Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná

upraveno 28. března 2012 v 2. řada
Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přijíždí do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu pobočníka a mírnil jeho výstřelky. Na...

Číst celý článek zde
1235789

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 2. dubna 2012
    Amaroun napsal(a):

Montezuma3 napsal(a):

Ale co je to sakra za hustý stromy v tom posledním záběru.

Mně by zase zajímalo co v tom posledním záběru dělají ty rolníci napravo... Vypadá to jako kdyby hrabali neposekanou trávu :-D
    Češou anglický trávník. :D
  • upraveno 2. dubna 2012
    Nevada napsal(a):

Jinak nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo, ale asi se nakonec zařadím k odpůrcům druhé série. Co v první sérii upravili většinou s citem, tak ve druhé začali razantně předělávat. Už mi to nepřipadlo jako adaptace Písně ledu a ohně, ale jako seriál inspirovaný Písní ledu a ohně :(
    Jako seriál je to fajn, jako adaptace mé oblíbené ságy ne.

Hele, přirozeně je to tvoje věc a tvůj názor, nicméně nepochopím, jak si někdo může udělat takovýhle závěr (viz. "odpůrce druhé série") po shlédnutí jeho jedné desetiny. Pořád ještě nevíme proč tam jednotlivé úpravy jsou a k čemu povedou. To prostě nejde po jedné epizodě (nebo dvou) vidět.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Tak jsem to videl ve vetsim klidu nez v kine a prvni dil vlastne docela dobry, z kina jsem to mel nejak smichany, neusazeny. Rozhodne bych ani na zaklade dvou dilu nehodnotil celou serii, to predbihate.

Je znat ze to narostlo. Lepsi vyprava, prace s hudbou, slusny rozmach. takze prezijeme pristi dil a pak to snad bude lepsi :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 2. dubna 2012
    Ať mají důvod jakýkoliv, tak se mi to jako adaptace přestává líbit. Těch změn je tam prostě moc - a některé imho zbytečné. Ničí postavy, které jsem si oblíbila i které nesnáším - hlavně ty, co nesnáším (Cersei, Malíček)... Ničí to důvody proč jsem si je oblíbila a proč je nesnáším. Místo toho, tam roubují postavy nezajímavé a lacině vulgární. Ať už nové nebo jen pozměněné (Šae, Ros). Likvidují charaktery postav, které jsou v knihách jedinečné a zajímavé - v dobrém i zlém.
    Neříkám, že seriál jako takový je špatný.
    upraveno 2. dubna 2012
    Pokud se to v průběhu série změní, tak si ráda opravím mínění a autorům se ještě omluvím. Ale docela o tom pochybuji. Znám se a tak dovedu celkem dobře odhadnout co se mi bude líbit a co ne.
    upraveno 2. dubna 2012
    Tak v první epizodě se mi nejvíce líbí první scéna. Poslední scéna a rozhovor Malíčka a Cersei.

Už si nepamatuji, jestli byla v knize nějaká čistka kvůli bastardům. Ale když se na ně potom v ulicích vrhl rozbouřený dav. Nechápal jsem proč to lid udělal. (hladomor?) Tady v seriálu mi to po té čistce přijde mnohem pochopitelnější.

Jo a ze CGI zvířat se mi líbil drak víc než zlovlk. I když Dany koukala trochu do prázdna a z ostatních byl vidět jen ocas. Ale to se u mne dalo čekat :D
  • upraveno 2. dubna 2012
    Ako sa mohol Stannis dozvediet od Neda, ze Joff je bastard?! a) Stannis to vedel pred Nedom b) Oni dvaja sa ani nestretli.

Melisandru som si predstavovala ako mladu nadhernu zenu s cervenymi vlasmi, zostala z nej iba ta "zena".

Kraster vyzeral prilis upravene a Slynt primalo slizky - akoby mu robilo problem vykonat nejaku tu spinavost.

V tejto serii som hlavne zvedava, ako zohavia Tyriona, ci vobec budu mat tp srdce a politicku korektnost hodia za hlavu...
  • upraveno 2. dubna 2012
    Hildegarda: V 7. epizodě Ned posílá Stannisovi dopis, ve kterém mu píše, co a jak. Je to na začátku scény, kde za ním přijde Malíček a přemluví ho, aby se postavil královně.
    upraveno 2. dubna 2012
  • upraveno 2. dubna 2012
    Arutha2321: chyba lavky, asi to stale porovnavam s knihou, ale aj tak to Jon Arryn zistil vtedy, ked bol Stannis este v Kralovom pristavisti, tak sa mi zda nelogicke, ze to S vedel az od Neda, ale budiz
  • upraveno 3. dubna 2012
    Když jsem to viděla podruhé, musím souhlasit, že první díl nebyl až tak strašný- trochu mi to splývalo dohromady, takže teď logicky očekávám malou "katastrofu" příští týden.
    Zatím jsem se vyjadřovala jen k postavám a ději, takže celkově na mne oba díly i přes negativa působily velkolepěji i když na hudbu si ještě budu muset zvyknout (I soundtrack první série se mi napoprvé zas až tak nelíbil. Teď ho poslouchám v jednom kuse.)

Jinak jako další pozitivum vidím Bolestínského Edda. Bude i v druhém dílu a zatím vypadá vskutku bolestínsky. :)
  • upraveno 3. dubna 2012
    Amaroun napsal(a):

Montezuma3 napsal(a):

Ale co je to sakra za hustý stromy v tom posledním záběru.

Mně by zase zajímalo co v tom posledním záběru dělají ty rolníci napravo... Vypadá to jako kdyby hrabali neposekanou trávu :-D
    Jo, přesně tak, taky si hodně všímám sekundárních věcí, když se na to dívám a oni tak opravdu hrabou - vypadá to jak zmrzlé trsy trávy po zimě a jen to tak hladěj,ale myslím, že už hnidopišíme ))
  • upraveno 3. dubna 2012
    Alek napsal(a):

Tak jsem to videl ve vetsim klidu nez v kine a prvni dil vlastne docela dobry, z kina jsem to mel nejak smichany, neusazeny. Rozhodne bych ani na zaklade dvou dilu nehodnotil celou serii, to predbihate.

Je znat ze to narostlo. Lepsi vyprava, prace s hudbou, slusny rozmach. takze prezijeme pristi dil a pak to snad bude lepsi :-)

Chtěl si říct...a při puštění druhého, půjdeme raději dělat něco do kuchyně a necháme si to jen jako zvukovou kulisu ))
  • upraveno 3. dubna 2012
    Mě první díl naprosto nadchl a to i přes ty nedostatky, o kterých tu píšete - Daenerysin pohled "skrz" draka, Gendryho maličká přílba, Malíček lehce polapitelný a zklamala mě Šae, je nudná a představovala jsem si ji víc šmrncovnější. Stejně tak Melissandru, ta je naprosto nevýrazná holčička, když promlouvá při pálení Sedmi, tak je to vážně nuda. Dále Craster byl až moc vymydlený a jeho "chaloupku" jsem si představovala ještě větší. A jak již bylo řečeno Slynt byl málo slizkej! :) Co se mi naopak líbilo byli vlci, ti mě opravdu potěšili! Pěkné záběry na Robbovu armádu, opět dokonalej ostrovtip Tyriona a skvělej soundtrack. Sansa opět nezklamala, je suchá a hloupoučká přesně jako v knize, ale čekala bych jí víc ubrečenou. Scéna v domě rozkoše mě tentokrát nudila...Na závěr snad říct, že to dobře rozpracovali. Střídání jednotlivých scén bylo perfektní.
    PS: nevíte někdo, jak se jmenuje skladba, která hraje při závěrečných titulcích?...
  • upraveno 3. dubna 2012
    ferrca: je to remix King´s Arrival ze soundtracku první série.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Hildegarda: Stannis to věděl jako úplně první, ale nemohl to nikomu říct, protože by se tím pádem stal dědicem a vypadal by jako usurpátor.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Rhox: díky ;)
  • upraveno 3. dubna 2012
    Chmur: No ano, vypadá to, že přesně to nařídil. Tebe napadlo, že by Cersei znala jméno úplně každý šlapky, se kterou Robert spal, eh?
    Mícháš seriál a knihu dohromady.
    Ne neznala a pokud vím, v knize zemřelo jedno dítě a druhé mělo být zatčeno. V seriálu to nařídil Joffrey a podle mě ta scéna nebyla natočená dobře. Působilo to na mě divně. A kdyby měl vyvraždit opravdu všechny černovlasé děti pod patnáct, tak zemře pětina města. Trochu divné, ne?
  • upraveno 3. dubna 2012
    já se tedy na druhý díl těším páč tam bude Arya a Gendry
  • upraveno 3. dubna 2012
    ferrca napsal(a):

Sansa opět nezklamala, je suchá a hloupoučká přesně jako v knize, ale čekala bych jí víc ubrečenou.

Vím, že je to naprosto marné, ale nedá mi to. :-)
    Hloupoučká? Dokázala zmanipulovat Joffreyho, aby ušetřil Dontosův život. (I když jí v tom pomohl i Ohař, který postřehl, oč jí jde.)
    Suchá? Ale no tak.
    Záchrana lidského života není zrovna málo, řekl bych.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Mám z toho převážně dobrý pocit. Děsím se avízovaných změn v druhém díle, ale snad nepovednou nakonec k alternativní časové linii oproti knížkám.
    Melissandra by byla OK, kdyby měla víc prostoru. Snad se ještě vybarví. Rudá byla slušně. :-)
    Klasicky se mi nelíbila Daenerys, která řeší možnou smrt hladem dráčků jako naprostou podružnost. Nějaký režisér by ji měl dokopat k lepším hereckým výkonům.
    Sansa nevypadala ani trochu vystrašeně, spíš vychytrale. Jako by už uměla ovládat takového neovladatelného Joffa.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Nejvíc mě v prvním díle pobavil Tyrion. Jeho rozhovor s Tommenem a Bronem o Ohařovi byl krátký ale vtipný. Taktéž s Cersei to zahrál parádně.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Ještě k tomu meči: když jsem se při dívání rozčilovala, že Stannis takový důležitý symbol nechal v písku, manžel řekl: "Meč byl moc horký na držení."
    Takže neúcta ke Světlonošovi vysvětlena. :-)
  • upraveno 3. dubna 2012
    Rorge má nos. To mě zklamalo nejvíc! :)
    upraveno 3. dubna 2012
    To je ale dobrá blbost. Kdyby byl horký, tak s ním nepobíhá po pláži. Navíc neměl být horký. Ale to divák samozřejmě neví.
  • upraveno 3. dubna 2012
    heavy_head: Kdyby nebyla hloupoučká, mohla Joffreyho už dávno shodit z cimbuří, když jí ukazoval hlavu jejího otce.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Nevada: právě že s ním pobíhal jenom tak dlouho, aby nezačal skučet a foukat si na ruku. :-)

ferrca: to by od ní bylo stejně chytré jako od Palacha upálit se. Všichni by ocenili důsledky kromě ní.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 3. dubna 2012
    ferrca: Pak by se ovšem opravdu velmi chytroučce mohla slunit vedle tatínka...
    Mellisandra se mi líbí, Carice van Houten mi přijde strašně krásná a ta rudá jí sedne.
    Jo a začínám žrát Tonksovou - Natalii Tenu - Ošu. Hraje parádní divošku, dokonce snad ještě líp, než jsem si ji představovala při čtení :)
  • upraveno 3. dubna 2012
    Ferrca: jestli si dobře pamatuju knížku, tak její úmysl shodit Joffreyho z cimbuří si uvědomil Ohař a odradil ji od něj.

Seriál se bohužel musí uchylovat ke zkratkám, a tak jediná scéna, která se mi vyloženě nelíbila byla tady tolik kritizovaná scéna Malíček vs. Cersei. Nicméně z ní se dalo lehce odvodit, kdo nechal pozabíjet bastardy ("někdo kdo se Malíčka nebojí" = Cersei). Smrt toho mimina byl silný okamžik, ale kdyby zůstalo jen u něj, tak by nečtenář byl zmatený - proč to mimino zabili? Jinak v knize je též psáno o více bastardech Roberta, ale i tak bylo to vyvražďování přehnané..
    Otravná scénka s Ross byla jen úlitba divákům, otravná scénka se Šae ukázala jen zkratku k zamilovanému párečku, respektive zamilovanému Tyrionovi. Holt na co GRRM spotřeboval několik kapitol to museli shrnout do jedné minuty seriálu.

P.S.: Kraster byl maskérsky odfláknutý. Vypadal jako by vylezl od lazebníka, a ne že bydlí obklopen prasaty a chodí po výkalech..
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 3. dubna 2012
    Tak už byl odvysílán druhý díl na HBO GO :).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.