Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Teoreticky jsou všichni znechucení, prakticky mají takové články na webu největší čtenost.
No mluvilo se ovšem možném... Ona jako rusofilka chválila Američany jak se chovaj v Afghánu ( oproti Rusům v Čečně). Potom povídala o Basajevovy, kterého znala, jak najeli na protitankovou minu s ruským transportérem anebo jak lítat v Rusku je docela Dobrodrúžo...
Měl jsem s toho zajímavej pocit. Docela jsem se pobavil. Něco se dozvěděl a během toho kolem nás běhal její čtyřletý syn...
Kdysi jsem se bavila s kamarádem ruským novinářem, který mi líčil, jak to fungovalo, když byla zpravodajka v Moskvě. Z jejího pohledu možná hostila zajímavé čečenské osobnosti, z pohledu ruské vlády u ní byla teroristická buňka. Američani by asi taky neskákali nadšením, kdyby jim nějaká česká novinářka poskytovala zázemí pro lidi spojené s Al Kaidou. To jsem musela uznat.
Co se týká novinařiny, v ní se prostě něco zlomilo a ztratila schopnost vidět článek a začala vidět lidi. To je pro válečného novináře průser.
A nezávislý novinář je, při vší úctě k iluzím, které společnost o tomhle povolání má, nesmysl.
Nepoužitelná v domácnost jsem i já, z toho bych nedělala žádné drama. jestli vychovává čtyřletýho haranta, který je stále naživu, je použitelná moc hezky.
psát ale umí. Ćetla jsem Aluminiovou královnu a Frištu a bylo to super.
To platí třeba taky pro soudce, pokud by dopředu prohlásil, že nestrannej soudce je mýtus, a že si bude soudit podle momentální nálady, bude i u nás venku dřív, než řekne habeas corpus.
V USA kdysi dělali výzkum, už nevím kdy a nechce se mi to hledat, který zkoumal vnímání "nestrannosti" u novinářů. Pokud byl článek zcela v protikladu s názory čtenáře, vnímal ho jako zaujatý. Pokud s nimi konvenoval, vnímal ho jako vyvážený a nestranný.
Ostatně, který POV pohled na dění v Západozemí je nestranný? Kdyby Tyrion, Dany a Jon psali články, kdo z nich by byl "nestrannější"?
Já nevím jestli jde srovnávat dvě skupiny, která každá bojuje za zcela jinou věc (byť oboje jsou teroristický).
Já čtu Respekt a s ním jsem spokojenej :-) Lidovky zřídka a někdy zajdu na BBC či New York Times....
BTW v Západozemí by noviny nepochybně vzdával malíček :))
Ti jmenovaní činitelé, ať už v Západozemí nebo v ČR, jsou lidi, kteří činí rozhodnutí, která mají dopad na ¨cveřejnost. Jestliže taková rozhodnutí dělají, musí je samozřejmě prezentovat jako správná, příp. jediná možná, nejmenší zla apod. Proto o nich nemůžou objektivně informovat. Když bude Nečas šéfredaktorem Hospodářek, těžko pude jejich zpravodajství hodnotit jako nestranný. To ti jardové, Frantové a Pepové i jistou šanci na nestrannost mají, resp. na to, aby si uvědomili, co to je a jakou to má hodnotu. Narozdíl od toho profesionála ale neprojdou tou školou, která by je tomu měla učit.
Z tý otázky to vypadá, že předpokládáš situaci, kdy je novinářem opravdu kdokoli (ne že by to tak v reálu nevypadalo), kdo pro to nemá ani tu nejmenší kvalifikaci. Je to vážně hloupá, ba velehloupá otázka.
Ad Moravec: Ty pořád děláš, jako kdyby metody mediální manipulace a propagandy nebyly dávno známý a popsaný a bylo to něco naprosto nepopsatelnýho, neznámýho. je-li ti to neynámo, doporučuju např. knihu Základy stupidologie, je lepší si jí přečíst, než kdybych tu z ní měl opisovat.
Jinak ono nejde o to stranit konkrétnímu člověku, ten vniřní postoj se u těch našich ubožáků projevuje tíhnutím k názoru, kterýmu odpovídá třeba výběr hostů, pokládaný otázky atd. BTW to 4 se mýlej, pátej má pravdu je zrovna dost podpásovka, takhle by šlo oargumentovat, že 2 a 2 nemusej bet 4, protože 4 z pěti dotázanejch řikaj něco jinýho.
No nic, jdu spát.