Jon Sníh

upraveno 31. března 2011 v Postavy a bytosti
Teorie o původu Jona Sněha. Kdo byli jeho rodiče? Je to bastard, který dosáhl vrcholu, nebo mu v žilách koluje královská krev a může tak vystoupat ještě výš? Je jednou z tří dračích hlav, které spasí Západozemí?
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.

Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...

Číst celý článek zde
1568101153

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 30. září 2011
    Nezůstane, tohle myslím GRRM slíbil vyjevit.
    GRRM toho nasliboval
  • upraveno 30. září 2011
    A jak sám říká - slova jsou vítr ;)
  • upraveno 16. října 2011
    na margo možného dračieho pôvodu Jona Snowa - popálil si ruku v prvej knihe keď bránil mormonta. to trochu nabúrava možnosť, že by bol Targaryen, či?
    Nemyslím si, akorát to dokazuje, že není "Drak". Viserys taky nebyl imunní vůči ohni.
    pravda. čo potom znamená Drak? ak má mať drak tri hlavy, stačí keď jedna je Ten Drak?
    upraveno 16. října 2011
    Ne ne sám GRRM řekl že to že Daenerys přežila oheň byla náhoda, že to se normálně nestává
    ono celkove od targaryenu nema s nicim moc spolecneho (ohnivzdornost :))),barva oci a vlasu) nebo je vic z otcovi strany
    Mno, Baelor Kopílam taky z rodinné podoby moc neměl. A to se nepodobal ani dornské matce.
    upraveno 16. října 2011
    Geny jsou někdy svině.....
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. října 2011
    Geny se prý často dědí ob generaci. A vzhledem k tomu, že Aerys byl šílený, tak to asi vyhrály ty Rickardovy.
  • upraveno 17. října 2011
    targeryenské geny jsou po generacích incestních vstahů notně oslabené, nesmime se divit ze ten rod produkuje blbečky co chcou vládnout světu :)
    targeryenské geny jsou po generacích incestních vstahů notně oslabené, nesmime se divit ze ten rod produkuje blbečky co chcou vládnout světu :)

:)))
    Brynden 'Blackf...: To mne potom zajímá jak vysvětluješ Grejoye, Lannistery a Tyrelly (ty se taky předbíhaj kdo bude u moci) jinak řečeno Fail ;-)
    Amaroun: Tak jsme zase u toho, že nejlepší jsou Starkové, co s nima Martin tak vyjebává :D A Tyrellové jsou náhodou v pohodě, aspoň to nejsou řezníci.
    Já to nemám moc rozdělený podle rodů tyhle preference... S Tyrelly snad ani nemám problém...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. října 2011
    Když jsme u tý touhy vládnout, tak mě napadá narážka na nedávno probíranou evropskou federaci. Jak pravil Jon Umber:

Moji lordi!
    Tohle já říkám na tyhle dva krále. Renly Baratheon pro mě nic neznamená, a ani Stannis ne.
    Proč by mi měli vládnout z nějakého květinového sídla na jihu?
    Co oni vědí o Zdi nebo vlčím lese? Dokonce i jejich bohové jsou špatní!
    Proč bychom si zase nemohli vládnout sami?
    Byli to draci, se kterými jsme se spojili. A teď jsou draci mrtví!
    Tamhle sedí jediný král, před kterým já ohnu koleno...
    Král severu!
    Amaroun: Tak jsem to ani nemyslela. Já jenom, že výchovou, ale občas se zdá že snad i geneticky maj příslušníci rodů většinou něco společnýho. Starkové sklon dělat správnou věc a nepraktičnost, Lannisterové bezohlednost a aroganci (tohle platí i pro Tyriona), Targaryeni výbušnost a ... megalomanství? Greyjoyové zase postradaj (až na Ašu) smysl pro realitu. U Tyrelly a Martellů na druhou stranu nic takovýho najít nemůžu.

flanker: A co takhle federace severu a Stannise? Však víme, že by to pak pro Robba i Stannise dopadlo líp :D
    upraveno 17. října 2011
    To mne potom zajímá jak vysvětluješ Grejoye
    Ty mají tu demenci darem od potopeného boha.
    svoa00: Martellové - úskočnost, zákeřnost, říkej tomu jak chceš, ale tajné smlouvy , unesené princezny a otrávené oštěpy mluví za vše. Jediný, kdo to tak trochu postrádá je Quentyn. Tyrellové - touha po slávě ať už osobní, nebo celého rodu, chtějí se cítil na úrovni (nebo ještě lépe nadřazení) ostatním rodům, možná proto, že to původně byli stevardi.
    upraveno 17. října 2011
    svoa00: Eště uvidíme, jak vlastně dopadne Stannis na Severu.
    Lomeril: Jsou to ale pořád větší sympaťáci než devadesát procent Freyů, Boltonové (i když je pravda, že číst kapitoly, kde se objeví Bolton a syn je docela... sranda a Roose je svým zvrhlým způsobem boží) a Lannisterové jako rod maj u mě plusový body jenom proto, že Ramsayho, Malíčka a Waldera Freye nesnáším o něco víc než jistou blonďatou hysterickou čubu a jejího degena.
    svoa00: Rozhodně jsou to větší sympaťáci než Freyové a Boltonové. Kdo není? :-) Náhodou, já mám Martelly hodně ráda a pokud si mám vybrat mezi Margaery a Cersei... No, řekněme, že ať už je valonquar kdokoliv, držím mu palce. Lannisterovic bratři jsou dobří, Lannisterovic hysterka je na zabití, Lannisterští incesťáčci jsou (po smrti blba č.1) spíš roztomilí než sympatičtí. (Protože jsou malí. Cersei v jejich věku asi nebyla tak hrozná.)
    Lomeril: Taky jsem začala mít Martelly ráda... asi víc, než je zdrávo. Doufám, že se na ně nechystaj podobný jobovky jako na Starky, ale u Martina bych se nedivila :/
    Taky jsem začala mít Martelly ráda... asi víc, než je zdrávo. Doufám, že se na ně nechystaj podobný jobovky jako na Starky, ale u Martina bych se nedivila :/
    Horší to asi bejt nemuže :)
    flanker.27: No pěkný přirovnání to je ale postrádá to dva základní prvky: 1)Nevím jestli v Čechách se vyskytuje člověk či skupina za kterou bych se postavil a volal "Proč bychom si zase nemohli vládnout sami?"
    2) Západozemí jsou přece jenom ovládaný jedním rodem a politiku EU můžeme dočasně ovlivňovat i my

Tyrion a bezohledný? Teď přesně nevím kdy... Ale tak k děvkám se chová docela ohleduplně...
    upraveno 17. října 2011
    Já mám martelly taky rád.Hlavně Oberyna a Quentyna. Malí Lannisteři jsou dobrý Tommen neni jako Joffblb. A co se týče Boltonů, no to je na samostatnou knihu.
    upraveno 17. října 2011
    Amaroun:
    ad 1) Co třeba ty sám? :) Každopádně to je záležitost každýho, jestli se cejtí s něčim spjatej, ale ať už takovou skupinu zná nebo ne, přimknutí k nějakýmu většímu celku to těžko vyřeší. Možná je případný touze po tom většim celku právě ten pocit, že člověk nikam nepatří (nemyslim teď psychologickou rovinu, ale sociálně politickou).
    Je třeba mě nějak blízkej anglickej taxikář, řeckej rybář, francouzskej vinař? Samozřejmě, jsou to lidi, ale tím to víceméně končí. Nevím, proč bych měl já mluvit do jejich poměrů a oni zase do mejch.
    ad 2) Druhej odstavec je zároveň odpověď i na tohle. Plus to, že pravidla evropskýho rozhodování (a vliv národních států) jsou kapitola sama pro sebe. Ale to by bylo na přednášku evropskýho práva.
    Rody stojí a padají na lidech jako je Malíček, Varys apod. Jsou mi takové postavy nejsympatičtější protože našli způsob jak se všema vyjebat a sami si skoro neušpinit ruce. rody můžou mít své touhy a snahy ale bez takových zkončí moc špatně.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. října 2011
    Hej, hej, opatrně s tím vychvalováním rodů, prosím. Začínáte brousit nebezpečně blízko páté knihy.
    2) Západozemí jsou přece jenom ovládaný jedním rodem a politiku EU můžeme dočasně ovlivňovat i my
    Nic ve zlém, ale tohle je zatím vtip roku :o)))
    varysovi verím, že to robí pre kráľovstvo. malíček to robí pre seba. to je pre mňa veľký rozdiel. aj keď ani jeden sa nevyrovná bielorusku. tajná polícia postavená nad zákon, to je už celkom husté...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.