Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
zjevně velkou roli hraje i DNA. Stačí si vzít takové Romy, kteří žijí na jednom území sto let, a přesto inklinují ke své staré kultuře. Když si bílá rodina nějakého adoptuje a vychovává, stačí když přijde puberta, dítko se dostane ke svým, a dá přednost kultuře své rasy před výchovou.
Otázka je, jestli je správné vychovávat národy k demokracii a svobodě, i když cítíme, že to, co dělají, je špatné.
Zrovna dnes jsem přemýšlel, jak u nás ta demokracie je čím dál tím větší tragikomedie. Aspoň v LBC a Ústeckém kraji vládnou velké firmy a jejich kmotři. Máte svobodné volby, ale lidé kteří se už dostanou k moci jsou za pár týdnu odstaveni. Akorát místo nevyhovuje kádrovému posudku se použijí dnes dvě magická slova - "Neschopný komunikace".
flanker.27: Moc se mi to nechce rozepisovat (Připravuju se na vodu), ale třeba Mustafa Kemal Atatürk je pěkný příklad toho jak se země dokáže během pár let extrémně změnit... Pravda jde o jiný národ a mentalitu a spíše vnitřní změny... Ale ty změny byli docela drastický včetně toho že spousta lidí musela znovu chodit do školy a vznikli obrovský zásahy do jejich víry...
Ale neni to dobrej příklad. Nešlo o implementaci zvenčí (žádní cizí ozbrojení misionáři), nešlo o nábožensky nebo národnostně znesvářenou skupinu (pokud jde o samotné Turky, samozřejmě vztah s Kurdy je problém dodnes) a Turecko bylo v kontaktu s okolním světem po dlouhou dobu a samo mělo nějakou organizovanou společnost.
Známý mi říkal že byla nějaká studie sociologů z které vyšlo že snad čím bezpečnější provoz na silnicích tím lépe fungující demokracie :-D
flanker.27: Což o to.. V Afghánistánu se snad už Amíci moc nemíchaj do politiky dokonce Hamíd Karzáí v poslední době Amíky kritizoval, takže to už určitě není jenom o USA... O to jestli se tohle zřízení udrží rozhoduje spousta faktorů.... Rozhodně ale USA nešlo do týhle země jak ty řikáš jako Misionáři, ale šli prostě do války proti Vládě a zemi, jenž umožnila a spolupodílela se na útoku na USA...
Nevím jestli jde učebnicový postup pana Brzobohatého použít když tak nad tím uvažuji, ale situace kolem vztahu Ál-kájdy a Talibanu je dost zvláštní případ a snažit se o nějakou aktivní obranu mi připadá jako nemoudrý nápad. Vyhnání složek nebo znesnadnění organizaci pomoci vojenského zásahu v Afghánu, kde je pro Ál-kájdu naprosto ideální zázemí mi nepřipadá nějak špatné..... Ale uvažuji jako laik :-)
No ono asi v USA přistupují k terorismu jinak dost pochybuji že Delta force je exekutivní moc :-))))
BTW jestli to někde mnohem víc zradikalizovalo extremisty, bylo to mimo jiný v Pákistánu, což je daleko nebezpečnější, protože má jaderný zbraně.
Já jsem s Kindlem max. spokojená. Čtu i v dopravních prostředcích a tam by se mi třeba papírový Tanec s draky tahat nechtělo. K manipulaci stačí jedna ruka, takže druhou se můžu držet tyčky. :-)
Knihy se dají shánět na ebook fórech (je i speciální fórum pro Kindle, kde taky mají ebooky). Většinou jsou v doc nebo html formátu a na to existují konventory, např. Mobipocket creator.
Obrazovka je e-ink (speciální technologie), která simuluje papír. Nebolí z toho oči, ale nedá se podsvítit. Obrazové publikace bych v tom nestudovala, protože obrazovka je malá a černobílá.
Nejvíce mi vadí, že když chci v knize skákat sem a tam, dobře nefungují záložky, jinak jsem nevýhody nezaznamenala.