Hra o trůny 1x10 - Oheň a krev
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.
Název epizody: Oheň a krev
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Název epizody: Oheň a krev
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Finální scéna:
Sansa / Joffrey (Hlavy na hradbách)
Arya / "Holič"
Addyho bych zařadila k těm lepším.
Mně nenadchla Lena Headey - Cersei jsem si představovala ostřejší. Emilia Clarke skoro vůbec nepoužívala řeč těla, většinou jenom stála a rozkazovala.
Zbytek hrál dobře anebo neměl co hrát.
A navíc se od ní dozvíme pravdu o Hodorově nádobíčku, prý to by byla umělá rekvizita a né skutečný hercův nástroj :-D
http://skyatlantic.sky.com/game-of-thrones/thronecast#thronecast-episode-10
EDIT: Na té stránce je potom ke shlédnutí i celý nesestříhaný rozhovor s ní a ten je ještě lepší, s ní se člověk určitě nenudí :-D Ta část o koních a hodorově umělém nádobíčku byla dobrá :-D
Ještě mi vadily divné prostřihy mezi scénámi. Třeba pět minut jsme u Dany, pak najednou jiná scéna z Králova přístaviště, a pak se pokračuje s Dany málem v té samé scéně.
To je z kritiky všechno, protože seriál je výborná adaptace fantasy s dobře vybraným hereckým štábem. Jde vidět, že GRRM si to pohlídal, protože málokdy se vidí, aby byl spisovatel nadšený z adaptace. Třeba takový Sapkowski nebo Lem spokojeni nebyli. Není to žádný umělecký počin, ale dobré řemeslo.
Nic lepšího jsme si nemohli přát, snad jenom víc peněz do rozpočtu.
Tato češka kreslí moc pěkné draky, převážně teda na papír. Např. tento vypadá moc dobře, ale spíš mírumilovně bych řekl :D
červený, studie
černý, studie
zelený, studie
modrý, studie
bílí, studie
zlatý
stříbrný, studie
bronzový, studie
měděný, studie
mosazný, studie
Je to perfektně propracované, anatomie, charakteristika a co a jak dělají. Každý drak dokonce jiný typ křídel, atd...