Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
12324262829172

Komentáře

• upraveno 26. listopadu 2011
    Co se týče těch os, dělá mi to taky, a co jsem četl, tak snad všem, nebo minimálně většině lidí. Dá se to nějak upravit editací jednoho z ini souborů, ale nevím přesně jak, bude to někde na netu.

Jinak já vě většině RPG hraju za lidi, takže v elder scrolls hrách beru buď Nordy nebo Imperialy (zřejmě císařské v češtině) Tady jsem vybral Imperiala (který paradoxně svými činy jedná proti svým císařským soukmenovcům :D )
    Soustředím se hlavně na luky a lehkou zbroj, s tím, že když je potřeba, tasím jednoruční zbraň + štít, které mám taktéž poměrně vysoko. Jinak mě hodně baví kovařina, takže tu taky zvedám.

Co se týče toho domu, jeden fajn domek je hned ve Whiterunu, a jak psal Amaroun, možnost jej koupit se objeví po splnění ukolu pro Jarla a spol. Stojí 5000 septimů (vyplatí se to) a dá se koupit u majordoma Avenicciho, který je ve stejné budově jako Jarl. Po zakoupení se dá ještě celkem levně vylepšovat (a opět - vyplatí se), dají se zakoupit "balíčky" vylepšení jako třeba, vylepšení ložnice, vylepšení kuchyně atd. Které tu chajdu nejen zkrášlí, ale přidá truhly, skříně, stojany na zbraně, alchym laboratoř atd atd.
    ak som nehral nič z predošlých hier, potrebujem niečo vedieť pre výber postavy, alebo pre príbeh? či je to úplne samostatná záležitosť a vôbec nevadí, že netuším čo bolo napr. v Oblivion?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. listopadu 2011
    Lidi, nenuťte mě trávit zase hodiny u kompu :))
    sarven Hra se odehrává zhruba 200 let po událostech v Oblivionu, takže teoreticky o příběhu nemusíš vědět vůbec nic, a navíc si všechno potřebné můžeš přečíst v knihách ve hře.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. listopadu 2011
    Juchů konečně jsem získal Daedrické válečné kladivo.
  • upraveno 27. listopadu 2011
    Přijmul někdo tu možnost od Družiníků v Bílém průsmyku stát se vlkodlakem? Jaký to má výhody a nevýhody?
    Thule: Dlouho jsem nechtěl, protože mi to bylo proti srsti, nemám takové věci rád, ale ti Družníci (companions) a vše okolo nich se mi zdálo zajímavé a chtěl jsem dál pro ně plnit questy, takže jsem se nakonec rozhodnul, že to podstoupím. V podstatě kromě toho začátku, kdy to přijmeš, tak v rámci toho ukolu musíš chvilku jako vlkodlak vydržet, ale potom už to vůbec nemusíš řešit. Je to daleko "šetrnější" než upírství. Být vlkodlakem nemá žádné viditelné vedlejší učinky, nikdo na tobě nic nepozná, nemusíš to vůbec používat pokud nechceš. Máš jakoby nové kouzlo/schopnost, že se mužeš jednou denně změnit na vlkodlaka s tím, že pak si rychlejší, odolnější, silnější, ale nemužeš do menu, používat zbraně, kouzla, nemůžeš v tom okamžiku téměř nic, po relativně krátkém čase to vyprchá a si zase člověk.
    Co se týče účinků, tak když se staneš vlkodlakem, jsi odolný vůči všem chorobám, ale přijdeš o bonus za dobré spaní.
    A teď ti nechci nic ospoilerovat, tak jen řeknu, že i když to přijmeš, budeš pak mít v rámci questů s družníky možnost se toho zbavit pokud budeš chtít.

Expendable: Bez toho teda dál nemůžu plnit úkoly pro Družiníky jo?
    upraveno 27. listopadu 2011
    tak jsem si koupil u avenichiho koupil dům ale žádné rozšíření domu mi nenabídl. Kde můžu rozšířit svůj dům?
    Thule: No oni mi sice říkali, že mě do toho nebudou nutit, že je to jen mé rozhodnutí, ale pokud chceš pokračovat dále, tak to bez toho nepůjde. Ale opravdu ti to doporučuju, vůbec nic to neovlivní, nijak to nepocítíš, nemusíš se o nic starat jako u vampirismu a navíc si to ještě můžeš na trvalo vyléčit. Ty úkoly a vše okolo toho za to stojí. Ale chápu tě, taky se mi do toho nechtělo :D

Jinak omluva ostatním za trochu té "černoty" :D
    Everett Young: V inventáři by si teď měl mít knížku o těch vylepšeních bytu, myslím, že jakmile si ji přečteš a pak promluvíš s Aveniccim, bude tam v rozhovoru ta možnost si ty vylepšení koupit (ceny se pohybují cca od 200 do 500 za jednotlivé balíčky.)
    Hmmm jaký je nejlepší sídlo? Nevíte? Já asi půjdu do tý věže v Samotě. To vypadá moc pěkně jak zevnitř tak zvnějšku :-D
    Everett Young: U něho... Nejdřív si asi jdi ten dům prohlídnout a pak rozšiřuj
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    K domům - když si koupíte dům a splníte nějaké questy, tak vás Jarl jmenuje zemanem dané oblasti (což se hodí, když vás loví stráže)
    Tak jsem úspěšně splnil hlavní linii, ale ti blbouni z Blades po mně pořád chtějí, abych zabil Paarthurnaxe, a přitom jsem myslel, že by mu to už mohli prominout, vždyť je to sympaťák - některým lidem se asi nikdy nezavděčíte. :-)
    Olorin: Oni po tobě ještě něco chtějí? Kam se má po ukončení dračí otázky jít?
    Krisa: Zašel jsem zpět do toho tajného chrámu Blades zkontrolovat (v cj čepele), kde se taky nachází ta Alduinova zeď, jestli se mnou už začali zase normálně mluvit (od jisté chvíle po mně nechtěli nic jiného než zabít Paarthurnaxe, což jsem odmítal, protože to byl kámoš), no a místo toho aby řekli: "Sláva Drakorozenému! A ohledně našich dřívějších neshod, co jsme si to jsme si. Teď víme, že všechna tvá rozhodnutí byla vždy správná." Nebo něco v tom smyslu, tak mě sice pochválili, ale vzápětí nezapomněli zmínit, že stejně toho Paarthurnaxe budu muset killnout, jinak že nebudeme 100% kamarádi. :-/

PS: Draci jsou ve hře i po dohrání hlavní linie, takže se nemusíte bát, že by jste neměli dostatek dračích duší pro Hlasy. :-)
    Super... Asi se dám do hlavních questů též... Tak co brali by jste Bethesdu jako tvůrce pc hry SOIAF? :-)
    No, nevím, na politické taškařice bych raději volil kombinaci Bethesda/Obsidian, ale úplně ideální by bylo Bioware, jen bychom se museli smířit s tím, že by to patrně nebylo sandbox, což by ale u SoIaF bylo asi lepší (bylo by asi nepatřičný, kdyby hráč ráno vyšel z Králova přístaviště a do večera druhého dne byl na Zdi). :-D Ale v zásadě bych byl rád i za Bethesdu, protože kdyby byla SoIaF hra stejně dobrá jako Skyrim, tak bych jí taky bral. :-)
    jak mám použít tu neutuchající sílu u šedejch něčeho. tam nahoře. na skále furt chtěj ať použiju ten řev. mám to odemčený ale nevim jak top úpoužít. jako standartní kouzlo to nefunguje takže nemám tušení jak dál.
    dobrý už to mám
    Everett Young: Nevím úplně, jak to myslíš, ale pokud chceš zařvat, zmáčkni "Z"
    Tak už nic :)
  • upraveno 28. listopadu 2011
    Hraju za císařské jak rasou tak politickým zaměřením. :-) Chtěla jsem rasu, co umí i kouzlit, ale stejně používám tak healing a soul trap. Tu kovařinu poněkud přecenili, protože málokdy najdu lepší předmět, než si vyrobím.
    Nejhorší zklamání je, když vypáčím master lock, padne na to 20 lockpicků a v truhle je 19 zlaťáků.

Jinak pokud vás baví kovařina, dobrý systém je ve hře Drakensang. "Recepty" musí člověk najít, na jeden předmět je nutno plno surovin, z nichž většina se musí vyrobit v jiné výrobně... Jsou tam speciální předměty, které jdou pouze vyrobit a suroviny k nim se shánější špatně.
    Jo jo Mne se osobě Vávra nelíbil ani před tím, ale po tomhle článku mi přijde jako dost neseriozní člověk... Některý ty body jsou docela trefný, ale většina je naprosto mimo
    upraveno 28. listopadu 2011
    Pan Vávra je, co se týče her, asi poněkud náročnější než já. Mně stačí, když je hra zábavná a hezká. Což Skyrim i Oblivion splňují (pro mě) na 100%. A jeho důvody jsou opravdu dost šílené, některé až směšné. Některé věci, co kritizuje zvládně každý průměrně inteligentní člověk naprosto v pohodě. Ten pán je asi fakt blázen, zvlášť v oblasti, kdy kritizuje, že nedůležité postavy mluví stejným hlasem a že existují válečnice v plátové zbroji (ženský maj bejt přece jenom za sporákem, že jo...).
    Krisa: nvm jeslti by drobna zenuska unesla 2Okg platovou zbroj a obourucak... hele skyrim je good hra, miliony lidi z ni jsou nanseny, ale ja musim sem tam souhlasit s Vavrou, me osobne ta hra nebavi, nesedla me, prijde me nudna, zabugovana a oskliva, strasny modely, a jeste horsi textury...

Jinak Vavra je docela seriozni a dele recenze uz mnoho let, pamatuju si ho jeste z Levelu pred cca 9-10 rokama.... Lidem jako Janchor, Polacek , Vavra atd verim a jen malo kdy napisou nakou blbost... mozna nekdy prehani ale tenhle clanek an me pusobil dobre a v hodne momentech sem mu dal za pravdu...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Mého deníčku hráče Skyrimu, První propařené hodiny:
    Skolil jsem svého prvního draka :D Pak jsem vylezl jsem na místní velehoru a tam si na mě počíhal yeti. Když jsem mu utekl, dostal jsem se do tamního horského kláštera a místní kapucáři chtěli abych jim ukázal sílu svého hlasu nebo co. Nechápal jsem co po mě chtějí, tak jsem se vrátil zpět do údolí mezi břízy plné zlatavého listí. A to si takle jedu na ukradeném koni (mimochodem ten kůň dokáže pobít vlky rychleji než já :D), jedu si po lese a najednou drak. Plivl na mě, Já plivl na něho, několikrát. A když dostal nakládačku tak uletěl kamsi za polární září. Jak je to vůbec s těmi draky? To se tu takle jen tak potulují po krajině?
    He a před chvílí jsem se dostal do nějaké jeskyně kde jsem našel kotel a rozjel jsem Cooking ve velkém :-) Navařil jsem mraky dobrot. Ještě by to chtělo nějakou pivnici a pálenici.
    Jo a zmlátil jsem nějakého tíkpa a on mi za to dal koně. Hned ze městem mi toho oře sejmula přerostlá tarantule, tak jsem si z něj nařezal pár deka koňského do guláše.
    Kovařina mě moc nebaví ale alchymie. To je jiná parádička. Bylinky, houbičky, koření... Máte nějaký tip, kde se dají sehnat nějaké recepty a návody na alchymii. Nebo se to dá zjistit jen metodou pokus omyl. Několik kombinací a účinků už jsem odhalil.
    urcite na nakym forum nebo wikipedii ke hre :)
    Montezuma3: Chválím správný role- playing :-D
    Recepty seženeš u obchodníku lektvarů nebo přísad... Ale pokud máš dost rostlinek je lepší experimentovat...
    Draci jsou různí - za prvý druhy draků, za druhý někteří jsou se jmény (příběhový) a potom generování... Ty buďto jen tak poletují a nebo utočí na vše co vidí... Chovají se dost nevyzpytatelně, ale pokud je dost nasereš tak se jejich prioritou stáváš ty... Potom jsem narazil ještě na jeden druh draka a ten jen někde usazen (spí na hoře a u něho bylo jiný že jsem ho lukem sundal z oblohy a on se zabořil do země :-D)
    cr8g: ona drobná ženuška může být celkem slušně trénovaná... Já v době největšího tréninku (dělám silový sport) jsem se 163 cm a 55-58 kg zvedla na bench presu/přítahu 85/90 kg, takže proč by to nemohla unést...???
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.