Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná

upraveno 28. března 2012 v 2. řada
Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přijíždí do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu pobočníka a mírnil jeho výstřelky. Na...

Číst celý článek zde
1356789

Komentáře

• upraveno 2. dubna 2012
    aha, proto se EDNA nenačítá, přetížený server
  • upraveno 2. dubna 2012
    Mne sa prvá epizóda tiež páčila, ale nesúhlasím s tvrdením, že scéna s Jonom bola skvelá, alebo scéna s Malíčkom a Cersei bola zlá. Skôr naopak. Jon mal dva šteky a nič viac, dúfam, že v ďalšej časti dostane viac priestoru. Malíček to schytal pekne ale najlepšia scéna bola niekde úplne inde. Tyrion a Cersei... Dinklage ukázal prečo dostal cenu Emmy a herecké umenie predstaviteľa Joffreyho graduje do výšin. Robb Stark keby tam nemal vĺčka bol by opäť nevýrazný ako v prvej sérií. Nemôžem si pomôcť, ale po predstaviteľke Sansy je to druhý najhorší herec v seriáli...
  • upraveno 2. dubna 2012
    no tak já si počkám na večer na HBO
  • upraveno 2. dubna 2012
    Mno, připadá mi jakoby se tím dílem jen prohnali, promíchali časovou posloupnost a něco z toho nejpeprnějšího(hlavně Tyrionovu drzost k sestře) vynechali, naopak scéna s Malíčkem a Cersei v knize vůbec nebyla. Ohař na tom turnaji vůbec nebojoval, Robb nechtěl vrátit Led, Danny neshořely vlasy, k Crasterovi měli černí dorazit až tak ve třetině knihy, Stannis sochy Sedmi spálil až po smrti mistra Cressena, no je v tom bordel, to je třeba si přiznat. A tu čistku tam taky dali zbytečně naturalisticky. Správně se o tom jen Tyrion bavil se Slyntem, když mu sebral Harrenhal a poslal ho na Zeď.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Sakra, jsem tu jediná, které se seriálová Sansa líbí? Mě přijde, že tu vyděšenou naivní holčičku hraje výborně. :)
  • upraveno 2. dubna 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Sakra, jsem tu jediná, které se seriálová Sansa líbí? Mě přijde, že tu vyděšenou naivní holčičku hraje výborně. :)

Já souhlasím :)
  • upraveno 2. dubna 2012
    Já souhlasím, že je mi stejně protivná jako knižní Sansa, takže to teda asi hraje dobře :-)
  • upraveno 2. dubna 2012
    Elanne napsal(a):

Já souhlasím, že je mi stejně protivná jako knižní Sansa, takže to teda asi hraje dobře :-)

Moc hezký úhel pohledu. ;D
  • upraveno 2. dubna 2012
    zaujalo ma, že číslujú epizódy ďalej po sebe, nepodporujú sezónnosť. nemáme S02E01 ale jedenástku. príde mi príjemná zmena.
    Taky mě to zaujalo. Napadlo mě to při tom rozhovoru s producenty (http://icefire.cz/node/51194) a pak jsem to rozvíjel v sobotu na schodech před vchodem do kina :-) Tak ted nevím, jaké číslování používat...
  • upraveno 2. dubna 2012
    Na http://www.youtube.com/user/GameofThrones/feed najdete rekapitulaci epizody, pohled do zákulisí a ukázku z 12. epizody.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Je pravda, že mě překvapilo, když producenti mluvili o jedenáctém, dvanáctém díle... Sice je to ucelená story, ale je to jiný rok, a jiná série. Notabene, uploadeři epizod začali s S02E01 a titulky pojednou kvůli orientaci stejně, tak bych to nekomplikovala. S02E01 - The North Remebers.
  • upraveno 2. dubna 2012
    IllidanCZ napsal(a):

Mno, připadá mi jakoby se tím dílem jen prohnali, promíchali časovou posloupnost a něco z toho nejpeprnějšího(hlavně Tyrionovu drzost k sestře) vynechali, naopak scéna s Malíčkem a Cersei v knize vůbec nebyla. Ohař na tom turnaji vůbec nebojoval, Robb nechtěl vrátit Led, Danny neshořely vlasy, k Crasterovi měli černí dorazit až tak ve třetině knihy, Stannis sochy Sedmi spálil až po smrti mistra Cressena, no je v tom bordel, to je třeba si přiznat. A tu čistku tam taky dali zbytečně naturalisticky. Správně se o tom jen Tyrion bavil se Slyntem, když mu sebral Harrenhal a poslal ho na Zeď.

Máš pravdu...taky sem nad tím přemýšlel ale seriál je seriál a knížka je knížka...
  • upraveno 2. dubna 2012
    Elanne napsal(a):

Je pravda, že mě překvapilo, když producenti mluvili o jedenáctém, dvanáctém díle... Sice je to ucelená story, ale je to jiný rok, a jiná série. Notabene, uploadeři epizod začali s S02E01 a titulky pojednou kvůli orientaci stejně, tak bych to nekomplikovala. S02E01 - The North Remebers.

No asi spíš vezmu tu HBO variantu - jednak se mi líbí, je neotřelá a uploadeři se jistě časem taky přizpůsobí...
  • upraveno 2. dubna 2012
    Radši kdyby byl v tom systém, protože jestli jedni uploadeři přejdou na nové číslování a druzí ne, bude v tom slušný bordel.

k ději: škoda, že nedali více prostoru novým postavám.
    *Mistr od Stannise začal krvácet moc brzy, a tak kdo ví, jestli někdo z nečtenářů pochopil, že se snažil zlikvidovat Melissandru.
    *Šae klasicky zbytečná a školení prostitutek jsme tam už měli
    *Craster mi připadal vzhledem moc cvilizovaný, představovala jsem si ho jako víc zarostlého poustevníka.
    *Joffa by mohli fackovat v každém díle.
    *"Moc je moc" je hláška dílu. Cersei je efektní, ale bohužel pro ni jenom krátkodobě.
    *Dráček a zlovlk samozřejmě super (ten asi nebyl CGI, ale zvětšený vlk? Rozhodně vypadal jako vlk a ne tažný pes)
  • upraveno 2. dubna 2012
    Ben Nevis: Vlk bol určite CGI, šlo to spoznať podľa jeho pohybu. V detailnom zábere na jeho ňufák to ale bol zrejme živý pes.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 2. dubna 2012
    A mně se díl líbil. Dráček a vlček byli rozkošní (hned je chci taky), Cersei si povodila Malíčka jako na provázku a facák Joffreymu také potěšil. Krastera jsem si předtsvovala víc slizce, ale hezky si utahoval z Jona. Davos je sympaťák. Zatím mi nesedí Stannis, snad se to zlepší. Ros už snad bylo dost, Šae mš taky začíná nebavit. A poslední dobou mě začíná hodně mrzet, že Joffrey se "pouze" otrávil/udusil...syčák jeden A Sansa je zahrána skvěle, jen je to prostě Sansa :)
  • upraveno 2. dubna 2012
    Takže jsem první díl viděla v kuse. Tvůrci používají zkratky a těžko jim to můžu vyčítat. Co mi vadí víc je ne zrovna povedený představení Mel i Davose, diváci neznalí předlohy vůbec nepochopí, o koho jde. Add Malíček - takovou chybu by přece neudělal a držel by hubu, ale asi v něm chtěli vypěstovat averzi vůči Cersei. Moje největší výtka ale patří práci s postavama - celý je to takový... neosobní? Žádná postava tam není dost a interakce mezi postavama je až na pár výjimek slabá. Podle reakcí diváků z maratonu se to s druhým dílem nezlepší, ale celkově čekám něco rozhodně lepšího.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 2. dubna 2012
    svoa00: Já to přeskakování postav a málo prostoru pro jednotlivce přičítám "připomenutí o koho všechno tam vlastně jde"... Takže taky doufám, že postupně budou jednotlivé dějové linky mít víc času najednou.
  • upraveno 2. dubna 2012
    no já doufám v totéž, ještě víc po druhém dílu, kde se mi to zdálo dost podobné - ale už mi to splývá. Snad se to tedy po těch prvních dílech zlomí.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Tak ona je u všechno Martinových knížek i v první sérii vždycky lepší druhá polovina, kde do sebe všechno začne zapadat. Nejlepší scény měl IMHO tentokrát Robb, zvlášť Madden a Fairleyová jsou spolu zase skvělí. A hlavně by si střihači měli uvědomit, že nemusejí mít dvě třetiny postav v jednom díle, když jsou tam všichni maximálně na dvě minuty.
  • upraveno 2. dubna 2012
    To si nemyslím. Jeho prology jsou třeba famózní. Zrovna druhý díl s Cressenem je perfektní. V seriálu je to bohužel na prd.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Kruciš neříkejte mi že nikdo ten druhý díl nenahrál :D
    Ale jak už bylo řečeno, tenhle díl byl spíš taková zběžná rekapitulace. Doufám že se to zlepší, aby tam 3 díly nekecali o kravinách a jeden nebyl o všech těch super truper zvratech co ve Střetu jsou :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 2. dubna 2012
    No já jsem hlavně rád že přeobsadili Gendryho. V první sérii vypadal strašně ale teď je to něco uplně jiného. A ač se tam Arya zatím objevila jen v jednom záběru, Maisie Williams vypadá skvěle jako vždy....
  • upraveno 2. dubna 2012
    AshaG: Skvělý prology má IMHO Bouře a Tanec, jinak mě moc neberou. Prolog ze Střetu ale mohli jednoduše zkrátit a použít jako předtitulkovou sekvenci. Působilo by to líp, nevím, proč se tvůrci seriálu rozhodli jinak.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Everett Young napsal(a):

No já jsem hlavně rád že přeobsadili Gendryho. V první sérii vypadal strašně ale teď je to něco uplně jiného. A ač se tam Arya zatím objevila jen v jednom záběru, Maisie Williams vypadá skvěle jako vždy....

Nepřeobsadili.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Everett: Gendry nebyl přeobsazen, je to pořád Joe Dempsie.

EDIT: Tak pozdě :)
  • upraveno 2. dubna 2012
    Elanne napsal(a):

vidim to stejne. :-D
  • upraveno 2. dubna 2012
    Pokud mam napsat svůj bezvýznamný názor na tento díl, tak musím začít tím, že jsem příjemně překvapený. Na základě ohlasů mnohých účastníků fóra, byla moje očekávání dost nízká, ale první díl této série považuji za zdařilejší než většinu dílů té předchozí. Moc se mi líbí všichni Lannisterové, obzvláště pak Tyrion a Joffrey. Oba hrají skvěle. Největší problém jsem měl s dějovou linkou okolo Davose. Bohužel jsem si Stannise, Melisandru i Davose představoval úplně jinak, takže bude chvíli trvat, než si zvyknu. Vždy jsem Stanise viděl jako Borise Rosnera ve středních letech.
    Kraster taky zklamal. Lord velitel působil divočeji než jeho divoký hostitel.
    Asi nejtrapněji působila poslední minuta. Zabitím děťátka té prostitutky to mělo skončit. Velmi silná scéna. To co přišlo po ní vypadalo jako řádění Heroda v Judei. Navíc zřejmě Robert ošoustal půlku Králova přístaviště.
    Přes všechny výhrady dávám palec nahoru!!!
  • upraveno 2. dubna 2012
    Já jsem nadmíru spokojen téměř se vším. Sice bylo trochu divné, že Malíček by ze své pozice takto vyjel proti královně regentce, nevím nevím, myslím, že je chytřejší, než aby udělal takovou chybu. Ale pro mě osobně to je maličkost, nic co by mě naštvalo. Takže asi jediné co mi vadilo, byla překpavivě opět Ros, začínám tu postavu nesnášet více a více. Jestli to takto půjde dál, ve třetí nebo čtvrté sérii bude její screentime tak 80% každého dílu a nakonec skončí na železném trůnu. :D
    Herecké výkony skvělé. Perfektně zahraný Tyrion, Cersei, Robb. I Sansa a Joff se mi zdáli herecky o úroveň výše než v první sérii. A podle všeho se loučíme s Elyesem Gabelem, který hrál Rakhara. Po pravdě řečeno, mě překvapilo, že se tam vůbec objevil, vědělo se, že má točit nějaký film a dále v roli nebude pokračovat, takže jsem čekal, že tam už nebude. Ale bylo očividné z té scény s Dany, že se oproti knize už pravděpodobně nevrátí. Což je škoda, podle mě nejlepší herecký výkon z těch menších rolí. Úplně vdechnul té dothračtině život a v jeho podání zní skutečně jako by to byl jeho rodný jazyk, kdežto u většiny ostatních zní trochu nepřirozeně. Není to nic extra důležitého, ale i tak mě jeho odchod celkem mrzí.
    Zlovlci a Drak se mi taky hrozně líbili. Nečekal jsem, že to bude tak dobré, respektive čekal jsem to horší. Celkově se mi díl hodně líbil.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Chmur: Proč tě vůbec napadlo, že všechny ty děcka byly Roberta? To je prostě Joffreyho způsob vlády. Už se těším, že aspoň v jednej scéně v týhle sérii by měl dostat na prdel.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.