Co jiného číst?
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Těch sérií je strašně moc, že mám problém vybrat si jenom podle autora nebo anotace. A jestli je série dobrá, se někdy pozná až v půlce první knížky, nebo až na konci. Třeba u té Malaszké knihy padlých se čtenář musí prokousat zmatenou první knihou, kde autor nic nevysvětlil, přitom druhá už je OK (asi dostal Erikson za uši).
Není to fantasy, spíše paralelní vesmír a příběh o tom, jak se dají vyřešit zdravotní problémy lidstva.
Jsem bohužel naprosto marný co se týká obecně oblíbeného humoru. Nerozesmějí mě Cimrmani, Monty Pythoni, grotesky, politické diskuze ba ani většina vtipů.
Za nejvtipnější komedii považuji Pulp Fiction, ze seriálů Červeného trpaslíka a za nejvtipnějšího spisovatele Sapkowského (flanker se právě opupínkoval od hlavy k patám)
Jinak v dnešní době najít nějakou hodně dobrou fantasy je problém, já měla to štěstí, že jsem začla číst Martina teprve nedávno, takže teprve dočítám Hostinu pro vrány. Ale musím říct, že i Martin to dost natahuje.
Takže napsat dobrou čtivou knížku je asi fakt umění.