Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná

upraveno 28. března 2012 v 2. řada
Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přijíždí do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu pobočníka a mírnil jeho výstřelky. Na...

Číst celý článek zde
2456789

Komentáře

• upraveno 31. března 2012
    Malí Lannisterové jsou sympatická děcka. Dobře vybraní. Jen Tommen není tak tučňoučký jak v knize, ale to je asi dobře.
  • upraveno 31. března 2012
    Ale Myrcella se jim hodně vydařila :)
  • upraveno 1. dubna 2012
    neviete kedy sa bude dať stiahnuť aspon prva časť druhej serie a kde ? a či to bude hned od začiatku nadabované česky? diky ;)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 1. dubna 2012
    smolo: Na samotnom HBO to bude anglicky s titulkami, takže si nemyslím, že sa to hneď objaví na warezoch s dabingom...
  • upraveno 1. dubna 2012
    Ukázky vypadají opravdu slibně :) Těším se zejména na nové lokace, putování Daenerys a Noční hlídky a stejně tak na Dračí Kámen. Vlastně na všechno :) Mezi herci opět exceluje Peter Dinklage jako Tyrion, je vidět že Emmy si opravdu zaslouží.
    Jinak první díly budou určitě v angličtině s titulky, dabing bude nejspíš následovat až po několika (asi 3) dílech.
  • upraveno 2. dubna 2012
    První díl mám za sebou...a jsem nadšenej! Tohle stálo za vstávání uprostřed noci! První scéna se Stannisem a Melisandrou naprosto dokonalá! Tyrion s Shae pořád vtipní, Cersei ještě větší mrcha. Crasterovu pevnost jsem si představoval trochu jinak, ale nevadí, Šedý vítr i Drogon jsou super. Robbův 'severský' přízvuk zní sice skvěle, ale že by mu bylo vždycky rozumět... Arya jen v jediném záběru (zato ve znovu nádherně ztvárněném prostředí), ale upoutávka na další díl slibuje víc.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 2. dubna 2012

upoutávka na druhou epizodu
  • upraveno 2. dubna 2012
    11. epizóda: Väčšinu epizódy je to klasická dialógovka (DOBRÁ dialógovka, ako vždy) s hercami, hrajúcimi ešte oduševnenejšie, ako predtým, a s pár príjemnými trikovými prekvapeniami (drak a zlovlk sú naozaj premakaní). Ale potom príde záver. Janos Slynt ukáže, aká neuveriteľná sviňa v skutočnosti je, Djawadi sa do toho s vervou oprie (výborná variácia na motív kráľovho príchodu z úplne prvej epizódy) a potom som už len počítal zimomriavky. Zima prišla. Opäť. (8/10)
  • upraveno 2. dubna 2012
    Šedý vítr je přesně takovej jakýho jsem si vysnil...:)))))))))))
  • upraveno 2. dubna 2012
    Dialogy jsou ale o dvě třídy slabší než v knize. Jinak je fakt, že první díl oproti druhému celkem ujde. 6/10 (ve srovnání s první sérii cca 9/10)
  • upraveno 2. dubna 2012
    Nevíte někdo kdy se objeví cz titulky???
  • upraveno 2. dubna 2012
    Tipoval bych žeeee do večera :-D
    Případně ang s http://www.addic7ed.com/serie/Game_of_Thrones/2/1/The_North_Remembers
    Hmm teď mne napadá,že bych to mohl sledovat s Fra. titulky a cvičit Fráninu :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. dubna 2012
    Nelíbila se mi scéna Malíček-Cersei. Že by se lord Beališ nechal takhle amatérsky zahnat do úzkejch? Navíc se posiluje Joffreyho oddělování od Cersei, když v knížce ho Cersei ve všem utvrzovala a posilovala v něm přesvědčení "můžu si dělat co chci". Závěr s likvidací Robertovejch levobočků je ve stylu HBO velmi názornej, někdy si říkám, že méně je občas více. V knize se o tom taky jen mluví. Dialogy jsou oříznutý, ale to už jsem si musel zvyknout z první série.

Celkjově dojem slušnej, tak čtyři a půl pračky whirlpool, ale přesto to mohlo bejt o dost lepší, kdyby se nesnažili se až moc šlapat si vlastní cestičku.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Tady je stream epizody pro ty, co jsou stejně jako já právě v práci. Bylo to těžký, ale usrkla jsem si si jenom několik scén ;) Snažím se nemít Robba ráda, ale vzdávám to, Madden si v tomhle díle užívá snad každou vteřinu na scéně.

http://www.novamov.com/video/ql0g0c10s66lt

Jinak se trochu usmívám těm kritickým poznámkám. Děj druhý série se sotva rozjíždí a účastníci maratonu si stěžujou, že je první dva díly oproti první sérii nudily... No a co se týče změn, troufám si tvrdit, že velkou část z nich stejně jako u první série nakonec tvůrcům seriálu odkývám.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Mně se právě scéna Malíček/Cersei líbila skoro ze všech nejvíc, ale to bude asi jenom tím, že mě baví vidět Malíčka trpět. A Lena mě hooodně baví.
    Jinak bych chtěla vyzdvihnout soundtrack, opravdu nádhera.
  • upraveno 2. dubna 2012
    mne prišla scéna Malíček-Cersei ako kruciálny príklad rozdielu kniha-seriál. ani nie tak v kvalite, ako v štýle ako a čo rozprávať. kniha je tajomnejšia, sofistikovanejšia - seriál je priamočiarejší.
    Budujú Joffa, Cersei aj Malíčka v duchu predlohy, ale priamejšie, jednoznačnejšie. Proste potrebovali rozohrať tému "kto má moc", ku ktorej sa vrátia v slávnom rozhovore Varys-Tyrion. Z toho pohľadu je to ok, Cersei-Joff je o koncentrácii pozornosti k Joffovi, aby bol jasný hlavný nepriateľ.
    čo sa týka herodiády, myslím, že to bolo veľmi dobre zvolený moment. Súhlasím, že nemusel byť tak názorný, ale mohol byť trochu dlhší. ak by mal o pol minúty, minútu viacej mohol sa stať jedným z kľúčových okamihov série. hudobný motív veľmi fajn.

inak, celý diel mi prešiel strašne rýchlo, vidieť že predstavovanie nových postáv, sumarizácia motivácii to všetko dá zabrať ešte viac ako úvodný setup. keď sa konečne mala objaviť arya, tak zrazu strih...
    celkový zážitok mierne spokojný, cca 6-7/10 (lepšie ako druhá epizóda, uvidíme, či dvanástka potvrdí, že dvojka v sezóne je najslabšia...

zaujalo ma, že číslujú epizódy ďalej po sebe, nepodporujú sezónnosť. nemáme S02E01 ale jedenástku. príde mi príjemná zmena.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Montezuma3 napsal(a):

je to uputávka na Ďalšie veci, nie iba na dvanásty diel. aspoň podľa obrázkov a názvu sa mi tak zdá.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 2. dubna 2012
    Moc se mi nelíbí Davos, hlavně protože jsem si ho představoval jinak. Jinak nemám moc výhrad, rozdíly oproti knize mi moc nevadí (jen snad u Joffreye). A toho sexu tam bylo opravdu neuvěřitelně přehnaně (asi jedna 30s scéna, nebo mi něco uniklo?) :).
    Ještě jsem teda neviděl druhý díl (Ashu, Balona..). Celkový dojem je asi 8.5/10.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Jak mne celkem konec první série moc nebavil... Tak se mi zdá, že to rozjeli docela slušně... Uvidíme jak se vyvine další díl. Co mne potěšilo je práce s interiéry a světlem. Oproti jedničce se mi zdáli uvěřitelnější. Hlavně Crasterova chaloupka byla parádně udělaná. Jenom ta představitelka Sansy nějak neodpovídá popisu pěkné slečny...
    zaujalo ma, že číslujú epizódy ďalej po sebe, nepodporujú sezónnosť. nemáme S02E01 ale jedenástku. príde mi príjemná zmena.
    Heh zvláštní.. Nikdy by mne nenapadlo řešit...
  • upraveno 2. dubna 2012
    sarven napsal(a):

Montezuma3 napsal(a):

je to uputávka na Ďalšie veci, nie iba na dvanásty diel. aspoň podľa obrázkov a názvu sa mi tak zdá.
    Na S02E2 prosím tě!!! :D :P
    upraveno 2. dubna 2012
    Mně se právě scéna Malíček/Cersei líbila skoro ze všech nejvíc, ale to bude asi jenom tím, že mě baví vidět Malíčka trpět.
    Což o to, ale to je jako v odbojovém filmu, kde "Partysanen!!!" pobijou 150 Němců bez ztráty kytičky. Může mě to těšit, jenže zároveň vim, že Němci takoví blbci prostě nebyli.
    Lena mě hooodně baví.
    Začíná se vizuálně hodně blížit některejm kresbám z doby před seriálem :)
  • upraveno 2. dubna 2012
    Bál jsem se digitálních zlovlků, ale zatím super! Co se technicky nepovedlo - "pohled" Daenerys na Drogona (to už tu někdo zmiňoval) a pak King´s Landing při scéně Šae/Tyrion. To vypadalo hodně uměle.
    Určitě je to přímočařejší než kniha, to už ostatně bylo i v první sérii. Po 4.-5. díle můžeme soudit jestli to přehnali nebo ne.
    Z nových postav mi Stannis přišel dobrý, Mel a Davose zatím nehodnotím.
  • upraveno 2. dubna 2012
    flanker: Lena je jedinej důvod, proč Cersei můžu aspoň trochu chápat. Ty polidšťující změny mě trochu znervózňujou, ale je pravda, že takhle je to uvěřitelnější, protože u Martina je Cersei hlavně sbírka špatných ženských vlastností a jak už jsem zmínila jindě - urážka mojeho pohlaví.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Tak viděno, a za mě spokojenost. Dokonce ani Ros mi tentokrát nepřišla otravně zbytečná, asi proto že štafetu otravnosti přebrala Šae.Jinak pro mě tomu vévodily 2 scény: Cersei&Malíček a Robb&Jaime...
  • upraveno 2. dubna 2012
    připoměňte mi, možná se pletu, ale v knize bylo myslím zavražděno jen to jedno nemluvně, ne? Zatímco seriál ukazuje, že bylo vyvražděno všechno s černýma vlasama a věkem pod 10 let..:-) nebo si to špatně pamatuju?

A scena Cersei - Malíček... no, jak tu někdo poznamenal, použili to jako vyjádření toho "kdo tu má moc", ok. Na druhou stranu je tu Malíček ukázán v poněkud jiném světle... Takhle v úzkých snad nikdy nebyl. :-)
  • upraveno 2. dubna 2012
    simon84 napsal(a):

připoměňte mi, možná se pletu, ale v knize bylo myslím zavražděno jen to jedno nemluvně, ne? Zatímco seriál ukazuje, že bylo vyvražděno všechno s černýma vlasama a věkem pod 10 let..:-) nebo si to špatně pamatuju?

Herodesovská scéna přímo :-)
    upraveno 2. dubna 2012
    Už si nevzpomínám, jestli nějací Robertovi bastardi v Králově přístavišti byli jmenováni, kromě dítěte z nevěstince a Gendryho, nicméně Jon Arryn a Stannis jich rohodně měli objet více.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 2. dubna 2012
    Ale co je to sakra za hustý stromy v tom posledním záběru.
    upraveno 2. dubna 2012
    Baobaby :)
  • upraveno 2. dubna 2012
    České titulky pro Vás chystá lord Hlawoun z Pilsnerfellu na serveru Edna.cz.

Nyní je přeloženo okolo 90%.

http://www.edna.cz/game-of-thrones/
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.