Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
To Everett: V to, aby Sandor žil doufám, ale Aryino chování stejně nebylo adekvátní (možná ano, ale Sandor je má třetí nejoblíbenější postava, tak se na to dívám jinak :D). To co se mi nelíbí na Arye, je to samé co se mi nelíbí na Jonovi, a to je jejich archetypální hrdinství. Arye je snad sotva deset, a má pomalu víc zářezů než Rudý baron :-). To právě na Písni oceňuji, že až na pár vyjímek nikdo není bezchybný. Sansa je pravý opak Aryi, postava, která se vyvíjí, která dělá chyby (připouštím, že jich není málo) a navíc je mi blízký její romantický pohled na svět. No a k Malíčkovi: on věří, že Sansa je dědička Zimohradu a navíc, miloval Catelyn a Sansa je její dokonalá kopie, víc Tully než Stark...
Ale nechme toho, protože takových debat už tady bylo, proč rozpoutávat další. Prostě se nám líbí opačné póly jednoho magnetu :-). Takže složme zbraně a připijme na společné vítězství Starků, ne?
To Tyna: A co Jaqen a Lasičí polévka? To bylo sice nepřímo, ale přece jenom... Každopádně, víte o nějaké zásadní chybě, kterou Arya udělala?
No a proto se nikdy neschodneme. Mě je ten naivní pohled na svět velice nepříjemný od Sansy a na to co už zažila i velice podivuhodný. Ano Sandor patří mezi moje oblíbené postavy, ale upřímě se přiznávám že být na místě Aryi po tom co se stalo taky bych sobecky myslel prvně na sebe a Sandora bych tam nejspíš nechal. A co se týče Malíčka ....u Malíčka víš jistě jen to že je krysa.
V Trůnech to byla roztomilá rebelka, ale život ji poznamenal natolik, že ztratila smysl pro soucit a nejspíš i jiné kladné emoce. Ideální nájemná vražedkyně, ale přesto doufám, že od Beztvářných uteče, sebere Jehlu a půjde dělat něco pro Píseň smysluplnějšího. Třeba někoho pomstít. :-)
Už se nemůžu dočkat Větrů zimy! :-)
Původně se tu řešilo, která sestřička je krvelačnější. Arya se brání smrti, Sansa zatím jen poslouchá plány na to, jak se odstraněním vlastního bratrance stane velmi bohatou.
A já opravdu vidím podstatný rozdíl mezi usmrcením sériového vraha, jehož zločinů jste byli svědkem, který aktuálně na životě ohrožuje člověka, s nímž jste v hospodě, a vraždou nemocného osmiletého kluka, navíc vašeho vlastního bratrance.
Čímž neříkám, že na to Sansa přistoupí.
Prostě, samotná vražda popsaná nebude, Malíček určo pošle Černokotlého, nebo si možná najme někoho beztvářného? (stylový Aryin návrat :-) ). A Sansa o vraždě nebude mít tucha...
A každopádně, nevím, co je horší, jestli masový vrah v hospodě plné lidí, nebo jedna bratr(anc)ovražda, v té době docela běžná... Jako nejstaršímu sourozenci, a tedy dědici (dejme tomu nějakéh léna), by mi však bylo docela horko, navíc bráchové jsou vždycky proti mně... Brrr, hrůza pomyslet! :-)
Howgh!
Zpátky k tématu - počítá se zrada Bena Plumma mezi ty tři? Láska, peníze, krev?