Bouře mečů

upraveno 5. května 2011 v Píseň ledu a ohně

Velkolepá sága Píseň ledu a ohně pokračuje třetí částí!

Anotace

Z pěti uchazečů o trůn je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skurpulí uzavírána nová spojenectví a rušena stará, zuří nemilosrdně dál. Moc rodu Lanisterů hrozivě sílí, avšak Tyrion trpí stále většími ústrky od své intrikánské sestry, krutého otce i zkaženého sadistického synovce.

Robb Stark je nucen bránit mladé...

Číst celý článek zde
«13456

Komentáře

• upraveno 20. května 2011
    ...že jsem se toho dneska hodně naučila...
    A víš, co jsem se teď dočet? Že Dotrice už pilně natáčí Tanec s draky. Měl by vyjít spolu s knihou 12. července ;-)
    Ostatně, kdo potřebuje další vysokoškolský titul? Jeden mi musí stačit.
  • upraveno 1. června 2011
    kamarát, ktorého som konečne presvedčil čítať Píseň mi práve poslal sms-ku: "práve zabili Robba, kurvy..."
    práve preto rád šírim dobré meno dobrých kníh, lebo keď ju číta niekto Ďalší, tak ako by som ju čítal spolu s ním prvýkrát.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 1. června 2011
    Jo tenhle pocit znám: kamarádka právě čte první část Střetu králů a furt říká "Theon to určitě nějak posere, že jo?" nebo "Ta Cersei je taková svině, doufám, že ji zabijou", atd. :)
  • upraveno 2. června 2011
    Snažím se přesvědčit manžela ke čtení, ale prozatím bez výsledku. :-( Víceméně teď čte jenom knížky od autorky Cherryh (a časopisy). A teď, když se dívá na seriál, tak ho to vůbec nebude lákat. Narozdíl ode mne, jak já vidím, že film nebo seriál, co se mi líbí, je podle předlohy, hned běžím si to přečíst. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. června 2011
    Chyba: Kapitola Daenerys I je ze Střetu králů.
  • upraveno 2. června 2011
    Opraveno, dík.
  • upraveno 3. června 2011
    Nu, splněno.

"Těch pár kapitol, co zbývá," jsem poslouchala od sedmi od rána v kuse. Připouštím, že mě trochu, trošičku bolí hlava.
  • upraveno 3. června 2011
    Poměr (domnívaných) smrtí (vesměs) oblíbených postav vůči postavám (vesměs) neoblíbeným považuju za poměrně férový.
  • upraveno 4. června 2011
    hezká charakteristika :-)
  • upraveno 25. července 2011
    Ságu jsem začala číst teprve nedávno, sem jsem vlezla čistě z náhlé zvědavosti a netrpělivého čekání, až mi přijde Bouře, a co se tu nedovídám za věci! Tyhle diskuze jsou zlo!:o) Oberou člověka o všechny sny a přání!
    Tyhle souhrny jsou určeny hlavně pro ty, co mají danou knihu už přečtenou...
    Sorry za double post, asi jsem se uklikl. :-)
  • upraveno 25. srpna 2011
    Uff, tedy musím říct, že Bouře mečů mě dostala. Po hře o trůny. kterou jsem četl až po seriálu mě střet králů hodně nadchl, ale bouře mě naprosto podrtila. Druhou knihu jsem přečetl za těžko uvěřitelné tři dny... Těch dějových zvratů je tam přehršle, navíc je v závěru zodpovězeno hodně otázek už ze hry o trůny. Skvěle vygradované, navíc styl vyprávění Martina ve mně zanechával až nečekaně emocí. Od lítosti, přes radost, zhnusení, nenávist a rozpaky až po husí kůži (v 33 stupních). Navíc mám v hlavě řadu nezodpovězených otázek...
    Navíc mám v hlavě řadu nezodpovězených otázek...
    Můžu tě ujistit, že mnoho z nich také nezodpovězeno zůstane =)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. srpna 2011
    To bylo hodně škodolibé :o))
    ale vždyť v tom je to celé krásné, že řada věcí zůstane nevyřčena. Alespoň mám nad čím dumat :-)
  • upraveno 28. listopadu 2011
    No práve som dočítal BOURE MECU, a musím povedať že to bolo naozaj super. Aj keď trocha drsné(Robovy prišiť hlavu vlka a naopak) ale naozaj veľmi zaujímavý a pútavý príbeh. Teraz už len čakať kým víde hostina pro vrány a môžem pokračovať.
    George se nám holt trošičku utrh ze řetězu, no :D A Walder Frey... Tyrion by řek, ať ho ošoustaj Jiní.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 28. listopadu 2011
    Já doufám, že "šoustání JInými" bude to nejmenší, co Waldera Freye potká...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    No ono ten "mlýnek na Freye" který vymyslel lord Manderley je asi ještě horší.
    Everett Young: Jenže to nebyl starej Walder... někdo asi bude muset srovnat Dvojčata se zemí, aby se mu něco stalo, protože na stáří nám nejspíš umřít nehodlá ;) Já bych ho i chápala, kdyby prostředky byly jiný. Takhle je to sice jenom naprosto okrajová postava, ale u mě p...s číslo jedna.
  • MIlMIl
    Můj tip je, že Old Walder bude ze smrtelného lože sledovat, jak jeho rod postupně vyvražďován a nakonec zemře jako úplně poslední Frey v celém GRRM světě.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Jo to by se mi líbilo. A co se týče Manderleye třeba ještě nenamlel posledního Freye. Možná jich ještě pár přibude. Každopádně za to má u mě véééééééééééééélké plus.
  • upraveno 29. listopadu 2011
    MIl: Starej Walder ještě uvidí spoustu krve svýho potomstva, ale vzhledem k jejich počtu jim teda vyhlazení nehrozí. Což neznamená, že si udržej jakoukoliv moc. Pokud bude na konci sedět na trůně Daenerys nebo Stannis, tak oba jsou dost citlivý na kudly do zad a Freye by teď chtěl mít za vazaly leda idiot.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. listopadu 2011
    S tim vyhlazováním do mrtě bych byl vždycky opatrnej. Ale Daenerys to může bejt jedno. Pro její fandy to je bolestivý, ale dle jejího výslovnýho vyjádření je zrádce jako zrádce (míněno na adresu Neda Starka...)
    flanker.27: JJ, taky mě tím dostala. Někdo by jí měl konečně říct, co byl fotřík zač a že si o vzpouru a králokata koledoval. Nedovi se dá vyčítat leccos (třeba to, že nevědomky svoje děti naučil hlavně to, jak se co nejrychlejc nechat zabít a že udělat správnou věc něco magicky spasí - kdyby to tak ale nebylo, byl to vlastně Lannister), ale tohle opravdu ne.
    Na tom není nic divného, že si idealizuje rodinu, obzvláště když ji nepoznala.
    Takový Harry Potter taky nechtěl slyšet nic o tom, že jeho tatík v pubertě šikanoval spolužáky. :-)
  • MIlMIl
    upraveno 29. listopadu 2011
    Martin je ve vyvražďování postav perfekcionista. Kdyby měl v úmyslu nechat přežít jedinýho Freye, nenamáhal by se s tak početným potomstvem.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.