Bouře mečů

upraveno 5. května 2011 v Píseň ledu a ohně

Velkolepá sága Píseň ledu a ohně pokračuje třetí částí!

Anotace

Z pěti uchazečů o trůn je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skurpulí uzavírána nová spojenectví a rušena stará, zuří nemilosrdně dál. Moc rodu Lanisterů hrozivě sílí, avšak Tyrion trpí stále většími ústrky od své intrikánské sestry, krutého otce i zkaženého sadistického synovce.

Robb Stark je nucen bránit mladé...

Číst celý článek zde
2456

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 29. listopadu 2011
    Taky myslím že freye čeká něco hrozivého ale za momentální situace bych chtěl na trůně Stannise nebo Varyse. Oba uvažují rozumě a nejsou tak hloupoučcí jako Daenerys.
  • upraveno 29. listopadu 2011
    MIl: Byla by v tom krutá ironie. Frey si myslel, že vyhladil rod Starků, a ono se mu to vrátilo a kouslo ho to do zadku :D Ne že by se mi to nelíbilo, ale George by si to musel taky nějak logicky obhájit.

Everett Young: Stannis mi vždycky připadal jako ultra tvrdá verze Neda Starka a je to skutečnej dědic Roberta, ne blonďatej bastard nebo dědička sesazený dynastie, ale přes moje určitý sympatie je to hlavně voják. Na druhou stranu by se sebou rozhodně nenechal tak vyjebat, jak se to stalo a pořád se děje některým teenagerům.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. listopadu 2011
    Ben Nevis: Na tom sice neni nic divnýho, ale potom, co poznala od svýho bratra, by trochu tý sebekritičnosti něškodilo. Především však hlavní argument jejích zastánců byl v tom, že pod vlivem Barristana selmyho pochopí co a jak. Ve skutečnosti předvedla, že nechce slyšet nic, co by jakkoli narušilo její iluzi.
  • upraveno 30. listopadu 2011
    máte pocit, že sa Stanis počas svojej kampane na Severe správa ako správny Kráľ a brilantný vojvodca? (už len v porovnaní s Jonom, "ktorý nič nevie?")
    Otázka samozrejme len pre tých čo tancovali s drakmi. pozor na spoilery.
    Varys se spíš hodí jako šedá eminence. Určitě už má vybranou vhodnou loutku, za kterou by vládl.
    sarven: Stannis je rozhodně schopný, ale na můj vkus možná až moc tvrdý. A není to Jon, kdo mu dal několik rozumných rad, protože Stannis je konec konců jižan? Jon se během Tance snažil udělat několik v zásadě správných věcí, ale hádejte, jak to u Martina asi tak skončí (Nede, Nede, cos to ty svoje kluky naučil). Tipnu si, že příště dostane po hubě Barristan Selmy ;)
    no je otázne, či je schopný. jeho lavírovanie medzi kráľovnou a malisandrou, počas kamapne mu v podstate raší vzbura a ludozrutstvo pred ocami a on len cumi smerom na zimohrad. porovnanie s jonom je zamerne. ved práve ze ma lepšie nápady, ale to zas až tak nevadí, panovník nemusí byt najlepší, mal by mať okolo seba najlepších. a jon je severan. čiže to, že dal na jeho radu je znak múdreho kráľa, to je ok.
    upraveno 30. listopadu 2011
    Já jsem známý zastánce Stannise, takže by to nebylo objektivní, ale na druhou stranu je nutno uznat, že nechat se zapadat sněhem moc moudrý nebylo. Definitivně potvrdim, až jak to vlastně dopadlo mezi ním a Ramseym (nevěřím, že by ho Ramsey skutečně porazil nebo dokonce zabil, s půlkou seveřanů v zádech a v bouři).
    flanker.27: Tak to máme stejnej názor. Stannis možná udělal tu chybu, kterou zmiňuješ, ale Ramsay má do Tyriona opravdu, ale opravdu daleko :D Ještě je tu ale Roose, což už by moh bejt tužší soupeř... pokud mu už někdo mezitim nevrazil kudlu do zad (což by v jeho případě byla taky drsná ironie)
    Svoa00: pokud vrazil tak Ramsay :)
    tiež neverím, že ten list je pravdivý. resp. tá časť.
    možná se pletu a nechce se mi to teď hledat, ale nekončí Ashina poslední kapitola tak, že se potkává s Theonem? kdyby Ramsay porazil Stannise, proč by si myslel, že je Theon s "Aryou" u Jona?
    brbr: Poslední kapitola z týhle oblasti je co si pamatuju Theon skákající s Jeyne Poole z hradeb Zimohradu
    brbr má pravdu. z A. pohľadu vidíme jeho príchod do tábora.
    Abych si to zase oživil.
    flanker: kap. The Sacrifice (s. 814). ale hledá se v té knize pěkně blbě.
    brbr: Jo, už jsem to našel. Zajímavý, všechny okolní kapitoly si pamatuju, ale tuhle jsem úplně vypustil.

A girl and an old man, thought Asha, as the two were dumped rudely in the snow before her. The girl was shivering violently, even in her furs. If she had not been so frightened, she might even have been pretty, though the tip of her nose was black with frostbite. The old man … no one would ever think him comely. She had seen scarecrows with more flesh. His face was a skull with skin, his hair bone-white and filthy. And he stank. Just the sight of him filled Asha with revulsion.
    He raised his eyes. “Sister. See. This time I knew you.”
    Asha’s heart skipped a beat. “Theon?”
    His lips skinned back in what might have been a grin. Half his teeth were gone, and half of those still left him were broken and splintered. “Theon,” he repeated. “My name is Theon. You have to know your name.”
  • upraveno 1. prosince 2011
    to je ono. tam to ešte bude veľmi zaujímavé. možno je čas, aby on dal dobrú radu, každopádne môže byť dôvod prečo útok Ramsaya nebude úspešný, resp. úplne úspešný
  • upraveno 1. prosince 2011
    ježiš, jak som rád, že som to prečítal. sledovať tieto čierne čiary ako nečitateľ, to by ma zabilo. stačilo keď som videl v spoiler vláknach ako pribúdajú príspevky a ja som bol o 5 kapitol pozadu...

• upraveno 20. června 2012
    :-) Konecne umrel niekto kto si to aj zasluzil :D inak joffriho zabil malicek ?? teda "dal zabt " :-D
    Moorti: To byla kolektivní práce :D Poděkovat za to ale můžeme hlavně Královně trnů.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. června 2012
    Kterou k tomu šikovně nasměroval Malíček.
    upraveno 20. června 2012
    Se mi líbí, jak v jednu chvíli chtěj Bouří mečů čtenáři házet do krbu, aby v druhé chvíli jásali :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. června 2012
    Jj, tahle posloupnost reakcí je téměř pravidelná :))
    No já jsem teda u Joffreyho nejásala, vyváznul z toho moc snadno a navíc se to hned obrátilo proti Tyrionovi. Jenom jsem si oddechla, že už nebudu muset dál snášet jeho šílenství, to už bych se do Hostiny ani nepustila.
    upraveno 20. června 2012
    Mě nejvíc v Bouři naštvalo: 1) údajné zabití Ohaře 2) Oživení Kamenosrdce 3) Proč byl GRRM taková svině a spolu s Robem musela umřít i Dacey Mormont :( 4) Smrt Oberyna, největšího borce ve všech královstvých
    upraveno 20. června 2012
    Přesně, včetně pořadí. Ještě bych dodala 5.) Proč ten parchant Joffrey chcípl tak "snadno a rychle"?! :)
    Teď si to vystihla.
    Jen technická poznámečka: je potřeba začerňovat události z Bouře v topicu o Bouři?
    Everett Young napsal(a):

Mě nejvíc v Bouři naštvalo: 1) údajné zabití Ohaře 2) Oživení Kamenosrdce 3) Proč byl GRRM taková svině a spolu s Robem musela umřít i Dacey Mormont :( 4) Smrt Oberyna, největšího borce ve všech královstvých

Člověk by řek, že ti víc bude vadit pragmaticky ospravedlňovaný masakr, zohavení mrtvýho těla, Aryina odysea s krutou pointou nebo třeba zničení Ledu, přičemž meč z něj vyrobený dostane Joffrey, ale ne, tobě nejvíc vadí Ohař, co nejspíš ani neumřel :D

A v knižních topicích prosím nezačerňujte, je to ztráta času...
    svoa00 napsal(a):

Everett Young napsal(a):

Člověk by řek, že ti víc bude vadit pragmaticky ospravedlňovaný masakr, zohavení mrtvýho těla, Aryina odysea s krutou pointou nebo třeba zničení Ledu, přičemž meč z něj vyrobený dostane Joffrey, ale ne, tobě nejvíc vadí Ohař, co nejspíš ani neumřel :D

A v knižních topicích prosím nezačerňujte, je to ztráta času...
    Tak z tohohle snad ten Led.... (Ale pořád doufám, že pokud se nějaké Starče vrátí na Zimohrad, sežene i příslušné součástky a meč dá zase dohromady... :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.