Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
12425272930172

Komentáře

• upraveno 28. listopadu 2011
    Přijde mi, že pan Vávra asi nehrál nikdy žádný RPG a už vůbec né od Bethesdy. Usuzuji z toho, že se spoléhá na autosave a když si chce něco uložit sám tak musí do menu hry. Behesda má pro rýchlé uložení klávesu F5, Baldurs Gate mělo myslím "G", u nějaké další RPG jsem se setkal s "Q". Ale většina her používá to F5. Jestli tohle pan Vávra nezná tak jeho recenze nemají žádnou váhu.
    Souhlasím s ním, že Skyrim má zatím bugy, ale chci vidět hru která vyjde a nemá je. Takovou neznám.
    Spíš mi přijde, že je to ten typ co řeší grafiku. Pro mě je grafika na jednom z posledních míst co u her řeším.
    S pár věcma se s ním dá souhlasit, ale většina co napsal je blbost.
    Montezuma3: recepty se dají koupit, ale většinou obsahují suroviny, co nemáš, a tak nezbývá než experimentovat. Třeba by bylo lepší, kdybych koupila 3 recepty na healing a všechny by měly jiné ingredience. Dobrá vychytávka je, že když sežereš přímo tu surovinu, objevíš tím její první účinek.
    Krisa: zvednout a nosit na sobe celej den je rozdil :)...

Thule: nenapadlo te ze hraje treba na Xboxu kde F5 asi tezko najdes? :D
    Kazda hra ma bugy... ale tady jsou celkem hodne videt :) ... jakoze hodne videt a je nedomyslena.
    Grafika je cekem zasadni vec, jasny ze ne vsechno musi bejt HD top kvalita, ale Skyrim grafika se od oblivionu moc nelisi, navic z pohledu 3D grafika musim rict, ze nektery modely jsou strasny, a textury vypadaj jako by je vytahli v low rozliseni z googlu.. mam oci a oci radi videj pekny veci... nemusim mit zrovna graficky orgie, ale taky nemusim hrat neco co vypada jak minecraft..

v tech 100 a plus vecech co nema rad bylo dobrejch 70% pravda..
    -Kun vyleze cokoliv, vypada otresne, porad nekam utika, hned utoci a u toho chcipa,.
    -skilly v souhvezdich jsou neprehledny a casto se me stava ze klikam na jiny nez chci.
    -postavy s lukama na me opravdu strilej i z metru.
    -sem v obchodu nebo v hospode a vsude se vali spousta veci co se da sebrat/ukrast... chci mluvit s postavou a omylem kliknu na predmet kterej ukradu a vzapeti na me cela hospoda vytasi sekerky (coz nevim odkud si ji pani senkyrka vytahla) a jdou me zabit, to stejny kdyz zabiju kure, jsem hledanej a kazdej me chce zabit :)
    -inventar je neprehledej, da se sebrat kazda blbost, napr nechapu proc muzu sebrat hrnicek nebo talir...
    -3D mapa je sice hezka ale neprehledna a kdzy chci mapu oblasti kde jsem tak musim mackat L

najdi me neco co z toho co napsal je naprosta blbost :)
    Pan Vávra má pravdu v tom, že to není hra na hodnocení 10/10. Hra plná chyb, co vypadá jako datadisk svého pětiletého předchůdce by neměla dostávat maximální hodnocení.

Většina toho, co řeší, je hnidopišství. Je hezké že mu vadi žena v plátové zbroji, ale nevadí mu jeho bágl, kde má 3 zbroje, a barevných kovů, že by sběrné suroviny slintaly. Takhle fungují všechny RPG hry a nikdo po nich nechce, ať simulují realitu.
    Ben: me spis vadi ten vahovej limit... spis by mel bejt libit na pocet kusu, nebo inventar ve stylu Diabla.. kde ho mel rozdelenej na ctvrce a kazda vrc mela prislusnej pocet ctvercu..
    Inventář a menu moc nezvládli, holt daň konzolím.
    Zase naopak se mi líbí, že nejsem středem vesmíru a jarl mě klidně vyfakuje, když ho otravuji uprostřed válečné porady.
    Craig: To, ze lucisnici strileji i z metru mi teda rozhodne jako chyba neprijde. Staci se podivat do historie ;-) Anglicti lucisnici strilely (dle kronik) opravdy i z metru, protoze z takove vzdalenosti byli schopni probit i souperum plnoplat. Jasne, ze okolo sebe pak meli pesaky, nebo jizdu, ale treba bitva v jednom severne anglickym meste (jehoz jmeno mi vypadlo, ale mam pocit, ze tam Warvic dostal hrozne na prdel) stala nejaka stovecka lucistniku uprostred mesta a dost dobre ho udrzelo proti znacne presile. A to prosim strileli prave z nekolika malo metru ;-)
    mno me prijde divny :) to jako si vzit odstrelovaci pusku a prijit k nekomu na metr a zabit ho prez optiku :) .... lehce retardovany.... myslim ze na metr nez by natahnul a vystrelil, tak by nemel ruku
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 28. listopadu 2011
    Mě se Skyrim rozhodně líbí ale z celé série mě nejvíce chytnul Morrowind
    cr8g: nějak nechápu co je na tý mapě, skillech a inventáři nepřehlednýho? Inventář máš pěkně rozdělenej do sekcí a v nich už si věc najdeš podle abecedy. Koně nepoužívám takže v tomhle fakt nevím. A proč by si nemohl sebrat hrnek nebo talíř? Právě to je u mě velký plus, že můžeš konečně manipulovat i s jinýma věcma než jen zbraně, zbroje atd. Tímhle se ta hra odlišuje od jiných RPG.
    Grafika: tady mě potěšili, že nejdřív je hratelnost a zábava a pak až grafika. Narozdíl od jiných dnešních her kde je grafika, pak hodně dlouho nic a pak až na konci hratelnost a zábava. A taky si to aspoň můžu zahrát. Hraju na střední detaily. Být tam lepší grafika tak bych to třeba ani nespustil.
    Legolas taky střílel z metru a někdy i ještě míň. :-))
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    no mě se tady minimapa vůbec nelíbi je strašně nedoostřená a jen málo přiblížitelná a celá rozmazaná i na místech kde jsem už byl to je u mě snad jediné velké mínus.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Ben Nevis napsal(a):

Montezuma3: recepty se dají koupit, ale většinou obsahují suroviny, co nemáš, a tak nezbývá než experimentovat. Třeba by bylo lepší, kdybych koupila 3 recepty na healing a všechny by měly jiné ingredience. Dobrá vychytávka je, že když sežereš přímo tu surovinu, objevíš tím její první účinek.

Aha, konzumovat přísady mě ještě nenapadlo. Tak to jdu hned ochutnat oko šavlozubého tygra.
    No ten odkaz na 100 důvodů proč Vávra nesnáší Skyrim ani otevírat nebudu po tom co jsem si tady přečetl. Je mi jasné, že bych se jen zbytečně rozčílil :-D
    Thule napsal(a):

cr8g: nějak nechápu co je na tý mapě.........)

videl si enkdy inventar u naky RPG? kde mas siluetu postavy a vidis co kam pasuje, jde videt poradne statistika tech veci a pripadne i porovnani s tim co mas na sobe (coz ve skyrimu taky neni)? .. tady je inventar jak textovej soubor.. neprehlednej.

Expendable: jen si to precti: protoze je to vicemene pravda :)
    3D mapa je dobra , krasna ale na to abych videl poradne nejblizsi lokaci tak je moc strucna... vim ze se to da Lkem prepnout , ale to ej taky neprehledny.

Skilly: treba to ze kdyz chci najet na nakej pokrocilejsi skill tak se to dementne zazoomuje pripadne me to vyhleda naprosto jiny souhvezdi (to by taky mohli fixnout, aby kdyz ses v jednou souhvezdi tak aby si nemohl prejet omylem do druhyho)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    cr8g: Jaktože není porovnání věcí - taková ta šipečka (nebo trojúhelníček či co to je) označuje lepší věci, než co máš na sobe... A v inventáři se člověk znalý abecedy vyzná ucházejícně.
    Já se spoustou bodů souhlasím, něco mě tolik netrápí ale...
    Ten inventář je fakt děs. Třeba Risen, popřípadě Gothic, má mnohem lepší. Navíc mi hlava nebere proč to není neomezený. Stejně člověk neunese 8 plátových zbrojí, 20 knih, 8 mečů, 2 sekery, 4 štíty, 50 rostlin a 60 lektvarů najednou. K realitě to má stejně daleko a jen to otravuje.
    Ten systém perků je sice na pohled hezkej, ale dost často se stává, že se člověk přemáčkne a pak se musí vracet. U rozhovorů se mi stalo hodněkrát, že se bavím s úkolovou postavou a najednou kolem jde strážce a začne se mě ptát jestli mám medovinu když patřím k Družiníkům. No a z úkolu vím prdlajz. :) Mapu si dovedu představit taky lepší. Kůň je podle mě špatnej vtip, ale přesto ho používám. To že ten tupec začne útočit pokaždý když bojuju mě také neskutečně vytáčí. A se sprintováním také souhlasím.
    Chápu že Risen a Skyrim se rozdílné hry, ale přesto jsem si Risen vychutnal mnohem více. Přesto se mi Skyrim líbí, ale v žádném případě to nepovažuju za RPG roku. To ani náhodou. Tak vysoká hodnocení fakt nechápu. Pro mě by mohlo být RPG roku třeba Risen 2. Ale to se ještě uvidí. :)
    Krisa napsal(a):

cr8g: Jaktože není porovnání věcí - taková ta šipečka (nebo trojúhelníček či co to je) označuje lepší věci, než co máš na sobe... A v inventáři se člověk znalý abecedy vyzná ucházejícně.

jasny ze to ukazuje co mam an sobe.. ale furt emzi tim musim preklikavat, kazdy inteligentni inventarovy menu ti kdyz kliknes na predmet, ti ukaze porovnani s tim co mas na sobe .. je neprehlednej, milion veci naprosto zbytecnejch se vsude vali :)
    ale vždyť ta šipečka to ukazuje, aniž bys musel překlikávat...asi nechápu úplně, co tím myslíš.
    Ta šipka taky není samospásna, protože obouručák bude vždy lepší než jednoruční (dává větší damage). I v samotné hře tvrdí, že ten předmět je pravděpodobně lepší, ne že 100%.
    Ale stejně člověk nemá nosnost na deset mečů a další věci, zabiju jednoho draka a už musím vyhazovat krámy, když chci šupiny. Lektvary zbytečně moc váží. V Oblivionu (nebo jinde?) to měli udělané chytřeji - lektvar vážil podle toho, co se tam narvaly za suroviny.

Víc se mi nelíbí, že se fakt člověk lehce uklikne a krade i když nechce. A taky nepoznám nepřátelé od spojenců, když je větší mela, ale to už je moje nemehlovost.
    Vávrovi jeho trolling evidentně vyšel, protože diskuse na Games.cz má už k druhému tisíci příspěvků - ale hlavně, že se o něm zase ví. :-D A propos, jsem zvědav na tu jeho slavnou hru, kterou tvoří, jestli v ní taky nebudou žádné "chyby", které mu Skyrimu tak vadí.
    jezisi.... pokazdy kdyz najedes v nakym RPG na rekneme treba Mec, tak se ti kromne statistiky toho mece (dmg,vlastnosti,typ mece, penetrace atd atd), objevi rovnou i statistika zbrane kterou prave drzis v ruce.. CHapes? .)

VIZ zde:
    http://silellak.com/screenies/LevelScaleTest2-Pre.jpg
    pokaždý? To bych neřekl. Viděl jsem to snad jen jednou dvakrát. Ale je pravda, že jsem zas moc tich nových RPG nehrál
    vašek napsal(a):

Ten inventář je fakt děs. Třeba Risen, popřípadě Gothic, má mnohem lepší.
    Chápu že Risen a Skyrim se rozdílné hry, ale přesto jsem si Risen vychutnal mnohem více. Přesto se mi Skyrim líbí, ale v žádném případě to nepovažuju za RPG roku. To ani náhodou. Tak vysoká hodnocení fakt nechápu. Pro mě by mohlo být RPG roku třeba Risen 2. Ale to se ještě uvidí. :)

Na Inventář jsem si docela zvykl - vlastně mi i docela vyhovuje
    Risen je parádní hra. Hodně založená na atmosféře tajemného ostrova. Rozhodně ale má taky nedostatky a vedlejší úkoly mne u Risenu vážně štvou :-) Ale na dvojku těším moc
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Otázka pro hráče. Je tam možnost hrát čistýho válečníka nebo jsou schopnosti dělaný tak, že člověk musí dělat nějakou magii?
    Amaroun napsal(a):

vašek napsal(a):

Ten inventář je fakt děs. Třeba Risen, popřípadě Gothic, má mnohem lepší.

Na Inventář jsem si docela zvykl - vlastně mi i docela vyhovuje
    Risen je parádní hra. Hodně založená na atmosféře tajemného ostrova. Rozhodně ale má taky nedostatky a vedlejší úkoly mne u Risenu vážně štvou :-) Ale na dvojku těším moc
    Právě tu atmosféru přenesli z Gothicu. Ach jo, když si vzpomenu na Bratrstvo v Bažinách, tak bych to hned rozehrál znovu. :D Chyby určitě má, trochu je škoda příliš lineární dějové linky od třetí kapitoly.
    flanker.27 Můžeš hrát čistýho válečníka, ale v hlavní dějové linii tě naučí Shouts (dračí hlas), což jistá forma magie je, ale je to univerzální pro každého hráče - nezáleží na zaměření.
    cr8g: Chápu, jen jsem se ti snažila říci, že tady ukazuje lepší zbraň ta šipečka, čehož jsem si všimla až posléze, tak jsem Ti chtěla pomoci... Omlouvám se za svoji donebevolající tupost
    flanker.27: Jediné kouzla, co jsem používala byly řevy a občas léčení. Jinak jsem měla obouruční meč a byla jsem líná to přepínat na kouzla :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Dík. Mám radši meče než firebally :)
    vašek: Dvojka už bude brzo a doufám že to bude víc větvený :-)
    flanker.27: Jsou tam i luky jako bojovy prvek ne-nadpřirozena :-P
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.