Bouře mečů
Velkolepá sága Píseň ledu a ohně pokračuje třetí částí!
Anotace
Z pěti uchazečů o trůn je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skurpulí uzavírána nová spojenectví a rušena stará, zuří nemilosrdně dál. Moc rodu Lanisterů hrozivě sílí, avšak Tyrion trpí stále většími ústrky od své intrikánské sestry, krutého otce i zkaženého sadistického synovce.
Robb Stark je nucen bránit mladé...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nemyslím si však, že tu bude ďalšie oživovanie. Ja proti tomu nemám až tak veľké výhrady a napriek tomu by mi vadilo
,,On to vie?!" Výdes.
,,Nie, určite to len tak nadhodil." A z výdesu sa okamžite začal tváriť normálne.
Plus potom rozvinul tú myšlienku, že Joffrey mal prístup k otcovej zbrojnici a je to proste debil.
Už mi táto otázka bola zodpovedaná na konci tretej knihy v poslednej kapitole Sansy :)
v tretej knihe ešte nič také nebolo povedané ale tak Beric sa
takže detaily sa dozviem v štvrtej knihe ok :) viac už nepotrebujem vedieť... ale aj tak si myslím že spomínanú postavu mali radšej nechať mrtvu...
Čo ja hovorím je, že (spoiler aj z Tanca - pre istotu upozorňujem)
Berica beriem preto skôr ako spisovateľský nástroj, hračku, ktorú použil za jediným účelom.
Yorkové - Starkové ( dbají na čest a vojenské umění), Lancastrové - Lannisterové
Eddard Stark - Richard z Yorku ( poctivý válečník hající čest krále) Robb Stark- Edward IV ( v mládí vyhrál spoustu bitev a tajně se oženil). Cersei Lannister - Markéta z Anjou, Tywin L. - Edmund Beaufort, Malíček - Richard Neville hrabě z Warwicku
Ať jsou předobrazy trefný nebo nejsou, celkem zajímavý že i časopis čistě o historii zmiňuje Píseň ledu a ohně, což podle mě svědčí o její čím dál větší popularitě a všeobecnější známosti.