově ty erotické scény v seriálu bych vyškrtla, v knize do toho pasují, ale v seriálu to nefunguje, chápu, že hbo tam tyhle scény rádo, ale jakoby je do toho dějě neuměli zakomponovat.
    JimJam: já měl za to (pokud se dobře pamatuji), že Tyrion to při cestě z Údolí Bronnovi vyprávěl...
    JimJam: já měl za to (pokud se dobře pamatuji), že Tyrion to při cestě z Údolí Bronnovi vyprávěl...
    Blbě jsem se vyjádřil, v knize vyprávěl Tyrion Bronnovi o svém manželství když tábořili na cestě z Údolí předtím než je přepadly horské kmeny. Myslím že působivější by bylo, kdyby to udělali stejně v seriálu, ale když ne, tak to tam museli dostat jinak a vrazili to do dalšího dílu.
    Nejhorší scény: 1. Malíček a děvky, 2. Pycelle a děvka, hodinka pravdy Tyriona Bronna a Šae
    Tady bych nesouhlasil. Děvky byly v Malíčkově scéně dost samoúčelné ale celkově tahle scéna musela o Petyrovi divákům knihy neznalým říci o jeho charakteru mnohem víc než jeho slovní přestřelky s Varysem. Mj. se tam vyznává z lásky ke Catelyn a dává pochopit, proč se postavil proti Nedovi. Linie "What do you want?" "Oh. Everything. Everything there is." podle mě malíčka dost vystihuje.
    Co se týče Tyriona, Bronna a Šae, myslím že naopak mezi nimi působí ta správná chemie a proto se těším na jejich scény z králova přístaviště. Navíc potřebovali dostat do seriálu příběh Tyrionova manželství, když už ho nezařadili jako v knize na cestu Bronna s Tyrionem z Údolí.
    Jediná scéna, která mi neseděla bylo již druhé špičkování mezi Malíčkem a Varysem. Prostě trapné, ale možná to byl záměr, dokreslení Malíčkova charakteru. Nemám toho pána rád :D
    Jorah je docela kus, daenerysina chyba, že jí nepřitahuje :))
    Já se obávám, že filmový Jorah je poněkud pěknější než jeho knižní předloha. U mála postav mi seriálová postava byla sympatičtější než knižní - jedná se právě o Joraha a hlavně Aryu.
    Naopak některé postavy mi jsou ještě nesympatičtější než jejich knižní předloha např. Robert nebo Pycelle. Nejhorší pro mě je, pokud z celkem sympatické postavy udělali pro mě nestravitelnou bytost - Renly, Loras...
    Aha, tak jsem to konečně pochopil. Pro mě totiž Renly ani Loras nikdy sympatičtí nebyli, tak asi proto mi přijdou docela ok :-)
    Teda nevim kde vzali to že mu tam prováděl felaci. V knize je pár jemných náznaků ale že by to dohnali až takhle ? :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. června 2011
    No co? HBO nemá předsudky, no :)

Renlyho jsem v první knize ani nějak moc nevnímala, ve druhé se mi po setkání s Catelyn zprotivil.
    To Lorase mám v knihách celkem ráda.
    Mně se moc líbí scéna ve třetím díle, kde Ned škrtící Malíčka...škoda, že nestiskl víc :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. června 2011
    Sean Bean - totiž Eddard - prostě Sean Bean
    Arya - Maisie Williams je castingovej úspěch desetiletí, navíc je skoro líp napsaná než v předloze
    všichni ostatní Starkové vč. dělají svým předlohám rovněž čest, velmi se mi líbila Michelle Fairley
    Jorah - sympaťák v ne moc sympatický roli. Už se těším na konfrontaci s Arstanem.
    Dany - modří už vědí
    Varys - jako by vypadl z mých představ (nikoli Malíčkových)
    Robert - skvěle zahraný
    Jaime - něco jako Jorah, jako by se už připravoval na svou proměnu
    Joffrey - Jack Gleeson je velký překvapení, zatímco Arya působila dobře už před seriálem, U Gleesona jsem měl obavy. Ale velmi rychle rozptýleno.
    Cersei - ani tak ani tak, zahraná dobře, ale představoval bych si jí jinak (nemyslím vzhled)
    No a ostatní - nikdo mě nezklamal, jen bych řek, že Jonovo přátelství s pypem a Grennem mělo dostat víc prostoru
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.