Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná
Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přijíždí do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu pobočníka a mírnil jeho výstřelky. Na...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Je znat ze to narostlo. Lepsi vyprava, prace s hudbou, slusny rozmach. takze prezijeme pristi dil a pak to snad bude lepsi :-)
Neříkám, že seriál jako takový je špatný.
Už si nepamatuji, jestli byla v knize nějaká čistka kvůli bastardům. Ale když se na ně potom v ulicích vrhl rozbouřený dav. Nechápal jsem proč to lid udělal. (hladomor?) Tady v seriálu mi to po té čistce přijde mnohem pochopitelnější.
Jo a ze CGI zvířat se mi líbil drak víc než zlovlk. I když Dany koukala trochu do prázdna a z ostatních byl vidět jen ocas. Ale to se u mne dalo čekat :D
Melisandru som si predstavovala ako mladu nadhernu zenu s cervenymi vlasmi, zostala z nej iba ta "zena".
Kraster vyzeral prilis upravene a Slynt primalo slizky - akoby mu robilo problem vykonat nejaku tu spinavost.
V tejto serii som hlavne zvedava, ako zohavia Tyriona, ci vobec budu mat tp srdce a politicku korektnost hodia za hlavu...
http://www.makinggameofthrones.com/production-diary/2012/4/2/game-of-thrones-recap-the-north-remembers.html?cmpid=ABC794
Zatím jsem se vyjadřovala jen k postavám a ději, takže celkově na mne oba díly i přes negativa působily velkolepěji i když na hudbu si ještě budu muset zvyknout (I soundtrack první série se mi napoprvé zas až tak nelíbil. Teď ho poslouchám v jednom kuse.)
Jinak jako další pozitivum vidím Bolestínského Edda. Bude i v druhém dílu a zatím vypadá vskutku bolestínsky. :)
PS: nevíte někdo, jak se jmenuje skladba, která hraje při závěrečných titulcích?...
Ne neznala a pokud vím, v knize zemřelo jedno dítě a druhé mělo být zatčeno. V seriálu to nařídil Joffrey a podle mě ta scéna nebyla natočená dobře. Působilo to na mě divně. A kdyby měl vyvraždit opravdu všechny černovlasé děti pod patnáct, tak zemře pětina města. Trochu divné, ne?
Hloupoučká? Dokázala zmanipulovat Joffreyho, aby ušetřil Dontosův život. (I když jí v tom pomohl i Ohař, který postřehl, oč jí jde.)
Suchá? Ale no tak.
Záchrana lidského života není zrovna málo, řekl bych.
Melissandra by byla OK, kdyby měla víc prostoru. Snad se ještě vybarví. Rudá byla slušně. :-)
Klasicky se mi nelíbila Daenerys, která řeší možnou smrt hladem dráčků jako naprostou podružnost. Nějaký režisér by ji měl dokopat k lepším hereckým výkonům.
Sansa nevypadala ani trochu vystrašeně, spíš vychytrale. Jako by už uměla ovládat takového neovladatelného Joffa.
Takže neúcta ke Světlonošovi vysvětlena. :-)
ferrca: to by od ní bylo stejně chytré jako od Palacha upálit se. Všichni by ocenili důsledky kromě ní.
Mellisandra se mi líbí, Carice van Houten mi přijde strašně krásná a ta rudá jí sedne.
Jo a začínám žrát Tonksovou - Natalii Tenu - Ošu. Hraje parádní divošku, dokonce snad ještě líp, než jsem si ji představovala při čtení :)
Seriál se bohužel musí uchylovat ke zkratkám, a tak jediná scéna, která se mi vyloženě nelíbila byla tady tolik kritizovaná scéna Malíček vs. Cersei. Nicméně z ní se dalo lehce odvodit, kdo nechal pozabíjet bastardy ("někdo kdo se Malíčka nebojí" = Cersei). Smrt toho mimina byl silný okamžik, ale kdyby zůstalo jen u něj, tak by nečtenář byl zmatený - proč to mimino zabili? Jinak v knize je též psáno o více bastardech Roberta, ale i tak bylo to vyvražďování přehnané..
Otravná scénka s Ross byla jen úlitba divákům, otravná scénka se Šae ukázala jen zkratku k zamilovanému párečku, respektive zamilovanému Tyrionovi. Holt na co GRRM spotřeboval několik kapitol to museli shrnout do jedné minuty seriálu.
P.S.: Kraster byl maskérsky odfláknutý. Vypadal jako by vylezl od lazebníka, a ne že bydlí obklopen prasaty a chodí po výkalech..