Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná
Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přijíždí do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu pobočníka a mírnil jeho výstřelky. Na...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
k ději: škoda, že nedali více prostoru novým postavám.
*Mistr od Stannise začal krvácet moc brzy, a tak kdo ví, jestli někdo z nečtenářů pochopil, že se snažil zlikvidovat Melissandru.
*Šae klasicky zbytečná a školení prostitutek jsme tam už měli
*Craster mi připadal vzhledem moc cvilizovaný, představovala jsem si ho jako víc zarostlého poustevníka.
*Joffa by mohli fackovat v každém díle.
*"Moc je moc" je hláška dílu. Cersei je efektní, ale bohužel pro ni jenom krátkodobě.
*Dráček a zlovlk samozřejmě super (ten asi nebyl CGI, ale zvětšený vlk? Rozhodně vypadal jako vlk a ne tažný pes)
Ale jak už bylo řečeno, tenhle díl byl spíš taková zběžná rekapitulace. Doufám že se to zlepší, aby tam 3 díly nekecali o kravinách a jeden nebyl o všech těch super truper zvratech co ve Střetu jsou :D
EDIT: Tak pozdě :)
vidim to stejne. :-D
Kraster taky zklamal. Lord velitel působil divočeji než jeho divoký hostitel.
Asi nejtrapněji působila poslední minuta. Zabitím děťátka té prostitutky to mělo skončit. Velmi silná scéna. To co přišlo po ní vypadalo jako řádění Heroda v Judei. Navíc zřejmě Robert ošoustal půlku Králova přístaviště.
Přes všechny výhrady dávám palec nahoru!!!
Herecké výkony skvělé. Perfektně zahraný Tyrion, Cersei, Robb. I Sansa a Joff se mi zdáli herecky o úroveň výše než v první sérii. A podle všeho se loučíme s Elyesem Gabelem, který hrál Rakhara. Po pravdě řečeno, mě překvapilo, že se tam vůbec objevil, vědělo se, že má točit nějaký film a dále v roli nebude pokračovat, takže jsem čekal, že tam už nebude. Ale bylo očividné z té scény s Dany, že se oproti knize už pravděpodobně nevrátí. Což je škoda, podle mě nejlepší herecký výkon z těch menších rolí. Úplně vdechnul té dothračtině život a v jeho podání zní skutečně jako by to byl jeho rodný jazyk, kdežto u většiny ostatních zní trochu nepřirozeně. Není to nic extra důležitého, ale i tak mě jeho odchod celkem mrzí.
Zlovlci a Drak se mi taky hrozně líbili. Nečekal jsem, že to bude tak dobré, respektive čekal jsem to horší. Celkově se mi díl hodně líbil.