Bouře mečů

upraveno 5. května 2011 v Píseň ledu a ohně

Velkolepá sága Píseň ledu a ohně pokračuje třetí částí!

Anotace

Z pěti uchazečů o trůn je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skurpulí uzavírána nová spojenectví a rušena stará, zuří nemilosrdně dál. Moc rodu Lanisterů hrozivě sílí, avšak Tyrion trpí stále většími ústrky od své intrikánské sestry, krutého otce i zkaženého sadistického synovce.

Robb Stark je nucen bránit mladé...

Číst celý článek zde
1246

Komentáře

• upraveno 23. července 2012
    O Tywinových kvalitách nikto nepochybuje, ale to neznamená, že to, čo robil bolo správne. Akože prepáč, ale keď sa k svojmu dieťaťu správam takto a pritom robím to, čo on, tak to je dosť o ničom.
  • upraveno 23. července 2012
    Ja ťa chapem.. veď ako som povedal.. ja by som mu tieˇdoprial jed ktorym otravili horu
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 18. srpna 2012
    Tak jsem dočetl Bouři....Oberyn, Oberyn!!!
    Oberyn Hoře zasadí poslední ránu dřív než ho Hora chytne... to by ale Hora tolik netrpěl, ne???
    Rudá zmije tak Eliu dostatečně pomstila...právě prohraným soubojem.
    upraveno 18. srpna 2012
    Jinak... největší šok knihy - pro mou maličkost - Catelyn žije!!!!

Nebo spíš (pře)/ne/živá??
  • upraveno 18. srpna 2012
    To tě čeká teda další šok :-D Hora taky "žije"...jako Catelyn :-p
    upraveno 18. srpna 2012
    Jarla napsal(a):

Tak tenhle odkaz si musím uložit a až se dostanu k Tanci tak si to slavnostně odčerním, abych věděl, jestli je ten šok opravdu šokující tak jako v knize...

To sem to domotal...:) Ale snad víš jak jsem to myslel...
    A Catelyn... doufám že je v ní stále něco starého/lidského - myslím z minulých knih..- a setká se se svýmy nezvěstnými dětmi..
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 18. srpna 2012
    Jarla napsal(a):

:-D Teraz si ho dostala
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 18. srpna 2012
    A Catelyn... doufám že je v ní stále něco starého/lidského - myslím z minulých knih..- a setká se se svýmy nezvěstnými dětmi..
    V zájmu nezvěstných dětí doufám že jí nikdy nepotkají. Možná tak Nymeria by jí mohla zadávit. :wink:
    upraveno 18. srpna 2012
    Benji Stark napsal(a):

Jarla napsal(a):

Tak tenhle odkaz si musím uložit a až se dostanu k Tanci tak si to slavnostně odčerním, abych věděl, jestli je ten šok opravdu šokující tak jako v knize...

To sem to domotal...:) Ale snad víš jak jsem to myslel...
    ,,Will Catelyn reunite with her children?"
    GRRM: ,,I would have HEART of STONE If i'd say no!"
    :D
    Pre uzrejmenie: Catelyn budú v Hostine hovoriť Lady Stoneheart
    upraveno 18. srpna 2012
    ¨Tak ahoj, jedu si pro Hostinu...:)
    Dostatečně ste mně natěšili...
    Hostina je nejslabší díl....podle mě. Kdybych dal Tanci 75% a Bouři 100%, Hostinu bych viděl tak na 60%....mírný nadprůměr. Ať se Ti líbí víc než mně:-)
    Benji Stark napsal(a):

Tak já to zazdím a řeknu moc se netěš :D A abych nezapomněla - ne, v Catelyn nic lidskýho nezbylo (proč taky) a jestli si myslíš, že se setká se zbylýma dětma, tak tě Martin ještě dostatečně nepoučil.
    upraveno 18. srpna 2012
    No teď koukám na přebal a:Po staletích krutých zápasů a osudových zrad se sedm mocností vládnoucích jedné říši navzájem zdecimovalo natolik, že jim nezbývá než nyní žít v tísnivém příměří. Nebo to tak alespoň vypadá... Pár jedinců si stále ještě dělá nárok na kdysi zoufale žádaný „Železný trůn", ale jsou příliš slabí nebo vzdálení, než aby se jim to mohlo podařit. Válka, která zuřila tak dlouho, strávila sama sebe...

SEDM vládnoucích mocností? Zdecimovaní jsou jen Starkové a snad i Tullyové, jenže ti nevládli...
    Válka která trvala TAK dlouho...???
    Co to ten editor - nebo kdo - vymýšlel? Plus naprd - slušně řečeno - obálka...

Nu co, neználka ten přebal navnadí :)
    upraveno 18. srpna 2012
    svoa00 napsal(a):

Benji Stark napsal(a):

Tak já to zazdím a řeknu moc se netěš :D A abych nezapomněla - ne, v Catelyn nic lidskýho nezbylo (proč taky) a jestli si myslíš, že se setká se zbylýma dětma, tak tě Martin ještě dostatečně nepoučil.
    No to první - zklamání
    To druhý - poučil, právě tím že v ní nic lidské nezbyde...
    Benji Stark napsal(a):

ešte máš pred sebou kopu zaujímavého, hlavne sa vyhni všetkým možným spoilerom, aj náhodným aj provokujúcim.
    užívaj skvelú ságu, kým je ešte leto :)
    upraveno 19. srpna 2012
    Benji Stark napsal(a):

No teď koukám na přebal a:Po staletích krutých zápasů a osudových zrad se sedm mocností vládnoucích jedné říši navzájem zdecimovalo natolik, že jim nezbývá než nyní žít v tísnivém příměří. Nebo to tak alespoň vypadá... Pár jedinců si stále ještě dělá nárok na kdysi zoufale žádaný „Železný trůn", ale jsou příliš slabí nebo vzdálení, než aby se jim to mohlo podařit. Válka, která zuřila tak dlouho, strávila sama sebe...

SEDM vládnoucích mocností? Zdecimovaní jsou jen Starkové a snad i Tullyové, jenže ti nevládli...
    Válka která trvala TAK dlouho...???
    Co to ten editor - nebo kdo - vymýšlel? Plus naprd - slušně řečeno - obálka...

Nu co, neználka ten přebal navnadí :)

Ja sa vždy smejem na tých synopsách, ktoré sú tak zhrnuté, akoby ich robil ktosi, kto tú knihu v živote nedržal. Sedem mocností? Nu, vieš, to písal asi dajaký septon :D

1. Stark (Kráľ Severu) - Zdecimovaný na RW
    2. Lannister (Kráľ IT) - Sú jakž takž pri moci, ale príchod Tyrellov Cesei moc nepoteší a koncom knihy sa tak povediac dosť zdecimovali. Však uvidíš. A už vôbec Joffova smrť je decimujúca.
    3. Tyrell (Kráľ HG) - Tí padli už v Strete, no aj tak sa môžu počítať, že svatba Joffa a Margaery bol únikový zúfalý plán
    4. Greyjoy (Kráľ IrIs) - Balónik nám praskol :)
    5. Daenerys (Kráľovná prdele plná divných mien typu Hizdahr zo Loraq) - Zrejme myslené tak, že si odpočíva, kým naberie sily...
    6. Noční hliadka ?! Har! :D
    7. Jiní ?! Har! :D

A obálka je na živo pekná, dokonca IMHO asi najlepšia zo všetkých piatich (áno, upútala ma všezelená)
  • upraveno 19. srpna 2012
    Latinské slovo decimatio je odvozeno z lat. decimus - desátý. Decimatio pak volně přeloženo znamená „odstranění každého desátého“.
    Tak Tullyů nebo Arrynů ani 10 nebylo :-)) Tam už na počátku bylo maloučko.
  • upraveno 19. srpna 2012
    Já znám akorát Vale Decem (Sbohem, Desátý!) :D

Gepeto: A co Stannis, toho v tvém výčtu nevidím
    upraveno 19. srpna 2012
    Hmm.. Zabudol som... Nu tak Stannisa šup namiesto Dany :)
  • Nevím kde jinde se zeptat a tahle otázka mě napadla právě při posledním odstavci Bouře mečů, tak se zeptám právě tu... Jaký je rozdíl mezi mrtvými
    které oživí Jiní
    a mrtvými
    které oživuje Thoros
    ? Tedy vím, jaký je mezi nimi rozdíl
    jedni nemluví, jen bezduše jdou a vraždí, kdežto ti druzí jakoby si vše ze života uchovali - vzpomínky, city
    . ALe přecejenom mrtví jsou pořád jen mrtví, tak jaktože jedni jsou tací a druzí onací?
    A ještě jedna otázka - budou ještě nějaký kapitoly z pohlade Catelyn Stark?
    když teď nemůže chuděra mluvit
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Maliky čti, a dozvíš se.
  • Everett_Young napsal(a):

@Maliky čti, a dozvíš se.

Ach jo, kéž bych četl tak rychle, abych to měl do týdne přečtený i s Tancem :wall:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 27. ledna 2013
    Nespěchej. Není kam :)

K té poslední otázce, jestli to chceš opravdu vědět,
    tak kapitola z pohledu Catelyn v Hostině ani Tanci nebude. Ona sice mluvit trochu dokáže, ale i kdyby ne, tak to neznamená, že by kapitolu mít nemohla. Stačila by jako pozorovatelka. Ale upřímně doufám, že tomuhle pokušení Martin odolá.
  • @Nevada No máš asi pravdu, protože až to dočtu, budu muset 12 let čekat na dopsaní dalšího dílu =D Ale jsem tak zvědavej jak to s kým dopadne. Bouře skončila strašně dobrým způsobem. Každá postava jakoby ukončila jistou "etapu".
    A za ten spoiler s Catelyn díky... vpodstatě mi to z děje nic neprozdradí.
    tak doufám, že když už nebude vypravěčkou, sehraje aspoň nějakou zajímavou roli v příběhu
  • Maliky napsal(a):

...

tak doufám, že když už nebude vypravěčkou, sehraje aspoň nějakou zajímavou roli v příběhu
    Jo, mohla by třeba
    umřít.
    Definitivně...
    +1
    vlastně +100
  • Tady ji někdo nemá rád... :twisted:
  • Maliky napsal(a):

Tady ji někdo nemá rád... :twisted:

Ano, nemám ji ráda a už jsem to někde vysvětlovala.
    ALE takovýhle "konec" bych nepřála většině postav včetně mých neoblíbených a to i třeba takovému Joffreymu. Jsem i proti
    ohnivému polibku pro Jona
    a to je to od prvních stránek jedna z mých nejoblíbenějších postav. Radši smrt, než "neživot". :'-(
    Já Catelyn mám ráda a nejednou jsem ji tady obhajovala. Ale na její oživení mám stejný názor jako Miss U. A u všech postav. Jak už jsem psala jinde. U první postavy to bylo ozvláštnění příběhu (navíc to byla okrajová postava), u druhé to byla otrava, u každé další to bude degradace příběhu.
  • Souhlas, oživování je fuj :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.