Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
takže Amazon posílá, ale teď to vyjde dráž a se zpožděním :-(
Čtečky jsou teď v kurzu, takže čekám, že jak bude konkurence, ceny klesnou. Pracuji v IT firmě a pořád někdo poptává ebooky, protože jsou toho plné IT časopisy.
flanker: mají odvahu. Když si vzpomenu, v jakém salátovém vydání jsem vrátila Pratchetta (byla to jenom amatérky svázaná oxeroxovaná kopie a už jsem ji neuměla spravit), nechci vidět, jestli by ta čtečka po pár půjčeních ještě fungovala. :-)
Objednal jsem to? Nebo jsem tam něco podělal? :)
http://www.videacesky.cz/talk-show-rozhovory/lena-headey-u-craiga-fergusona
Mimo EU už raději nic neobjednávám, maximálně tak nějaký ebook do kindlu.
KRÁL SEVERU!
Pirátské kopie svědčí o popularitě díla. Logičtější mi přijde, že čím víc pirátství, tím větší zisk pro nakladatele, a ne naopak.
Postup vydavatele chápu a na jeho místě bych nejspíš nejednala jinak.
btw: na mně se vydělává jedna báseň, já mám původní paperback a teď kupuju pevnou vazbu. A navíc uvažuji i o koupi anglického originálu, než vyjde překlad (který si pochopitelně koupím taky). A pak se člověk diví, že se mu po třech letech rozpadají boty :-)
Beru to tak, že když si stáhnu knížku, kterou si stejně nemíním koupit, a líbí se mi, řeknu o ní dál (třeba napíšu na nějaké forum). A upozorním na ni potenciální kupce, kteří mají raději koupenou knížku.
Samozřejmě chápu vydavatele, že nebude podporovat amatérský překlad, jenom si nemyslím, že na tom prodělá.
Teď IT segment tlačí na trh elekronické čtečky, což vyvolá poptávku po eboocích. Bude se stahovat ve velkém a stejně tak stahování zamezovat, jako je to teď u filmů.
Nemá chybu, ale chci vidět nějaké pokračování. Tohle ukončení mě plně neuspokojilo.
a
Viděl jsem všechny díly,ale tak nějak mám pocit, že by měli udělat druhou sérii kde by vše dodělali!
Chudáci malí, už teď je lituju! Ne, kecám, nelituju :oD
Navrhuji začít tím, že přidáme k fantasy ještě taky dobrodružný (což je výmluvnější), romantický (což by taky nebylo od věci) a hororový a akční apod. Vlastně to je vše tohle dohromady a mám dojem, že fantasy tomu ubírá zbytečně na vážnosti. Musím se přiznat, že mi tenhle seriál v době dovolených dělal výborného parťáka, a to tak, že jsem ani nechtěla vylézt na sluníčko a chtěla jsem to vidět najednou. Skoro se tak i stalo, za dva dny. Čímž mohu říct, že první díl byl tak nabuzující, že jsem ani nedutala, když jsem zapínala druhý a třetí a čtvrtý a pátý. Tady se zastavím, od šestého dílu to malinko šlo z kopce a já se trochu nudila a chtěla vidět už další. Myslím, že na vatovky typu "pohled do dáli", "koňská klání", "putování výprav" apod. jste mohli drazí tvůrci klidně zapomenout. Bylo toho hodně, o co bych jako divák stála víc a co by mělo být více propracováno. Nicméně, devítka a desítka se nesla již v tradičním duchu těch prvních. Perla k této návaznosti a vyplnění stopáže je ta, že jestli budu čekat půl roku, než dotočíte další díly, když jste to uknočili takhle, pardon, ale de*ilně, přišli jste o fanouška. Co se týče nového fantasy světa, ok, je to hodně vydařené, dobře zpracované, ale, je třeba si uvědomit jednu věc. I když tohle není v žádném případě pohádka pro děti, je to malinko z nich obšlehlé (zdi=skříň, draci=Eragon, soupeření o moc a trůn=Pán prstenu, jen toho HP tady nějak nevidím, i když ten by tu zajisté místo taky měl). Nevyčítám to v žádném případě snímku, spíše asi původní knize z roku 2000. Pokud ale tohle všechno opominu (páč toho není zas tolik), já se královsky bavila, ať už s herci, jejichž tváře nejsou profláknuté, s efekty, které za to stály, s návazností a logičností, kterou tenhle příběh má. Vskutku, dobrá práce! PS: jestli konečně nezabijou v prvním díle další části ty obludy ze "Švédska" (aspoň jednu), budu bušit pěstmi do dveří a psát scénaristům hnusné dopisy.
Další potvrzení, že je Martin génius. Dokonce opisuje podle knihy, která vznikla později ;o)
... knižní předloha je už téměř dopsána. :o)))
I další oblíbená argumentace "viděli jste někdy, že by Romové dali dědečka do domova důchodců?" zvedá zasvědcené osoby ze židle. Předně je třeba říct, že vzhledem k životnímu stylu (alkoholismus, kouření, neochota podrobovat se lékařské péči atd.) se důchodového věku dožije výrazná menšina. A když už se dožije, je to slepička snášející zlatá vajíčka. Zvláště takový dědeček, který vzhledem k tehdejší povinnosti pracovat má odpracované roky a důchod o fous vyšší. Dát ho do nějakého domova by znamenalo přijít o trvalý příjem. Nicméně ten dědeček, kterého nikdo nedal do domova, nežije obvykle v nějakém dostatku a zahrnován péčí širokého příbuzenstva.
Jistě existují i Romové, kteří se chovají jinak, nicméně ani toto není nijak neobvyklé. Ámen :-)
Nechápu, proč bílí cikánům pořád vyčítají, že nežijí jako oni. Cikání prostě mají jiný naturel, jiný hodnotový žebříček atd. To je jako chtít, aby se z cholerika stal melancholik. Je hloupé a arogantní chtít, aby byli jako gadžové. Hodně bílých má pocit, že žijí cikání na jejich úkor. Ale oni jen využívají to, co jim mantinely nastavené vetšinovou společnosti dovolí (a kdo to neděla?:-).
a to tvoje: "Je hloupé a arogantní chtít, aby byli jako gadžové" je k smíchu. Jednou jsou to občani ČR tak by se tak měli chovat. Já když budu chtí žít třeba ve Švédsku tak se budu muset taky přispůsobit. Každej se tam na mě vykaká, že mam jinou mentalitu. V soukromí si můžu udržovat to co v čechách, ale na veřejnosti se holt musim přispůsobit hostitelskýmu státu.