Výslovnost jmen

upraveno 6. listopadu 2010 v Překlady
13468911

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 23. října 2011
    To je ale roztomilé špičkování :)
  • upraveno 23. října 2011
    jak myslíte že se čte Eyjafjallajökull ??
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. října 2011
    No nevim, tohle rozhodně neni spor, na kterym bych si cokoli dokazoval, na to mi jaksi chybí hodnotnej protivník i předmět sporu sám o sobě. Krom toho jsem rozhodně nebyl první, kdo tu na hacky a carky narážel
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. října 2011
    Správnou výslovnost jsem už slyšel jednou v rádiu, ale to už se mi v hlavě nedochovalo.
    :-)
    Lomeril: nemam nauceny psat s DK, zbytecnej 4 řádek :) pro me
    strejda google ti rekne jak se cte Eyjafjallajökull aka ledovec
    Zkuste Youtube, třeba to tam bude :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. října 2011
    :D...oukej, me to zase az tak strasne nezajima, jen jsem chtela (ponekud neohrabane) odvest pozornost od hacku/carku....
    Ale dekuji velmi za promptni reakce ;-)

btw. ja hacky a carky taky nepouzivam, za coz se teda omlouvam vsem odpurcum, novinarum a ucitelum cestiny...ale nejak mi to psani prijde snadnejsi a rychlejsi...ale na argumentu, co se srozumitelnosti tyce, neco bude, to priznavam ;-)...

peace out M.
    precetl jsem to v pohode i bez ˇ a ´ .....:D
    ayva-fiat-yogurt-merkel..... :-D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 23. října 2011
    Pro Cr8ga a Flankera27: Diakritika je rozhodně velice důležitá a je nedílnou součástí Češtiny. Bohužel dnes opravdu letí heslo: "Je kůl být vůl.", ale naštěstí ne každý se jím řídí. V našem ústavu Duševně chorých psychopatů / sociopatů (a spousty jiných patů o kterých ještě nikdy nikdo neslyšel ani je nezdokumentoval) se drží pár lidí, kteří ještě neztratili smysl pro realitu. Čím dál častěji se však objevují hromady takových Cr8gů, kterým je to prostě jedno.
    takze kdyz pisu bez diakritiky tak jsem psychopat a vul? :D ... a tobe je 16 jo? :)

mozna sem kokot tim ,ze sem se tady do nekoho navezl, ale odmitam tvrzeni od nakyho 16letyho kidda, ze kdo pise bez DK tak je vul a psychopat.

Diakritika je dulezita pro mluveni a psanej projev, ale rozhodne to neni nic dulezityho pro psani na obycejnejch internetovejch strankach. To uz bys me mohl zakazat pouzivat hovorovou cestinu a slang, a nakazat mi ,abych mluvil vyhradne spisovne a tak jak jsou slova ve slovníku ..

koukni se vsude na web, lidi pisou bez DK a nobody cares, jediny co nekdy nekdo resi, je pravopis a Y/I , jeste nikdy a nikde jsem nevidel, ze by nekdo nekoho osocoval kvuli tomu, ze pise bez diakritiky.

Dale tim rika, ze moje 50 leta matka je vul a blbka, protoze taky pise bez diakritiky ...
    upraveno 23. října 2011
    kdyz se pokladas za cloveka co neztratil smysl pro realitu, a me za neho nepokladas, tak to znamena, ze me logicky pokladas prave za toho psychopata a dalsi "paty" co jsi napsal :)
    upraveno 23. října 2011
    Ne já to myslel tak že náš ústav (a tim psychopatem sem zrovna myslel sebe) je plnej všemožnejch šílenců ne lidí co píšou bez DK ale jak jsem řekl musel bys vidět. podívej se na youtube na video náš svět pelhřimov na část kde zpíají o gymplu, všechno co řikaj je pravda a to je jenom zlomek toho co se tam skutečně děje.
    upraveno 23. října 2011
    čas zhruba 2:12 až 3:32 takhle nějak vypadá náš ústav :)
    Sopka se čte ejafjatlajekedl, přičemž to poslední e je takové to temné e
    vím to celkem přesně, páč jsem kvli tomu kdysi volala do Severského domu (jediné, co může sehat, je má paměť .-)
    upraveno 23. října 2011
    ne ne ale ty kluky znám málem je za to vyhodili
    mě ani tak nevadí když někdo používá/nepoužívá DK, ale nehorázně mě se*e když teď spousta lidí do českých vět přidává anglický slova. A bohužel nedělají to jen obyč lidi, ale je to slyšet a vidět i v TV, časopisech, bilbordech atd.
    upraveno 23. října 2011
    Thule to mi taky vadí hlvně proto že starší generace pak kolikrát neví co to znamená. ale nejvíc mě v televizi štvou ty český "nekonečný seriáli" to je spíše "nekonečné utrpení"
    Everett Young: Při sousloví "český seriál" mi už nějakou dobu vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Ne všechny jsou děsivé, u jiných je zase sranda (Comeback, Hospoda), ale ostatní jsou důvodem naučit se číst a zařídit si permanentku do knihovny.

Jinak s psaním pomocí diakritiky by problém být neměl, jen člověk bude psát ve čtyřech a ne třech řádcích. Ale věřím, že u psaní esemesek to je bez diakritiky MNOHEM rychlejší.

a zase k tématu: Co myslíte, odráží se etnokulturní původ nějak ve jménech? Mají Dornové odlišná jména než říční lordi?
    chrochta... hehe a ony se smsky daji psat s diakritikou? ... koukam an svoje HTC ale zadna tam neni ... pokus si primo nezapnu CJ slovnik a automaticky dokoncovani slov
    Everett: a co se tam deje? ucitele delaj zakum peklo jako je to vsude na skolach? ...
    Psanej projev sem myslel rucne , jakoze papir,tuzka, pero... ne psanej na pocitaci
    což je podle mě skoro to samé... aneb přiznejme si, kdy jsme něco důležitého naposledy psali rukou?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.