Jon Sníh

upraveno 31. března 2011 v Postavy a bytosti
Teorie o původu Jona Sněha. Kdo byli jeho rodiče? Je to bastard, který dosáhl vrcholu, nebo mu v žilách koluje královská krev a může tak vystoupat ještě výš? Je jednou z tří dračích hlav, které spasí Západozemí?
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.

Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...

Číst celý článek zde
1356753

Komentáře

• upraveno 15. srpna 2011
    myslím, že tam jednou Ned říká Aryi, že mu připomíná Lyannu a ona se durdí, že Lyanna byla podle všech krásná, zatímco ona není...
    Mladá Lyanna je koneckonců popsána v té Branově "stromové vizi" v Tanci s draky - a on ji zprvu považuje za Aryu. Řeže se tam dřevěnými meči pravděpodobně s Benjenem - a vyhrává...

Rhaegar a Lyanna je prostě příliš krásný a úhledný zvrat, než aby byl pravdivý. Jak by se vám líbil Aerys?
    čo s ním?
    "Otec můj - svůdce milenky mé...!" lká temně Rhaegar.
    Tak po Tanci se už i na Aeryse dívám shovívavěji - tuším tam velký potenciál pro tragickou lásku a to vlastně dvojitou, když přihodíme Tywinovu osobu.
    Léto: Co se týče toho spoileru tak tě nechápu.... Ten popis tam je? To mi nějak uniklo.... Vim že jí považuje za Aryu, ale za Lyannu?
    aha, hm tak už začína byť beverly hills: targaryens. každý z každý. ale slovami klasika "možný to je!"
    :)

začínam sa priklánať k jednoduchším riešeniam, napr. že Sneh nie je Targaryen, aj keď v tom prípade je dosť možné, že jeho smrť, je naozaj finálna.

Aká je šanca, že ten chalan v Zlatej kompánii (mám zlú pamäť na mená) je syn Lyani a R.?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. srpna 2011
    Tak nedík.
    Co k tomu říct no. Taky jsem tenhle spoiler koupil dřív, než jsem to dočet. Ale tohle prostě nedokážu odchytit...
    upraveno 15. srpna 2011
    Chápu, že tohle nedokážeš ovlivnit. O to víc nechápu ty idioty, kteří si prostě nemůžou pomoct.
    Mi to připomnělo, že to chci o té spoiler politice trochu rozepsat na homepage...
    Já osobně jsem se sem před dočtením Tance pro jistotu vůbec nedíval.

Amaroun: Navrhuji přemístit debatu o Branových vizích do tématu Tance s draky.
    O to víc nechápu ty idioty, kteří si prostě nemůžou pomoct.
    Nevada: Aleee :-) To samí by se dalo říct - proč se vlastně koukáš do spoilerů, když je v podstatě jasné že se mluví o Tanci :-)

Léto: Asi to bude nejlepší....
    No tohle není spoilerová diskuze (každá taková musí být výrazně označena [Spoiler]). Takže tady je využití začernění naprosto nutné. Na hraně jsou různé neškodné spekulace (Lemore=Ašara, love interest Aeryse apod.), které ale přímo nehovoří o ději a neprozrazují klíčové informace.
    upraveno 15. srpna 2011
    Amaroun : protože to původně jako spoiler označené nebylo. Young to tam napálil natvrdo. Proto i ta reakce. Fakt nejsem debil, abych se ohrazovala proti začerněným spoilerům.
    Nevada: Aaa tak to se pak omlouvám... Já už to viděl začerněný
    aha, tak to jsem nevděl, že Amaroun reagoval na tenhle stav. To jsem začernil já, bohužel pozdě, Nevada byla moc rychlá...
    upraveno 15. srpna 2011
    Jo, to je můj častý problém ;o))

Jinak, já jsem spoilerový maniak. Podle mě by mělo být začerněno úplně všechno co je z Tance s draky. Předpokládám, že ty dva pohyby rukou navíc Tance znalým neublíží. To je můj názor, ne požadavek.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. srpna 2011
    Navrhuji aby uživatelé, kteří mají Tanec přečtený, byli označeni nějakou tečkou. Abychom my neosvícení jasně viděli, s kým se na fóru nechceme bavit ani o zavařování jarních cibulek.
    Já bych chtěl malou žlutou šesticípou hvězdičku, je to prosím možné?

Jarní cibulky, to už je spoiler rovnou z ADoS, ne? :-O
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. srpna 2011
    Ano "Jarní cibulka" je název jedné z kapitol. Jedná se o Davosovu dceru.
    Hvězdičky bohužel tenhle systém ještě neumí (pro tuhle verzi ještě není modul). Takže můžu nabídnout dvě jiná řešení. Upravte si sami avatar. Anebo povolím podpisy (jistě znáte z fóra) - ale to bych si musel ještě hodně rozmyslet, páč myslím, že jinak je to jen otravné.
    A k tomu šest Mormontů, co? Martinovy sexuální scény se s každou knihou stávají zvrhlejšími a zvrhlejšími.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 15. srpna 2011
    Nevada: Bohužel jsem na tom stejně jako ty...a ještě furt se z toho dávám dohromady. Pevně věřím tomu, že si z nás jen dělají legraci a vůbec, ale vůbec to nebude pravda... (Vypustím do světa nějakou informaci a Ti blbci tomu uvěří, hahaha) :)))
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 15. srpna 2011
    A nebo Grrm prostě řekne že ho někdo našel jak ještě žije a Jon se jednoduše uzdraví :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 15. srpna 2011
    Ale lidi to nebyl žádnej spoiler prostě sem jenom řekl že to o čem se tady píše jak se bude řešit půl knížky se možná vyřeší v jedný kapitole a nebude se to dál rozpatlávat.
    upraveno 15. srpna 2011
    Nehraj si na nechápavého Greera.
    Jde o podstatu té informace. Nečtenáři pátého dílu o ni vůbec nestáli. A podle pravidel webu jsme se ji tady ani neměli dozvědět.

Moje blbost byla v tom, že jsem se neozvala dřív. Už pár příspěvků předtím se mi zdálo, že naznačujete víc informací než je třeba. Kdybych houkla, třeba byste se přesunuli nebo si aspoň dali pozor.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 15. srpna 2011
    Já se nechci hádat, ale prosím příště jakékoli náznaky děje 5. dílu začernit, napsat k tomu spoiler, nebo psát do témat označených: nečtenáři, nevstupovat. Navíc je taky celkem matoucí, které spoilery se týkají 5. dílu a které ne (a nemají se na ně dívat pouze diváci, nebo ti, co nepřečetli všechny přeložené díly) - to mě navádí k myšlence, nešlo by nějak odlišit tyto druhy spoilerů, třeba barvou "začernění". Vůbec tvorbě stránek nerozumím, tak se na mě nezlobte, pokud je totální pitomost a vůbec to nejde :)
    Vím, že to bylo matoucí. Ale je to matoucí i nyní, po tom popisu na úvodní straně?

Z technického hlediska není problém udělat spoilery z Tance zeleně a ty pro seriálové fandy modře - ale přijde mi to jako matoucí a otravující to jádro návštěvníků - a těm to právě nechci znepříjemňovat. A vlastně by to nějakejm kolemjdoucím návěštvníkům vůbec nepomohlo. Prostě to beru tak, že když někdo sleduje jen seriál, tak musí být na tomhle webu fakt hodně opatrnej a pokud mu spoilery vaděj, tak by měl radši brzy zmizet.

Ale máš pravdu, že bychom se měli s tím Tancem krotit a důsledněji to začerňovat, v tom jsem byl i já laxní. Na druhou stranu je jasné, že veškeré diskuze kolem spekulací se budou točit nevyhnutelně kolem Tance...
    Prostě všechny spoilery mimo vyloženě seriálové diskuze (Hra o trůny 1x01 Zima se blíží apod.) jsou z Tance, je to prosté. Ano je tam ještě malý průsečík spoilování v těchto pár diskuzích, ale ty diskuze jsou stejně mrtvé...

Přijde mi lepší to udržet takhle jednodušší, než tvořit různé formáty spoileru podle dílu knihy - ale tak pokud by po tom byla větší poptávka, asi by to šlo. Jen aby to nebylo kontraproduktivní...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.