Jon Sníh
Teorie o původu Jona Sněha. Kdo byli jeho rodiče? Je to bastard, který dosáhl vrcholu, nebo mu v žilách koluje královská krev a může tak vystoupat ještě výš? Je jednou z tří dračích hlav, které spasí Západozemí?
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.
Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...
Číst celý článek zde
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.
Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Moji lordi!
Tohle já říkám na tyhle dva krále. Renly Baratheon pro mě nic neznamená, a ani Stannis ne.
Proč by mi měli vládnout z nějakého květinového sídla na jihu?
Co oni vědí o Zdi nebo vlčím lese? Dokonce i jejich bohové jsou špatní!
Proč bychom si zase nemohli vládnout sami?
Byli to draci, se kterými jsme se spojili. A teď jsou draci mrtví!
Tamhle sedí jediný král, před kterým já ohnu koleno...
Král severu!
flanker: A co takhle federace severu a Stannise? Však víme, že by to pak pro Robba i Stannise dopadlo líp :D
2) Západozemí jsou přece jenom ovládaný jedním rodem a politiku EU můžeme dočasně ovlivňovat i my
Tyrion a bezohledný? Teď přesně nevím kdy... Ale tak k děvkám se chová docela ohleduplně...
ad 1) Co třeba ty sám? :) Každopádně to je záležitost každýho, jestli se cejtí s něčim spjatej, ale ať už takovou skupinu zná nebo ne, přimknutí k nějakýmu většímu celku to těžko vyřeší. Možná je případný touze po tom většim celku právě ten pocit, že člověk nikam nepatří (nemyslim teď psychologickou rovinu, ale sociálně politickou).
Je třeba mě nějak blízkej anglickej taxikář, řeckej rybář, francouzskej vinař? Samozřejmě, jsou to lidi, ale tím to víceméně končí. Nevím, proč bych měl já mluvit do jejich poměrů a oni zase do mejch.
ad 2) Druhej odstavec je zároveň odpověď i na tohle. Plus to, že pravidla evropskýho rozhodování (a vliv národních států) jsou kapitola sama pro sebe. Ale to by bylo na přednášku evropskýho práva.